Re: Malé množství obchvatů okolo Brna
Už jsem chtěl právě napsat, že hlavní silnice, kde chybí obchvaty je z Vysočiny do Tišnova a přes Kuřim do Brna. To je priorita a snad se příští rok začne obchvat Čebína.

Plánuje se i obchvat Hradčan. Obchvat Kuřimi se bude stavět až po aktualizaci ZUR a bude jej stavět ŘSD, bude to 4-pruh a bude tam 1 km dlouhý tunel pro propojení S43 se současnou 4-pruhovou I/43.
PS: II/385 nevede ze Štěpánova, ale na Novy město myslím
Zbytek souhlas také, jenže tento kraj má problém postavit stavby, které se tu plánují přes 20 let, o stavu vozovek 2. a 3. tříd ani nemluvím
Čili myšlenky dobré, ale v nejbližších 5-10 letech podle mě nereálné. Pár staveb na pár z těchto silnic se myslím plánuje, ale právě podle jiných staveb v JMK tomu moc šancí nedávám.
II/602 se snad bude také plánovat, vypadá to, že např. obchvat Bosonoh bude handl za S43

Dle mě další největší adept po II/385 na obchvaty je spojení Brna a Ivančic, tam provoz každým rokem narůstá znatelně a samotná situace v Ivančicích je každodenně podobná tomu před Lipůvkou na I/43, protože hlavní proud aut nejede po hlavní, ale napojuje se na nic, čili tam jsou pořád kolony přes město, takže bych uvažovat o nějakém obchvatu i tohoto města, i když za ním už intenzity tak velké nejsou .. Obchvat Neslovic se mám za to plánuje a obchvat Tetčic se snad začne plánovat po aktualizaci ZUR, protože ten bude nejspíš podmíněn jižním obchvatem Rosic na I/23