Nechtějí napojení na okruh, přestože by to podle všeho žádné zvýšení dopravy nepřineslo, protože silnice přes Radčice v podstatě nikam nevede a není předpoklad, že by tam začal jezdit někdo, kdo už tam nejezdí dnes - stačí se podívat na mapu. Kulantně řešeno mi rozhodnutí místních nepřipadá chytré. Budou mít silnici za humny, ale nebudou na ní moci najet.
11.3.2019 10:30:35
Martin_L
Re: Plzeň západní okruh
Lynx píše:
by to podle všeho žádné zvýšení dopravy nepřineslo, protože silnice přes Radčice v podstatě nikam nevede a není předpoklad, že by tam začal jezdit někdo, kdo už tam nejezdí dnes
To tak docela pravda není, určitý drobný nárůst dopravy očekávat lze, byť ne příliš významný. Ale to rozhodnutí považuji za nerozumné a typicky nimbystické, neboť sekundárně způsobuje nárůst dopravy v sousedních Křimicích, přes které se bude z okruhu sjíždět do Radčic. Okruh mohl Radčicím mj. přinést zásadní zlepšení spojení s okolními čtvrtěmi nejen autem, ale i veřejnou dopravou, pokud by se do nich dalo sjet. Věřím, že se stavba nakonec postaví kompletní třeba i s tím, že sjezd bude nějakou dobu uzavřen a až nastane vhodnější chvíle, tak dojde k jeho aktivaci.
11.3.2019 12:55:49
Lynx
Ok, asi máte pravdu, že nějáký drobný nárůst by tam byl, ale vzhledem k malému počtu obyvatel napojeným západním směrem za Křimicemi by to nebylo moc významné. Stejně tak máte pravdu s tímto druhem obzvlášť zavrženíhodného nimbysmu, který bych přirovnal k házení odpadků sousedovi přes plot. Hlavně že já mám doma čisto, to že má soused o to víc odpadků u sebe je mi jedno .....
11.3.2019 14:24:45
michal
Nevíte někdo, jestli se bude jednou v rámci dostavby západního okruhu mezi Skvrňanami a HM Globus dostavovat také múk na exitu 76 D5 x I/20, nebo tam zůstane to objíždění přes kruhové objezdy definitivně? Nebyl tam realizován most přes D5 v plném profilu a vratná rampa směr I/20 - D5 Rozvadov. Nebo je snad v plánu hnát všechno tím východním okruhem?
Ve vizualizaci na okružní křižovatce Karlovarská je také slepá odbočka z kruhového objezdu (mezi západním okruhem a I/20 směr z města, je vidět https://youtu.be/nq4ujTIR1uo?t=308. Nevíte někdo, jaký má účel (kam má později vést)?
následující článek je sice po slovensky, ale starší generace se potéší článku plnému faktů a pár fotek k realizaci:
Mestský okruh v úseku Křimická - Karlovarská, v západnej časti Plzne, spojí v roku 2023 najrozsiahlejšiu priemyselnú zónu mesta s najväčšími sídliskami a zároveň odľahčí dopravu v centre.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru