|
Právě je 2.3.2021 1:55:29
|
Zobrazit aktivní témata | Zobrazit nové příspěvky
Vysokorychlostní tratě (VRT)
Autor |
Zpráva |
kollma
|
 Re: Vysokorychlostní tratě (VRT)
VRT ve Kbelích? Kam by měla směřovat (byť i v tunelu)? Já to trochu sleduju, ale o tomhle jsem nikdy neslyšel. VRT na Ústí má snad vést tunelem pod Prosekem a na povrch se dostat u D8 někde za OC Letňany a VRT Poříčany taky vede úplně jinudy...
|
22.7.2020 15:28:08 |
|
 |
krtek700
|
kollma píše: VRT ve Kbelích? Kam by měla směřovat (byť i v tunelu)? Já to trochu sleduju, ale o tomhle jsem nikdy neslyšel. VRT na Ústí má snad vést tunelem pod Prosekem a na povrch se dostat u D8 někde za OC Letňany a VRT Poříčany taky vede úplně jinudy... Podle toho je to 2. varianta na Ústí a jestli se nepletu, tak bývá zobrazována i trasa na Liberec, ta by tam asi taky vedla. 
|
22.7.2020 21:57:07 |
|
 |
jozka
|
Jde o VRT RS4 do Lovosic/Litomeric, geodeti ted rozesilaji zadosti o vyjadreni k sitim v koridoru dotcenem stavbou kvuli zamereni. A zarazilo mne tohle misto, ale je pravda, ze tady by tunel mohl davat smysl, jen mne prekvapilo, ze by se i on snazil takhle klickovat v zastavbe.
|
23.7.2020 7:44:09 |
|
 |
ElWapp
|
Proč potřebují geodeti vyjádření síťařů?
|
23.7.2020 9:50:32 |
|
 |
jozka
|
Ja to nenapsal uplne presne, jde o "vyjadreni k pritomnosti siti". Budou delat podklad pro projekt, proto potrebuji vsechno, co v danem uzemi lezi nad zemi (to zameri) nebo pod zemi, to doplni z doslych vyjadreni, pripadne, pokud dana sit neni geodeticky zamerena, domluvi se na zpusobi vyhledani.
|
23.7.2020 10:35:07 |
|
 |
ElWapp
|
Ok, děkuji, to je běžný postup, že sítě zjišťují geodeti? Na menších stavbách to většinou dělá projektant...
|
23.7.2020 10:49:03 |
|
 |
jozka
|
Byl uz vybran projektant na tuhle stavbu (nevim, ptam se...)? Pokud ne, je lepsi, kdyz to udelaji "pri jednom" a pak to projekcni kancelari dodaji v maslickach najednou. Ono je to 14 551 239m2 plochy  Pozn. I pro toho geodeta je lepsi, kdyz vi, ze mu v danem uzemi jde nejaka sit, pak ma mensi sanci prehlednou nejaky povrchovy znak (vytycky, cichacky, poklopy...)
|
23.7.2020 10:57:58 |
|
 |
Mosquit
Příspěvky: 728 Bydliště: Mezi 2 dálnicema, mezi VRT a 231, vedle Družby
|
Projektant vybrán nebyl ještě ani na jednu VRT u nás. Běží výběrko pro Běchovice-Poříčany.
|
23.7.2020 12:39:03 |
|
 |
jozka
|
Buhehe...faze 1) VRT nebude, nevychazi ekonomicky faze 2) VRT bude, kdyz se tam pusti cargo, ekonomicky to vyjde faze 3) Cargo na VRT nechceme, osoupou se koleje!
|
23.2.2021 7:46:03 |
|
 |
Aram96
|
Snad se to v Ústeckém kraji obejde bez trapného politikaření a hlavními argumenty nebudou žvásty, jaké z nich lezou na FB.  Jinak si myslím, že fáze diskusí ke trasování má být první větší časovou částí příprav, další velkou částí mají být průzkumy (projekty) a poté realizace. Jenže u nás bude největší časová část příprav tlačení tragickou legislativou přes zkostnatělé úřady, protože proti tomu bude bojovat kdejaký strejda z horní dolní. 
|
23.2.2021 11:17:04 |
|
 |
Mosquit
Příspěvky: 728 Bydliště: Mezi 2 dálnicema, mezi VRT a 231, vedle Družby
|
Tu diskuzi ještě chápu tam, kde se naplánovala VRT úplně nově. Ale i tady v okolí na východě Prahy (Šestajovice, Jirny) jsou odmítači, ač je ta trať v územních plánech obcí, v ZÚR kraje, a mluví se o ni v tom místě asi od sedmdesátých let...
|
23.2.2021 11:29:50 |
|
|
Zobrazit aktivní témata | Zobrazit nové příspěvky