Silnice I/11: Třinečtí termínům nevěří

Články z novin a internetu - domácí
Zamčeno
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Třinec – Stavět se má za rok, ale oslovení obyvatelé města mají se sliby špatné zkušenosti. V Třinci v příštích dnech oznámí podrobnosti k chystané opravě hlavního silničního tahu I/11.

Souvislé opravy úseku Nebory – Bystřice, který po zimě připomíná ementál, mají proběhnout od dubna do června a přinesou výrazná dopravní omezení. V té souvislosti se zřejmě zopakuje slib, že první část přeložky silnice se začne stavět na jaře roku 2014. Nová cesta má Třinecko definitivně zbavit vleklých dopravních problémů – bez ní to zkrátka nepůjde.

Deník během víkendu v ulicích Třince oslovil deset lidí z různých lokalit. Odpovídali na otázku, zda věří tomu, že stavba nové silnice I/11 začne za necelý rok a půl, jak je od loňska úřady včetně ŘSD opakovaně avizováno.

Sedm obyvatel uvedlo, že tomuto scénáři nevěří. „Absolutně tomu nevěřím. Oni se pořád na něco vymlouvají," reagovala například devětapadesátiletá Věra z Lyžbic.

„Já tu bydlím dlouho – a od mého dětství v osmdesátých letech se mluví o dálnici. Takže tomu nevěřím," odpověděla pak čtyřicátnice Renáta, která žije asi padesát metrů od silnice, kterou v podstatě nenávidí. „Myslíte si, že se dá v létě dívat na televizi při pootevřeném okně? Neexistuje. Ani při ventilačce," dodala. Nejvíce rozzlobený byl při otázce 64letý motorista Karel. „Rozhodně tomu nevěřím. Těch termínů, kdy to postaví, už bylo asi 150. Já tvrdím, že lidé, kteří o tom rozhodují, by měli jít do basy. Neříkám zavřít, říkám schválně do basy. To si zaslouží," prohlásil. „Mám takové tušení, že já se toho obchvatu při svém věku nedožiju," pravil Karel.

Více přinese pondělní Frýdecko-místecký a třinecký deník

zdroj: http://fm.denik.cz/zpravy_region/silnic ... 30224.html
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Zamčeno

Zpět na „2013 Česko“