Právě je 19.11.2019 14:34:50




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 105 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
 Telematika D0 
Autor Zpráva
Autor

Příspěvky: 2419
Příspěvek Telematika D0
Byl jsem ráno na 513 a kromě těch ZPI a lin.řízení všude po stavbě jsem v tunelu viděl takový ten červeně svítící senzor úsekového měření jako je v tunelech na MO. Toto na stavbách ŘSD nebývá, fuj, asi si to tu Praha vymohla:(


6.5.2010 10:25:47
Profil
VIP

Příspěvky: 3229
Bydliště: Kladno
Příspěvek Re: Telematika R1
Vím, že se ti to nebude líbit, ale jaký význam by mělo liniové řízení, kdyby nebylo kontrolováno dodržování rychlosti, která je tímto omezována? Problém je, že to bude měřit i 130 km/h i když bude úplně prázdno.

_________________
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!


6.5.2010 10:36:54
Profil
 

Příspěvky: 412
Příspěvek Re: Telematika R1
Mě to nepřekvapuje, jestli se nepletu, tak stacionární radary jsou ve všech dalničních tunelech.


6.5.2010 11:03:38
Profil
Autor

Příspěvky: 5768
Bydliště: Ostrava a okolí
Příspěvek Re: Telematika R1
martini píše:
Vím, že se ti to nebude líbit, ale jaký význam by mělo liniové řízení, kdyby nebylo kontrolováno dodržování rychlosti, která je tímto omezována? Problém je, že to bude měřit i 130 km/h i když bude úplně prázdno.

Pravdu díš, ale v noci :x
V noci by ta se ta liniovka měla vypnout a s ní i to měření, protože jinak je to jen a jen buzerace.
Jo úsekovky jsou snad ve všech tunelech, proto mě rozčiluje ona 80. :kladivo:

_________________
R48 -> D48 se podařilo!


6.5.2010 11:45:27
Profil ICQ
 

Příspěvky: 1977
Příspěvek Re: Telematika R1
hh píše:
Byl jsem ráno na 513 a kromě těch ZPI a lin.řízení všude po stavbě jsem v tunelu viděl takový ten červeně svítící senzor úsekového měření jako je v tunelech na MO. Toto na stavbách ŘSD nebývá, fuj, asi si to tu Praha vymohla:(
Ale aby stalo za to, se tim zabyvat, tak tam jeste kluci musi postavit mobilni znacky "mereni rychlosti", ne? Pokud by to tedy provozovalo mesto. Kdo spravuje ostatni pripadne tunelove radary? (Valik, D8, Klimkovice brnenske tunely apod. - tedy jestli v nich nejake jsou)


6.5.2010 21:27:43
Profil
 

Příspěvky: 249
Příspěvek Re: Telematika R1
-xdas- píše:
Mě to nepřekvapuje, jestli se nepletu, tak stacionární radary jsou ve všech dalničních tunelech.

Na Valíku je, u Klimkovic si nejsem jistej, ale na Panenské a Libouchci nic takového není....


7.5.2010 9:55:20
Profil
 

Příspěvky: 1977
Příspěvek Re: Telematika R1
Toxy píše:
-xdas- píše:
Mě to nepřekvapuje, jestli se nepletu, tak stacionární radary jsou ve všech dalničních tunelech.

Na Valíku je, u Klimkovic si nejsem jistej, ale na Panenské a Libouchci nic takového není....

A spravuje je to PČR? Respektive vystupy z nej? Jestli ne, tak nam to muze byt sumak ...


7.5.2010 10:04:50
Profil
 

Příspěvky: 249
Příspěvek Re: Telematika R1
Pokud vim tak na Valíku to spravuje PČR (DO Svojkovice). Z vlastní bodové zkušenosti to neznám. Pokukoval jsem po tom už když to byla ještě stavba, tak si tam dávám bacha na rychlost už od začátku provozu :)


7.5.2010 10:10:12
Profil
Autor

Příspěvky: 5768
Bydliště: Ostrava a okolí
Příspěvek Re: Telematika R1
Toxy píše:
Na Valíku je, u Klimkovic si nejsem jistej, ale na Panenské a Libouchci nic takového není....

V Klimkovicích podle informací které mám taky.

_________________
R48 -> D48 se podařilo!


7.5.2010 10:18:55
Profil ICQ
 

Příspěvky: 4027
Příspěvek Re: Telematika R1
Může tam být i něco jiného, ta zařízení se tam totiž nedávaj primárně kvůli postihu, ale kvůli vyhodnocení dopravního proudu .. hlavně hlásit pro správce alarm, jakmile se to zastaví. Aspoň takhle to bylo od začátku zavedený ve Strahovskym, i když se nikde ty radary neinzerovaly. Dneska se asi používá stejná technika jako u úsekových měření a patrně ty kamery současně sloužej pro dohled. Ale už v tom nedělám, tak jen dohad.


7.5.2010 10:24:51
Profil
 

Příspěvky: 249
Příspěvek Re: Telematika R1
No, pokud vim tak na Valíku to maj opravdu pro chytání pirátů, i když to maj nastavený tak, aby to nějak reagovalo až při velkém překročení rychlosti... Pro vyhodnocení dopravního proudu jsou tam (stejně jako na D8) sčítače dopravy s indukčními čidly ve vozovce. Ty se vůbec pro řízení dopravy používají spíš než nějaké radary, protože se z nich dostane víc informací...


7.5.2010 11:41:19
Profil
VIP

Příspěvky: 3229
Bydliště: Kladno
Příspěvek Re: Telematika R1
Dle mého to provozuje příslušné oddělení dálniční policie, tudíž PČR a značka "Měření rychlosti" není v tomto případě potřebné. Stejně ji brzy zruší a MP bude moci měřit jen na místech, které si domluví s PČR a budeme mít s jistotou "tady se neměří - není tu značka" útrum.

_________________
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!


7.5.2010 12:55:14
Profil
 

Příspěvky: 1977
Příspěvek Re: Telematika R1
martini píše:
Dle mého to provozuje příslušné oddělení dálniční policie, tudíž PČR a značka "Měření rychlosti" není v tomto případě potřebné. Stejně ji brzy zruší a MP bude moci měřit jen na místech, které si domluví s PČR a budeme mít s jistotou "tady se neměří - není tu značka" útrum.

Rozumim, nicmene je to momentalne platna legislativa a na brzske zruseni to nevypada - uvidime, co na to nova snemovna.
Nikdy jsem neslysel a ani nikde na foru (treba Autorevue) neprobehla informace, ze by nekdy nekdo obdrzel hezke foto treba z Valiku. Takze na radary v tunelech moc neverim (ne ze by tam nebyly, ale ze by se nekdo zabyval jejich vystupy z hlediska dopravniho prestupku).


7.5.2010 13:24:46
Profil
Online
Autor

Příspěvky: 9288
Bydliště: na levém břehu Dunaje
Příspěvek Re: Telematika R1
balance píše:
Nikdy jsem neslysel a ani nikde na foru (treba Autorevue) neprobehla informace, ze by nekdy nekdo obdrzel hezke foto treba z Valiku. Takze na radary v tunelech moc neverim (ne ze by tam nebyly, ale ze by se nekdo zabyval jejich vystupy z hlediska dopravniho prestupku).

Až tama někdy pojedu tak to zkusím projet ve 130 a uvidíme, jestli něco dojde.

Telematika bude jen na 513 a 514 nebo i jinde?

_________________
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)


7.5.2010 17:22:02
Profil
Autor

Příspěvky: 5768
Bydliště: Ostrava a okolí
Příspěvek Re: Telematika R1
Tak jsem to zjišťoval a konkrétně tunel Klimkovice sice má úsekové měření rychlosti, ale zatím není certifikované, tedy se nedá použít jako důkaz u správního řízení. Slouží výhradně k sledování dopravní proudu v tunelu, zatím...

_________________
R48 -> D48 se podařilo!


7.5.2010 19:12:25
Profil ICQ
 

Příspěvky: 249
Příspěvek Re: Telematika R1
Lenny: Záleží na tom, co myslíte tou telematikou. Telematika obecně se dělá na všech nových D a R - SOS hlásky, sčítače, meteostanice, kamery, ZPI a PDZ...


10.5.2010 6:40:13
Profil
Online
Autor

Příspěvky: 9288
Bydliště: na levém břehu Dunaje
Příspěvek Re: Telematika R1
Toxy píše:
Lenny: Záleží na tom, co myslíte tou telematikou. Telematika obecně se dělá na všech nových D a R - SOS hlásky, sčítače, meteostanice, kamery, ZPI a PDZ...

Myslím řízení dopravního proudu pomocí světelných tabulí s rychlostmi.

_________________
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)


10.5.2010 17:14:27
Profil
 

Příspěvky: 249
Příspěvek Re: Telematika R1
Lenny píše:
Myslím řízení dopravního proudu pomocí světelných tabulí s rychlostmi.

Aha, takže liniové řízení dopravy. Co sem tak teď juknul "do papírů", tak něco na 512 je a něco (na straně u D1) je jen výhledově, takže se pro to jen nechávají rezervy na kabelech...
Ale neberte to jako 100% informaci, SOKP není (naštěstí) moc v mojim záběru :)


14.5.2010 8:01:56
Profil
Autor

Příspěvky: 4540
Příspěvek Re: Telematika R1
Co vím já, tak liniovka bude na celé jižní části okruhu a taky na D1 od Mirošovic po Modletice a v druhé fázi (podzim 2010 - léto 2011) má být dokončena i na D1 od Modletic směrem do centra...


14.5.2010 8:23:19
Profil
 

Příspěvky: 410
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Telematika R1
Řekl bych že liniovka do Mirošovic už se staví, v celé délce omezení a výkop na kabely ve středovém pásu. Před Mirošovicema už ve středovém pásu i základy pro portály.


15.5.2010 12:10:25
Profil Zobrazit autorovy stránky
Online
Autor

Příspěvky: 9288
Bydliště: na levém břehu Dunaje
Příspěvek Re: Telematika R1
Web píše:
Řekl bych že liniovka do Mirošovic už se staví, v celé délce omezení a výkop na kabely ve středovém pásu. Před Mirošovicema už ve středovém pásu i základy pro portály.

Hlavně se tam staví napojení SOS systému atd na SSÚD 1 Mirošovice

_________________
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)


15.5.2010 12:56:36
Profil
 

Příspěvky: 249
Příspěvek Re: Telematika R1
Dává se tam dálniční optika (pro systémy DIS, SOS, spojení Rudná-Mirošovice a spojení s tunely na SOKP) + možná se bude nově předělávat i silovina, ale to nevim určitě :) A taky se bude rekonstruovat celej SOS systém od km 0 až po Mirošovice


18.5.2010 11:35:32
Profil
 

Příspěvky: 1540
Bydliště: D1, 2,78 km
Příspěvek Re: Telematika R1
V neděli jsem se svezl po D1 od Brna do Prahy. V Mirošovicích problém nebyl, tam jsou tři pruhy zůženy a posunuty vpravo do odstavného. Ale z mě nepochopitelných důvodů jsou před exitem 15 najednou pruhy zůženy do dvou (a odstavný zůstává volný), aby se po kilometru zase rozšířily do třech. Tahle konina bohužel způsobuje skoro stojící kolony sahající až k 53. kilometru (!!) stav v neděli kolem 17. hodiny. Tuší někdo, proč nejsou 3 pruhy v celém úseku od Mirošovic?

_________________
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.


18.5.2010 11:54:35
Profil
Autor

Příspěvky: 4540
Příspěvek Re: Telematika R1
Musí to tak být kvůli pracem ve středním pásu a v odstavném pruhu, pokud je tam dočasně volno, tak je to opravdu dočasně... Ven z Prahy jsou pruhy tři všude, tam to šlo, směrem do Prahy už ne...


18.5.2010 11:59:51
Profil
 

Příspěvky: 1540
Bydliště: D1, 2,78 km
Příspěvek Re: Telematika R1
Myslím, že ten dvoupruh byl v tomto úseku úseku a odstavný se mi zdál volný v celé délce. Snad jsem se koukal špatně, protože jinak mě to rozum nebere.

_________________
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.


18.5.2010 12:11:06
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 105 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další




Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz