Právě je 21.5.2019 6:32:31




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 105 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 Telematika D0 
Autor Zpráva
 

Příspěvky: 124
Příspěvek Re: Telematika R1
adamos píše:
V neděli jsem se svezl po D1 od Brna do Prahy. V Mirošovicích problém nebyl, tam jsou tři pruhy zůženy a posunuty vpravo do odstavného. Ale z mě nepochopitelných důvodů jsou před exitem 15 najednou pruhy zůženy do dvou (a odstavný zůstává volný), aby se po kilometru zase rozšířily do třech. Tahle konina bohužel způsobuje skoro stojící kolony sahající až k 53. kilometru (!!) stav v neděli kolem 17. hodiny. Tuší někdo, proč nejsou 3 pruhy v celém úseku od Mirošovic?

Pokusím se Vás vyvést ze dvou omylů 8-) :

1) Kolona na 53. nijak nesouvisela s omezením u Všechrom. Tuším po 16.h. se nad Střechovem (tj. spíš asi na 51.) v levém pruhu (do Prahy) obrátil osobák na střechu, při "nakolování" a nakládání na odtah byl provoz asi 15 min zastaven úplně. Pochopitelně za ním rázem kolona (podle Zelené vlny ČRo1 dosáhla délky až 8km), která se pomalu rozjížděla.

2) U těch Všechrom to vypadá (pokusil jsem se o schématický obrys) asi takhle:
V odstavném je už od Mirošovic průběžně veden pravý pruh (ze tří), zatímco původní levý (u SDP) je v celé délce zabrán "stavbou" (čili posun všech tří pruhů o jeden doprava). Kvůli zachování odbočovacího/připojovacího pruhu na MÚK Všechromy musí pravý pruh z odstaveného zmizet, tedy odskočit doleva do svého původního umístění (a odstavný dočasně vypadá jako volný, než se do něj oddělí odbočení na MÚK). Proto ta redukce pruhů (logicky zleva) a navazující krátká šikana.


19.5.2010 19:34:05
Profil
 

Příspěvky: 1515
Bydliště: D1, 2,78 km
Příspěvek Re: Telematika R1
Balik: 1. kolona: Ano, o autě na střeše na jedenapadesátém jsem slyšel, ale na místě už nic nebylo. Chápal bych, že kolona bude od kvůli této havárii klidně i mnohokilometrová, která bude končit právě na tom 51. kilometru, eventuelně i dříve (rozuměj 52., 53., atd.) Tahle kolona se ale kontinuelně táhla až ku Praze. Mám se tedy o teorii kolon a front ještě hodně co učit :-)
2. zúžení: V podobných místech je většinou odbočovací pruh zrušen kvůli možnosti zachování max. množství průběžných pruhů (a kontinuity dopravy), a čekal bych to i na tomto místě. Pravda, v tom případě bychom přišli i o připojovák. Můžeme polemizovat, co je pro toto konkrétní místo lepším řešením, já bych kvůli hustotě provozu ty odbočováky a připojováky oželel, ale je to jen moje zkušenost, tady na fóru se jistě najde spousta lidí s opačný názorem. :kladivo:

_________________
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.


19.5.2010 21:58:27
Profil ICQ
VIP

Příspěvky: 3913
Bydliště: ano
Příspěvek Re: Telematika R1
2. jestli to nebude už souviset s "letním" uzavřením nájezdu 11 směr Praha (od Říčan) a vedení dopravy přes nájezd 11 směr Brno s otočkou na výjezdu 15 :)

_________________
Obrázek kasme.rajce.net

Obrázek žst. Praha-Hostivař – Praha-Zahradní Město – Praha-Eden – Praha-Vršovice


19.5.2010 22:02:30
Profil Zobrazit autorovy stránky
 

Příspěvky: 78
Příspěvek Re: Telematika R1
kasme píše:
2. jestli to nebude už souviset s "letním" uzavřením nájezdu 11 směr Praha (od Říčan) a vedení dopravy přes nájezd 11 směr Brno s otočkou na výjezdu 15 :)


Kasme, můžu se zeptat, kde se dá najít tato informace a kdy přesně má ta uzavírka trvat? Díky


24.5.2010 15:40:20
Profil
VIP

Příspěvky: 3217
Bydliště: Kladno
Příspěvek Re: Telematika R1
Martin Vedral píše:
kasme píše:
2. jestli to nebude už souviset s "letním" uzavřením nájezdu 11 směr Praha (od Říčan) a vedení dopravy přes nájezd 11 směr Brno s otočkou na výjezdu 15 :)


Kasme, můžu se zeptat, kde se dá najít tato informace a kdy přesně má ta uzavírka trvat? Díky
Nejsem sice kasme, ale i tak se pokusím napovědět, vím, že mapman to popisoval ve vlákně k MÚK D1xR1, projděte si to tam, tak od cca 11 stránky dál bych to někde viděl...

_________________
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!


24.5.2010 21:08:22
Profil
VIP

Příspěvky: 3913
Bydliště: ano
Příspěvek Re: Telematika R1
no někdy v létě... :)

a teď zpět k tématu - dnes zas 513 svítila jak vánoční stromeček
Příloha:
Poznámka: čtyři sta na mostě přes Vltavu
400.JPG
400.JPG [ 48.18 KiB | Zobrazeno 9060 krát ]


další foto v albu

_________________
Obrázek kasme.rajce.net

Obrázek žst. Praha-Hostivař – Praha-Zahradní Město – Praha-Eden – Praha-Vršovice


24.5.2010 22:03:07
Profil Zobrazit autorovy stránky
 

Příspěvky: 1272
Příspěvek Re: Telematika R1
Jůůůů takhle si to představuji na cele D1 v rozsahu 90 - 150km/h.

_________________
http://www.youtube.com/Warcz13
https://zabovreska.webnode.cz/


24.5.2010 22:04:41
Profil
Autor

Příspěvky: 9013
Bydliště: na levém břehu Dunaje
Příspěvek Re: Telematika R1
A kontrolní otázka: a bude se to vůbec používat, nejsou to další vyhozené peníze?

_________________
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)


24.5.2010 22:10:02
Profil
Autor

Příspěvky: 4421
Příspěvek Re: Telematika R1
Co používat, to tam bude svítit permanentně. Místo pevných dopravních značek... jen s tím rozdílem, že bude možno měnit rychlost a typ dopravní značky pro jiné případy. Každopádně pozitivní je, že za tunelem svítí 120ka :) Takže pokud se někdo bál že tam víc než 100 nebude, tak na něj naštěstí nedošlo... Samozřejmě varianta je i bíle přeškrtnuté kolečko...


24.5.2010 22:56:02
Profil
Autor

Příspěvky: 9013
Bydliště: na levém břehu Dunaje
Příspěvek Re: Telematika R1
Klidně se tu vsadím, že nejpozději od Nového roku to bude mimo provoz. :kladivo:

_________________
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)


25.5.2010 15:45:34
Profil
Autor

Příspěvky: 616
Bydliště: D1 - km 190,45
Příspěvek Re: Telematika R1
Lenny píše:
Klidně se tu vsadím, že nejpozději od Nového roku to bude mimo provoz. :kladivo:

Co proti tomu porad mas? ;-)
Pokud se vsadis, tak pak mas jedinou sanci vyhrat - sam to jit sabotovat. :D


25.5.2010 21:26:38
Profil Zobrazit autorovy stránky
Autor

Příspěvky: 9013
Bydliště: na levém břehu Dunaje
Příspěvek Re: Telematika R1
pavel.hrdina píše:
Co proti tomu porad mas?
Pokud se vsadis, tak pak mas jedinou sanci vyhrat - sam to jit sabotovat.

Nic jen nevěřím tomu, že to bude v provozu dlouhodobě.

Sabotovat to chodit nemusím, abych vyhral.

_________________
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)


25.5.2010 22:27:01
Profil
Autor

Příspěvky: 616
Bydliště: D1 - km 190,45
Příspěvek Re: Telematika R1
Lenny píše:
Nic jen nevěřím tomu, že to bude v provozu dlouhodobě.

A proc? Myslis, ze ty systemy nejsou dostatecne odolne proti externim vlivum?
Nebo ze to ty centra co to budou ovladat neudrzi v provozu napr. z duvodu komplikovanosti?

Napr. ZPI jsou v provozu uz dlouhodobe a nevidam jejich vypadky - ze by nejaka uz zprovoznena tabule vypadla z provozu (snad s jedinou vyjimkou na D1 smer Praha v Ostrave za Rudnou).


25.5.2010 23:39:48
Profil Zobrazit autorovy stránky
Autor

Příspěvky: 5550
Bydliště: Ostrava a okolí
Příspěvek Re: Telematika R1
pavel.hrdina píše:
Napr. ZPI jsou v provozu uz dlouhodobe a nevidam jejich vypadky - ze by nejaka uz zprovoznena tabule vypadla z provozu (snad s jedinou vyjimkou na D1 smer Praha v Ostrave za Rudnou).

Tu jsem neviděl nikdy v provozu, a to jsem tam jednu dobu jezdil pořád, navíc není ani v JSDI, zajímalo by mě, co je za problém.

_________________
R48 -> D48 se podařilo!


25.5.2010 23:55:14
Profil ICQ
Autor

Příspěvky: 9013
Bydliště: na levém břehu Dunaje
Příspěvek Re: Telematika R1
pavel.hrdina píše:
Nebo ze to ty centra co to budou ovladat neudrzi v provozu napr. z duvodu komplikovanosti?

Prostě je vypnou a budou vypnuté. Zjistí, že jsou nepotřebné :)

_________________
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)


26.5.2010 0:02:30
Profil
Autor

Příspěvky: 616
Bydliště: D1 - km 190,45
Příspěvek Re: Telematika R1
Martin z Ostravy píše:
pavel.hrdina píše:
Napr. ZPI jsou v provozu uz dlouhodobe a nevidam jejich vypadky - ze by nejaka uz zprovoznena tabule vypadla z provozu (snad s jedinou vyjimkou na D1 smer Praha v Ostrave za Rudnou).

Tu jsem neviděl nikdy v provozu, a to jsem tam jednu dobu jezdil pořád, navíc není ani v JSDI, zajímalo by mě, co je za problém.

Ja jsem ji v provozu kupodivu i videl. Bylo to na podzim lonskeho roku a svitil na ni Radiozurnal. Nicmene v JSDI snad nikdy zapojena nebyla. Duvod pro tento jeji stav je mi taky zahadou a to uz dlouhodobe.

Lenny píše:
pavel.hrdina píše:
Nebo ze to ty centra co to budou ovladat neudrzi v provozu napr. z duvodu komplikovanosti?

Prostě je vypnou a budou vypnuté. Zjistí, že jsou nepotřebné :)

Tak toho bych se osobne vubec nebal! Spis bych to videl, ze bude tendence opacna - tedy vice regulovat a omezovat provoz. Resp. hlavne rychlost provozu kvuli zvyseni propustnosti pri kongescich.


26.5.2010 9:28:05
Profil Zobrazit autorovy stránky
 

Příspěvky: 1560
Bydliště: MO
Příspěvek Re: Telematika R1
Nepatří ta ostravská tabule třeba k "výzbroji" tunelu Klimkovice? Že by pak mohla být spravována zvlášť.

_________________
Království a půl princezny za 511.


26.5.2010 9:58:38
Profil
VIP

Příspěvky: 3913
Bydliště: ano
Příspěvek Re: Telematika R1
[OT] a nepatří třeba do vlákna ZPI - Zařízení pro Provozní Informace :) [/OT]

_________________
Obrázek kasme.rajce.net

Obrázek žst. Praha-Hostivař – Praha-Zahradní Město – Praha-Eden – Praha-Vršovice


26.5.2010 10:43:27
Profil Zobrazit autorovy stránky
VIP

Příspěvky: 3217
Bydliště: Kladno
Příspěvek Re: Telematika R1
Jako proměnné ZPI na Rozvadově, to tam je také zbytečně. Rád bych věřil, že na R1 budou kompetentní lidé, co to budou ovládat! Doufám, že se nezklamu (opětovně) :kladivo:

_________________
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!


31.5.2010 19:02:16
Profil
Autor

Příspěvky: 4421
Příspěvek Re: Telematika R1
Když jsme u těch SOS systémů, doporučuju k důkladnému prozkoumání tento snímek:
Obrázek

V první chvíli jsem si řekl, hm 7 jazyků, dobrý... Když jsem to ale postnul na mezinárodní fórum, tak jsem to hned schytal, že polsky, italsky a rusky jsou to nesmysly, v italštině a ruštině to znamená křičet, v polštině spojit se - asi kvalitní práce s internetovým překladačem... Na ostudu zaděláno a ještě to ani není v provozu :(


14.6.2010 9:16:20
Profil
Autor

Příspěvky: 1626
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Telematika R1
mapman píše:
Když jsme u těch SOS systémů, doporučuju k důkladnému prozkoumání tento snímek...

Hmmm, to je síla. Mě teda víc zarazilo, že moderní SOS hláska je zařízení, které plní funkci cedulky s nápisem volejte svým mobilním telefonem pomoc. Nebo mi něco uniká?


14.6.2010 10:02:18
Profil
Autor

Příspěvky: 4421
Příspěvek Re: Telematika R1
Uniká, hláska je odpojená od dispečinku (tj. v offline módu), všimni si že je přeškrtlá. V případě běžného provozu jen zmáčkneš tlačítko a spojí tě to s dispečinkem na SSÚD Rudná ...


14.6.2010 10:05:13
Profil
 

Příspěvky: 3592
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Telematika R1
mapman píše:
Uniká, hláska je odpojená od dispečinku (tj. v offline módu), všimni si že je přeškrtlá. V případě běžného provozu jen zmáčkneš tlačítko a spojí tě to s dispečinkem na SSÚD Rudná ...

A potom tam snad ani nebudou ty neumětelské překlady :) ! Stejně tam chybí ještě japonština, čínština, španělština, holandština a chorvatština! Proč tam prostě nedali všem srozumitelný piktogram telefonu?


14.6.2010 10:08:54
Profil
 

Příspěvky: 4020
Příspěvek Re: Telematika R1
No v předpokládanym kontextu (k hlásce se asi potáhne jen ten, kdo mobil nemá nebo mu nefunguje) je to docela vtipná hláška v jakymkoli jazyku.


14.6.2010 10:28:00
Profil
Autor

Příspěvky: 1626
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Telematika R1
mapman píše:
Uniká, hláska je odpojená od dispečinku (tj. v offline módu), všimni si že je přeškrtlá....

Aha ... jaksi mi uniklo že je to displej a ne samolepka jak jsem si naivně myslel... ;o)


14.6.2010 12:09:59
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 105 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další




Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz