Právě je 13.12.2019 17:33:58




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 165 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
 Napojení Modřan na Pražský okruh 
Autor Zpráva
 

Příspěvky: 1609
Příspěvek Re: Napojení Modřan na Pražský okruh
mapman píše:
Na stránce okruhu R1 máme i tento odkaz: http://www.ceskedalnice.cz/prilohy/praha-zakos.jpg


zahledl jsem nejakou tistenou publikaci RSD kde je ta krizovarka na soutoku berounky vyfocena jako preklizkovy model. take jsem zahledl fotku modelu (dnes vizualizace) nejake varianty MO? pres chuchli, asi 400m od mostu inteligence. kde se asi ty modely ted valeji?


29.4.2010 18:11:07
Profil
 

Příspěvky: 1277
Bydliště: Mezi magistrálou a Jižní spojkou
Příspěvek Re: Napojení Modřan na Pražský okruh
Zpátky k tématu :) Zajímavé řešení napojení Modřan na okruh je schematicky zakresleno v níže uvedeném článku - v podstatě formou další radiály, která by kdesi u Velké Chuchle překonala Vltavu a vykřížila se s radiálou chuchelskou ;)


1.5.2010 11:58:07
Profil
 

Příspěvky: 860
Příspěvek Re: Napojení Modřan na Pražský okruh
Jak je vidět z Kasmeho fotek: http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... /100509/k/ , už se budují i přemostění a zárodky ramp pro připojení KOMOKO na R1.


9.5.2010 18:27:59
Profil
 

Příspěvky: 313
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Napojení Modřan na Pražský okruh
Nevi nekdo, jestli tedy po dokonceni mostu bude pokracovat ihned prace na napojeni Modran nebo jestli se rozhodli most a ty zacatky ramp postavit v predstihu, aby nezasahovali do provozu na 513 a bude tam most odnikud nikam(vzhledem k tomu, ze tady byl odkaz, ze napojeni zatim nebude) ? Sem z Modran, tak by me to docela zajimalo :)


11.5.2010 19:51:18
Profil
VIP

Příspěvky: 3925
Bydliště: ano
Příspěvek Re: Napojení Modřan na Pražský okruh
podle všeho to zatím vypadá, že bude jen most... :)

_________________
Obrázek kasme.rajce.net

Obrázek žst. Praha-Hostivař – Praha-Zahradní Město – Praha-Eden – Praha-Vršovice


11.5.2010 20:03:44
Profil Zobrazit autorovy stránky
 

Příspěvky: 40
Příspěvek Re: Napojení Modřan na Pražský okruh
Max píše:
Nevi nekdo, jestli tedy po dokonceni mostu bude pokracovat ihned prace na napojeni Modran nebo jestli se rozhodli most a ty zacatky ramp postavit v predstihu, aby nezasahovali do provozu na 513 a bude tam most odnikud nikam(vzhledem k tomu, ze tady byl odkaz, ze napojeni zatim nebude) ? Sem z Modran, tak by me to docela zajimalo :)


Polde mých informaci je B správně, čili jedná se o přípravu na budoucí stavbu. Ta by měla proběhnout, hádám, cca do 5 let.


11.5.2010 20:04:45
Profil
 

Příspěvky: 3
Příspěvek Re: Napojení Modřan na Pražský okruh
Včera jsem se byl podívat na stavbě a bude se 100% jednat 2 mostní tělesa, která však zřejmě nepůjdou do zářezu, ale rovnou na úroveň, tudíž nechápu moc dobře tu úlohu toho velmi drahého biokoridoru. Pokud tam bude křížení, tak je to další zbytešná stavba na českých dálnicích. :cry:


12.5.2010 22:26:35
Profil
Autor

Příspěvky: 4565
Příspěvek Re: Napojení Modřan na Pražský okruh
No, přes tu novou Komořanskou má být vystavěna podobná konstrukce jako přes R1, je to vidět na pláncích... jen nejdřív se tam musí napojit na úrovni ty větve křižovatky a hned za nimi to bude...

http://komoko.goo.cz/fotky/fotky_zari_04/3176.jpg - akorat ten most asi zaveseny nebude :)


12.5.2010 22:48:11
Profil
VIP

Příspěvky: 3925
Bydliště: ano
Příspěvek Re: Napojení Modřan na Pražský okruh
Kozelb píše:
...bude se 100% jednat 2 mostní tělesa

To jako že jsou to dva mosty vedle sebe? :)

Jen ještě připomenu "plánek" http://www.okruhprahy.cz/_file_store/181207123249.pdf
a to že stavba "nesouvisí" s 513 a platí ji "Praha"

ve středu se betonovala jižní opěra http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 9.JPG.html

_________________
Obrázek kasme.rajce.net

Obrázek žst. Praha-Hostivař – Praha-Zahradní Město – Praha-Eden – Praha-Vršovice


13.5.2010 2:31:01
Profil Zobrazit autorovy stránky
 

Příspěvky: 313
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Napojení Modřan na Pražský okruh
Jak moc odpovidaji ty vizualizace z roku 2004 tomu, jak to planuji dneska ? Preci jenom tam na nich je neco jako estakada pro usporadani 2+2, zatimco na tom novejsim planku to od severozapadu vypada spis jako dvoupruh se stoupacim pruhem...


13.5.2010 15:35:47
Profil
Autor

Příspěvky: 4565
Příspěvek Re: Napojení Modřan na Pražský okruh
Má to být 2+2 městského typu, tzn že tam budou úrovňové křižovatky, odbočení doprava a doleva vesměs z průběžných pruhů atd atd... Na tom plánku jsem si to zúžení taky všiml ale není IMHO relevantní...


13.5.2010 16:31:37
Profil
 

Příspěvky: 3
Příspěvek Re: Napojení Modřan na Pražský okruh
Každopádně je to zaříznutí Komořan a částečně i Modřany, mohla to být zelená zóny od Braniku po Zbraslav, ale místo toho povede 50 metrů od břehu vltavy silnce, kterou bude hojně používaná.


14.5.2010 13:49:48
Profil
 

Příspěvky: 492
Příspěvek Re: Napojení Modřan na Pražský okruh
KOMOŘANY – přemostění R1 29.5.2010

Komořanská ulice bude před komořanskými portály v severním směru odbočena vlevo na nově budované přemostění R1, za nímž má být tato cesta vedena novou komunikací podél železniční trati a v Modřanech se má tato komunikace napojit na stávající ulici Generála Šišky.
+ fotky.

http://www.rychnovinky.cz/9365-komorany ... -2010.html


30.5.2010 15:12:37
Profil
 

Příspěvky: 492
Příspěvek Re: Napojení Modřan na Pražský okruh
Komořany – přemostění R1 26.6.2010

fotoreport z výstavby mostního tělesa přes R1 ukomořanských tunelů

http://www.rychnovinky.cz/11516-komoran ... -2010.html


27.6.2010 9:22:00
Profil
 

Příspěvky: 492
Příspěvek Re: Napojení Modřan na Pražský okruh
Komořany – přemostění R1 21.8.2010
Na jedenácti snímcích je pohled na postup prací na přemostění silnice R1, nasnímaných postupně ve směru hodinových ručiček od komořanských portálů. Vypadá to, že se podaří hrubou stavbu před dokončením této část okruhu nakonec dokončit v tak rekordně krátké době. Škoda, že se tak nedaří i u jiných staveb, zrovna tento most vede prozatím odnikud nikam. Na dvanáctém snímku mne zaujala drahá návěst o uzavření silnice.

http://www.rychnovinky.cz/14678-komoran ... -2010.html


24.8.2010 12:05:13
Profil
Autor

Příspěvky: 5839
Bydliště: Ostrava a okolí
Příspěvek Re: Napojení Modřan na Pražský okruh
Nechápu to s tou "drahou" návěstí.. :?:
Ona je přece proměnná :!:

_________________
R48 -> D48 se podařilo!


24.8.2010 12:33:51
Profil ICQ
 

Příspěvky: 71
Příspěvek Re: Napojení Modřan na Pražský okruh
Jestli není ta cedule drahá proto, že uvádí informaci o odbočce, která tam není, je tam právě jen ten moost bez návazných komunikací ? :)


24.8.2010 12:40:32
Profil
Autor

Příspěvky: 5839
Bydliště: Ostrava a okolí
Příspěvek Re: Napojení Modřan na Pražský okruh
Co to? Na té ceduli je rovně - silnice uzavřena. A odbočky jsou normálně na I/4 a II/101.

_________________
R48 -> D48 se podařilo!


24.8.2010 12:42:25
Profil ICQ
 

Příspěvky: 492
Příspěvek Re: Napojení Modřan na Pražský okruh
Komořany – přemostění R1 11.9.2010
Vzhledem k brzkému otevření této části pražského okruhu, přináším asi na delší dobu poslední snímky přemostění R1 u komořanských portálů. Dá se tušit, že po otevření komunikace opadne intenzita prací na tomto mostě, zvláště s ohledem na fakt, že most nikam nevede. Na obr. 1 a 2 je pohled z komořanských portálů směrem k Vltavě. Stále zde straší návěstí o uzavřené komunikaci ve směru k radotínským portálům.....

http://www.rychnovinky.cz/15883-komoran ... -2010.html


11.9.2010 20:01:39
Profil
 

Příspěvky: 313
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Napojení Modřan na Pražský okruh
Na tech fotkach to odpojeni z R1 (ve smeru z tunelu i z estakady) vypada dost siroky, skoro jako kdyby se tam mel vejit pred odbocenim druhej odpojovaci pruh :?:


12.9.2010 11:51:21
Profil
VIP

Příspěvky: 3232
Bydliště: Kladno
Příspěvek Re: Napojení Modřan na Pražský okruh
Max píše:
Na tech fotkach to odpojeni z R1 (ve smeru z tunelu i z estakady) vypada dost siroky, skoro jako kdyby se tam mel vejit pred odbocenim druhej odpojovaci pruh :?:
Rampy jsou standardně dvoupruhové, bohužel vodorovné značení bývá provedeno jen pro jeden pruh. Ta rezerva je tam pro případ stojícího vozidla na rampě, aby šlo objet...

_________________
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!


12.9.2010 16:14:02
Profil
 

Příspěvky: 313
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Napojení Modřan na Pražský okruh
Ja jen ze to na me pusobi, ze je tam dost velka sirka i v mistech, kde je (resp. jednou mozna bude) jeste odpojovak a ne rampa :)


12.9.2010 17:51:10
Profil
 

Příspěvky: 237
Bydliště: Spořilov
Příspěvek Re: Napojení Modřan na Pražský okruh
Most za 110 milionů u Komořan nikam nevede. Asi zmizí
Úředníci z odboru výstavby Prahy 12 poslali na magistrát podnět k odstranění stavby. Podle jejich posudku je nelegální.
http://domaci.ihned.cz/c1-46594700-most-za-110-milionu-u-komoran-nikam-nevede-asi-zmizi


26.9.2010 21:17:47
Profil
 

Příspěvky: 1888
Příspěvek Re: Napojení Modřan na Pražský okruh
Pozoruhodné:


http://domaci.ihned.cz/c1-46594700-most ... -asi-zmizi


Zdá se že úředníci soutěží o krále idiotů.


26.9.2010 22:34:45
Profil
 

Příspěvky: 4045
Příspěvek Re: Napojení Modřan na Pražský okruh
Spíš odcházející pražskej magisrát .. děkujeme 8-)
http://hn.ihned.cz/c1-46598370-nepovedeny-experiment-za-110-milionu
"Není technicky možné postavit obchvat a až potom přemostění. Musela by se zastavit na poměrně dlouhou dobu doprava, hrozilo by poškození dálnice od stavební techniky," říká mluvčí ŘSD Martina Vápeníková. Moc zajímavý, když to v Modleticích prej pude bez problémů .. asi že tam budou ty mosty dva :lol:


27.9.2010 12:22:01
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 165 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další




Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz