Právě je 20.9.2018 4:15:25




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 124 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
 maps.google.cz 
Autor Zpráva
 

Příspěvky: 3344
Příspěvek Re: maps.google.cz
Taky jsem to hledal. Přišel jsem na to jak se dostat ke staré verzi a tam lze vrstvy vypnout.
Takže takový workarround...
Pod otazníkem v pravém rohu dole je volba "Zpět na klasické mapy Google". Pak se to zeptá, zda jenom teď nebo na furt... a poprosí o vyplnění feedback dotazníku.... Jo toto funguje v prohlížeči v plné verzi (nesmí být dole Lite version). Já jsem těch pár sekund obětoval a napsal jsem googlu, proč od té novinky utíkám...


7.3.2014 16:04:12
Profil
Autor

Příspěvky: 4197
Příspěvek Re: maps.google.cz
Díky, to je asi nejlepší řešení :)


7.3.2014 16:12:26
Profil
 

Příspěvky: 3580
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: maps.google.cz
Taky jsem se vrátil, nějak jsem na to zvyklejší ;) .


7.3.2014 16:14:22
Profil
 

Příspěvky: 317
Bydliště: Olomouc
Příspěvek Re: maps.google.cz
proč u streetwiew jsou třeba některé domy rozmazané? že by majitel si nepřál aby jeho dům byl viděn?

_________________
Mazda MX-5 NB
Ford Galaxy 1.9TDi PD


7.3.2014 17:36:43
Profil ICQ
 

Příspěvky: 1066
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: maps.google.cz
Tak Google konečně po měsíci po mé připomínce vymazal Patočkovu a Karlovarskou jako SPMV či prostě silnici s MÚK a je to teď zas normální ulice. Alespoň jsem ale rád, že zase používá oranžové značení i na běžné 4proudovky s MÚK.


9.11.2014 0:17:44
Profil
 

Příspěvky: 1335
Bydliště: F-M - Praha
Příspěvek Re: maps.google.cz
Mapy jsou opět v některých prohlížečích upravené.

_________________
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Peugeot 206


5.5.2015 19:31:58
Profil
 

Příspěvky: 89
Příspěvek Re: maps.google.cz
hmm https://www.google.cz/maps/@50.2019069,15.7681203,16z

a hmm http://www.freemap.sk/#p=49.12128|18.98555|13|T,m=A

a mapy.cz nic


11.7.2015 18:08:39
Profil ICQ
 

Příspěvky: 2477
Příspěvek Re: maps.google.cz
V těch slovenských mapách je zvláštní díra v I/62 u Sládkovičova. Silnice tam v podkladu je, ale nějak zvláštně vyvedená:
http://www.freemap.sk/#p=48.20409|17.5929|13|A,m=A


11.7.2015 20:20:53
Profil
 

Příspěvky: 734
Příspěvek Re: maps.google.cz
JirkaS píše:
díra v I/62
to je způsobeno renderigem cesty ve výstavbě dle dat openstreetmap.org (je tam highway=construction, construction=primary), vypadá to, že při zvětšení 9-14 freemap.sk tyto cesty vůbec nevykresluje, zvětšení 15-16 je ok
Standard openstreemap renderer je kreslí 12-14 taky, ale u 11 např. kreslí I/xx, ale už ne I/xx ve výstavbě.


11.7.2015 22:14:07
Profil
 

Příspěvky: 1335
Bydliště: F-M - Praha
Příspěvek Re: maps.google.cz
Nově byla aktualizována mapa na východě republiky. Zatím jsem si prolétl Mošnov a Frýdek-Místek.
PS: Městský stadion v Ostravě je komplet, ale nová Karolina má díru v zemi :D

_________________
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Peugeot 206


27.7.2015 7:28:50
Profil
 

Příspěvky: 317
Bydliště: Olomouc
Příspěvek Re: maps.google.cz
ta aktualizace je jak kde, třeba na prostějovsku je to aktuální max měsíc staré, ale třeba rychvald u ostravy má obrázky staré cca 2 roky.

_________________
Mazda MX-5 NB
Ford Galaxy 1.9TDi PD


27.7.2015 16:19:44
Profil ICQ
 

Příspěvky: 1335
Bydliště: F-M - Praha
Příspěvek Re: maps.google.cz
Další aktualizace jsem si všiml v Praze, kde jižní spojka je před otevřením rozšířeného třípruhu od Štěrboholské radiály. Nové mapy se mi ukazují pouze po vypnutí 3D zobrazení.

_________________
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Peugeot 206


31.8.2015 15:59:07
Profil
 

Příspěvky: 289
Příspěvek Re: maps.google.cz
Když vyhledávám pomocí maps.google.com a následně si to ověřuji pomocí mapy.cz, tak se při delších cestách (např. praha - stockholm - google=15:49 h/mapy=18:27 h) rozchází o několik hodin na cestě. Rozdíl na km je nějakých 60 km. Proto se chci zeptat, kde je zádrhel? Zda google pracuje s aktuálními informacemi, nebo mapy.cz??

_________________
Zdržuji se hlavně napravo od Dunaje, sem tam se podívám i na levý břeh.


9.9.2015 20:34:14
Profil
 

Příspěvky: 1335
Bydliště: F-M - Praha
Příspěvek Re: maps.google.cz
Záleží kde ten problematický úsek je. Spíš má google lepší informace, posledně mi trasu ukazoval po objížďce, která byla reálná. Google přepočítává všechny silnice, kde na každé je jiná rychlost. Rychlostní limity mají docela přesně, takže při dosažení ideální rychlosti dojedete za tolik hodin.

_________________
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Peugeot 206


16.9.2015 8:48:21
Profil
 

Příspěvky: 289
Příspěvek Re: maps.google.cz
A jak to pak řeší tedy mapy.cz?? To nevyužívají maximální rychlostní limity (německo doporučené)?? Nebo počítají jenom s konstatní rychlostí ala "něco tam dáme". Já se domníval, že jak mapy.cz tak i maps.google.com využívají podobného vyhledávacího modu, tedy počítají časově i s průjezdem vecnic či měst a s využitím max. rychlostních limitů. Proto mi hlava nebere, že je tam takový časový rozdíl.

_________________
Zdržuji se hlavně napravo od Dunaje, sem tam se podívám i na levý břeh.


4.10.2015 12:51:09
Profil
 

Příspěvky: 312
Bydliště: u Kbelské, schovaný za PHS
Příspěvek Re: maps.google.cz
Google zahrnuje do doby jízdy i aktuální provoz, a tak se někdy stane, že ukáže dobu jízdy kratší, než za jakou by daný úsek měl jít projet při dodržování předpisů, alespoň se mi to stalo při zadání trasy Hradec Králové - Pardubice.


4.10.2015 14:04:50
Profil
 

Příspěvky: 414
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: maps.google.cz
Všiml jsem si, že google aktualizoval svoje 3D mapy v Brně.


13.10.2016 13:14:01
Profil
 

Příspěvky: 414
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: maps.google.cz
A Google už má v mapách Rakouskou A5.


13.12.2017 14:28:10
Profil
 

Příspěvky: 1442
Bydliště: D1, 2,78 km
Příspěvek Re: maps.google.cz
Škoda, že zapomněli cestou zakreslit pár MÚK :(

_________________
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.


13.12.2017 14:33:28
Profil ICQ
Autor

Příspěvky: 2280
Příspěvek Re: maps.google.cz
To je neskutečně nepřehledné, jak google změnil barvu dálnic na jednotnou se silnicemi :(


13.3.2018 22:59:40
Profil
 

Příspěvky: 65
Příspěvek Re: maps.google.cz
Nechápu, proč se Google tolik snaží, aby ty mapy byly naprosto nepoužitelné. Jejich mapy i při značném přiblížení připomínají spíš orientační plánek. Jenom čekám, kdy zredukují počet barev na jednu.

Ještě přikládám, jak se to bude vyvíjet dál.


Přílohy:
gmaps.jpg
gmaps.jpg [ 14.77 KiB | Zobrazeno 3641 krát ]
15.3.2018 0:05:15
Profil
 

Příspěvky: 1525
Bydliště: MO
Příspěvek Re: maps.google.cz
Přizpůsobování malým displejům mobilních zařízení. Že se to pak nedá použít jinde...

Úplně nejvíc Google mapy excelují, když je město/obec v chráněné oblasti. :kladivo:

_________________
Království a půl princezny za 511.


15.3.2018 8:44:48
Profil
 

Příspěvky: 1552
Bydliště: v Trutnově, 53 km od nejbližší dálnice, 29 km od rozestavěné české a 49 km od té polské
Příspěvek Re: maps.google.cz
Když hledám trasu v Google po nějaké vedlejší silnici a nemám dostatečně přiblíženo, musím se přepnout na družicový snímek, protože jinak ta úzká bílá čára není na bílém okolí skoro vidět :-( Škoda, že neexistuje nějaké uživatelské prostředí, aby si člověk nastavil barvy jak potřebuje. Dříve jsem si to tak dělával u map do navigace.

_________________
80 let výstavby dálnic na českém území 1938-2018


15.3.2018 9:47:55
Profil
 

Příspěvky: 1335
Bydliště: F-M - Praha
Příspěvek Re: maps.google.cz
Aktualizovali se mapové podklady na různých místech. Zatím pozoruji změny v MSK a okolí. S52 a na ní dokončená Castorama, D3 Žilina a Čadca. Ale nejedná se o velkoplošnou aktualizaci.

_________________
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Peugeot 206


25.4.2018 7:31:58
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 124 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5




Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz