Právě je 28.9.2020 23:25:07




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 339 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Další
 Mapy.cz 
Autor Zpráva
 

Příspěvky: 2587
Příspěvek Re: Mapy.cz
P_V píše:
Mno... po zásadním zhoršení použitelnosti přišlo mírné zlepšení. Marketing funguje :D
Až to bude na jeden klik jako dřív, pak to bude super. :)
Na jeden klik to nebude, nemůžou přece přiznat, že něco udělali blbě a vrátit se k předchozímu stavu. To je v dnešní době marketingově nepřijatelné. Místo toho je potřeba vymyslet něco jiného, "šťouralům" zavřít hubu a v tichosti vymýšlet další zhoršení, ne? :crazy:


3.11.2014 10:48:37
Profil
 

Příspěvky: 1897
Bydliště: SV Čechy
Příspěvek Re: Mapy.cz
Seznam.cz vyměnil mapové podklady Evropy

Už jsem si toho všiml, vypadá to hodně dobře. :ok:

_________________
wazer.cz
Pište česky, prosím!


23.12.2014 12:45:53
Profil
 

Příspěvky: 176
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Mapy.cz
A jeden z dalších důvodů proč používat google maps je pryč...
Sice to pořád nedoshauje kvality jako přímo ČR/SK, ale změna je přesto velká...


23.12.2014 12:51:37
Profil
 

Příspěvky: 51
Příspěvek Re: Mapy.cz
Proč vůbec používat mapy od Google i od Seznamu, když Seznam vyjídá databázi OpenStreetMap (OSM, http://openstreetmap.org/), kterou vytváří dobrovolníci na celém světě? I pro ČR je OSM mapa v některých místech podrobnější než seznamácká. Mapa je 2x týdnu aktualizovaná i pro mobilní použití (Locus, C:geo) na http://osm.paws.cz/. Nepřipadá mi to jako zlepšení, jen využili databázi, která existuje a pokud nebude nikdo pátrat po tom jak k ní přišli, budou uživatelé chválit jen Seznam jaký je skvělý a má podrobné mapy, přitom pro ně nehli ani prstem.


23.12.2014 17:18:38
Profil
 

Příspěvky: 754
Příspěvek Re: Mapy.cz
Třeba já osobně OSM podporuji, ta idea se mi libí, jednu dobu jsem tam i aktivně kreslil...ale mám prostě problém s tou grafikou. Ať vyberu jakoukoliv vrstvu, vždy mi to přijde o řád méně přehledné než u G_Maps nebo Mapy.cz, proto je používám primárně :(


23.12.2014 23:35:28
Profil
 

Příspěvky: 1210
Bydliště: R43
Příspěvek Re: Mapy.cz
Ja souhlasim s Jannnnem. Ovsem jak zminil Libor, ta variace na OSM pro Locus je skvela. Jestli nekdo potrebujete zajimavy mapovy software pro android, pak zkuste Locus....
Jinak zemepisna mapa od mapy.cz mi neprijde nijak prevratnym ocinem, ale zase ocenuju, ze se neco deje ;)


24.12.2014 9:51:11
Profil
 

Příspěvky: 948
Bydliště: Javorník/Obertaufkirchen
Příspěvek Re: Mapy.cz
Nejhorší je, že nikdo u Mapy.cz nekoriguje základní mapy s leteckými. Jen tak lehce jsem na to koukl v okolí Javorníku a zděsil jsem se. Základní podrobné mapy byly ještě před povodněmi 2009, kdy spousta cest kolem potoka byla jinak než v současnosti. Letecké snímky byly daleko aktuálnější. Tak ať nikdo netvrdí, že se o to starají.

_________________
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.


26.12.2014 9:30:35
Profil Zobrazit autorovy stránky
 

Příspěvky: 72
Příspěvek Re: Mapy.cz
Stačí vpravo dole kliknout na "Chybka" a problém nahlásit. Zatím opravili vše, na co jsem je upozornil.

Co je horší, je nemožnost povypínat POI a obecně si volit vrstvy. Nechápu proč to v té nové verzi není, když předtím to šlo. Třeba centrum Prahy je kvůli všem těm POI totálně nepřehledné. To samé v cyklomapách, kde nejdou povypínat turistické trasy atd.


26.12.2014 13:36:10
Profil
 

Příspěvky: 2587
Příspěvek Re: Mapy.cz
KH píše:
Stačí vpravo dole kliknout na "Chybka" a problém nahlásit. Zatím opravili vše, na co jsem je upozornil.

Co je horší, je nemožnost povypínat POI a obecně si volit vrstvy. Nechápu proč to v té nové verzi není, když předtím to šlo. Třeba centrum Prahy je kvůli všem těm POI totálně nepřehledné. To samé v cyklomapách, kde nejdou povypínat turistické trasy atd.
Mám stejný problém, popsal jsem jej a poslal na uvedený e-mail. Přišla odpověď v duchu: děkujeme za názor, změna byla nutná, protože stará technologie nám neumožňpovala další rozvoj a na závěr ujištění "na případné rozdíly v ovládání si časem zvyknete".
Vidím to tak, že autor aplikace chtěl buď moc peněz, nebo přestal být "kamarád", tak ho vyměnili. A aby nový autor nebyl napadnutelný pro plagiátorství, něco musel změnit. Že to "odnese" uživatel? No, a? :(


30.12.2014 12:51:25
Profil
 

Příspěvky: 176
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Mapy.cz
Právě jsem zjistil, že při určitém přiblížení se na mapách.cz ukazují některé (zejména) čtyřpruhové jedničky jako R. Zjevně i na mapách.cz se někdo nemůže dočkat nového pojetí 8-)


Přílohy:
Poznámka: mapy.cz; R na Ostravsku
mapycz_r2.jpg
mapycz_r2.jpg [ 172.26 KiB | Zobrazeno 11322 krát ]
28.3.2015 22:49:39
Profil
 

Příspěvky: 110
Příspěvek Re: Mapy.cz
To vypadá na nějaký nedávný změny.
Moc dobře to ale nevypadá, navíc jsem si teď všimnul, že při určitým přiblížení chybí názvy velkých měst a pak třeba Praha vypadá divně.


28.3.2015 22:55:55
Profil
 

Příspěvky: 51
Příspěvek Re: Mapy.cz
Možná je to spojené s tím, že začali nedávno využívat OpenStreetMap a upravovali proto render dlaždic.


29.3.2015 11:04:47
Profil
 

Příspěvky: 1644
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Mapy.cz
Připadá mi že se značně znekvalitnily ortofoto. Rozmazaly se, srší kostkováním a největší přiblížení je jen zvětšení o stupeň menší fotky.


29.3.2015 17:10:38
Profil
 

Příspěvky: 1425
Bydliště: F-M - Praha
Příspěvek Re: Mapy.cz
Taky jsem si kvality ortofo všiml. Asi to není náhoda. http://www.novinky.cz/internet-a-pc/har ... okuru.html

_________________
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Peugeot 206 , Citroën C4 Grand Picasso II


30.3.2015 0:24:39
Profil
 

Příspěvky: 1644
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Mapy.cz
FlakY` píše:
Taky jsem si kvality ortofo všiml. Asi to není náhoda. http://www.novinky.cz/internet-a-pc/har ... okuru.html

Aha. A kdyby tam loupli google fotomapy s vlastním overlayem, tak ušetří ještě víc! :kladivo:


30.3.2015 0:42:41
Profil
Autor

Příspěvky: 9642
Bydliště: na levém břehu Dunaje
Příspěvek Re: Mapy.cz
Geodis patřil mezi špičku ve výrobě map. Teď dluží čtvrt miliardy
Zdroj: http://brno.idnes.cz/geodis-mapy-krach- ... -zpravy_vh

_________________
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)


31.7.2015 20:13:34
Profil
 

Příspěvky: 1095
Bydliště: Praha 4
Příspěvek Re: Mapy.cz
Snímkovací auto si zkrátilo cestu po chodníku :) http://mapy.cz/zakladni?x=14.5041739&y= ... tch=-0.003


15.10.2015 12:34:52
Profil
 

Příspěvky: 34
Příspěvek Re: Mapy.cz
Zprvu jsem si říkal, jestli to třeba nefotili nějako motorkou, ale v odrazech v oknech je jasně vidět osobní auto.


16.10.2015 12:30:50
Profil
 

Příspěvky: 1888
Příspěvek Re: Mapy.cz
Div, že nepřejeli toho chlapa se psem, piráti ! :)


16.10.2015 14:16:19
Profil
 

Příspěvky: 176
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Mapy.cz
Dnes jsem si všiml, že mapy.cz přemalovaly Rka na Dčka. Číslo v červeném rámečku u nich ale zatím chybí. R63 a R35 u Liberce správně zůstaly nezměněné.


Přílohy:
Poznámka: mapy.cz
mapycz_d.jpg
mapycz_d.jpg [ 197.25 KiB | Zobrazeno 8437 krát ]
1.12.2015 18:00:24
Profil
 

Příspěvky: 1763
Příspěvek Re: Mapy.cz
Kde to vidíš? Stačí tu mapa přiblížit a hned je jasné, že na té mapě dnes, znamená ještě včera. :)

_________________
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)


1.12.2015 21:34:27
Profil
 

Příspěvky: 1085
Bydliště: D11 - exit 62
Příspěvek Re: Mapy.cz
Nikoliv, při určitém přiblížení je vše při starém. Co jsem si dnes všiml, a Mapy.cz i anoncovaly, je, že přibyl obchvat Žďáru n. S., průtah Mladou Boleslaví, nově otevřený úsek D1 na Slovensku u Levoče a další.


1.12.2015 21:53:28
Profil
 

Příspěvky: 151
Příspěvek Re: Mapy.cz
Ano, od největšího oddálení zhruba do poloviny nově silnější čáry jako u dálnic ovšem bez červené značky. Zhruba od půlky blíž už po staru. Ale je vidět, že to zaregistrovali a brzo se dočkáme úplně. Jsem zvědav jestli google provede nějaky upravy taky. Např jestli udělá oranžové i "nové" 110kmh. Ted je to tak nekde jo a nekde ne.
Na Slovensku zas je nově při bližším přiblížení D1 ok, ale při oddálení je pořád díra. A zatím netrasuje plánování.


2.12.2015 0:33:48
Profil
 

Příspěvky: 1085
Bydliště: D11 - exit 62
Příspěvek Re: Mapy.cz
Všimli jste si, jak Mapy.cz rozdílně zobrazují dálnice v ČR a SR? U nás je to jedna tlustá linka, na Slovensku dvě oddělené. Pro názornost přikládám obrázek z přeshraničního úseku D1. Je to dané rozdílnými mapovými podklady, které Seznam získává a nemůže je měnit? Je to nepodstatná blbost, ale zajímalo by mě to :-)


Přílohy:
D1_CZ-SK.jpeg
D1_CZ-SK.jpeg [ 85.94 KiB | Zobrazeno 8184 krát ]
2.12.2015 13:03:01
Profil
 

Příspěvky: 1587
Bydliště: D1, 2,78 km
Příspěvek Re: Mapy.cz
Ano, jsem o tom přesvědčen, že je to tak. Zatímco v ČR má Seznam svoje mapové podklady a "může si s nimi dělat, co chce", v zahraničí používá podklady openstreetmap, které můžou být "méně dokonalé" a Seznam je vykresluje tak, aby se schovaly případné malé nekonalosti.

_________________
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.


2.12.2015 13:15:22
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 339 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Další




Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz