Právě je 2.8.2014 3:24:49




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 104 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
 maps.google.cz 
Autor Zpráva
 

Příspěvky: 7
Příspěvek maps.google.cz
Tak jsem zjistil, že na mapách u Googlu jsou nové satelitní mapy, tipuju tak z konce minuleho roku (podzim) :D


30.8.2010 18:51:45
Profil
 

Příspěvky: 641
Příspěvek Re: maps.google.cz
Jsou, ale jenom část (zatím?), konkrétně kraje Vysočina, Jihomoravský, Olomoucký a Moravskoslezský.


Přílohy:
Poznámka: Současná aktualizace ortofotomap
Bez názvu 1 kopie.jpg
Bez názvu 1 kopie.jpg [ 177.14 KiB | Zobrazeno 5334 krát ]
30.8.2010 19:07:44
Profil
 

Příspěvky: 1393
Příspěvek Re: maps.google.cz
Ranma píše:
Tak jsem zjistil, že na mapách u Googlu jsou nové satelitní mapy, tipuju tak z konce minuleho roku (podzim) :D

Ja to spis vidim na 04/05 2009

EDIT: To jsem vazne prestrelil :crazy: Podle sklizenych poli to vypada skutecne na podzim ... :roll:


Naposledy upravil balance dne 30.8.2010 23:00:05, celkově upraveno 1



30.8.2010 21:44:58
Profil
Autor

Příspěvky: 1593
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: maps.google.cz
Google Eart tvrdí, že je to z 30. září 2009.
Je tam vidět rozestavěný obchvat Příbora a nejvíc mě zaráží stavební činnost na obchvatu Mošnova, tuší někdo o co jde?
http://maps.google.cz/?ie=UTF8&ll=49.68 ... rent=5,0,1

EDIT: Reakce v I/58 Mošnov, obchvat


30.8.2010 22:41:20
Profil
 

Příspěvky: 555
Bydliště: Ostrava - Michálkovice
Příspěvek Re: maps.google.cz
Jo, je to loňské září,protože mám na zahradě dodávku, dělali nám okna ten den. Tuším nějak po dvacátém... dopoledne.

_________________
http://www.last.fm/user/jukl


31.8.2010 9:38:36
Profil
 

Příspěvky: 240
Bydliště: Viničné Šumice
Příspěvek Re: maps.google.cz
Zachvíli to bude rok od zprovoznění D1 od Bělotína po Bílovec a náš "chytrý stýček" Google stále nezanesl toto stavbu do svých map :kladivo:
Dále tu máme nově zprovozněný Pražský okruh, keterý se tam sand objeví v nejbližších dnech, ale vzhledem k zájmu médií o stavbu tam mohl být, jako na mapách.cz. A na R4 mezi Miroticemi a Třebkovem se asi zapomnělo úplně :cry:


25.9.2010 9:21:27
Profil
 

Příspěvky: 311
Bydliště: Brno
Příspěvek Re: maps.google.cz
Jsou nové mapy na rozhraní Německo, Polsko a Česko.
Je tam krásně zaznamenaná budoucí trasa I 35. :kladivo:


27.2.2011 16:21:27
Profil
 

Příspěvky: 216
Příspěvek Re: maps.google.cz
Zajimave. Vypada to, ze ale fotili jen hranicni pas http://maps.google.com/maps?f=q&source= ... 4&t=k&z=16


27.2.2011 20:17:25
Profil
 

Příspěvky: 240
Bydliště: Viničné Šumice
Příspěvek Re: maps.google.cz
Můžeme slavit :jidlo:
Dnes byly aktualizovány mapy v aplikaci GoogleEarth o "nové" úseky dálnic a silnic - D47, R1, D1 až po Říkovice a další. Pak taky slovenská D1 a R1. Na mapách.google.com se snad objeví co nevidět. Ale že to trvalo...


20.4.2011 20:43:24
Profil
 

Příspěvky: 240
Bydliště: Viničné Šumice
Příspěvek Re: maps.google.cz
A koukám, že je u v provozu i Vysočanská radiála. A I/6 mezi Novým Sedlem a Tisovou je vedena po stávající objížďce, takto:


Přílohy:
silnice-6.jpg
silnice-6.jpg [ 255.03 KiB | Zobrazeno 4076 krát ]
21.4.2011 10:05:10
Profil
 

Příspěvky: 67
Příspěvek Re: maps.google.cz
Dnes jsem si všiml aktualizace googlemaps :)) Po "letech" se rozhoupali. U toho Sokolova je to, jako na horním obrázku :D Občas trochu nelogické a nesprávné značení dálnic a rychlostních vs. čtyřpruhu jedničky. Př. R4xI/20 značeno jako rychlostka. R6 pokračuje I/13 jako rychlostka. Aspoň to vypadá líp :) Tím neříkám, že kategorie našich silnic nemusí být úplně logická :jidlo:


17.5.2011 19:28:03
Profil
 

Příspěvky: 29
Příspěvek Re: maps.google.cz
jj dali to tam až dnes. včera jsem koukal na jižní obchvat prahy,ten nový kousek R4 a moravských budějovic a ještě to tam nebylo.


17.5.2011 19:43:28
Profil
Autor

Příspěvky: 1476
Příspěvek Re: maps.google.cz
No hurá, ale ještě to přes to jaksi nenavádí :(


http://maps.google.cz/maps?f=d&source=s ... 45976&z=12


17.5.2011 22:55:17
Profil
 

Příspěvky: 1183
Příspěvek Re: maps.google.cz
hh píše:
No hurá, ale ještě to přes to jaksi nenavádí :(


http://maps.google.cz/maps?f=d&source=s ... 45976&z=12



uz ano

http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... 34589&z=10


30.5.2011 7:21:16
Profil
Autor

Příspěvky: 1476
Příspěvek Re: maps.google.cz
Konečně, ale přijde mi to, že je to pro Google horší práce jak pro stát tu dálnici postavit.


30.5.2011 8:42:57
Profil
 

Příspěvky: 216
Příspěvek Re: maps.google.cz
Tak uz v Googlemaps funguje traffic i pro CR.


15.7.2011 14:40:40
Profil
Autor

Příspěvky: 1593
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: maps.google.cz
Geo píše:
Tak uz v Googlemaps funguje traffic i pro CR.

No sláva, teď jen jak moc to bude či nebude aktuální ... nevíte někdo, od koho berou data?
Aha, tak si odpovím sám, velký Google si to zjišťuje sám, podle toho jak se pohybují rychle jeho ovečky co mají v mobilu zapnuté My Location (bez kterého je navigace/mapy od google jen prohlížítko map bez možnosti určit svojí polohu na mapě, takže to vypnuté nemá nikdo.)
http://www.palmserver.cz/modules.php?na ... e&sid=8099
Citace:
Zajímavé na celé věci je hlavně 5ti až 10timinutová aktualizace a systém jak to vlastně všechno funguje. Ve svém přístroji musíte mít zapnutou funkci "My Location", která se odesílá na servery Google. Služba pak kromě vaší pozice sleduje rychlost pohybu ostatních telefonů na trase a z toho vypočítává celkovou rychlost dopravy na trase.


15.7.2011 17:20:12
Profil
 

Příspěvky: 960
Příspěvek Re: maps.google.cz
Google dělá jednu prasárnu za druhou. Nedávno jsem si všiml, že pokud se přihlásím k youtube, přihlásí mě to automaticky i na google, takže všechna vyhledávání dělám s registrací svým jménem (pokud se ručně neodhlásím).


16.7.2011 18:15:01
Profil
 

Příspěvky: 189
Bydliště: Chlumec nad Cidlinou / Praha - Kobylisy
Příspěvek Re: maps.google.cz
To, že má google spoustu svých služeb propojených, je myslím jasné. Takže když budete hledat trasu Praha -> Calais, bude vám nejspíš na stránkách, nabízejících google reklamy, nabízet levné ubytování v Calais nebo levný trajekt.

Podobně, když napíšete do vyhledávače "úsporná lednička", brzy se vám můžou objevovat reklamy na nové ledničky.

Technicky je to řešitelné. Společným jmenovatelem je cílenost na zákazníka a z toho vyplývající možnost vyšších cen za zobrazení/klik. A upřímně, i pro mě je zajímavější a příjemnější reklama na novou výkonnou vrtačku, než na ultrasající vložky s křidélky :-)


16.7.2011 22:04:46
Profil
 

Příspěvky: 3617
Příspěvek Re: maps.google.cz
Technicky to řešitelný doopravdy je ;-)
http://yoast.com/tools/seo/disable-pers ... ch-plugin/


18.7.2011 13:51:28
Profil
 

Příspěvky: 1041
Bydliště: MO
Příspěvek Re: maps.google.cz
Zjevně proběhl nějaký update, ale nemám čas to teď zkoumat. :)

_________________
Nekrmte trolly.


8.12.2011 13:12:41
Profil
 

Příspěvky: 920
Bydliště: D1, 2,78 km
Příspěvek Re: maps.google.cz
Ortofotomapy stále z roku 2007, exit 8 na D1 stále není zakreslen, naopak MÚK Sosnová tu je. Nevím, jestli tu nebyla už dřív. Čeho se aktualizace měla týkat?

_________________
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.


8.12.2011 13:25:31
Profil ICQ
 

Příspěvky: 3617
Příspěvek Re: maps.google.cz
No, vypadá že už to "spravili" a přesměrovává to na jedinnej správnej vyhledávač, kterej ví líp než vy sami, co chcete najít ;-) .. teda vono to stojí celkem za houby už dlouho, co začali na začátek cpát různý ty sponzorovaný odkazy a admini začli do webů cpát tuny neviditelnýho textu, aby si zlepšili page rank. A bude hůř.


8.12.2011 13:30:34
Profil
 

Příspěvky: 1041
Bydliště: MO
Příspěvek Re: maps.google.cz
Do očí mě praštila jiná čísla. Jinak co jsem si teď namátkou všiml, tak jsou přítomny přeložky na I/21 a R6 u Sokolova v hotovém stavu. Takže na podkladech se něco určitě událo.

_________________
Nekrmte trolly.


8.12.2011 15:08:32
Profil
Autor

Příspěvky: 4164
Bydliště: Ostrava a okolí
Příspěvek Re: maps.google.cz
Kde berou google.maps ty data o dopravě?

_________________
R48 -> D48
Prý dostavba MÚK - hanba!


8.12.2011 16:16:51
Profil ICQ
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 104 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další




Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz