Právě je 12.4.2021 16:38:55




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 D10 Radonice - Kosmonosy (km 3-46), zkapacitnění na 3+3 
Autor Zpráva
 

Příspěvky: 1512
Bydliště: Choceň
Příspěvek D10 Radonice - Kosmonosy (km 3-46), zkapacitnění na 3+3
Toto se dnes objevilo na Cenii: https://portal.cenia.cz/eiasea/detail/EIA_OV1242


3.11.2020 15:27:09
Profil
 

Příspěvky: 744
Bydliště: Mezi 2 dálnicema, mezi VRT a 231, vedle Družby
Příspěvek Re: [D10] obecně
Díky.
Takže exit 10 se evidentně zatím k přeložce II/101 posouvat nebude...


3.11.2020 17:29:53
Profil
 

Příspěvky: 238
Příspěvek Re: D10 Radonice - Kosmonosy (km 3-46), zkapacitnění na 3+3
Mě zaujal tento shrnující odstaveček.

Dálnice D10 bude modernizována ve stávající trase, směrové a výškové uspořádání zůstane zachováno. Součástí stavby budou i vyvolané přeložky sítí technické infrastruktury a úpravy území v okolí stavby. Kromě modernizace hlavní trasy budou provedeny přestavby všech MÚK, rozšíření stávajících mostních objektů, případné demolice stávajících mostů a jejich nahrazení zcela novými. Dále se počítá s úpravou či zrušením odpočívky Podchlumí, obnovou a doplněním odvodnění, prověřením a případným doplněním protihlukových opatření. (ta tečka za větou tam skutečně je, ale si je to tisková chyba) Čtyři kameny vpravo (km 15,5, případně km 17,0).

Nenašel jsem tam jaké mosty se budou rozšiřovat a které nahrazovat, ale nepostavili teď skoro všechny nadjezdy nové? A na mosty přes Jizeru a Labe se určitě 3+3 nevejde.


5.11.2020 7:00:00
Profil
 

Příspěvky: 2507
Příspěvek Re: D10 Radonice - Kosmonosy (km 3-46), zkapacitnění na 3+3
Mě fascinuje toto místo. Nový most už stojí, možná je i na 3+3, ale ta hala za ním... Fakt nevím, jak tohle může někdo tak blízko dálnice povolit... https://mapy.cz/s/memecucuko


5.11.2020 8:03:19
Profil
 

Příspěvky: 3075
Bydliště: Trutnov - 49 km od polské dálnice a 53 km od české, 29 km od rozest. české a 17 km od polské.
Příspěvek Re: D10 Radonice - Kosmonosy (km 3-46), zkapacitnění na 3+3
Také se divím, že si nenechávají větší rezervu, ale leckdy to hodně klame. Třeba tato hala je od bílé vodící čáry vzdálena 11,5 metru a 8,5 metru je od okraje asfaltu. Takže rezerva tam je. Pět metrů to je od současného okraje asfaltu k hranici pozemku, takže ani pozemek by se nemusel vykupovat. Ale za desítky let bude třeba nutné udělat 4+4 a co s baráky ? :-)

https://mapy.cz/zakladni?planovani-trasy&x=14.6511318&y=50.1439785&z=17&pano=1&pid=43158976&yaw=0.731&fov=1.257&pitch=0.190

_________________
82 let výstavby dálnic na českém území 1938-2020


5.11.2020 8:58:50
Profil
 

Příspěvky: 4278
Bydliště: Snad někdy 13 km od D(S)43
Příspěvek Re: D10 Radonice - Kosmonosy (km 3-46), zkapacitnění na 3+3
Honey72 píše:
Ale za desítky let bude třeba nutné udělat 4+4 a co s baráky ? :-)

To nebude potřeba, to odvede 2. a 3. tranzitní okruh okolo Prahy a 6-pruh zde bude stačit :)


5.11.2020 10:02:05
Profil
 

Příspěvky: 2507
Příspěvek Re: D10 Radonice - Kosmonosy (km 3-46), zkapacitnění na 3+3
Tak ne, ten most na 3+3 není nachystaný...
https://goo.gl/maps/ktvNMPjMQB3DWnNMA


Přílohy:
radonice.jpg
radonice.jpg [ 166.06 KiB | Zobrazeno 4286 krát ]
5.11.2020 11:05:55
Profil
Autor

Příspěvky: 6403
Bydliště: Ostrava a okolí
Příspěvek Re: D10 Radonice - Kosmonosy (km 3-46), zkapacitnění na 3+3
Vešly by tam 3+3 bez odstavky, takhle podle oka.

_________________
R48 -> D48 se podařilo!


5.11.2020 11:16:19
Profil ICQ
 

Příspěvky: 2507
Příspěvek Re: D10 Radonice - Kosmonosy (km 3-46), zkapacitnění na 3+3
Já uvažoval o plnohodnotném 3+3 včetně odstavného pruhu. Pokud bude na malém kousku trocha svodidel, tak to asi zas tak moc nevadí, z D1 jsme na to byli zvyklí. Otázkou je, jestli se pod to dnes ještě někdo podepíše...


Přílohy:
d1.jpg
d1.jpg [ 146.87 KiB | Zobrazeno 4274 krát ]
5.11.2020 11:23:18
Profil
Autor

Příspěvky: 5071
Příspěvek Re: D10 Radonice - Kosmonosy (km 3-46), zkapacitnění na 3+3
Podepíše - počítá se s tím, i na modernizované D1 je takovýchto mostů postaveno několik, aby se nemuselo vydávat územní rozhodnutí.

_________________
KlarArt


5.11.2020 17:28:09
Profil
Autor

Příspěvky: 9874
Bydliště: na levém břehu Dunaje
Příspěvek Re: D10 Radonice - Kosmonosy (km 3-46), zkapacitnění na 3+3
Ta hala se řešila ve studii, dokonce v ní je příčný řez, na kterém je vidět, že se tam šestipruh vejde.

_________________
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)


5.11.2020 19:28:02
Profil
Administrátor

Příspěvky: 2183
Bydliště: SV Čechy
Příspěvek Re: D10 Radonice - Kosmonosy (km 3-46), zkapacitnění na 3+3
Mosty u Zelenče i Záp už se tu řešily, třeba zde: viewtopic.php?p=170751#p170751

_________________
wazer.cz
Pište česky, prosím!


6.11.2020 22:06:07
Profil
 

Příspěvky: 2860
Příspěvek Re: D10 Radonice - Kosmonosy (km 3-46), zkapacitnění na 3+3
A proč není ten nový !!! most u té betonové haly postaven s dostatečnou rezervou ? Má pro to někdo nějáké racionální vysvětlení ? A nebo jsou na ŘSD blázni co nevidí ani pár let dopředu ?

A nebo jsou to naopak "vizionáři" co znají své papenhaimské a vědí že za 20 let ten most budou zase bourat, protože ho nehodlají niják udržovat ? Každopádně je to šílenství, kocourkovské hospodaření .....


6.11.2020 23:11:51
Profil
Autor

Příspěvky: 5071
Příspěvek Re: D10 Radonice - Kosmonosy (km 3-46), zkapacitnění na 3+3
Je to proto, že ten most u haly stavěl jako svou rekonstrukci kraj (KSÚS) a v době kdy se vydávalo stavební povolení a ŘSD se k tomu v rámci řízení vyjadřovalo, ještě oficiálně neexistoval plán na 3+3. Od roku 2018 ŘSD požaduje při všech rekonstrukcích nadjezdů mezi Prahou a MB rezervu na D 33,5.

_________________
KlarArt


7.11.2020 9:16:27
Profil
 

Příspěvky: 2507
Příspěvek Re: D10 Radonice - Kosmonosy (km 3-46), zkapacitnění na 3+3
Jako že do roku 2018 se nepočítalo s tím, že D10 bude jednou 3+3? :crazy:


7.11.2020 9:22:44
Profil
Autor

Příspěvky: 5071
Příspěvek Re: D10 Radonice - Kosmonosy (km 3-46), zkapacitnění na 3+3
Podle platné kategorizace z roku 2010 se s 33,5kou počítalo jen na úseku do Brandýsa. A ještě k tomu na to ŘSD trochu kašlalo, takže v rámci stavebního řízení ten požadavek ani nevzneslo. Od roku 2018 se počítá s 3+3 až do Kosmonos. Na druhou stranu je potřeba říct, že u obou nadjezdů se tam šestipruh vejde, jen bude bez odstavného.

_________________
KlarArt


7.11.2020 11:07:56
Profil
Administrátor

Příspěvky: 2183
Bydliště: SV Čechy
Příspěvek Re: D10 Radonice - Kosmonosy (km 3-46), zkapacitnění na 3+3
A já bych tady taky zopakoval jeden svůj starší dotaz: může si ŘSD vůbec na krajích (případně obcích) nějak vynutit, aby tyto při rekonstrukci svých mostů zohledňovaly tyto (často nejisté) budoucí plány na rozšíření?

_________________
wazer.cz
Pište česky, prosím!


7.11.2020 11:46:46
Profil
 

Příspěvky: 2860
Příspěvek Re: D10 Radonice - Kosmonosy (km 3-46), zkapacitnění na 3+3
mapman píše:
Podle platné kategorizace z roku 2010 se s 33,5kou počítalo jen na úseku do Brandýsa. .


Ale tohle je na tom úseku - tedy ještě před Brandýsem ! Takže vlastně potvrzujete, že ŘSD mělo i podle platné kategorizace o širší most požádat.
Nemluvě o tom, že z logicky věci o to mělo požádat i kdyby tu kategorizaci nemělo, tohle je jen úřední důvod navíc. My tady řešíme betonovou halu a oni si tam klidně nechají postavit nový most, který má pilíř ještě o několik metrů blíže k dálnici ............

Majkii píše:
A já bych tady taky zopakoval jeden svůj starší dotaz: může si ŘSD vůbec na krajích (případně obcích) nějak vynutit, aby tyto při rekonstrukci svých mostů zohledňovaly tyto (často nejisté) budoucí plány na rozšíření?


Jak vidíte, tak jsou líní to napsat i do vyjádření, že by něco takového vůbec chtěli. Natož aby to něják vymáhali. Mě to přijde neskutečné.
Přitom předpokládám, že s krajem by byla nějáká "lidská" dohoda možná. Přece to nejsou úplný blázni, co najust postaví užší most než je potřeba. Obzvlášť v takovémto případě, kdy je to úplně jasné, že to rozšíření dřív nebo později bude nutné.


8.11.2020 1:34:42
Profil
Administrátor

Příspěvky: 2183
Bydliště: SV Čechy
Příspěvek Re: D10 Radonice - Kosmonosy (km 3-46), zkapacitnění na 3+3
No já nevím, takhle idealisticky bych si to nepředstavoval. Blázni to určitě nejsou, ale taky řeší svoji nákladovou stránku a bude pro ně zásadní rozdíl, jestli opraví most v původních parametrech, což jim pro jejich potřeby stačí, nebo musí řešit jeho prodloužení, což může krom vyšších nákladů znamenat i zdržení v přípravě skrz nutnost řešit třeba ÚR.
A ŘSD jim na to asi nemůže jednoduše "přidat", ale právě by mě zajímalo, jestli skrz ty svoje plány na rozšíření si to může u stavebního úřadu nějak vynutit.

_________________
wazer.cz
Pište česky, prosím!


8.11.2020 12:27:32
Profil
Autor

Příspěvky: 5071
Příspěvek Re: D10 Radonice - Kosmonosy (km 3-46), zkapacitnění na 3+3
Může i nemůže. Od 2018 je v tomhle jasná dohoda, a to i díky tomu, že na mosty přes dálnice cílí jeden z fin. programů SFDI. Když se slíbí peníze, tak se i zvedne ochota vyhovět. Takže ve Středočeském kraji už by se tenhle případ opakovat neměl.

_________________
KlarArt


8.11.2020 13:42:03
Profil
 

Příspěvky: 55
Příspěvek Re: D10 Radonice - Kosmonosy (km 3-46), zkapacitnění na 3+3
Záměr na rozšíření silnice první třídy musí být zanesen v územním plánu, nejlépe v zásadách územního rozvoje kraje a to i proto, aby to byla veřejně prospěšná stavba.


8.11.2020 15:01:26
Profil
 

Příspěvky: 224
Příspěvek Re: D10 Radonice - Kosmonosy (km 3-46), zkapacitnění na 3+3
Tak o rozšíření na 6pruh a problému s novými mosty co s tím nepočítají se píše i v médiích:

https://zdopravy.cz/sestipruh-z-prahy-a ... d10-65232/

https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/do ... 47ab5f122/


9.11.2020 13:12:16
Profil
 

Příspěvky: 4278
Bydliště: Snad někdy 13 km od D(S)43
Příspěvek Re: D10 Radonice - Kosmonosy (km 3-46), zkapacitnění na 3+3
Pokud se pod ten most vleze 3+3 bez odstavného, tak bych řekl, že je to dostatečné. Spíš je tahle D10 na zamyšlení jinde .. když by někdy v budoucnu byla např. potřeba rozšířit D35 na 6-pruh, budou nově postavené mosty stačit na 3+3 bez odstavného ? Snad tam vedle krajnice ještě rezerva bude, ale tohle je opravdu na zamyšlení..
Ono ani já osobně nevěřím, že to někdy potřeba bude, ale obecně je dost trestuhodné, že se prostě mosty PŘES dálnici musí po 40 letech bořit kvůli počtu pruhů pod ním. Mosty by se měly stavět na 100 let, ne na 40 :( Ještě zajímavější v tomhle ohledu je středočeská D3, která má solidní (a i reálné) vyhlídky na potřebu 6-pruhu před Prahou :lol: , protože ta má snad ze všech dálnic největší potenciál na vytvoření nové dopravy v budoucnu. Ono ty široké SDP v Polsku mají něco do sebe .. Pardon za OT.


9.11.2020 13:34:55
Profil
 

Příspěvky: 3520
Bydliště: Poblíž Vysočanské radiály, v budoucnu R520
Příspěvek Re: D10 Radonice - Kosmonosy (km 3-46), zkapacitnění na 3+3
...tak jako obec Radonice jsme si už najali "Frank Bold Advokáti, s.r.o", z Brna, za 2.300Kč /hod. Přesně v duchu No Passarán!. A pak obce fňukají, že jim zlá vláda sebere peníze, když se lidem sníží daně.


28.11.2020 20:28:28
Profil
 

Příspěvky: 119
Příspěvek Re: D10 Radonice - Kosmonosy (km 3-46), zkapacitnění na 3+3
Aram96 píše:
Pokud se pod ten most vleze 3+3 bez odstavného, tak bych řekl, že je to dostatečné. Spíš je tahle D10 na zamyšlení jinde .. když by někdy v budoucnu byla např. potřeba rozšířit D35 na 6-pruh, budou nově postavené mosty stačit na 3+3 bez odstavného ? Snad tam vedle krajnice ještě rezerva bude, ale tohle je opravdu na zamyšlení..
Ono ani já osobně nevěřím, že to někdy potřeba bude, ale obecně je dost trestuhodné, že se prostě mosty PŘES dálnici musí po 40 letech bořit kvůli počtu pruhů pod ním. Mosty by se měly stavět na 100 let, ne na 40 :( Ještě zajímavější v tomhle ohledu je středočeská D3, která má solidní (a i reálné) vyhlídky na potřebu 6-pruhu před Prahou :lol: , protože ta má snad ze všech dálnic největší potenciál na vytvoření nové dopravy v budoucnu. Ono ty široké SDP v Polsku mají něco do sebe .. Pardon za OT.

Podobný průšvih se očekává na D35, kde se dnes připravuje rozšíření odpočívky "Skrbeň" (viz vlákno odpočívky D35) neodsazené od osy komunikace tak aby vyhovovala pro případný 6-ti proud, který v tomto úseku bude 100 % hrozit během 10-20 let.


28.11.2020 23:16:16
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další




Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz