Tak to vypadá, že první město v ČR s dokončeným dálničním okruhem bude Tovačov
13.6.2017 12:43:24
Bobek
Re: 5501, 5502 Olomouc - Kokory - Přerov
Tak když vezmeme v potaz i zahraniční dálnice...
_________________ Království a půl princezny za 511.
13.6.2017 13:13:37
michal
Ovšem bez radiál a přivaděčů to bude ve špičkách stejně kolaps...
13.6.2017 13:21:03
Prerau
Tak prosím zpět na zem, pánové. Vzhledem k tomu, jak ŘSD přistupuje ke stavbě posledního úseku D1 okolo Přerova, byl bych naprosto klidný. I ta odhadovaná doba výstavby je naprosto ok, 2020-2023. Mělo by se stavět déle, přeci jen, tak obtížný terén, a pokud vůbec, vždyť ten úsek je téměř zbytečný.........
13.6.2017 15:51:59
Hanes
Tak zajeď do Kokor a zkus tam přejít silnici...... ....tam teprve uvidíš jak je ten úsek zbytečný.
_________________ Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
13.6.2017 20:59:43
Sponik
a až to přejdeš tak se přesuň do Krčmaně tam je to podobný peklíčko jen oni nemají světelný přechod pro chodce jako Kokory
_________________ Mazda MX-5 NB Ford Galaxy 1.9TDi PD
14.6.2017 15:10:13
Prerau
Pánové, pánové, prosím o klid.... Můj příspěvek jsem myslel ironicky... Je mi naprosto jasné, jak potřebný je tento úsek, neb OL - Př absolvuji cca 2x týdně a je to naprostá zoufalost (+ ještě kolony u podjezdu v Předmostí). Jen mám velké obavy ohledně výstavby..... Začne-li v termínu... Pokud bude vůbec....
Probíhá podrobný geotechnický průzkum a výběrové řízení na zpracovatele DSP a inženýrskou činnost pro vydání stavebního povolení. Po jejím dokončení a odsouhlasení se vypracují záborové elaboráty a geometrické plány, které přesně určí hranice a výměry pozemků pro výkupy a konkrétní vlastníky.
Výběrové řízení na zpracovatele DSP a inženýrskou činnost pro zajištění stavebního povolení bylo dokončeno podpisem smlouvy v 02/2017. Zpracování podrobného geotechnického průzkumu bylo dokončeno v 05/2017.
9.10.2017 14:32:46
Trupman
Já vím, že brečím na špatném místě, ale stejně mi přijde obrovská škoda, že se při stavbě nepočítá s MÚK u Kokor, což by sloužilo jako napojení II/150, tedy spojnice Prostějova a Přerova (dvou blízkých měst s 45 tis. obyvateli, bez železničního spojení). Obzvlášť, když napojení II/150 bude i po výstavbě všech obchvatů a přeložek u Přerova stále do staré silnice v Předmostí, tedy nijak se nezlepší.
Na II/150 by se měl kraj a stát daleko více zaměřit, zaslouží si (dokončit) kapacitní přeložky.
_________________ Jsem chodec, řidič, cyklista, cestující VHD. Get over it.
9.10.2017 15:51:26
zesp
Trupman: Myslíš asi dokončení nové trasy mezi Čechy a Bystřicí a mezi PV a Boskovicemi, že? Úsek PV - PR využívám denně pro cestu do práce, a přijde mi teď úplně v pohodě. Provedla se reko hlavně toho hrozného úseku mezi Dubem a mostkem přes Blatu, většina úseku má vcelku nový povrch. Provoz minimální, trasování v pohodě, hodně přímých úseků. Možeš tam letět jak kameň a nic tě nebrzí... Průjezd dědinama taky v pohodě. Až na ten současný souběh s I/55. Kolony už ve špičkách občas stojí z Přerova až k nové křižovatce II/150 a I/55 u Rokytnice, je to děs... A nejhorší je pak pokračovat od Rokytnice (PV/OC) přímo do Předmostí. Přes stojící kolonu stáčející se vpravo není vidět, co jede v protisměru od PR na Rokytnici (na PV/OC), takže je to tam vyloženě "o hubu"... Hlavní přitom zůstala stejně jako dřív, tedy přímo od PR na OC (do slepé)...
11.10.2017 11:12:45
Trupman
Mezi PV a PR na II/150 to momentálně není nejhorší i kvůli tomu, že tranzit mezi oběma městy se rozdělí na silnice přes Dub a Tovačov. Kdyby II/150 ústila u Kokor do D55, tak si odpočinou nejen řidiči a Rokytnice a Předmostí, ale i Tovačov a Troubky. Skutečně je toho hloupého souběhu mezi Kokory a Přerovem po dostavbě D55 škoda. Zvlášť, když II/150 se nenapojí na MÚK Přerov-sever, ale potáhne po staru přes Předmostí.
_________________ Jsem chodec, řidič, cyklista, cestující VHD. Get over it.
V rámci další přípravy stavby byl dokončen podrobný geotechnický průzkum a koncept dokumentace pro stavební povolení. Po dokončení čistopisu DSP a odsouhlasení se vypracují záborové elaboráty a geometrické plány, které přesně určí hranice a výměry pozemků pro výkupy a konkrétní vlastníky.
8.2.2018 13:40:45
Sauce
nová videovizualizace úseku 5502:
16.3.2018 16:07:41
FAST
Ve čtvrtek v Krčmani proběhlo jednání dotčených majitelů pozemků s ŘSD. Jednání poklidné, nabídnut osminásobek odhadní ceny, zástupkyně ŘSD hovořila jasně a věcně. V současnosti připravují oddělovací plán pro katastr, ten kdo chce prodat bude mít peníze za pozemek do konce roku.
Byli pozváni pouze majitelé pozemků v úseku Olomouc-Kokory.
Snad se to tedy pohne dopředu a prodej pozemků proběhne hladce.
Obec Rokytnice uspěla v květnu 2018 se žalobou, kterou podala kvůli plánovanému úseku dálnice D55 mezi Přerovem a Olomoucí. Soud poté zrušil rozhodnutí, kterým olomoucký krajský úřad zamítl odvolání Rokytnice proti územnímu rozhodnutí na obchvat nedalekých Kokor.
21.5.2018 18:19:00
alabastr
ještě jeden článek: Nová D55 má od obcí odklonit tisíce aut, jiná ves ji ale u soudu stopla
dle starosty žádají posun dálnice za lesík zvaný dolek. nejsem si jistý místní situací, ale předpokládám že to by dálnice musela jet do stejnýho kopce jako dnešní I/55. Tj a) velké stoupání, b) velký zářez, c) tunel. Navíc hned vedle v minulosti bývala skádka komunálního odpadu pro přerov. Dnes je to zavezené, tak nevím kde to má hranice. Snad najít nějakou leteckou mapu z té doby.. cca rok 85 ?
22.5.2018 6:47:40
Japao Joe
Tak proti tomu protestuji, je tam chmelnice a to by byl závažný protispolečenský prohřešek.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru