Komunální politika v Praze

Off-topic pokec
Odpovědět
Drak
Příspěvky: 198
Registrován: 15.3.2009 11:12:05

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od Drak »

Je potřeba si konečně uvědomit a začít budovat metropoli pro 4-5 milionu lidí se vším všudy, tedy s byty, dopravou veřejnou i automobilovou ale i odpočinkové zóny. Bohužel Praha sobě nabízí pouze řešení pro půl milionu žijících v širším centru. O pirátech ani nemluvím, ti si pořád jedou jen na své vlně podivna a jejich hlavním heslem je "kdo nic nedělá, nic nezkazí". Dokončení městského okruhu začínám již řadit mezi zašlapané projekty.
Anonym píše:... malá výstavba bytů v Praze znamená velká výstavba okolo Prahy, všichni budou dojíždět ...
Navíc olej do ohně ještě přilévá neustálé rozšiřování parkovacích zón a tak zatím co dříve se doprava realizovala autem z vesnice na metro/tramvaj a dále do práce MHD, dnes jezdí rovnou z vesnice do práce autem a tudíž km na jedno auto je násobně víc.
Warcz píše:No a jsme u zásadní otázky. Pokud budeme v Praze stavě další tunel bude to metro nebo cesta ?
Proč ne obojí najednou? Stačí se podívat pár let dozadu: Blanka + metro A do Motola, navíc v nejbližším místě necelý 1 km od sebe (Prašný most - Evropská)
Mikulik
Příspěvky: 547
Registrován: 23.9.2009 10:29:37

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od Mikulik »

Co si lidi zvolili, to mají. Bohužel se jich dost na volby vykašlallo a odjelo radši na chaty a teď budou remcat, že se jim jede na houby. Ono by to možná bývalo bylo lepší, kdyby ta má SPD pořádné hlasy bývala byla dostalo co? Už to chápete? Nebo stále budete tvrdit radši Čižinského než SPD? Ona už ta MHD nejde rozvíjet z jednoho důvodu - nejsou lidi. Kdo by ty autobusy asi řídil, když to nemá kdo řídit? Příměstské autobusy jsou narvané v 7 - 8 hodin k prasknutí. Jenže když nejsou P+R, tak holt projedu přes celou Prahu na Prahu 4 a půjdu jako osel 15 minut kolem prázdných modrých zon a nebo využiju přecpaných busů a další lidi se tam prostě nevejdou. Na křižovatce Horoměřická - Evropská projede 5 aut do centra, ale ulice Na Krutci je kromě rána jednosměrka, takže je tam stau i odpoledne a ty skvělé busy mají zpoždění. Dneska měl bus zpoždění 40 minut, takže jízdní řád .... víte kde.
P_V
Příspěvky: 1708
Registrován: 14.3.2009 15:26:14
Bydliště: Praha

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od P_V »

4-5 milionu lidí je odvážné číslo, kde by se vzali? Reálněji bych to viděl na polovinu. Ale možná se ten venkov bude vylidňovat rychleji.
ML90
Příspěvky: 1571
Registrován: 18.5.2014 20:29:57
Bydliště: Království Haličské a Vladimiřské

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od ML90 »

Svatosp píše:Velky propagator propagator cyklistiky Cizinsky, ktery jezdi i na radnici na kole, chce byt dokonce primatorem:
http://1gr.cz/fotky/idnes/15/032/cl6h/J ... insky3.JPG
Já chápu, že tohle fórum je hodně specifická bublina, ale co je zrovna na tomhle špatně? Speciálně Praha se svojí historickou zástavbou a členitým terénem není nafukovací a příjde mi super, když bude někdo takový jezdit do centra do práce jinak než autem. Je to skvělý příklad toho, že ne každý politik musí být papaláš, co si vozí zadek limuzínou do centra Prahy (viz nářeky některých poslanců na zrušení parkoviště na Malostranském náměstí). Beru cestování autem v případě, že se člověk pohybuje během dne na různých místech, nebo když převáží nějaký objemný náklad atp. Ale proč by měl jezdit do centra autem člověk, který bude sedět na jednom místě v kanclu fakt nechápu.

Pokud skutečně vznikne tahle koalice, tak budiž. Po předchozích vedeních města to může být zajímavá změna a horší už to asi být nemůže. Jestli bude přát i dokončení MO a jiných významných staveb teprve uvidíme (silnice fakt nejsou zdaleko to jediné, co je potřeba viz zmiňované metro D. A taky vůbec nemusí jít o infrastrukturu, dobře a příjemně fungující město není jen o ní – chápu, že jsem v tomhle výrazná menšina, ale mě třeba dost často komplikovala život i taková věc, jako je zoufale fungující Národní knihovna v areálu Klementina). Zatím je to jenom nepříliš podložená hysterie. Zrovna takové ANO v čele se Stuchlíkem se prezentovalo tak fantasmagorickými plány odtrženými od reality (Libeňský most s byty pro zdravotní sestry a učitele), že mi v kombinaci s předchozími "výkony" v koalici vůbec chybět nebude.
alabastr
Příspěvky: 555
Registrován: 5.11.2017 12:50:18
Bydliště: Praha

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od alabastr »

Už se hádají, jsem zvědavý na jejich programové prohlášení(pokud se dohodnou) co se týče dopravních staveb...

https://prazsky.denik.cz/zpravy_region/ ... 81008.html

"Pospíšil naznačil, že než se začne řešit rozdělení jednotlivých funkcí, je důležité věnovat se důležitým tématům. "Nechci voličům za čtyři roky vysvětlovat, že se nedostavily silniční okruhy, protože je někdo v koalici blokoval," dodal Pospíšil"
Bobek
Příspěvky: 1636
Registrován: 14.3.2009 6:43:59
Bydliště: MO

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od Bobek »

Dobrý den, vítejte na planetě Zemi. Po volbách se vyjednávají koalice a programy, to už tak bývá.
Zachovejte paniku. ;)
Království a půl princezny za 511.
Warcz
Příspěvky: 2081
Registrován: 14.3.2009 14:50:43

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od Warcz »

alabastr píše:Už se hádají, jsem zvědavý na jejich programové prohlášení(pokud se dohodnou) co se týče dopravních staveb...

https://prazsky.denik.cz/zpravy_region/ ... 81008.html

"Pospíšil naznačil, že než se začne řešit rozdělení jednotlivých funkcí, je důležité věnovat se důležitým tématům. "Nechci voličům za čtyři roky vysvětlovat, že se nedostavily silniční okruhy, protože je někdo v koalici blokoval," dodal Pospíšil"
Je docela jednoduché ohnout ten obraz v mediích jak se hádají. Podle mě je všem jasné, že buď to bude průser nebo pochvala ( https://youtu.be/glGaFZoXI-g?t=79 )
Lynx
Příspěvky: 3683
Registrován: 24.11.2016 8:02:29

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od Lynx »

https://www.lidovky.cz/domov/pirati-pra ... _domov_ele

Ach jo. Tak už se dohodli na opravě Libeňského most. jako kdybyste chtěli opravovat kůlnu ze shnilých prken a trvali na tom, že polovinu těch prohnilých prken chcete zachovat. Taková kravina, vyhozené peníze. Zatímco každý normální člověk by to samozřejmě udělal celé nové. Nezačíná to vůbec dobře.

Když už jim ten brutalistní most přijde tak krásný, tak měli postavit tvarovou repliku a ne tohle ...... Je to ale paradox, že si tihle nazelenalí a Zelení vybrali jako fetiš záchranu něčeho, co by za jiných okolností odsuzovali jako obludnou monstrózní stavbu, betonové monstrum. A oni se přitom tváří, jako kdyby to byl přinejmenším druhý Karlův most.
Kuba
Příspěvky: 1400
Registrován: 13.5.2009 17:41:16

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od Kuba »

Je to celé hrůza. Všichni chtějí okruhy, ale půlka z nich ani neví kudy a hledá nějakou "optimální variantu" někde na Marsu. V podstatě vůbec nikdo nemá v dopravě ani zdaleka nějaký základní přehled jako polovina lidí tady. Absolutně nikdo před ani po volbách neřekl kromě "co" taky zejména "jak". Nakonec ODS (kterou jsem po dlouhém váhání volil já) ustanoví expertem na dopravu Ondřeje Martana, který dlouhé roky jako starosta Běchovic celkem úspěšně blokoval, nebo alespoň brzdil 511. Sice ho to v posledních 3 letech nějak přešlo a už se s tím asi smířil, ale já si to moc dobře pamatuji. A korunu tomu nasadil kandidát SPD na 1. místě Jan Čížek, když se ho zeptali, zda je pro pokračování Blanky a nebo duál a on odpověděl, že je pro zahloubení Holešoviček. Nezobte se na mě, ale komunální politici v Praze jsou naprostí zoufalci.
Sosa
Příspěvky: 2508
Registrován: 17.3.2009 9:43:04

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od Sosa »

Přeložím, pokud nechci okruh, ta to nemůžu říci na plnou hubu, politicky se to řekne: Hledáme optimální variantu, která by ze všech hledisek vyšla nejlépe. A máte na 4 roky pokoj, protože další tlustou čáru do mapy vždy můžete nakreslit.
A k Libeňskému mostu, kdo byl největším odpůrcem bourání. No Čižinský.
kot
Příspěvky: 10361
Registrován: 17.6.2010 0:19:32

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od kot »

Co to je za partu je opravdu jasné z toho, že naprosto PRVNÍ a POSLEDNÍ věc, kterou byly ty partaje ze sebe schopné na TK ke svému programu říci, byl Libeňský most a jeho rekonstrukce... Ostatní k dopravě snad do týdne. /chce se mi zvracet/ Jestli nezačnou s něčím podstatnějším máme tu Žít Prahu a 4 roky v háji.
1975
Příspěvky: 4232
Registrován: 2.7.2009 14:40:00
Bydliště: Poblíž Vysočanské radiály, v budoucnu R520

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od 1975 »

Smutné, ale je to tak. Spojeným silám jsem psal před volbami dvakrát, JAK KONKRÉTNĚ chtějí s okruhy pohnout, odpověď žádná.
Anonym
Příspěvky: 810
Registrován: 24.6.2009 13:34:01

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od Anonym »

1975 píše:Smutné, ale je to tak. Spojeným silám jsem psal před volbami dvakrát, JAK KONKRÉTNĚ chtějí s okruhy pohnout, odpověď žádná.
Oni sami nevědí. STAN chce vést povrchovou variantu, TOP09 tunelama, apod...

Tady v tom článku píší:
Všechny strany podporují rozšíření hromadné dopravy, stavbu nových tramvajových tratí a urychlené dokončení okruhu kolem Prahy. A všechny tři jsou rozpačité z pokračování tunelu Blanka − kterému dosluhující koalice v čele s ANO dala název Vlasta − i nadále v tunelech.

https://archiv.ihned.cz/c1-66280430-koa ... sky-i-stan

S Vlastnou se nepohne a naopak budeme moc rádi, pokud nevypadne z územního plánu.
Mike
Příspěvky: 4950
Registrován: 15.3.2009 14:09:33

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od Mike »

kot píše:...
máme tu Žít Prahu a 4 roky v háji.
psal jsem to o stránku dřív, že nám to moraváci " závidí " 8-)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
P_V
Příspěvky: 1708
Registrován: 14.3.2009 15:26:14
Bydliště: Praha

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od P_V »

Brňáci zas řeší, kam s nádražím :)
Lynx
Příspěvky: 3683
Registrován: 24.11.2016 8:02:29

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od Lynx »

Je to takový Kocourkov, ta naše Praha. Dobře je to vidět na tom, jak jsou někteří "nepolitici či novopolitici" za každou cenu proti tomu, co odsouhlasili staří podezřelí politici.

Nad vedením okruhu v tunelech by za normálních okolností všichni proekologičtí lidé jásali (což jistě jsou i členové nově vznikající koalice z řad Pirátů a Praha sobě) a variantu po povrchu, navíc delší, by odsuzovali, protože budou auta smrdět lidem přímo pod nosem. Ale v Praze tito "ekologové" prosazují pravý opak, protože ty tunely vymysleli ti podezřelí staří politici, zatímco kravinu jménem duál, kde budou auta smrdět na daleko delší trase a pěkně na povrchu - tu vymyslel "jejich" AutoMat.

To samé s Libeňským mostem. Za normálních okolností by nad takovou stavbou zvraceli jaké je to hnusné betonové monstrum a že chtějí raději nějáký "lidštější" most. Ale protože to takto chtějí udělat ti staří podezřelí politici, tak oni najust budou bránit ten starý brutalistní most z rozpadajícího se betonu jako nějákou svátost, kterou je nutné zachovat příštím generacím.

je to jako v blázinci, prostě za každou cenu být v opozici, byť je to sebevětší kravina.
P_V
Příspěvky: 1708
Registrován: 14.3.2009 15:26:14
Bydliště: Praha

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od P_V »

Není brutalistní, je kubistický.
Anonym
Příspěvky: 810
Registrován: 24.6.2009 13:34:01

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od Anonym »

Bohužel u těchto stran není podstatné být jen v opozici vůči podezřelým politikům, oni by nejraději zakázali auta obecně. To nemůžou, tak chtějí alespoň řidičům co nejvíce znepříjemnit život.
Duál je samozřejmě méně ekologický. Nicméně možnost druhé varianty oddaluje možnost výstavby a je prostor pro diskuzi a pro stav, kdy se nebude stavět nic.
Lynx píše:Je to takový Kocourkov, ta naše Praha. Dobře je to vidět na tom, jak jsou někteří "nepolitici či novopolitici" za každou cenu proti tomu, co odsouhlasili staří podezřelí politici.

Nad vedením okruhu v tunelech by za normálních okolností všichni proekologičtí lidé jásali (což jistě jsou i členové nově vznikající koalice z řad Pirátů a Praha sobě) a variantu po povrchu, navíc delší, by odsuzovali, protože budou auta smrdět lidem přímo pod nosem. Ale v Praze tito "ekologové" prosazují pravý opak, protože ty tunely vymysleli ti podezřelí staří politici, zatímco kravinu jménem duál, kde budou auta smrdět na daleko delší trase a pěkně na povrchu - tu vymyslel "jejich" AutoMat.

To samé s Libeňským mostem. Za normálních okolností by nad takovou stavbou zvraceli jaké je to hnusné betonové monstrum a že chtějí raději nějáký "lidštější" most. Ale protože to takto chtějí udělat ti staří podezřelí politici, tak oni najust budou bránit ten starý brutalistní most z rozpadajícího se betonu jako nějákou svátost, kterou je nutné zachovat příštím generacím.

je to jako v blázinci, prostě za každou cenu být v opozici, byť je to sebevětší kravina.
Lynx
Příspěvky: 3683
Registrován: 24.11.2016 8:02:29

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od Lynx »

P_V píše:Není brutalistní, je kubistický.
Vím o tom. Leč myslel jsem to jako popis stavby, která je hmotově dosti brutální a ne jako přiřazení k určitému architektonickému směru.
Standa
Příspěvky: 3795
Registrován: 16.3.2009 7:49:22
Bydliště: Praha

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od Standa »

Lynx, P_V: Co třeba "brutálně kubistický" :) ?

Jinak díky všem za zajímavé rozbory povolební situace v Praze, můj osobní tip dalšího vývoje je nejprve koalice TOP/STAN + Piráti + Praha sobě (Čižiský primátor), které ovšem slovy klasika dávám rok, maximálně dva, a potom možná ODS + ANO + TOP (a třeba i nějací přeběhlíci :twisted: ).
JirkaS
Příspěvky: 2805
Registrován: 14.3.2009 19:25:07

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od JirkaS »

Standa píše:(a třeba i nějací přeběhlíci :twisted: ).
Přitom stačí trojkoalice i bez pár odpadlíků (třeba Plamínková) :-) I když přeběhlík se zájmem o koryto se získává snadněji, to je jen otázka peněz a těch se v Praze točí dost...
Na druhou stranu mě mizerný výsledek ANO velice těší.
P_V
Příspěvky: 1708
Registrován: 14.3.2009 15:26:14
Bydliště: Praha

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od P_V »

Mě mizerný výsledek ANO netěší, protože to co nedostali, dostali piráti sobě...
ML90
Příspěvky: 1571
Registrován: 18.5.2014 20:29:57
Bydliště: Království Haličské a Vladimiřské

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od ML90 »

Fakt si myslíte, že po těch tragických 4 letech a fantasmagoriích v kampani (viz ten zmiňovaný Libeňák) by se Praha pod vládou ANO někam za další čtyři roky posunula? Ať to klidně zkusí někdo jiný, za 4 roky můžeme před volbami hodnotit, zatím je to dost předčasné.
Anonym
Příspěvky: 810
Registrován: 24.6.2009 13:34:01

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od Anonym »

ML90 píše:Fakt si myslíte, že po těch tragických 4 letech a fantasmagoriích v kampani (viz ten zmiňovaný Libeňák) by se Praha pod vládou ANO někam za další čtyři roky posunula? Ať to klidně zkusí někdo jiný, za 4 roky můžeme před volbami hodnotit, zatím je to dost předčasné.
ANO byla katastrofa, to je bez debat. Měla se alespoň pohnout příprava některých staveb. Bohužel se neudělalo nic a lidí do Prahy a okolí neustále přibývá. Loni se postavilo v Praze a Středočeském kraji 11000 bytů a domů. Počet obyvatel Prahy a Středočeského kraje (většina v okrese Praha východ a Praha západ) se zvýšil o 28 000. Tj za 4 roky se zvýší počet lidí v Pražské aglomeraci o 100 tisíc lidí. Tento přírůstek bude i nadále pokračovat.
Všichni samozřejmě chtějí jezdit autem a kolony budou čím dál větší.
Všichni víme jak dlouho trvá příprava a realizace staveb. Třeba taková 511 je asi nejdále, ale její dokončení má být podle letáku až 2025. Další stavby se pravděpodobně s nově rodící se koalicí nebudou ani připravovat.
ML90
Příspěvky: 1571
Registrován: 18.5.2014 20:29:57
Bydliště: Království Haličské a Vladimiřské

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od ML90 »

Anonym píše:Další stavby se pravděpodobně s nově rodící se koalicí nebudou ani připravovat.
Důležité je to slůvko "pravděpodobně" :) Já bych si fakt počkal na konkrétní kroky, zatím je to opravdu jenom vaření z vody. Nemluvě o tom, že si podle mě hodně lidí z fóra do těch stran projektuje něco, čím nejsou.
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“