Komunální politika v Praze

Off-topic pokec
Odpovědět
ML90
Příspěvky: 1571
Registrován: 18.5.2014 20:29:57
Bydliště: Království Haličské a Vladimiřské

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od ML90 »

Já teda nevím, ale třeba tohle (je to z dneška) mi přijde jako docela zásadní zpráva (pro spoustu lidí je to důležitější než MO a SOKP), která docela vyvrací tvrzení, že se řeší jen "okrajové/aktivistické nesmysly". Já už v Praze nebydlím, ale vzhledem k tomu odkud původně jsem, tak jsem na to taky docela čekal: http://www.dpp.cz/vlastnici-pozemku-u-s ... -HSlScHpPE
Lynx
Příspěvky: 3683
Registrován: 24.11.2016 8:02:29

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od Lynx »

Jenže vedení Prahy se prezentuje právě těmi aktivistickými nesmysly. A dává jim daleko větší důležitost a mediální publicitu, než třeba stavbě metra.
Takže se řeší jako zásadní věc třeba jestli pořádat novoroční ohňostroj (je neekologický) než řešení dopravy, které je přitom i pro ekologii tisíckrát důležitější.
Propíraji se půtky Hřiba s Babišem a různé názory Pirátů k celostátní poitice, ale to co je důležité pro místní správu je na okraji zájmu.
Koneckonců i ze stavby okruhu projevují největší zájem a publicitu tomu, že tam postaví zelené pásy a ne stavbě samotné. Nic proti zeleným pásům, je to chvályhodné, ale oni se nevěnují tomu co je podstata. A nakonec se nevěnují ani těm zeleným, pásům, jakmile zhasnou kamery, tak je to přestane zajímat a směřují zase na jinou akci typu Prague pride juchat do ulic před kamerami.
jozka
Příspěvky: 2761
Registrován: 27.6.2013 19:11:41

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od jozka »

Na druhou stranu, berte to z te pozitivni stranky. Stihnou se projevit driv, nez se dostanou k nejake vetsi moci a to se taky pocita. Ze to odnese Praha je jeji problem, co si zvolili, to maji.
P_V
Příspěvky: 1708
Registrován: 14.3.2009 15:26:14
Bydliště: Praha

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od P_V »

ML90: Jenže ta zpráva je zásadní v tom, že místo aby to metro zanesli zpátky do územního plánu, tak přistoupili na tržní požadavky a slevili i z kvót na rozsah zástavby. Metro se tím sice urychlí, ale jako péče dobrého hospodáře mi to nepřipadá. To je úspěch hlavně pro ty majitele louky, kteří si nechají pozemek zhodnotit metrem a ještě jim za to město bude platit.
krtek700
Příspěvky: 1134
Registrován: 6.12.2015 12:16:17

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od krtek700 »

P_V píše:ML90: Jenže ta zpráva je zásadní v tom, že místo aby to metro zanesli zpátky do územního plánu, tak přistoupili na tržní požadavky a slevili i z kvót na rozsah zástavby. Metro se tím sice urychlí, ale jako péče dobrého hospodáře mi to nepřipadá. To je úspěch hlavně pro ty majitele louky, kteří si nechají pozemek zhodnotit metrem a ještě jim za to město bude platit.
Já to vidím podobně. Celkem mi je to asi jedno, když to urychlí stavbu, ale zrovna od téhle koalice mi to příjde zvláštní. Co jsem četl, tak je to totální výhra těch majitelů pozemků, developerů. Obavám se, jestli to nepovede k tomu, že v budoucnu budou všichni chtít všechno a očekávat, že to dostanou. Ale fakt, nevím, třeba ty jejich požadavky byly OK a v dlouhodobém plánu města, takže by to byl od města ústupek neústupek(stejně by to v budoucnu tak dopadlo).
ML90
Příspěvky: 1571
Registrován: 18.5.2014 20:29:57
Bydliště: Království Haličské a Vladimiřské

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od ML90 »

To nijak nerozporuju, o tom se samozřejmě dá diskutovat. Ale významný posun směrem k výstavbě to určitě je a můj příspěvek byl přesně o tom, že zatímco se tady píše, jak se na magistrátu řeší jenom duhové vlajky a "aktivismus", tak došlo k téhle poměrně zásadní věci, která to vyvrací.
Anonym
Příspěvky: 810
Registrován: 24.6.2009 13:34:01

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od Anonym »

Praha v současnosti kašle na výstavbu silniční infrastruktury, takže by alespoň v MHD mohla být aktivnější. Vyřešit pozemky okolo Krče je super, ale nevím, že by nastal nějaký pokrok v úseku Nové Dvory - Depo Písnice, který je z hlediska vlastníků pozemku problematičtější. Pokračovaní Pankrác - Náměstí míru také ani ťuk. V nejoptimističtější variantě bude metro D na Pankrác v roce 2027. V tu dobu bude mít Praha a okolí o nějakých 200 tis lidí více a metro C z centra na Pankrác je již nyní na hraně kapacity a to ještě přibydou lidé z metra D. O nových tramvajových linkách se zatím také jen hovoří a nic konkrétního se neděje.
Prostě vedení Prahy by mělo být aktivnější v infrastrukturních projektech, místo toho se zabývá kravinami. Koalice v Praze vládne již skoro 10 měsíců a kolik projektů za těch 10 měsíců pohnuli?
Lynx
Příspěvky: 3683
Registrován: 24.11.2016 8:02:29

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od Lynx »

Přesně tak, Třeba o tramvajových tratích se mluví mnoho let a nehýbe se nic. Už Dolínek o nich prožvanil celé svoje období na Magistrátu. Tak kdyby pohnuli alespoň s tím, co je pro ně ideologicky přijatelné. I když nevím, jestli dneska už nejsou i tramvaje ekologicky závadné, předci jenom cyklistika to není a zlá betonářská lobby by na stavbě tramvajové tratě mohla zbohatnout. .
P_V
Příspěvky: 1708
Registrován: 14.3.2009 15:26:14
Bydliště: Praha

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od P_V »

S tou ekologickou závadností tramvají máte naprostou pravdu. Kvůli superpřísným hygienickým normám se nové TT prakticky stavět nedají. Posuzuje se to jako nová zátěž, takža to nemusí projít ani kdyby celkový hluk klesl. Musí se hodně složitě vymýšlet, jak ohnout hlukové výpočty, popř. zavádět nesmyslná dopravní opatření, aby to vyšlo. Např. na Dědinu se bude muset vyloučit autoprovoz z Vlastiny a v noci tam tramvaje nepojedou. Ale ono to postihuje i trolejbusy. V Prosecké např. vyšlo, že s trolejbusy místo všech autobusů na lince 140 bude překročen hlukový limit. Ani developři to nemají rádi, protože jim to navyšuje stavební náklady na budoucí výstavbu.
Takže budoucnost MHD bude asi v elektrobusech, jelikož to je vozidlo silniční.
Michal R
Příspěvky: 1464
Registrován: 17.4.2009 14:10:52
Bydliště: Děčín - Praha - České Budějovice

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od Michal R »

Hele, koukněte co vymysleli darmojedi z IPR...

https://www.idnes.cz/praha/zpravy/ipr-d ... zpravy_rsr

A teď vypustím info, které bude trochu o průser, tohle ví skutečně jen několik lidí. Ale co už...

"Klimatická" komise vedená Bursíkem reálně tlačí na to, aby byla zastavena příprava silniční ifrastruktury a to jak Městského okruhu, tak i souvisejících radiál. Důvodem budiž názor, že nové komunikace znamenají nová auta a nové emise CO2 (moje poznámka: ti dementi už vůbec nemluví o NOXech jako o problému, sodovkový plyn má prim!). Druhý argument je ještě mrazivější, neboť je předkládáno, že po vynuceném přechodu na elektromobily (což se pamalu, ale jistě děje) se má v Praze pohybovat maximálně polovina současného stavu, neb Pražané nebudou na drahé elektromobily mít, nebo je nebude mít kde nabíjet. Takže v plánu je monstrozní přesun lidí na MHD. Auta se spalovacím motorem budou postupně zakazována, je spíš otázka kde všude a jak rychle. Takže vlastně okolo roku 2030 nebudou nové komunikace potřeba, takže je můžeme nyní přestat chystat a ušetřit tak peníze....

Jestliže jsem tu před pár dny psal, že současné vedení města je parta nezodpovědných dětí utápějících se ve zbytečnostech, tak jsem se mýlil. Je to daleko horší...

Nejhorší ovšem je, že i + - normální uředníci se nechtějí moc hlasitě ozvat, neboť se reálně bojí, že na ně nastoupí Klimajugend a jako s "popírači klimatické hrozby" s nimi bude po soudružsku zameteno.
krtek700
Příspěvky: 1134
Registrován: 6.12.2015 12:16:17

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od krtek700 »

Odsuzujeme Hřibovo chování a chceme změnu stylu, zní od Spojených sil v Praze
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/kl ... l-40292822

Taky hezký :D Ještě že je Bursík pokud se nepletu za Spojené síly ne?

Michal R: Můžeme tomu věřit, nebo ne? Když to ví jen pár lidí, tak jak se to dostalo k Vám?(to se asi nedozvíme :D). S tím, že se počet aut pravděpodobně sníží bych souhlasil, ale jestli zrovna na půlku. Navíc i půlka toho, co Prahou jezdí je podle mě moc a minimálně Městský okruh je potřeba. Radiály možná trochu méně, ale jejich výhodou je, že odsunou dopravu z poměrně zastavěných míst, takže mezi ty domy zajede už jenom pár místních.

V kombinaci s článkem na idnes mě napadá, kde na východní straně centra vybudují ten "logistický dvorek", když tam nebudou mít okruh :D. To ho postaví někde na Palmovce/Karlíně a budou tam jezdit dodávky uličkami? Nebo to plánují jenom pro největší centrum(Smícho až magistrála), pak bych nepochopi alel těch 5 dvorků, to by bylo moc.
JirkaS
Příspěvky: 2805
Registrován: 14.3.2009 19:25:07

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od JirkaS »

Nechtělo by to tedy nějakou aktivistickou akci vymeťte toho darmojeda Bursíka z Prahy? Oplatit jim stejným postupem :-)
krtek700
Příspěvky: 1134
Registrován: 6.12.2015 12:16:17

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od krtek700 »

Občas procházím fb členů rady (Schelinger, Hřib..) a pořád čekám na fb Hlaváčka, kdy padnou nové informace o městském okruhu, jak se před pár měsíci prsili, že něco upravili a vizualizace budou za pár dní a ono nic, třeba to má souvis. :)
Ale píšu to kvůli tomuhle článku o Hřibovi: https://archiv.ihned.cz/c7-66621350-psl ... e7628c099f

Média jsou hotová z toho, jak se malý politik postavil velké Číně. To je ale skoro na úrovni, kdyby se jí postavil kdokoli z nás. Naprosto irelevantní vztah, oni maximálně zruší nějaké koncerty, ale to je všechno, protože víc společného Praha s Čínou nemá. (Předtím to bylo celé kvůli pandám, ale jak je známo, Zeman o ně nepožádal.) A pak jsou všichni paf, jak je hřib super.

Mimochodem k té vtipné kauze Karlův most. Kdo je vlastníkem toho mostu? Není to náhodou Praha? Přijde mi, že Hřib zatleskal čistiteli, chtěl mu to zaplatit, uspořádal nějakou pochybnou čistící ukázku a vyšel z toho jako hrdina a památkáři jako idioti. Praha v tom procesu čištění graffiti památkáři nehrála žádnou roli? Nějak si nedokážu představit, že by za to nebyla pár dní Krnáčová vysmívána.
Aram96
Příspěvky: 7855
Registrován: 13.8.2018 20:56:09
Bydliště: A88-R43-D43-I/43-I/73-?-?

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od Aram96 »

Tohle je jen nějaké malé haló nebo to k tomu opravdu spěje ? :D
PS: jde mi to otevřít, ale v tuhle chvíli mi hned ty novinky spadnou a nemůžu si to přečíst, tak přiložím jen odkaz :D
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/pi ... i-40292301
JirkaS
Příspěvky: 2805
Registrován: 14.3.2009 19:25:07

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od JirkaS »

Nikdo neví. Už v pátek si přitakávali večer na ČT24, ale zatím prý nikdo z koalice neodstupuje. Takže se asi řeší, kdo kolik dostane :-)
kot
Příspěvky: 10365
Registrován: 17.6.2010 0:19:32

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od kot »

Zabít tu bandu je málo...
Aram96
Příspěvky: 7855
Registrován: 13.8.2018 20:56:09
Bydliště: A88-R43-D43-I/43-I/73-?-?

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od Aram96 »

JirkaS píše:Nikdo neví. Už v pátek si přitakávali večer na ČT24, ale zatím prý nikdo z koalice neodstupuje. Takže se asi řeší, kdo kolik dostane :-)
Je mi to jasné :lol: :ok:
krtek700
Příspěvky: 1134
Registrován: 6.12.2015 12:16:17

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od krtek700 »

No já bych řekl, že je to dost o tom, co jsme tady psali my. Piráti(Hřib, vlastně o nikom jiném za Piráty neslyším) dělají takové dílčí krůčky, prezentaci a pak jim to sežerou média(kdyby to nebylo v médiích, tak to třeba neřeší :D). Třeba to poslední je neprojednaný pokus o odvolání ředitele firmy, která patří pod gesci jiné strany.

Pokud by se něco mělo stát, tak si myslím, že je jediná možná koalice ODS+TOPSSTAN atd. + podpora od ANO. Ještě by asi bylo možné Piráti + Praha Sobě + ANO(nebo podpora), ale to je podle mě neprůchodné vzhledem k celostátní politice Piráti vs. ANO, ale stejně by se dnešní situace asi opakovala, Praha sobě nic řešit nebude, jsou to prostě praví lidovci.
Piráti + ODS nemůže být, vzhledem k lidem v pražské ODS
ODS +TOP + ANO nemůže být- celostátní politika.
Praha Sobě + ODS podobně jako Piráti, pokud se nepletu, tak Praha 7 sobě vyrostla na odporu proti ODS a i v kampani na magistrát pořád zmiňovali tu zlou ODS, tak bych to neviděl
Aram96
Příspěvky: 7855
Registrován: 13.8.2018 20:56:09
Bydliště: A88-R43-D43-I/43-I/73-?-?

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od Aram96 »

theodor less
Příspěvky: 2757
Registrován: 27.4.2018 23:10:42

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od theodor less »

Před pár týdny existovalo vlákno "Politika". Dost jsem se podivil, že vůbec vzniklo. Pak bylo toto vlákno zrušeno; dle mého názoru zcela správně. Ale pak si kladu otázku: "proč vůbec existuje vlákno Komunální politika v Praze?" Vždyť zde jsou zhruba stejné sr..ky.
Provádí se selekce, ale nejde dohledat. Například jsem citoval příspěvek "standy", ale citace zmizela. Byly to názory staré 3 roky, ale dnes už zřejmě nepřijatelné, tak musely pryč.
Lenny
Autor
Příspěvky: 10773
Registrován: 15.3.2009 22:03:53
Bydliště: na levém břehu Dunaje

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od Lenny »

no jestli to nebylo tim, že to byla jen citace a nic víc.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Aram96
Příspěvky: 7855
Registrován: 13.8.2018 20:56:09
Bydliště: A88-R43-D43-I/43-I/73-?-?

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od Aram96 »

Dal jsem to sem jen proto, že šlo o komunálního politika z Prahy. A jen mě to prásklo do očí, tak jsem si to prolítl a hodil sem, ale už bez komentáře, protože jsem to nečetl pořádně a je mi to víceméně jedno. Téma politika jsem měl za to, že je spíš na vládu, parlament a tak nějak celostátní politiku. Ještě jsem to mohl dát do novinářů a blábolů, ale tam se dávají trochu jiné články mi přijde ;) každopádně odpočívka nebo většina témat v ní je obecně právě na sr*čky. ;) nevím co řešíš ..
Lynx
Příspěvky: 3683
Registrován: 24.11.2016 8:02:29

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od Lynx »

Já si myslím,že jsem tohle vlákno kdysi založil já, i když je tam bůhví proč uveden jako autor někdo jiný. Mým úmyslem byla diskuze především o dopravní politice Prahy. A to jestli jsou u moci Zelení, Oranžoví nebo Modří s tím samozřejmě také souvisí, proto se tady také řeší a řešilo i to co zdánlivě s dopravou až tak přímo nesouvisí. Jenže ono to v komunálních poměrech souvisí vždycky.
Já v existenci tohoto vlákna problém nevidím. Jestli to někomu vadí, tak ať sem jednoduše nechodí. Tím se jeho problém snadno vyřeší.
Michal R
Příspěvky: 1464
Registrován: 17.4.2009 14:10:52
Bydliště: Děčín - Praha - České Budějovice

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od Michal R »

V tomto plný souhlas s Lynxem. Pokud někdo nechce diskutovat o komunální politice v Praze, nechť si tohoto vlákna nevšímá... Navíc občas mezi tím vším balastem se objeví velmi zajímavé info. Takže nerušit, nemazat a nechat žít...
theodor less
Příspěvky: 2757
Registrován: 27.4.2018 23:10:42

Re: Komunální politika v Praze

Příspěvek od theodor less »

Lynx píše: Mým úmyslem byla diskuze především o dopravní politice Prahy.
Pak by bylo asi nejlepší vlákno pojmenovat "Dopravní politika v Praze". Nesvádělo by mě to psát o přemnožených holubech či o vyvážení kontejnerů na tříděný odpad. A také se toto vlákno nemuselo ocitnout v Odpočívce. A jak píše Michal R:"občas mezi tím vším balastem se objeví velmi zajímavé info", takže rada nechodit sem je kontraproduktivní.
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“