Kanada - všeobecně

Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Kanada - všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

ohledně o 2 příspěvky výše k financování silniční infrastruktury je tady článek k praktickému životu z hlediska federální vláda - fond - samosprávy a jaké požadavky mají samosprávy celkově k federální vládě ve vztahu k dopravním ambicím a co tedy federální vlády moc doposud neřeší nebo jen pomalu začínají

https://www.cbc.ca/news/politics/munici ... -1.5279648

faktem je, že stávající rozsah infrastruktury stárne a samosprávám chybějí peníze jak na opravy a údržbu tak i na novou výstavbu, o čem právě svědčí letošní 1-rázová injekce ve výši 2,2 mld. dolarů k již standardním 2,2 mld. dolarům z nástroje Gas Tax Fund a je logické, že samosprávy chtějí zajistit permanentní zdvojení tohoto pilíře pro jejich infrastrukturu
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Kanada - všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

Transportation 2030: A Strategic Plan for the Future of Transportation in Canada :arrow:

https://www.tc.gc.ca/eng/future-transpo ... anada.html
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Kanada - všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

Pandemie koronaviru, COVID-19:

Celkem je v zemi 25.548 nakažených.

V Kanadě je nejvíce zasažená provincie Quebec, kde je nyní 13.550 případů včetně 360 mrtvých.
Provincie Ontario jí následuje s 7.470 případy a 323 mrtvými. Až 600 nakažených je z řad zdravotnického personálu.
Pak následují provincie Alberta a Britská Kolumbie a zbytek.

Vláda prozatím ohlásila masivní pomoc na boj proti sociálnímu a ekonomickému úpadku a to vzhledem k poměrně nízkému federálnímu dluhu. Prozatím 1. kolo pomoci předpokládá částku kolem 80-90 mld. CAD. Další pomoc není vyloučená a další připravují provincie, i když ty spíše přímo s nemocí bojují. Byl čas se připravit a vícero z nich se připravilo adekvátně.

Kanadská federální vláda v minulosti provedla reformu zdravotnictví, čímž se snížil počet postelí v poměru na obyvatelstvo. Na opravdu nízkou úroveň, ale na druhou stranu Kanada disponuje federálním skladem, kde tato kapacita byla naskladněná. Včetně hromady přístrojů a dalších pomůcek. Takže i když moc nemocnic nepřibudlo, tak se povedlo vystavět karantenní centra v sportovních arénách, tam zavést i rozvody kyslíku, ale také se tam přesouvá část pacientů z nemocnic a tyto se pak připravují na nejhorší, pokud by to nastalo.

Jednotlivé provincie v uplynulém měsíci na čas přerušují i výstavbu silnic, ostatně i volný přejezd mezi USA a Kanadou se zastavil. Ale teď po nových opatřeních a zajištění ochranných pomůcek se prioritní klíčové stavby zase rozjíždějí.

Nejsložitější situace z hlediska medicíny se čekala v Torontě, ale prozatím tam žádná hrůza, která se děje v USA není. Žádný chaos v tamních zařízeních nenastal. Obyvatelstvo GTA se izolovalo doma nebo opustilo Toronto do svých vzdálenějších domů a bere výzvy vlády na "go home & stay home" opravdu vážně.

Kanada před 17 lety překonala epidemii SARS, která se po Číně nejvíce rozmohla právě zde a právě potom federální vláda vypracovala pandemické plány, kdyby se situace opakovala. Takže již od 01/2020 byla situace pečlivě pozorována a všechny složky se na stávající situaci připravují již delší týdny. Vícero továren překlopilo produkci na výrobu ventilátorů, masek a respirátorů, ale i na drogistický materiál. Kanadské firmy produkují miliony ks masek, ale v Číně. Teď se tento sortiment i s dalším včetně respirátorů z Číny masivně dováží, protože ani domácí produkce ještě nepostačuje na nejhorší scénáře, na které se ale kanadská vláda připravuje. Kanada s Čínou uzatvořila v nedávné minulosti obchodní smlouvu díky které nyní čerpá výhody, které většina světa nemá. Co Kanada chce, to Kanada má, tak zní i politická podpora pro Kanadu a její objednávky.

Vláda mezičasem ale připravuje řadu omezení pro vývoz agro- komodit. Jako jeden z 5 top producentů je to již 3. země, která takovou legislativu pro letošní rok připravila. Jakožto jedna ze zemí G7 ale Kanada deklarovala, že uvolní pro ekonomiku tolik peněz kolik bude možno. Problémy teď i pro ropní cenovou válku ale vykazuje i tradičně silný segment plynárenství a těžby ropy. Zadluženost domácností, na kterou se řadu let poukazuje také nic dobré nevětší obzvláště při hrozbě trvalejších ztrát práce. Původní částka z federální vlády byla sestavěná na 27 mld., pak na 75 až 82 mld. CAD, ale již se aktivizovalo i několik národních a nouzových fondů a atakuje částku 96 mld. CAD. Další stovky mil. CAD vláda nasměrovala na vývoj a výzkum nového koronaviru. A další 1 mld. do zdravotnictví na nákupy materiálu.

Nezaměstnanost z historických minim tak jak jinde, stoupla, prozatím na 7,8%, tedy o 2,2%. Obzvláště se ale utlumil program zaměstnávání a získávání praxe mladých, kdy se povedlo snížit tento ukazatel na 10% a nyní vyskočil na bezmála 17%. Celková meziměsíční nezaměstnanost se rekordně zvedla až do roku 1976, kdy to bylo ještě více.

Prozatím Kanada ale uzatvořila i své hranice a nemá zájem ani o pracovní sílu zvenku. To se rovněž opravdu dlouho nestalo. Dále vláda stáhla stovky lékařů z rozvojového světa domů včetně části armád. Samotná federální armáda vstoupila do nejvyšší pohotovosti, počítá se v krajním případě s výpadkem 25% personálu, co má odpovídat aktuální maximální nakaženosti, když by se komunitní šíření vymklo kontrole. Armáda až do konce letošního roku počítá s nasazením jako za války a je připravená plnit jakékoliv civilní práce.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Kanada - všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

Kanada má mezičasem o 100 tis víc nakažených a počet přesáhl již 9000 lidí. Až 113 tis se již uzdravilo.

Kanada naplánovala pro fiskální rok 2020/2021 federální rozpočet s deficitem nejvyšším od II WW. Deficit má být ve výši až 343 mld. CAD. Kanada hodlá v rámci koronakrize podpořit jednotlivce, firmy, veřejný sektor, ale taky investovat do infrastruktury napříč zemi a to do infrastruktury všech typů plyne podpora totižto z již dřívě naplánovaných programů. Federální rozpočet stědře dotuje železnice a MHD v rámci měst, obnovu silnic a výstavbu nájemných bytů. Na jedné straně navíc výpadek příjmů a na druhé nárůst výdajů související přímo s bojem s koronavirem.

https://www.canada.ca/en/department-fin ... -plan.html

Bez práce je nyní kolem 11% občanů. Dalších 10% má snížené úvazky nebo celkově méně hodin. Federální vláda má poměrně nízký dluh a proto platí taky nízké úroky. Jakožto člen G7 tedy kopíruje finanční politiku zvyšku seskupení. Nalít do ekonomiky dostatek peněz pro udržení veškerých činností bez větších ztrát na pohodlí a dosavadní situaci. Kanada má dle ministra financí bez problémů zvládnout i tenhle deficit. Ten z části 84 mld. CAD tvoří dosavadní podpora boje s koronavirem, která byla schválená již začátkem roku parlamentem.

Ten meziroční nárůst deficitu by tak byl ve výši až 300 mld. CAD a může zcela změnit dosavadní fungování ekonomických pravidel v zemi. Ovšem ze zemí G7 patří k těm, které jsou na tom ještě dobře.

Z hlediska další podpory pro rozvoj infrastruktury se ještě počítá s navýšením částky fondu pro rok 2020/2021, ale aktualizace prozatím není k dispozici. Provincie pak investiční politiku federální vlády samozřejmě kopírují s cílem zapojit se do veškerých programů.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Kanada - všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

Koronavirová situace v Kanadě je stále stabilizovaná

Do 8. listopadu se v Kanadě nakazilo koronavirem covid-19 zhruba 260 tisíc lidí, více než 10,5 tisíce nemocných už nákaze podlehlo. Zhruba 83 procent infikovaných se již zotavilo. Země má stále uzavřené hranice pro všechny cizince včetně občanů USA, s výjimkou lidí s trvalým pobytem či pracovním povolením v Kanadě a diplomatů.

Většina případů minulých i aktivních je koncentrována do provincií Québec a Ontario. Většina provincií zažívá druhou vlnu nárůstu případů, což znamená, že některá opatření zavedená s postupným uvolňováním jsou znovu omezována.

Největší počet aktivních případů Covid 19 na 100 000 obyvatel mají provincie Manitoba (313), Alberta (156) a Québec (116).

Stále však platí, že do země mohou přicestovat cizinci, kteří jsou přímými členy rodin kanadských občanů a lidí s trvalým pobytem na území země.

Kanadská vláda podpořila ekonomiku 82 miliardami dolarů. Poskytla přímou podporu kanadským pracovníkům a podnikům ve výši až 27 miliard dolarů. 55 miliard dolarů je pak určeno na pokrytí potřeb likvidity kanadských firem a domácností prostřednictvím daňových odkladů. Finanční plán zahrnuje i dlouhodobější podporu příjmů pro občany, kteří v důsledku nemoci covid-19 ztratili práci nebo mají zkrácenou pracovní dobu.

V srpnu míra nezaměstnanosti klesla z červencových 10.9 na 9 %, stále je však velmi vysoká oproti stavu před pandemií. V únoru 2020 byla míra nezaměstnanosti 5,6 procenta.

Vládní nouzový program mzdových dotací byl prodloužen do 21. listopadu 2020, aby pomohl zaměstnavatelům udržet své zaměstnance na výplatní listině během pandemie. Vládní dotace v aktuálním období (září) pokrývá v základu už jen 20 procent mzdy (plus dalších 25 % u obzvláště zasažených firem).

Společnosti si mohou žádat o dotaci na mzdové náklady ve výši 73 miliard dolarů. Lze zažádat i zpětně do 15. března. Je určena pro ty společnosti, které ztratily 15 procent příjmů v březnu, nebo 30 procent v dubnu či květnu.

Na zvýšení mezd nezbytných pracovníků nacházejících se v „první linii“ boje proti covid-19 (zdravotnický personál, prodejci v supermarketech atp.) byly vyčleněny čtyři miliardy dolarů. K podobným navyšováním mezd a bonusům přistoupily i samotné provincie – např. Ontario navýšilo mzdy těmto pracovníkům o 4 CAD na hodinu a zavedlo měsíční bonus 250 CAD.

Další, podrobnější informace: https://www.businessinfo.cz/clanky/kanada-koronavirus/ .


To address the challenges faced by communities as a result of COVID-19, the over $33-billion Investing in Canada Infrastructure Program, delivered through bilateral agreements with provinces and territories, now includes a new COVID-19 Resilience stream, offers expanded project eligibility and allows for accelerated approvals. :arrow: Tedy další peníze na podporu ekonomiky formou investic do infrastruktury, do budoucnosti země: https://www.infrastructure.gc.ca/plan/c ... e-eng.html .
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Kanada - všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

Kanadský premiér slibuje 2. balík podpory pro ekonomiku kvůli 2. vlně. Tento balík má být ve výši 77 mld. CAD: https://www.republicworld.com/world-new ... onomy.html .

Deficit v roce 2020/2021 bude pravděpodobně až 388,8 mld. CAD nebo pokud budou další restrikce začátkem roku 2021, tak až 398,7 mld. CAD. Plán deficitu z 07/2020 v úrovni 343 mld. CAD je tak překonaný.

Kanada se jako člen G7 zavázala napumpovat do ekonomiky dostatek peněz pro udržení hospodářského růstu, což je dle nadřazených finančních institucí nevyhnutností pro udržení situace ve světě před velkým úpadkem.

Dle kanadského ministerstva financí, které na základě celonárodní debaty přistoupilo k tomuto plánu se jedině takto povede udržet úroveň kanadské ekonomiky, která se po této krizi může dál rozvíjet ze stejné úrovni. Bude to mnohem levnější, než když by došlo k propadu. Kanadská federální vláda nyní bezprecedentně utrácí. Utrácí se pro podporu federace, pro podporu provincií, lokálních vlád a komunit. Utrácí se pro obyvatelstvo pro jednotlivé dávky. Utrácí se více na zdravotnictví, na infrastrukturu: kompenzace ropního průmyslu v důsledku nižších cen ropy, urychlení realizace energetiky z obnovitelných zdrojů, na dopravu a pro velká města. Utrácí se do nových fondů pro starostlivost lidí v různých sférách.

Na druhou stranu se sestavuje rozpočet 2021/2022. Počítá se, že COVID-19 již nebude akutní hrozbou. Sníží se výdaje na všechny strany, sníží se speciální programy aneb i zanikne masivní utrácení helikopterového typu. Zavádějí se k 1.7.2021 korporátní daně, třeba pro Amazon, ale i Netflix atd. Je předpoklad i při mírných opatřeních na deficit ve výši 136,7 mld. CAD.

I dle mezinárodních ratingových agentur a velkých soukromých bank má federální vláda velké možnosti jak podpořit kanadskou ekonomiku. Stačí přitom sledovat základní ukazatel vývoje nezaměstnanosti, počet odpracovaných hodin atd. A zároveň je mnoho možností, jak tuto masivní pomoc snížit. Federální vláda má mj. velmi nízkou míru zadlužení. Projekce dluhu bude 1400 mld. CAD aneb 50,7% HDP. Třeba jen na rychlotestování COVID-19 dává federální vláda častku ve výši 565 mil. CAD.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Kanada - všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

BANFF BEARS USE TRANS-CANADA WILDLIFE CROSSINGS TO FIND MATES; WILDLIFE CROSSINGS CAN COST UP TO $4M EACH, BUT BENEFIT BEAR POPULATIONS :arrow:
https://arc-solutions.org/article/banff ... pulations/
aerial-view-banff-wildife-overpass.jpg
aerial-view-banff-wildife-overpass.jpg (90.3 KiB) Zobrazeno 14640 x
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Kanada - všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

několik zajímavých článků, odkazů ... předzvěst souhrnného vývoje :)

:arrow: Tady je takový přehled silných zim do roku 2017: Canada’s worst winter storms of the past century :arrow:
https://cottagelife.com/outdoors/canada ... t-century/

:arrow: Univerzita v Torontě ledacos zpřístupňuje a to taky třeba mapy: Imperial Oil map of Eastern Canada :arrow:
https://mdl.library.utoronto.ca/collect ... n-canada-0
*tady se dají strávit hodiny ...

:arrow: Toronto - Vancouver ... v 90 minutách (2015)

*vůbec nejde o kvalitu videa, jde o to, že opravdu ten provoz je lokálně hodně nízký a lze poznat nároky na řízení během špatného počasí, ale i tak hezké :) (nejrychlejší by to bylo přes USA)

:arrow: Studie, kde se tvoří dopravní kongesce od kanadské automobilové asociace: https://www.caa.ca/wp-content/uploads/p ... 1_4_17.pdf (2017)

:arrow: Co pak je to tady na tom obrázku? To je vizualizovaný pohled na silniční síť včetně dálničního nebo až federálního významu (žlutá barva). Je znát, kam až přišla civilizace. Taky je znát, že opravdu ty provincie ve středu mají největší silniční síť a dálniční tepny jsou nejvíce na JV.
0x.JPG
0x.JPG (69.91 KiB) Zobrazeno 14350 x
:arrow: Dále, Trans-Canada Highway. Jak to s ní je?
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 79#p158279

Lze pozorovat, že má vícero větví. Když se podíváte na to číslo tam, které uvádím, tedy 7821 km, tak to je hlavní páteřní tah, ne všechny části/odnože dohromady. Pokud by se to mělo takhle doplnit, tak jako celek se všemi odnožemi měří 12 800 km a v celém rozsahu se jedná o zpevněné silnice. Není dualizovaná, není dálnicí ani v tom základu 7821 km, ale pracuje se na tom.

Trochu té historie:


:arrow: Odklízení sněhu se věnuji občas v rámci provincií. Takový Montreal již musel sněh vyvážet ... ten systém je všude stejný.


Ano, musí se to dělat. Kanada čelí odjakživa velké sněhové nadílce během zimy. Nedělat to, tak se v těch městách za chvíli nedá žít. Evropa něco takové nemůže zažít v takovém rozsahu vzhledem na proudění, které jí před tím chrání. Kanada na rozdíl USA ještě tím, že je severněji položená, tak ten nápor musí zvládat od západu na východ a poměrně dlouhou dobu. A navíc ještě s dost nízkými teplotami. To vše klade větší nároky na kvalitu materiálů a promyslený postup zimní, ale i letní údržby. Stojí to hodně, ale je to daň za život zde a postupně si na to musí každý, kdo se tady rozhodne žít, zvyknout.

Taky tu metropoli Montrealu obývá přes 4 mil. lidí.

Nedávno udřela zima na Španělsko a doprava tam padla. Tam je to logický: největší rozsah zkapacitněné sítě v EU, ale rozhodně tam není adekvátní počet techniky na sněhovou nadílku. :idea: Kanada napříč provincie má vlastní techniku a najatou od dalších firem, které se tím živí. Proplácí se "základ", který je 100%, že bude potřebný a všechno navíc, až dle počasí. Firmy s tím ale musejí počítat, pokud chtějí vidět peníze. Je to oboustranně výhodné. Platit by mělo, že nejen vzdálenost, ale i jízdní pruh rozhoduje. Dále platí klasifikace silniční sítě. Jsou silnice, které během bouře nevidí 24h pluh. Ale jsou silnice, které mají zajištěnou starostlivost. Postačují intenzity od 3 tis nahorů a starostlivost je taková, aby silnice byla sjízdná vždy. Nad 10 tis. jsou již často parametry "freeway, expressway, trail, drive" a tam do 30 minut musí být technika k vidění a pak se ještě realizuje "dočištění". Což je takový ten "sled, zástup" tolik techniky, aby byla pokrytá vozovka zleva doprava se vším všudy. Za tím se to ještě posolí/popískuje, aby byl ten efekt co nejdelší. Levné to opravdu není, ale mnohem větší ztráty vznikají, když se zhroutí provoz. Kdy se užije který posyp a kolik techniky určuje pak i teplota venku.

Samozřejmě, že v dobách "peněz" a hledání úspor se sečetlo kolik to stojí. Pokud se sečtou výdaje komunit (ale to stejně nepokrývá SUV s pluhem, které někdo vlastní osobně a nedává si za to zaplatit, ani frézy občanů), měst, provincií a průměrné zimy, tak za rok se utrácí více než 1 miliarda USD na této činnosti odklízení sněhu a zajištění sjízdnosti silnic a i to před 20 lety. USA v tom samém období platili za tuto službu na federální a státní úrovni 2 mld. USD což vzhledem na jejich rozsah silnic je opravdu nepoměr a je to na těch rozpočtech pak znát. Ovšem někde je to i mnohem více. Teď jedna studie v letech 2000 - 2006 říká, kolik se ušetřilo na výdajích díky soli na snížení DN, na ušetření paliva při plynulejší jízdě atd. Ale další studie zase říká jak to devastuje mosty, auta samotná a řeky. Proto se vymezilo, kde se nesolí. Ontario to dotáhlo do dokonalosti a má nejnáročnější parametry zimní údržby v Severní Americe. Sněh se ale vyváží ze všech větších měst, to jináč nejde. Tady je poslední analýza zimní údržby Toronta: https://www.toronto.ca/legdocs/mmis/202 ... 157521.pdf .

:arrow: Kolik má Kanada "zimních silnic"? Tzv. Ice-Roads nebo silnice použitelné jen v zimním období, dle teplot. Ten rozsah byl v poslední dekádě na úrovni kolem 10 tis km. Je ale obava, že vzhledem ke klimatické změně se tohle číslo zásadně změní. Problém budou mít ty státy, kde nejsou souvisle zpevněné silncie v rámci regionů jako třeba Manitoba, která si to ale uvědomuje a začíná s tou silniční sítí něco provádět. Ke čtení: https://www.tac-atc.ca/sites/default/fi ... tation.pdf .
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Kanada - všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

Celou tému jsem přečetl, aktualizoval jsem základní údaje, opravil aneb odstranil neplatné odkazy. A nyní doplním ještě několik informací. A taky jsem pročetl v období od 10.1.2021 do 17.1.2021 všechny témy v této sekci (provincie, teritoria) a jsou tam plně aktualizovaná data.

Populace Kanady se zvedá díky plánované imigraci, kterou Kanada provádí zcela cíleně pro možnost plnohodnotného rozvoje a využívání veškerého bohatství a lidského potenciálu. V roce 1960 tady žilo 18 mil. lidí, v roce 1980 to bylo 24,5 mil., v roce 2000 již 30,5 mil. a v roce 2020 tady žilo 38 mil. obyvatel s tím, že tendence je v tomto tempu a v roce 2040 tady má žít dle základního demografického modelu již 43,5 mil. obyvatelů s tím, že tempo se již začne zpomalovat. Hranice 50 mil. je daná jako maximum z období, kdy se k tomu přistoupilo a nebude dosažená ani v roce 2050. Urbanizace tady dnes činí 81% a průměrný věk je 41 let. Urbanizace bude stoupat pomaleji, v roce 2050 dosáhne 86% a to je dáno programama a životem Kanaďanů: mladí lidí z venkova jdou sice do měst za vzděláním a volnějším životem, ale velká část se vrací zpátky a u středné generaci se část populace stěhuje do venkova. Metropolitní oblasti Toronta a Vancouveru jsou "magnetem" pro cílenou migraci, Montreal pak spíš pro Kanaďany, co hledají více "klidu" ve smyslu evropskejších pravidel. Život v těchto 3 metropolách je zcela odlišný. Z hlediska osídlení je situace podobná Austrálii: v 1 městě provincie žije často až 1/2 obyvatelstva provincie. To je dáno přírodními podmínkami. Proto platí, že na spodní části území, což je přibližně vyměřeno jako 10% linie území žije až 90% obyvatelstva. V této linií se táhne Trans-Canada Highway a navazující provinční silnice. I když, de facto i Trans-Canada Highway je v moci provincií; federální vláda se stará o úseky napříč přírodní parky. Přispívá na dualizaci. Trans-Canada Highway nemá za cíl obsloužit a propojit města v rámci provincií. Proto se třeba v Manitobě rozděluje na 2 větve: dál na západ a v Ontariu je taky vícero silnic, které tvoří tento trans- tah, ale zcela obchází zrovna třeba nejdlidnatější region Kanady a tedy oblast Toronta. Jsou to pak provincie, které staví dálniční tahy, spíš jen dualizované tahy. Na mnoha z nich je MPR 100-110 km/h, i když mají normy na 130-140 km/h. To je takový opak mnoha států světa.

Obrázek

Takže ale značí to, že jen v 4 největších metropolách Greater Area Toronto, Montreal, Vancouver, Calgary a hlavním městě Ottawa žije 20 mil. lidí, tedy více než 1/2 obyvatelstva. Nejsou souvisle propojené na území Kanady po dálnici. Dostat se co nejrychleji z Vancouveru do Toronta se realizuje přes USA, pokud kdo chce jet vozidlem. O tom to tady doopravdy není. Ovšem když se podíváte o příspěvek výše, tak vidíte, kam až jdou silnice a kde je nejvíc dálnic.

Kanada sestavila základní silniční tahy z pohledu federace, ale jsou již zastaralé. Nepřikládá se tomu takový důraz, protože to je v kompetencii provincií. Federální instituce přispívají, ale spíš na komunity a standardní silnice a jejich údržbu. Jsou peníze i na dualizaci Trans-Canada Highway, ale není tady program, který by garantoval rok dostavby. Není k tomu důvod vzhledem k reálnému provozu. Je faktem, že nejrozsáhlejší silniční síť je v provinciích Saskatchewan a Alberta a nejvíc dálničních tahů je pak v Ontariu a Québecu, ale taky již v Albertě, která masivně dualizuje celé provinční silnice.

Populace Kanady se teda zvedla od roku 2010 do roku 2020 o celkem 4 mil. (+12%) a to navzdory krize, která tady dolehla i na zvýšenou nezaměstnanost. Právě metropolitní oblasti zavedli podpůrné programy zaměstnanosti mladých lidí a federální vláda nastartovala ohromující infrastrukturní programy, které právě řeší stárnoucí infrastrukturu. Obnovují se všemožné domy, silnice, ale taky staví nové metro a lehká železnice: http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 86#p160386 .

Tady je k nalezení poslední stav silniční sítě a infrastrukturních projektů v zemi: http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 75#p140275 .

Dnes má silniční síť již rozsah 1,04 mil. km a tedy Kanada má již více než 1 milion km silnic. Nárůst představuje 14%. To je veškerá veřejná silniční síť. Z ní je zpevněno 415 tisíc km a nezpevněn je tedy větší podíl. Pracuje se právě na zlepšení tohoto parametru a to opravdu systematicky, ale tak, aby se zpevnilo to, co lze udržet a má smysl. Federální "national highway system" z celého toho podílu pak činí 38 tisíc km. Podrobnosti zde: https://tc.canada.ca/en/corporate-servi ... ortation-0 . Jen dodám, že jde o 1 mil. km v ekvivalentu 2- pruhové silnice.

Stav hospodářství: Kanada v období od 1996/1997 do 2007/2008 tvořila přebytek hospodaření z pohledu federace. Od té doby pro krizi má rozpočty s deficitem. Byla snaha je snižovat a již byla naděje dostat rozpočet do přebytku v 2014/2015 (deficit 600 mil. CAD), ale utlumila se taky státní investiční aktivita. Výměna vlády nastartovala vícero projektů i za cenu zvednutí rozpočtů, což mělo trvat do roku 2020. Pak ale přišel COVID-19 a namísto vyrovnání rozpočtu byl 40 mld. CAD deficit v 2019/2020 a na období 2020/2021 se předpokládá až téměř 400 mld. CAD (17% HDP). Federace na sebe převzala mnoho výdajů, které nemohla vykrýt samospráva. Několik balíků pomoci a výpadek příjmů pro propad HDP udělalo svoje. Na rok 2021/2022 se plánuje do 200 mld. CAD, dle vývoje pandemie. Jináč řečeno čistý dluh byl v roce 2015 v úrovni 630 mld. CAD, aby pro rok 2020/2021 dosáhl 1100 mld. CAD. Za 4 roky kolem 100 a pak najednou rekordní výše zadlužení. Pokud se to promítne na % HDP: 2019/2020 to bylo 31% HDP a v 2020/2021 to bude 51% HDP. Dluh má začít klesat v roce 2023. Není to historicky nejvyšší dluh, protože historicky měla Kanada již federální dluh ve výši nad 60% koncem 90. let 20. století a uměla ho do krize 2008/2009 snížit na 28%. Kanada prakticky přesně kopíruje tzv. ekonomické cykly navázané na řetězec "práce - růst - zvýšené příjmy, z toho plynoucí investice a nižší sociální výdaje a snižující se dluh" a pokud tohle není umožněno, tak se to mimořádně prudce obrací. Dluhy se v Kanadě rozčleňují na: federální a provinční. Tyto dluhy dohromady jsou nižší, než dluhy domácností, kterých zadlužení označuje centrální banka již roky za riziko. Ovšem finanční stabilita je zajištěná ratingama a ty jsou kryté pro reální možnosti vlády a hospodářských zdrojů. Snad nemusím psát, že i těžba nerostních surovin se tady odvíjí od cen komodit na trhu a pokud klesnou pod nějaké hodnoty, tak se netěží, což si nemůže dovolit zdaleka každý stát světa, ale tady jsou na tom ty licence založené. Ropní písky přinášejí bohatství provincii Alberta, která má taky značný růst populace, ekonomiky a taky rozvoje dálniční sítě. Na to si stačí pročíst jednotlivé provincie. :) Celkový konsolidovaný vládní dluh byl v roce 2019 v úrovni 89% HDP a v roce 2020 již 117% HDP. Očekává se růst nad 125% a pak mírný pokles.

Dluh kanadských domácností je nyní kolem 180% HDP. Jinak řečeno, vyjma veřejné dluhy, tak na každý utracený 1 CAD je 1,8 CAD dluhu. V roce 2016 centrální banka přenastavila vícero pravidel a právě zadlužování domácností dosáhlo stropu a prakticky se drží v tomto rozsahu, protože varovala, že nemůže tohle zadlužování již více růst pro případnou další krizi. Popřední ekonomové Kanady upozorňují, že pokud by se snad krize s pandemii protáhla do roku 2022 a dál v tom rozsahu, v jakém je doposud, tak by se vrátil "finanční problém z 90. let" a hodně domácností to tvrdě pocítí. Již je odhad, že číslo vzroste na 230% pro propad platů pro jejich částečné čerpání. Zadlužení domácností se zvedlo o skoro 1,7x během uplynulých 20 let. Dalším problémem je, že Kanaďan ušetřil v průměru jen 4 dolary ze 100 vydělaných dolarů. Moc se o tom nemluví, aby nenastala panika v rámci skupiny G7/G20, ale Kanada tak jak i další státy již zavádějí odklad splátek a část peněz (část z prozatím 11 mld. CAD) již banky nikdy neuvidí. Jde o 1. "topící se bnalík peněz z nesplatitelných úvěrů"). Odklad splátek hypoték stoupl do 09/2020 na 20%. A čerpání podpory od vlády stoupá taky. Ale tato pomoc nemůže být donekonečna vzhledem na výši dluhů federace i provincií. Vláda se spoléhá na to, že se ekonomika vrátí do růstového prostoru a částečně se obnoví, čímž se znovu celý systém stabilizuje.

Nezaměstnanost sice mírně klesla, ale zároveň z před-pandemického období značně stoupla; v prosinci ´20 v úrovni 8,6%. (14% v 04/2020; 5,5% v 01/2020).

Výdaje na obranu: 2019/2020 - 7,3% hlavních výdajů aneb 22 mld. CAD; 4 mld. CAD na kapitálové výdaje (tedy rozhodně ne 2% HDP, ale již ani pod 1% HDP).
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Kanada - všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

Kanada zůstává nadále uzavřená v rámci protikoronavirových opatření (aktuální stav, ekonomika, vakcinace)

K 7. březnu se v Kanadě nakazilo koronavirem od počátku epidemie přibližně 880 tisíc lidí, asi 22 tisíc nemocných nákaze podlehlo. Zhruba 94 procent infikovaných se již zotavilo. Země má stále uzavřené hranice pro všechny cizince včetně občanů USA, s výjimkou lidí s trvalým pobytem či pracovním povolením v Kanadě a diplomatů.

Kanada zažívá druhou vlnu nárůstu případů covid-19, opatření zavedená v létě s postupným uvolňováním jsou znovu omezována, některé provincie i teritoria prochází fází lock-downu. Největší počet aktuálně nakažených osob i největší úhrnné počty nakažených i s první vlnou nákazy zaznamenaly nejlidnatější kanadské provincie Ontario a Québec.

Největší počet aktivních případů covid-19 na 100 000 obyvatel mají provincie Saskatchewan (121), dále Alberta (104) a Britská Kolumbie (93).

Kanada v současné době vkládá velké naděje v uzdravení obyvatelstva i ekonomiky v souvislosti s schválením vakcíny proti covid-19, která by měla být dostupná i pro osoby bez zvýšeného rizika zhruba od podzimu 2021, či podle toho, kdy budou dodatečné dávky dostupné.

Hranice mezi Spojenými státy a Kanadou zůstanou nadále uzavřené pro cesty nezbytně nutné. Kanada v tuto chvíli není připravena otevřít své hranice občanům EU ani odhadnout časový rámec, kdy by k otevření mohlo dojít. Důležitou roli při dalším rozhodování bude hrát situace v USA. Je nepravděpodobné, že by Kanada otevřela hranice občanům EU dříve než Američanům.

Otevření hranic mezi Kanadou a USA pro neesenciální cestování se odložilo o další měsíc, a to do 21. března 2021. Podle kanadského premiéra zůstanou hranice zavřeny, dokud počet aktivních případů covid-19 neopadne.

Stále však platí, že do země mohou přicestovat cizinci, kteří jsou přímými členy rodin kanadských občanů a lidí s trvalým pobytem na území země. Od října do země mohou přicestovat i studenti zapsaní do studijních programů kanadských univerzit.

Kanadská vláda podpořila ekonomiku 82 miliardami dolarů. Poskytla přímou podporu kanadským pracovníkům a podnikům ve výši až 27 miliard dolarů. 55 miliard dolarů je pak určeno na pokrytí potřeb likvidity kanadských firem a domácností prostřednictvím daňových odkladů. Finanční plán zahrnuje i dlouhodobější podporu příjmů pro občany, kteří v důsledku nemoci covid-19 ztratili práci nebo mají zkrácenou pracovní dobu.

Míra nezaměstnanosti klesla z červencových 10,9 na 8,6 % (údaj za prosinec 2020), stále je však velmi vysoká oproti stavu před pandemií. V únoru 2020 byla míra nezaměstnanosti 5,6 %.

Vládní nouzový program mzdových dotací byl prodloužen do léta 2021, aby pomohl zaměstnavatelům udržet své zaměstnance na výplatní listině během pandemie. Vládní dotace v aktuálním pokrývá v základu už jen 20 % mzdy (plus dalších 25 % u obzvláště zasažených firem).

Společnosti si mohou žádat o dotaci na mzdové náklady ve výši 73 miliard dolarů. Lze zažádat i zpětně do 15. března. Pomoc je určena pro ty společnosti, které ztratily 15 % příjmů v březnu, nebo 30 % v dubnu či květnu.

Od 22. listopadu se podnikatelé mohou přihlásit i k novému příspěvku na pokrytí nákladů spojených s pronájmem (až do června 2021) ve výši až do 65 % celkových nákladů. Dalších 25 % nákladů na pronájem pokryje stát v případě, že provoz organizace byl ukončen na základě státní vyhlášky. Vláda firmám nabízí také bezúročnou půjčku až do výše 60 tisíc CAD.

Na zvýšení mezd nezbytných pracovníků nacházejících se v „první linii“ boje proti covidu-19 (zdravotnický personál, prodejci v supermarketech atp.) byly vyčleněny čtyři miliardy dolarů. K podobným navyšováním mezd a bonusům přistoupily i samotné provincie – např. Ontario navýšilo mzdy těmto pracovníkům o 4 CAD na hodinu a zavedlo měsíční bonus 250 CAD.

Od 6. dubna až do 3. října mohli pracovníci postiženi nemocí žádat o vládní příspěvek. Tento příspěvek činil 2000 CAD měsíčně od dobu maximálně 28 týdnů.

Kanadská vláda v říjnu nahradila starší programy na pomoc pracovníkům postiženým covid-19 novými dočasnými vládními benefity v celkové odhadované hodnotě 37 miliard CAD. Podpora je vyplácena od října 2020. Jsou to tzv. Zotavovací benefit, Nemocenský zotavovací benefit a Zotavovací benefit pro opatrovníky, které by nahradily stávající příspěvky ve výší 400 resp. 500 CAD měsíčně po dobu 26 týdnů. Premiér následně v únoru 2021 prodloužil maximální dobu čerpání Zotavovacího benefitu a Zotavovacího benefitu pro opatrovníky z 26 týdnů na 38.

Vláda investovala 240 milionů dolarů do virtuální zdravotní péče. Prostředky jsou určeny na podporu on-line platforem pro podporu duševního zdraví. Společnost AbCellera od vlády obdrží 175 milionů dolarů, na podporu výzkumu koronaviru.

V druhém prosincovém týdnu byla oficiálně kanadskou vládou schválena vakcína Pfizer-BioNTech COVID-19, Kanada se tak stala třetí zemí na světě, která tuto vakcínu schválila. Pokud vše půjde podle plánu, první Kanaďané by mohli být očkovaní už v lednu 2021.

Ve středu 23. prosince Kanada schválila i vakcínu od americké firmy Moderna, která díky svým nižším nárokům na skladování slibuje velice efektivní způsob distribuce.

Jako třetí byla na konci února 2021 schválena vakcína proti covid-19 od Oxford-AstraZeneca. V prvním březnovém týdnu byla schválena i vakcína od firmy Johnson & Johnson, první vakcína proti covid-19 na kanadském trhu, která vyžaduje pouze jednu dávku.

Prvními recipienty by podle kanadské vlády měli být občané s vysokým rizikem onemocnění – lidé nad 80 let, pracovníci pečovatelských domů, zdravotníci, a domorodé obyvatelstvo. Cílem je dosáhnout 70% proočkovanosti kanadských obyvatel do září 2021.

Široká veřejnost by měla mít možnost se oočkovat od dubna 2021. Podle kanadského premiér, aby do konce roku 2021 měli mít vakcínu v Kanadě všichni, kdo o ni stojí.

Kanada vkládá své naděje i do spolupráce americké farmaceutické společnosti Novavax, která by měla do letošního července zprovoznit výrobní linku na vakcínu proti covid-19 v Montrealu. Pokud bude tato první vakcína vyráběná v Kanadě schválena kanadským ministerstvem zdravotnictví, měla by od podzimu dodat další dva miliony dávek vakcín za měsíc.

V současné době bylo vakcinováno asi 3,3 % kanadské populace. Země se potýká s nedostatečnými dodávkami vakcíny od obou výrobců.

Zdroj: businessinfo.cz
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Kanada - všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

Federální vláda sestavila rozpočet pro rok 2021/2022:

Kanada vstoupila do pandemie se silní fiskální pozicí. To umožnilo vládě přijmout rychlé a rozhodní kroky na podporu lidí i podnikatelů, komunit i provincií. Tato situace vytvořila pozici, která umožnila historické investice do oživení. Obnova je doposud nerovnoměrní, protože Kanada byla zasažena 3 vlnama pandemie COVID-19. Největší nebezpečí by bylo neudělat dost a umožnit úpadek. Tomu se povedlo zabránit. Rozpočet 2021/2022 lze ale charakterizovat jako obezřetný plán, který stanovuje novou fiskální kotvu, která se vážě ke snížení federálního dluhu jako podílu na HDP ve střednědobém horizontu a povede taky k odstranění deficitu souvisejících s COVID-19. Tento rámec je obezřetný a udržatelný, přičemž se očekává, že poměr federálního dluhu klesne do roku 2025/2026 na 49,2% HDP a deficit v tom stejném roce bude v úrovni 1,1% HDP, což bude méně, než v roce 2019 před pandemii. Tento rozpočet je závěrečným rozpočtem v souvislosti s COVID-19 po dvoch z 2019/2020 a 2020/2021, které se zapíšou do historie financování Kanady.

*minimální federální hodinová mzda se o asi půl dolare zvedla na 15 CAD
*rozpočet odpovídá jednotlivým plánům ať 3- nebo 10- ročním investičním plánům ať už na podporu infrastruktury nebo pracovních míst
*rozpočet podpoří 1 mil. nízko-příjmových občanů a vyvede z pásma a chudoby 100 tisíc lidí, díky navýšené částce na program ve výši 8,9 mld. CAD
*na všechny původní komunity obyvatelstva Kanady a řídce osídlené oblasti směruje 18 mld. CAD na mnoho programů
*Kanada razantně zvedá financování obnovy domů, letos tedy se budou dotovat práce díky federálnímu programu ve výši 2,5 mld. CAD

Na naplnění cílů Pařížské dohody o snižování emisí o 25% do roku 2025 a 36% do roku 2030 proti roku 2005 a celkovým cílem 0% emisí v roce 2050 se v rozpočtu 2021/2022 nachází investiční prostor ve výši 17,6 mld. CAD.

Revitalizace projektů kultury, turistického ruchu a festivalů, což je segment, který byl obzvlášť tvrdě zasažen vyčlenila federální vláda částku 1 mld. CAD. Zaměstnanost se udržela, ale prakticky "vymřela nabídka a veškeré P.R. aktivity" a to se musí změnit.

Výdaje na federální obranu se udrží v přibližně stejném pásmu:
44.JPG
44.JPG (51.04 KiB) Zobrazeno 12776 x
To odpovídá asi 1,2% HDP. Rozpočet je sestaven tak, aby Kanada zachovala celonárodní politiku a zahraniční cíle. Navyšování obranného rozpočtu se již nekoná, ale ani se nesnižuje na úrovně z nedávné doby.

Infrastruktura z pohledu federální vlády:

Vyjma infrastrukturní fond a rozvoj na další roky, kde je jasná podpora k projektům v provinciích a komunitách vláda zaujala jasný náhled na to, co a proč bude podporovat extra v roce 2021/2022 a možná i další roky. Co je důležité si každý uvědomil během posledního roku. Komunity, města a domy, tedy všechno to, co nazýváme domov. Proto se vláda rozhodla přistoupit k podpoře rekonstrukcií domů v kooperaci s eko- změnami, které se taky aplikují v dalších nástrojech. Kromě silnic nebo mostů a nemocnic vláda vyčlenila dále 200 mil. CAD na infrastrukturu přírodních krás, jako vodovody, nádrže s pitnou vodou atd. Podpora plánovacích komisí a projektů v souvislosti s táním ledovců a jak se mají přizpůsobit města, podpora regionů, kde vlivem změn klimatu počasí neustále ohrožuje vše, co člověk vybudoval a kde lidi žijí a jsou tak v ohrožení. Na tyto cíle začíná federální vláda upírat svůj zrak. Tato dekáda značí spíš investice do železnic a metra, než do dálnic a silnic. A když do silniční infrastruktury, tak především do dokončení základních tahů a rekonstrukci dosavadních, než li zcela nové trasy. Nové linie silnic a dálnic zvedají emise a je to ta již mimo zájmu federace pokud se to opravdu ekonomicky nevyplatí. Infrastruktura navíc stárne před očima a aby se nezačala za dalších 20 let rozpadat, tak je nezbytnost zahájit výstavbu nových mostů a postupně nahražovat dosavadní v uživání. Staré ocelové, ale i betonové s vysokými intenzitami. Pozornost se ale upíná do komunit, regionů a měst, než-li na provincie jako celky nebo meziprovinční území. Výjimku tvoří pouze severní části Kanady, které naopak dostanou rekordní peníze na podporu mobility včetně realizace silnic, což se ale již i děje.

Nezaměstnanost klesá, v 04/2021 dosáhla úrovně 8,1%. Ještě v 01/2021 byla 9,4% a v 05/2020 skoro 14%. Dle OECD je v Kanadě nejvyšší zadlužení domácností ze všch států, ovšem není možno dopočítat opravdovou životní úroveň a dopady pandemie kvůli realitě dluhů a půjček, včetně tych na bydlení, které jsou různým způsobem provázáné na podnikatelský prostor, centrální fondy a úrokové sazby a garance. Existuje ale srovnáná z národní banky: v roce 2009 požádalo o ochranu před bankrotem 160 tisíc Kanaďanů, do roku 2019 pak dalších 127 tisíc a během pandemie 122 tisíc. Nyní méně, než v roce 2009 a to vzhledem na masivní pomoc federace a provincií, na druhou stranu se ale zadlužení zvedlo. Centrální banka řadu let dělá opatření, ve kterých se snaží docílit snížení dluhů u skupin, které můžou mít v budoucnosti problém a neustále zvedá částky na nutnou rezervu nebo dofinancování hypoték, čímž nutí obyvatelstvo snižovat dluhy a vytvářet jistý prostor pro úspory na další rok. (neustále na další rok) Jde to relativně obtížně, protože pak stagnuje spotřeba a tím je snížený růst HDP, pro který se Kanada de facto více než 1 dekádu točí v kruhu, stejně jako mnoho dalších států.

Kanada připravila nebo již i aplikovala celou řadu legislativních nástrojů do změn udělování licencí na těžbu nesrostního bohatství a nahražování forem jejich zpracování nebo transportu, s ohledem na eko-, emise a ochranu ŽP. To tady ale rozepisovat nebudu. To bude mít spíš dopad na ostatní státy světa, které tyto suroviny nebo jejich formu produktů potřebují, protože si připlatí.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Kanada - všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

Kanada chystá masivní investice do elektrifikace autobusové dopravy :arrow:

https://www.businessinfo.cz/clanky/kana ... e-dopravy/
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Kanada - všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

Nechce se mi to překládat, ale tady je hezky vysvětleno jaké dopady mají požáry v lesnatém území dopad na počasí a jak počasí dál vytváří nebezpečné situace i do budoucna: https://www.cbc.ca/news/canada/british- ... -1.6118889 . Je tam krátce napsáno, že vláda tomu má věnovat pozornost, ale vláda tomu již věnuje pozornost i na federální úrovni a taky na lokální v mnoha proviniciích. Akorát s tím moc nelze dělat. Částkově se upravují stavební povolení, zvyšuje rozsah financování NP, hasičů a Kanada se začíná více "ekologicky" chovat. To doposud platné: nekonečnost území, velké nerostní bohatství a všeho je dost je již vnímáno jinak.

Dopady na infrastrukturu to samozřejmě má taky, ale změnu bude možno popisovat v dalších letech na konkrétních příkladech.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Kanada - všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

Dle velké konference je jasný závěr: Musí se změnit strategie boje s lesními požáry v Kanadě. Lesní požáry mají již velké ekonomické škody, omezování cestovního ruchu, zadymení a zhoršující se trend zdraví obyvatelstva. To, co se povedlo před rokem 2000 poměrně snadno korigovat a vždy zvládnout, tak to se již poslední dekádu nedaří vůbec, ovšem nic jiné tady není.

Fakt: lesní hasiči a technika pro hašení v B.K. je enormní a zbytek Kanady má dohromady menší čísla, než tato provincie a stejně to již nestačí.

Fakt: teploty 30 st. způsobují požáry, suché bouřky s hromadou blesků je zrychlují, ale teploty 40 st. zpomalují i proces hašení, kolabují silnice (praskání), zhoršuje se dostupnost území.

Fakt: ročně stojí boj s požárama asi 1,5 mld. dolarů a to co dnes je jako extrém, tak to bude za pár dekád již norma. Co bude pak extrém?

Fakt: dým zabíjí a zabíjí i tam, kde nehoří vlivem proudění a dokonce se tam zdržuje déle, než tam kde hoří. Tento dým způsobuje předčasná úmrtí. To značí tisíce mrtvých a další výdaje na zdravotní systém, který již tak kolabuje. Smrtelný dým i zde: https://www.cbc.ca/news/science/climate ... -1.6122363 .

Doporučení: lépe propojit vědu, přírodovědce, technické vymoženosti, univerzitní potenciál, národní vládu a díky fondu na to zřízenemu zahájit všechna opatření, která zpomalí rychlost šíření a včas umožní vypozorovat možný problém i díky simulativním modelům. Zvýšit počty personálu i techniky a lépe budovat obydlí. Uplynulá dekáda stačí na průměr, letošní rok na základ strategie, kterou lze upravit v 2-ročních intervalech a ihned zahájit nový program od dalšího roku.

V opačném případě: půjdou škody ne do stovek mil jak poslední dekádu ale do miliard. Mrtvých nebudou desítky nebo stovky, ale tisíce. A boj s tímto živlem nebude trvat kvartál ale 7 měsíců. A nebude to stát stovky mil. ale mnoho miliard.

Problém: jak se postavit k pásům zeleně na severu, kde nikdo nežije a "nic tam není" ani jen možná infrastruktura a technické možnosti k hašení. Kde vzít 2x více personálu. Kde vyrobit 2x více retardantů. Jak 2x kapacity nádrží pro PHM pro letectvo a znásobit dráhy a heliporty. Tak, aby to netrvalo dekádu ale max 3 roky. Jak lépe zapojit obyvatelstvo do fázi příprav a informování. Jak lépe zapojit obyvatelstvo a využít potenciál, který to ukrývá.

Uvažuje se i nad celonárodním fondem pro krizové situace. Ať i komunity disponují možnostema na řešení.

Na tuto konferenci a již i nedávno ohlášený fond pro jiný typ boje v B.K. již do minulosti reagovalo mnoho institucí (hasičů a krizových složek) a vědců ze světa s tím, že to je globální problém. Celkově by se mělo více přihlížet na zalesněná území, kde není tolik peněz jako třeba Afrika nebo části Asie. Jak se změní klíma více v Asii, tak se dají očekávat podobné pohromy i tam.

National Wildland Fire Situation Report, Canada, 07/2021

*130% průměru za poslední dekádu z hlediska počtu požárů :shock:
*doposud letos shořela plocha o rozloze 27 580 km2 ... a to je až 159% nad 10- ročním průměrem :!:
- 6 tis km2 shořelo v rámci Kanady jen za jeden víkend před týdnem a půl
CND.JPG
CND.JPG (45.57 KiB) Zobrazeno 11457 x
Priority pro hašení: provincie B.K. a Ontario. Maximální kooperace mezi všemi provinciemi. Masivní přeskupování techniky a i sil. Nejen hasiči, ale taky veterináři, armáda, policie atd. Mobilizace leteckých sil. Maximální pohotovost v NP. Zahraniční kooperace: Mexiko a Austrálie. Část USA na hraničních pásech.

*nyní hoří cca. 250 požárů v B.K.
*dalších 300 požárů na ostatním území Kanady

Prognóza vývoje k 27.7. je velmi špatná. :!: Změna proudění, další bouře s bleskama ale bez srážek. Na východě nové požáry v Quebecu a rozsáhlé zadymení území i v komunitách. Maximální pohotovost pro leteckou záchranní službu. Až 3 západní provincie zápasí s další vlnou vedra 35-40 st. C. Neočekávají se dlouhé intenzivní srážky.

Velké plochy hoří na severu Kanady bez jakéhokoliv hašení. Z toho se bere i ta plocha, která takhle působí opravdu děsivě. Ona ale i je. Obzvláště posledních 5 let je kritických z tohoto pohledu. A to i z důvodu, že plocha kde hoří se neustále posouvá více na jih a ohrožuje třeba chatové a komunitní kolonie ve středním pásmu Kanady. Něco nemyslitelného ještě před dekádama: lesy plné vlahy, hromada jezírek a když i hořelo, tak to nebylo žádné takové běsnění.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Kanada - všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

Kanada směruje k předčasným volbám; stávající premiér Trudeau, který nyní vládne v menšinové vládě polovinu období jde za generálním guvernérem a požádá ho o termín v září. Důvodem je pokus získat většinu, kterou Trudeau posledně disponoval.

Přitom v zemi je silnějící 4. vlna COVID-19, na západě v B.K. požáry likvidují domy obyvatelstvu, jsou tam evakuační manévry, v prérijních provinciích se řeší extrémní sucho, které vede až ke snížení úrody o 50 až 75% v mnoha lokalitách a pěstovaných plodinách.

Takže, uvidíme, jaká pak bude další situace.

https://www.cbc.ca/news/politics/electi ... -1.6140811
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Kanada - všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

Patří se doplnit vývoj k volbám: https://en.wikipedia.org/wiki/2021_Cana ... l_election

Premiérem zůstal Justin Trudeau. Ačkoliv nemá zásadně silnější mandát, než měl, tak nepatrně silnější je a to navzdory vícero krizím, které Kanada podstoupila, což on sám považoval mj. i za projevení důvěry, že se se zcela novou situací dovedl popasovat, i když si tím již nebyl jistý.

Za co se hlasovalo lze sesumarizovat dle priorit premiéra; nová a lepší Kanada (78 mld. CAD nových výdajů na 5 let):

*přijetí razantních opatření v boji s COVID-19
*velká podpora pro starostlivost o děti, dospělí budou mít více času (30 mld. CAD)
*vytvoření pracovních míst s cílem rozšířit střední třídu
- umožnit vlastnictví domu pro každého obyvatele/rodinu
*boj proti změnám klímy s federální podporou

Nezaměstnanost meziměsíčně klesla ze 6,9% na 6,7%.

Zaočkovanost na COVID-19 stoupla na 84%. (89% 1 dávka) Kanada eviduje 1,7 mil. případů, 29 tis. mrtvých.

Federální a provinční konsolidovaný dluh se zvedl v roce 2020 na 120% HDP a má se držet v tomto pásmu až do roku 2025. HDP bude sice stoupat, ale společně s tím výdaje. V roce 2019 byla hodnota obou typů vlád v hodnotě 80% HDP.

Ekonomika je silná, velká a Kanada bohatá. Ratingy jsou v dobrých úrovních včetně ratingů na dluhy. Diverzifikace ekonomiky je obrovská, Kanada má i nadále extrémní možnosti v koordinaci sektorů těžby nerostních surovin včetně ropy, finančních domů s podporou stavebnictví a dostatečně vyspělou základnu průmyslu, která ufinancuje nové technologie. Na rozdíl od EU nebo USA nestojí na výhradně jednom hlavním obchodním partnerovi, nýbrž na trojici partnerů od USA přes Čínu po UK. S Čínou a EU existují obchodní smlouvy.

Ve "velkém světě" zajímá jasnou pozici pokud jde o Taiwan. Diplomaticky uznává politiku "jedné Číny", ovšem ne v nekonečném rozměru. Co se tím mínilo bylo nedávno znázorněné pohybem vojenských lodí, které se staví na obranu ostrovního státu. Kanada dlouhodobě deklaruje jasnou pozici na straně USA jakožto armádního spojence a nebude tomu jináč ani v případě Taiwanu vzhledem na jasný postoj U.S. administrativy. Čína pohrozila jistým omezením vůči Kanadě, ale prozatím žádný krok neuplatnila, protože do Kanady mnohem víc vyváží než dováží (3x rozdíl) a ztratila by především Čína, protože by si obchodně znepřátelila v pořadí další velkou ekonomiku světa. Kanada ovšem zároveň prozatím neuznává Taiwan jako stát, ovšem udržuje s ním vysoké vztahy na obchodní úrovni a nedávno prošel legislativním záměrem tzv. Rámcový zákon o vztazích mezi Kanadou a Taiwanem, což naznačuje možnou změnu vnímání existence Taiwanu. Nedá se jednoznačně určit výsledek, který by Kanada zrealizovala, ale je víc než jisté, že pokud by začala Čína vojenskou ofenzívu na Taiwan, tak se proti ní postaví na obranu ostrovního státu celá linie dalších států, které tady mají vícero armádních seskupení na neustále jiném druhu cvičení; kromě USA a Kanadu jde o Japonsko a Austrálii, které se totiž vnímají možný boj o Taiwan a možné vítězství Číny jako posílení její apetítu na další území v těchto vodách, co Austrálie a Japonsko delší dobu zcela odmítají. Oba státy mj. razantně zvedají obranné rozpočty ...

Kanada v této souvislosti již delší dobu prezentuje, že větší posun ekonomiky není možný. Možné je udržet životní status obyvatelstva a je nutno se připravit na válku o udržení náskoku v získávání technologií a obranu zdrojů. Rozdíl mezi jednotlivými frakcemi (konzervativní linie, liberálové a levicové strany) se pak dělí jen na to, jestli se má snížit dluh a role státu nebo posílit role státu. Kanada se neplánuje prozatím stavět na stranu Taiwanu do momentu, než bude napaden ... ani výsostně nemluví o obraně Taiwanu, nýbrž o udržení míru v jeho vodách. K tomuto účelu se v jeho vodách plavila loď HMCS Winnipeg. Čína tuto plavbu kritizovala, na což politická špička reagovala podrážděně, že Čína nemá žádný důvod říkat Kanadě jestli smí nebo nesmí vstoupit do mezinárodních vod.

I výdaje na obranu: do roku 2016 v úrovni kolem 1% HDP. Od té doby soustavné navyšování výdajů až na letošních 1,4% HDP. Ovšem od hranice 2% HDP je i nadále více než vzdálený. Investovat by sice bylo do čeho (77 mld. USD se odhaduje jen námořní síla), ale tyto investice jsou odkládané.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Kanada - všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

Federální vláda s ohledem na biblické povodně v B.K. ( http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 36#p245436 ) hodlá zvednout rozpočet Fondu, který právě reaguje na vzniklé situace. Na nejbližší 3 roky bude mít rozpočet 2 mld. CAD a poté každým rokem 1 mld. CAD. (doposud 300 mil. CAD) Budou se z něj financovat třeba modernizační programy hrází a s tím související nová odolnost silničních a železičních těles u vodních toků. Je to nezbytné vzhledem ke změnám klimatu, kdy mnoho komunit čelí bezprecentním výzvám extrémních srážek, které způsobují ohromnou zátěž na dosavadní infrastrukturu.
1.JPG
1.JPG (74.65 KiB) Zobrazeno 9065 x
Jen lokalita Abbotsford v B.K. si vyžádá přinejmenším 1 mld. CAD na rekonstrukce infrastruktury. Tato oblast trpí tím, že je níže položená, než jsou vodní plochy. Systém hrází je zde již nepostačující. Jen území v B.K. je již vyčísleno na skoro 3 mld. CAD.

https://www.youtube.com/watch?v=lb84SPGRhv4

Premiér v parlamentě pronesl projev, ve kterém zdůraznil, že Kanada již nemůže dál vyčkávat s přijetím řešení. Trpí nejen národní poklad, přírodní krásy v B.K., ale trpí i lidi na opačném konci v Newfoundland a všude jinde. Je nevyhnutní zvednout úroveň infrastruktury a přizpůsobit jí do 21. století. Kanada se vyznačuje širokou dostupností infrastruktury jako velmoc z 20. století, ale aby se povedlo udržet tento stav a spojení v rámci federace, tak se musí tato infrastruktura již nejen lépe stavět, ale ta dosavadní začít vylepšovat. Bez toho se rozpadne, protože mosty nevydrží proudy vody, liniové stavby nevydrží jakmile povolí jejich svahy, resp. bude velký problém s nesjízdností jak silnic a dálnic, tak s využíváním železnic a naruší se základní funkce veřejné infrastruktury, kterou je zásobování obyvatelstva a cestování za životními potřebami.

V návaznosti na to se musí hledat další řešení pro energetické společnosti, obzvláště pro elektrickou energii. Tento segment trpí i během letního období pro extrémní požáry. Bude nevyhnutní zesilnit dostupnost v rámci lesních systémů a dokázat lépe využívat monitoring v kanadské přírodě co se týče požárů. Bude k tomu možno využívat telekomunikační stožáry aneb je po novém vystavět tak, aby bylo pokryto co možná nejširší území federace.

Je nejvyšší čas podívat se realitě do očí. Je zcela nevyhnutní, aby ve všech městech byla preferována veřejná doprava nad individuální, aby existovala alternativa k silnicím. Větší prostor se musí věnovat budovám a jejich energetické náročnosti. Doba realizace mnoha opatření a investic potrvá přinejmenším 20 až 30 let, než se povede naplnit základní cíle.

Záplavy vždy způsobují 1-3x škody, než potřebné investice do protipovodňových opatření. Vzhledem k tomu, že 50- a víceroční povodně se objevují již s četností 1 dekády, tak za dalších 40 let již nebude možno ani naprávat škody na veřejné infrastruktuře. Této realitě Kanada čelí a vůči tomu se musí společnost komunit sjednotit, aby příští generace měla kde žít a vůbec žít dovedla.


Ottawa financuje asi 20% infra- výdajů, provincie 80%. Problémem v rámci rozlehlého území je, že menší regiony jednoduše na peníze nedosahují. Tento aspekt byl zohledněn již v minulé dekádě, kdy vzrostl objem peněz: Ottawa posílá do B.K. od roku 2019 již přes 200 mil. CAD na klimatickou změnu, ale to se netýká jen veřejné infrastruktury, ale skoro výhradně hrází a všeho spojenýho s vodou. B.K. je dlouhodobo označována za nejméně připravenou provincii v adaptaci života na nové klimatické podmínky. Jestli budou přírodní katastrofy doopravdy rozkládat stav veřejné infrastruktury (nejen) v této provincii anebo se povede tomu úspěšně čelit, tak o tom se přesvědčíme až s dalším časem. :idea:
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Kanada - všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

podpora pro elektromobilní dobíjecí infrastrukturu se zvedne

Canada funds over 300 new EV charging stations - pro Ontario

Natural Resources Canada continues its infrastructure advance through its ZEVIP scheme as the authority announced a $2-million investment in Alectra Utilities Corporation. The amount, which amounts to around 1.5 million euros, will support the installation of up to 340 EV chargers across Ontario.

Alectra says it will select recipients through a transparent process based on demand. The utility will then install all EV chargers in public places, multi-unit residential buildings, on streets, workplaces, or facilities to serve light-duty vehicle fleets by October 2023. Alectra did not disclose which type of EV charging they would offer.

The new announcement follows earlier news regarding the same funding scheme. Canada’s Zero-Emission Vehicle Infrastructure Program (ZEVIP) is a $280-million program ending in 2024.

Previous investments granted public charging points in Windsor-Essex County in Ontario, Alberta, the Greater Toronto and Hamilton Area, and Nova Scotia. On our count, these initiatives now entail a total of up to 1,444 public EV chargers.

That is 250 AC chargers for Nova Scotia, up to 300 EV chargers across Windsor-Essex County in Ontario, 260 EV chargers across Alberta, and 294 EV chargers in the Greater Toronto and Hamilton Area. Plus the 340 chargers announced today.

All those projects are made possible through Natural Resources Canada. The government added since 2015, Canada has invested one billion dollars in making EVs more affordable and chargers more accessible for Canadians. Investments in charging infrastructure made so far will result in more than 25,000 new chargers, estimates the authority.

“These investments are supporting the establishment of a coast-to-coast network of chargers in local areas where Canadians live, work and play, while federal rebates of up to $5,000 are helping more Canadians make the switch to an EV,” so the statement.

Canada has set a mandatory target for all new light-duty cars and passenger trucks to be zero-emission by 2035. So far, over 130,000 Canadians and Canadian businesses have claimed the federal incentive to purchase a zero-emission vehicle.

https://www.electrive.com/2022/03/01/ca ... -stations/
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Kanada - všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

Kanada a hrozby v Evropě

Kanada oznámila, že posune zveřejnění rozpočtu pravděpodobně až na 04/2022. Ačkoliv byl základní rámec výdajů již sestaven a hodnocen jako "návrat k základům", ale samozřejmě, že se počítá s podpůrným programem pro zdravotnictví, bydlení, infrastrukturu a ochranu klimatu, tak se hlavně plánuje výrazněji zvednout obranný rozpočet země.

Již delší dobu Kanada dávala na obranu pod 1% HDP s tím, že to plánovala zvednout. Po kritických slovech Trumpa se dnes dává kolem 1,4% HDP. Kanada má deficit v PVO, pozemních jednotkách a dalších ... a v souvislosti s krizí ve světě vládní linie oznámila, že pracuje na zapracování zvednutí obranného rozpočtu země. I proto, že Kanada není připravená na "nové výzvy budoucnosti". Letos se měla vláda již definitivně rozhodnout pro asi 90 stíhaček, na výběr jsou ještě dvě firmy: švédská a americká.

Jen připomenu, že rok 2019/2020, což byl dobrý rok, tak se 7,3% hlavních výdajů federálního rozpočtu směrovalo do obrany aneb 22 mld. CAD z čeho 4 bylo určeno na kapitálové výdaje.

V souvislosti s krizí v Evropě již Kanada ohlásila vyslání 4000 vojáků (část vojáků již v Evropě doposud byla - Lotyšško, 540 vojáků, tedy je připraveno dalších 3400 k vyslání) na východní křídlo NATO, aby se minimalizovala hrozba, že se konflikt přelije do států aliance. To by znamenalo 3. světovou válku a tomu je potřeba bránit i tím, že se dá jasně najevo, že se NATO bude jako celek bránit. Neříkám já, nýbrž hlavní generál kanadské armády. V Evropě je dalších 720 vojáků, tedy spolu s Lotyšskem to je 1260 a tedy dalších 3400 je v pohotovosti na možný přesun. Těch 720 působí v rámci dalších, třeba že námořních sil. Důvodem přesunu je aktivace článku 4?, tedy ohrožení politické a územní celistvost a narušení bezpečnosti vybraných států. Předsunuté síly NATO se zřizují před 20 lety a jednotlivé členské země se k tomu tehdy vážou, což se tedy poslední dobou i realizuje. Nyní se tato aktivita zvětší. Kanada pošle mimo vojáků i další fregatu, hlídkový letoun a 120 vysoce specializovaných střelců a jednotek.

Ministerka financí této vlády je ukrajinského původu a na hrozby, že dojde k přetrhnutí obchodních vztahů po tom, co Kanada zastavila dovoz ruské ropy informovala, že Kanada v roce 2019 vyvezla do Ruska tovar ve výši 519 mil. USD, což se nedá pokládat za jakékoliv ohrožení obchodu Kanady. Té Kanady, která má jako jediná na světe nadstandardní obchodní smlouvy s EU i Čínou a ve velkém obchoduje s Latinskou Amerikou a samozřejmě s USA. Naopak se ve čtvrtek rozšířil sankční seznam pro postup bombardování civilních objektů. Kanadská politická elita postup Ruska tvrdě kritizuje delší dobu a rétorika se vyhrotila i v OSN. (nutno sledovat, já to tady nebudu rozebírat) Nutno poznamenat, že Kanada měla před invazí na Ukrajinu v Ukrajině armádu (200 vojáků, operace UNIFIER), která se zaměřovala na podporu ukrajinské. :idea: Kanada mj. dodnes kyberneticky Ukrajinu podporuje i když neupřesňuje jakým způsobem.

Kanada je vlastníkem mnoha nerostních surovin, ačkoliv za desítky let umí přerušit těžbu dle cen na trhu. V dnešní době by uměla zvednout těžbu ledasčeho, ale pro ochranu klimatu to dělat ve větším nechce. Z krátkodobého uhlu to ale realizovat možná bude, aby bylo dostatek zdrojů na investice do bydlení a dopravy ve vztahu s klímou, resp. po deficitních letech by bylo na čase to zvrátit.

Kanadská armáda je plně profesionální a má nejvyšší výdaje na platy ze států NATO z hlediska podílů financování. Pokud by koho zajímal rozsah, tak je v ní kolem 70 tisíc vojáků a asi 30 tisíc rezervních sil. Má početné dohody o obraně s USA. Zároveň poskytuje jisté zázemí pro USA.

Uvidíme tedy jak nakonec bude rozpočet vypadat. :idea: Poslední dobou je značně deficitní, plný složitých cílů náročných na zdroje. Liberální vláda premiéra Trudeau si nakonec poradila i s protesty v hlavním městě, které nejdřív nechala vláda na pokoji, aby pak část podmínek byla zrealizována, ale radikální ani jedna a naopak byl protest potlačen. To vše v souvislosti s COVID-19 a opatřeními vlády. Dále jsou zde klimatické požadavky a nyní tedy ohrožení bezpečnosti. Ta ohrožená je, protože Kanada nedovede na stávající hrozby nebo třeba za další dekádu již reagovat. Nikdo nechce potvrdit cíl rozpočtu pro obranu, ale spekuluje se, že rozpočet se připravuje na 2+ HDP pro obranu, protože tak činí celé spektrum zemí NATO. Je to totiž svým způsobem jasná reakce na to, že NATO bude připraveno se bránit. I když by to znamenalo to co se každý bojí vyslovit a sice 3. světový konflikt. Kanada již reagovala, že i malé národy jaké jsou na Pobaltí mají právo na existenci a žádný diktátor z Ruska to nebude měnit. Jsou to silná slova, ale prozatím jen slova.

Z hlediska ekonomie se Kanada připravuje na stagflaci v tom smyslu, že se pokusí jí zabránit. Chce udržet pro-růstová opatření vedoucí k oživení ekonomiky. Jestli se to povede, tak to se uvidí. Stagflace = nízký hosp. růst, vysoká inflace a vysoká nezaměstnanost.

Jakmile ten rozpočet bude k dispozici, tak budu extra věnovat infrastruktuře. Měla by se tam objevit i pomoc pro B.K. a její zničenou infrastrukturu po katastrofálních povodních a sesuvech v roku 2021.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Kanada - všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

ze života: Ontario, Quebec

:arrow: Do kanadské provincie Ontario míří vůbec 1. kanadská továrna na lítium-iónové baterie pro elektromobily. Investice dosáhne 4,9 mld. dolarů a dá práci 2,5 tis. lidem. Investorem jsou Stellantis a LG. Federální i provinční vláda poskytnou dotace. Výstavba se má zahájit koncem 2022. Roční produkce závodu dosáhne 40 gigawatt hours, první baterie sjede z linek v roce 2024 ; https://www.cbc.ca/news/canada/windsor/ ... -1.6393463 . V Ontariu se zároveň lépe hospodařilo. Utratilo se o 10 mld. dolarů méně, než byl plán, což sníží plánovaný dluh.

:arrow: Quebec reaguje na rostoucí inflaci. Až 6,4 mil. lidí dostane jednorázovou dávku 500 dolarů za předpokladu, že nevydělává více, než 100 tisíc dolarů ročně. Až 775 dolarů to bude pro osaměle žijícího člověka nebo 1440 pro pár zase v kombinaci příspěvku a daní na rok. Jde tedy o to, že těch 500 dolarů je nyní navrch nad rámec i daní. Vláda usnadní získání sociálního bydlení atd. Program rozpočtu zahrnuje v sobě pokračování snižování dluhu; https://www.newswire.ca/news-releases/b ... 00690.html .
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Kanada - všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

Kanada (Ottawa) schválila balík ve výši 9,1 mld. dolarů do roku 2030 na opatření v boji se změnama klímy

Stalo se tak koncem 03/2022.

Do roku 2026 se mají snížit emise o 20% proti roku 2005.
Celkový plán je pro rok 2030 o 40% méně proti roku 2005.

Aby se tak mohlo stát, tak se přijal tento program. Tzv. fosilní průmysl musí snížit emise o 31%. Dekarbonizace se realizuje nejvíce u producentů elektrické energie. Doprava má taky volnou cestu v mnoha opatřeních v úrovni samospráv již nyní.

Zaostávají emise u těžby ropy a plynu. Ropa směruje ve velkém do USA a může i dál. Plyn dnes stojí před výzvou jestli jej vyvážet do EU nebo ne, ale to je spíš geopolitická otázka. Překážkou v procesu snížení emisí jsou jiné domácí aspekty.

V každém případě 271 str. dokument počítá s vytvořením 235-400 tis. pracovními místy do roku 2030. Příspěvek čistých tech. k HDP se zvedne z 26 mld. dolarů v 2016 na 80 mld. dolarů v 2025.

Kam půjdou nové federální investice:

*2,6 mld. dolarů jde na stimuly pro elektromobily a nabíjecí infrastrukturu pro všechny kategorie vozidel
- cíl prodeje osobních a lehkých vozidel je 20% do 2026, 60% do 2030 a 100% do 2035
- cíl prodeje středních a těžkých vozidel je 35% do 2030

*Obnovení fondu pro nízkouhlíkové hosp. vyjde na 2,2 mld. dolarů
- v tom je 180 mil. dolarů pro komunity a bydlení

*850 mil. dolarů na OZE
*780 mil. jde pro fond Nature Smart Climate Solutions - ukládání (zachování a obnova) uhlíku v mokředích, pastvinách atd.
*485 mil. jde na nové financování Canada Greener Homes Loan, což mluví samo za sebe
*470 mil. jde na Akční fond pro farmy - pěstování plodin, dobytek na pastvě, jiná skladba hnojiv (-30% oxidu dusného)
*200 mil. jde na urychlení rekonstrukcí energetických systémů
*194 mil. jde na řízení průmyslné energetiky - zachycení, využití, ukládání uhlíku
*183 mil. jde na podporu dekarbonizace stavebního sektoru
*33 mil. jde na model Energiesprong

Pro provincie Alberta, Saskatchewan a Newfoundland a Labrador se zřizuje Fond budoucnosti s hodnotou 2 mld. dolarů. Na ekonomickou diverzifikaci v ropním a plynárenském průmyslu. Byl oznámen v 10/2021 a již vejde do praxe.

Tuna uhlíku se bude neustále vládou zvyšovat. Do roku 2030 až na 170 dolarů.

Udržitelné financování, udržení zaměstnanosti zachovají důvěru v program. Program bude začleněn do federálního rozpočtu na další rok. Není ale dáno, že bude čerpatelný jen pro další rok.

Fosilní segment není do roku 2030 prioritou. :idea:

Tou bude producke elektrické energie. Ta se podílela v roce 2019 8,4% emisí, ale plánem je snížit jí o 40%.
Ropa a zemní plyn produkují 26%, ale sníží se o 19%.
Doprava se podílí 25% a sníží se o 6,4%.

Je to proto, aby tento program byl ekonomicky uskutečnitelný. :idea: Fosilní segment zajistí transformaci v budovách a v této kombinaci i s energiemi pro ně. Dopravní segment zajistí cenově dostupnou logistiku, o kterou se neprodraží tato proměna.

Ve výsledku se do roku 2030 proti roku 2005 sníží:

*elektrická energie o 88%
*odpad o 49%
*těžký průmysl 39%
*budovy 37%
*ropa a zemní plyn 31%
*doprava 11%
*zemědělství 1%

Z ropy a zemního plynu se sníží emise metanu do roku 2030 o 75%.

Premiér Trudeau vyzdvihuje stávající ropní a plynárenský průmysl hned ze 3 rovin: napjaté trhy, vysoké ceny a nestabilita. Kanada z této situace těží a vytěží maximum pro co nejlepší rozložení těchto zisků.

Po roce 2030 se dá předpokládat zesílení do segmentu ropy, plynu, dopravy a zemědělství. A další pokračování v ostatních segmentech. Doprava se pak povede právě s nástupem elektromobility a opravdu jde o nástup až do 2030.

Tento plán je prakticky již zaplacen. A přitom jde zároveň o další stimul pro kanadskou ekonomiku.

Prozatím se plán nedotkl těžby dřeva.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Kanada - všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

Kanada sestavila federální rozpočet pro rok 2022/2023 a jak jsem slíbil, tak jsem se na něj zaměřil :arrow:

Kanada všeobecně šetří, skoro ve všech kapitolách. A více cíleně hodlá pomoct zranitelným. Zostřil se tón vůči Rusku.

*základní deficit se o 1/2 sníží proti roku 2021/2022
- dosáhne výše -2% HDP (v 2021/2022 byl -4,6% HDP)
*federální dluh bude ve výši 45,1% HDP (vloni byl 46,5% HDP)
- federální dluh je nejnižší mezi státy v rámci G7
*ratingy: Moody's (Aaa), S&P (AAA) DBRS (AAA) a Fitch (AA+)

Zdravotnictví:

*zubní starostlivost získá v 2022/2023 již částku ve výši 5,3 mld. CAD
*rozpočet 2022 se zaměřil na starostlivost u dětí se zubama
*pro rok 2023 se počítá s tím, že se to rozšíří na seniory a lidi se zdr. postižením
- do roku 2025 budou mít všichni s příjmem nižším než 70 tis. dolarů státem uhrazené náklady na zubní ošetření
- do 90 tisíc je budou mít částečně hrazené

*další priorita je zvedat financování ve vztahu k financováním k provincím, tedy zlepšit poměr a odpovědnost federální vlády tak, aby se nemuseli provincie neustále zadlužovat
- vychází to na 20 mld. ročně, aby federální vláda platila 35% celkových nákladů, v roce 2023 se s tím začne, ale samozřejmě, že se hned tato částka nenašla, ale během volebního období se nalézt má

Daně:

*velké korporace a banky budou platit "extra odvody", včetně sektoru s ropou a plynem
- banky zaplatí 16,1 mld. CAD a segment s ropou a plynem dalších 24,2 mld. CAD

*bohatí jednotlivci prozatím nic navíc platit nebudou
- do budoucna se počítá s daňovým pásmem

Bydlení:

*vláda plánuje během 6 let podpořit program pro bydlení ve výši 11 mld. CAD
- z toho 4 mld. CAD půjdou na dotace na energetické úniky (dveře atd.)
- tohle nesouvisí s ochranem klímy, ale se snížením energetických nákladů jako takových
- čím více Kanada ušetří, tím více může vyvážet ...

Klimatické změny:

*o příspěvek výše jsem rozepsal balík ve výši 9,1 mld. CAD
- další peníze jdou na podporu elektromobility, zavedou se dotace ve výši 1,7 mld. CAD během 5 let, aby si čím více Kanaďanů mohlo usednout do bezemisních vozidel
- dalších 550 mil. CAD jde firmám na obnovu jejich flotil vozidel a to během 4 let

Zaměstnanost:

*pro živnostníky se zvedne základní částka paušálních výdajů na 4000 CAD ročně
*zdvojnásobí se rozpočet na 84 mil. CAD na podporu získání kvalifikace pro hendikepované

Usnadnění bydlení - náklady:

*nový program s letošní částku ve výši 475 mil. CAD: dotace 500 CAD jako 1. zálohová platba pro ty kteří s tím mají problém
*sekundární balík renovace domu, lze čerpat na jeden dům 7,5 tis. CAD (není zastropováno)
*ze 750 CAD se na 1500 CAD zvedne daňový úvěr pro rodinu, která si kupuje 1. bydlení a potřebuje zařizovat domácnost

Obrana

*během 5 let se zvedne roční výdajová stránka o 8,5 mld. CAD ročně v tomto postupném zvedání
*tento postup nenaplní cíle NATO, ale je výrazně nad tím, co Kanada realizovala doposud
- již letos jde 250 mil. CAD navíc na první změny v rozsahu výcviku a záloh
- dalších 450 mil. CAD jde na "evropské mise" a pro protiteroristické operace při pobřeží Afriky a Bl. Východu
*další peníze půjdou na modernizaci armády, ale vláda neupřesnila ani rozsah ani typy zbraní, z bezp. důvodů
*500 mil. CAD směruje na zbraně pro Ukrajinu

Kanada vyostřila tón:

"Rusko se stalo ekonomickým odpadem (pariah), ale až zmrzačení lidé z Ukrajiny, zastřelení se svázanýma rukama za zády, nám ukazují, že to všechno nestačí. (nestačí sankce). Masakrování stovek civilistů na předměstí Kyjeva, zvěrstva, které se dějí se mohou odehrávat i jinde a my si budeme klást otázku, kde všude, když nezměníme postoj". V projevě, který hraničil s válečním projevem z dob minulých varovala vláda před bojem, který Kanadu čeká. "Putin a jeho stoupenci jsou váleční zločinci. Světové demokrace - včetně té naší vlastní - budou v bezpečí jen tehdy, když bude tento ruský tyran a jeho armády zcela poražené."

Obrana dostane čásku ve výši 6,1 mld. CAD na modernizační cíle schválené z roku 2017. Dalších 850 mil. CAD se bude vynakládat na kybernetickou ochranu země. Další jsou vnitřní reformní procesy.

Cíle jsou to všeobecně známé, ale bez upřesnění.

Kanada se dívá na Arktidu:

Premiér na základě analýz vyslovil myšlenky ve smyslu: jsme zranitelní ze severu. Jak je známo, tak (Rusi) jdou i na Arktidu.

Kanadská arktida dle generality představuje ve spojení s nevypočitatelnou ruskou politikou velké riziko ohrožení národní bezpečnosti. Pokud by Rusko zaútočilo, pak to bude z nekrytého severu.

Premiér proto avizoval investice do teritorií a území na severu. Jde o 3 priority jaké jsou i ve zbytku Kanady kdysi dobře vybudované:

*silniční spojení půjde co možná nejdál na sever
- i dnes se staví dlouhé nezpevněné, celoročně sjízdné komunikace
*telekomunikační sektor
*ochrana pobřežních vod a letecký dohled
- doposud "jen" záchranní služba a pár ledoborců ...

Kanada hodlá v horizontu pár let rozmístnit trvalou armádu na severních územích. Tyto první investice pro silnice, telekomunikace a komunity jsou úvodním vstupem.

Ottawa a Washington budou modernizovat Severoamerické velitelství PVO včetně zapojení (rozšíření) severních území Kanady. Dnešní systém je silně zastaralý.

Modernizace systému NORAD je jen jedna z částí.

Arktická suverenita a kanadské území zůstanou nedotčené.

Rozsah investicí nebyl upřesněn ani pro tuto prioritu. "Vejde" se do rozpočtu.

Kanada bude mít armádní rozpočet v tomto roce ve výši 1,5% HDP. Bude to růst proti 1,36%. Cíl 2% nebude dosažen prozatím ani s 5- ročním programem.

Dle vlády nejde o peníze. Jde o možnosti je utratit. Modernizace námořních sil se nastartovala a prozatím vyšla na 20 mld. CAD. V plánu je obstarat asi 90 stíhacích letounů a další a další investice, které se ale prodlužují v tendrech a pak je musí někdo vyrobit a dodat.

Jakmile bude vysoutěženo, pak lze rozpočet i razantněji zvednout.

Kanada hodlá pomoct Evropě, Ukrajině extra tak, aby se minimalizoval negativní dopad plynoucí z války. Čím déle bude trvat, tak tím více zasáhne i Kanadu. Kanada mj. uvolní přes MMF speciální půjčku pro Ukrajinu na rekonstrukci ve výši 1 mld. dolarů.

Doprava:

*vláda letos nevykryje explicitně ztráty pro veřejné dopr. podniky plynoucí ze snížení provozu pro pandemii
- částečně dostanou provincie peníze, ale v balících pro komunity a bydlení a bude na provinciích, kam peníze nasměrují

Infrastruktura:

*platí dosavadní podpůrné balíky za desítky mld. dolarů
https://www.infrastructure.gc.ca/prog/p ... y-eng.html
https://www.infrastructure.gc.ca/plan/p ... e-eng.html

Kanada by i po letošní inflaci měla dosáhnout mírný růst HDP. Neměla by nastat žádná recese.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Kanada - všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

Kanada, hlavně provincie Saskatchewan, Manitoba a severní část Ontaria se připravují na několikadenní sněhovou bouři. Tento jev se naposledy vyskytl před 2,5 dekádou a způsobil ohromné škody a zranění ... Všeobecně se očekává 20-30cm sněhu, silný vítr 70-90 km/h. Výpadky elektrické energie, nefunkční doprava ... začátek úterý večer až Ontario pátek přes den. V provincii Saskatchewan může napadnout až 50cm sněhu.

Tento meteorologický jev se odehrává nanejvýš několikrát za 100 let. :idea: Je maximální výhodou, že ho lze předpovídat a že se dá na něj, ačkoliv jen v horizontu pár desítek hodin alespoň jakž-takž připravit a tím minimalizovat jakékoliv ztráty na lidských životech či poškození majetku.

Obrázek

https://www.cbc.ca/news/canada/major-sp ... -1.6417002
https://www.cbc.ca/news/canada/saskatch ... -1.6417379

Dnes se nic nenechává na náhodu. Veřejné služby nebudou dostupné, hlavní tahy se uzavřou. Obyvatelstvo má přečkat v domovech a volat jen v nouzových případech.

Tato jarní sněhová vánice rychle přejde, ale následné oteplení pak s sebou přináší povodně.

Kanada již mobilizuje od včerejška energetické pracovníky atd.

Ostatně teplé jaro je víceméně "jen" na JV, kolem velkých jezer je nad +10. Západní polovina Kanady je ještě v mrazech.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Kanada - všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

Článek v CBC se věnuje zdanění PHM, které je uvaleno provinciemi a jde převážně do silnic ve směru k elektromobilům, ze kterých odpadne tento přínos. Samotný článek je názorem, ale spíš jsou tam čísla zdanění PHM.

https://www.cbc.ca/news/canada/newfound ... -1.6449038

A mj. se zavádí i poplatek za uživání elektromobilu, právě s ohledem na výpadek příjmů. A nejen v Kanadě, ale i v USA. Ačkoliv jde o lokální poplatky, ale taky jsou lokální daňová pravidla.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Kanada - všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

:arrow: Kanada lídrem G7 v růstu HDP. Vděčí za to vysokým cenám ropy a obilovin

Růst HDP Kanady by mohl být i výraznější, pokud by kanadská vláda přijala opatření vstřícnější ke svému ropnému průmyslu.

09.08.2022 | CzechTrade

Konflikt na Ukrajině zapříčinil prudký růst komodit. Kanada, jakožto významný exportér ropy a pšenice, těží ze zvýšení tržních cen těchto surovin na světovém trhu, a je tak i v lepším postavení na to ustát ekonomickou bouři, která hrozí uvržením předních světových ekonomik skupiny G7 do recese.

Kanada je 4. největším producentem ropy na světě a současně i 4. největším exportérem pšenice. Komodity a zemědělství dohromady představují zhruba 10% HDP Kanady.

„Podíváme-li se jaké statky Rusko a Ukrajina vyvážejí, jedná se o zhruba stejný košík zboží, který vyváží i Kanada,“ uvedl Pedro Antunes, hlavní ekonom the Conference Board of Canada. „Povede to k ziskům nejen pro firmy, ale i pro vládu.“

Mezinárodní měnový fond (MMF) a ekonomové dotázaní agenturou Reuters předpovídají, že Kanada letos stane v čele G7 v měřítku ekonomického růstu.

MMF letos v dubnu odhadoval letošní HDP Kanady na 3,9%, nejvyšší ve skupině G7. Vlivem zhoršení vyhlídek světových ekonomik se ale aktuálně očekává v zemích G7 růst menší, i tak by ale Kanada měla letos dosáhnout relativně silného růstu mezi 3,4 až 3,8%.

Vysoká cena komodit přispěla v Kanadě k nejvyšší inflaci za posledních 40 let. Reakcí kanadské centrální banky bylo opakované zvýšení úrokových sazek, které činí investice firem dražšími.

Závazek kanadské federální vlády snížit emise uhlíku do roku 2030 nedovoluje ropným společnostem výrazněji rozšířit produkci, čímž omezuje výši potenciálního ekonomického růstu země. Produkce ropy za den v Kanadě má letos podle Kevina Birna, analytika pro S&P Global Commodity Insights, vzrůst pouze o 2 až 4% z hodnot pro rok 2021.

Zemědělství také vykazuje oživení. Kanadské ministerstvo zemědělství očekává úrodu obilovin a řepky olejné na 86,5 milionu tun, což představuje produkci o 33% vyšší než minulý rok, částečně i z důvodu výrazných such, které postihly Kanadu v minulém roce.

https://www.businessinfo.cz/clanky/kana ... -obilovin/

:arrow: Kanadské těžební firmy podporuje růst kapitálu i investice

Kromě růstu kapitálu na burze dosahujících miliard kanadských dolarů má kanadský těžební průmysl přislíbeny vládní investice v hodnotě čtyř miliard kanadských dolarů.

08.08.2022 | CzechTrade

Kanadské těžební firmy hledající nová naleziště kritických minerálů by podle CEO Torontské akciové burzy měly letos zůstat v čele společností s největším růstem kapitálu.

Významným zdrojem kapitálu proudícího do těžby a průzkumu nových nalezišť kritických minerálů v Kanadě jsou velké korporace jako BHP Ltd nebo Rio Tinto, které poskytují svůj kapitál menším průzkumným a těžařským firmám v Kanadě. Menší těžařské firmy jsou podpořeny i plánem kanadské federální vlády, která v letos zveřejněném rozpočtu vyčlenila čtyři miliardy kanadských dolarů na podporu těžby zásadních minerálů.

„Myslím si, že budeme svědky renesance těžebního průmyslu, kterou jsme tu neměli mnoho let. Už jen díky tomu, co se děje se světovou poptávkou a nabídkou,“ uvedl CEO Torontské burzy (TSX) Loui Anastasopoulos pro agenturu Reuters v poukazu na rostoucí investice do důležitých minerálů.

Růst kapitálu těžebních firem by měl posílit vyhlídky Kanady na využití jejích obrovských zásob minerálů, jako jsou kobalt, lithium, nikl a měď, které jsou klíčovými surovinami pro dekarbonizaci kanadské ekonomiky. Posílení těžby těchto minerálů by také mělo přispět ke snížení závislosti na dovozu surovin z Číny, jež vlastní zhruba 50 % známých světových zásob nerostů.

V prvních šesti měsících roku těžařské firmy s akciemi obchodovanými na Torontské burze zvýšily objem svého kapitálu o 3,1 miliardy kanadských dolarů, což představuje zhruba 25 % celkového nabytého kapitálu na TSX a sesterské burze TSX Venture Exchange (TSXV). Společnost Lithium Chile sídlící v Calgary a torontská Northern Graphite Corporation dosáhly nejvyššího kapitálového růstu ze soukromých zdrojů, a to 51 milionů kanadských dolarů.

Rio Tinto letos v červnu přislíbilo nákup desetiprocentního podílu ve společnosti Nano One Materials z Britské Kolumbie za deset milionů kanadských dolarů. Nano One Materials se podílí na produkci materiálů využitých v katodách lithiových baterií. BHP v únoru letošního roku zakoupilo pětiprocentní podíl ve společnosti Filo Mining exportující měď a zlato se sídlem ve Vancouveru za 100 milionů kanadských dolarů.

https://www.businessinfo.cz/clanky/kana ... investice/

:arrow: Kanada dosáhla v 06/2022 rozpočtový přebytek 4,88 mld. CAD. V 06/2021 byla s deficitem -12,71 mld. CAD. Vláda přitom zavedla 2 programy: na bydlení na 5 let ve výši 10 mld. CAD a na obranu 8 mld. CAD. Zajistí se tím plnění vícero programů v rychlejším horizontu proti dosavadnímu plánu.

Kanadská vláda dovedla snížit deficit mezi 2020 a 2021 o více než polovinu z 238 mld. CAD na 111 mld. CAD. Zajistilo se to díky úpravám nejvyšších položek, které vznikají kvůli pandemii a sice rozsáhlé sociální a firemní stimuly, "aby se ekonomika nesložila". Bylo to dle důrazu všech hlavních ekonomů G7 a centrálních bank.

Dle rozpočtu v 04/2022 se má přitom letošní rozpočet znovu v hospodaření zlepšit. Základní deficit se o 1/2 sníží proti roku 2021/2022 a má dosáhnout -2% HDP. Je možné, že výsledek bude zcela odlišný.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Odpovědět

Zpět na „Kanada“