doprava ve volebních programech

Off-topic pokec
Odpovědět
Aram96
Příspěvky: 7898
Registrován: 13.8.2018 20:56:09
Bydliště: A88-R43-D43-I/43-I/73-?-?

Re: doprava ve volebních programech

Příspěvek od Aram96 »

Ono je to z určitého pohledu podobné jako s těmi Piráty. Oni nemají v programu vyloženě napsané: postavíme xxx km dálnic, dálnice jsou priorita atd. Ono na to už dnes spousta voličů opravdu neslyší. A to pochopitelně, když se podíváme, jak to bylo s předvolebními sliby ohledně dálnic v minulosti. ;) Já tudíž KDU i TOP09 v tomto beru tak nějak neutrálně - dálnice/MD prostě nejsou vyloženě to, po čem tyto strany prahnou. Podobně jako Piráti, jak někdo zmínil výše. Lze očekávat, že priority budou mít na jiných ministerstvech. Naopak bych řekl, jak to vnímám já, že třeba pro ODS bude MD dosti prioritní.

Důležité, a mělo by to zde být zmíněno, že až na pár jednotlivců (myslím že z TOP09 nebo STAN) byli Piráti JEDINÍ, kdo byli proti novele 416 :!: a to si myslím, že už je docela zásadnější věc, než větičky v programech. Že třeba KDU či TOP09 budou více prosazovat železnici než dálnice, to docela chápu, jsou to přecejen více enviro strany, TOP navíc ještě proEU, tudíž tam to odpovídá celkovému smyšlení EU. Důležité je, aby se výstavba dálnic nezastavila, aby se neřeklo, že už jsou za zenitem a teď už jen koleje .. tohle hrozí (a stejně si nemyslím, že to nastane) jedině u Pirátů (či zelených).

Jinak to, že TOP09 se bude ubírat přesně tímto směrem, se dalo naprosto očekávat po zvolení Pekarové, takhle strana míří na voliče, kterým jsou dálnice z většiny úplně jedno. U KDU mě to trochu ale překvapilo, že tam nic není.
Na druhou stranu, ono ani v programu třeba SPD není k dálnicím nic víc než tohle. Je to skoro všude stejné. :)
Státní rozpočet musí realizovat zásadní a strategické investice v dopravě a infrastruktuře, které podpoří podnikatelské prostředí a možnosti.
Standa
Příspěvky: 3795
Registrován: 16.3.2009 7:49:22
Bydliště: Praha

Re: doprava ve volebních programech

Příspěvek od Standa »

Warcz: Přesně tak, zejména před volbami se těm politickým diskusím stejně nevyhneme, takže je lepší na to mít vlastní téma v odpočívce (a občas ho třeba trochu promazat ;) ), než aby se to neustále otevíralo v jiných tématech.

Anonym: Právě programy KDU a TOP třeba u mě jako tradičního voliče ODS vyvolávají velké pochybnosti, jestli to tam můžu téhle koalici hodit...
Martin_L
Příspěvky: 381
Registrován: 21.2.2010 19:39:20

Re: doprava ve volebních programech

Příspěvek od Martin_L »

Standa píše:Právě programy KDU a TOP třeba u mě jako tradičního voliče ODS vyvolávají velké pochybnosti, jestli to tam můžu téhle koalici hodit...
Doporučuji nespekulovat a počkat si na program koalice SPOLU, který bude zveřejněn 18. dubna. Myslím, že po stránce postoje k výstavbě dálniční a silniční sítě se není třeba ničeho obávat.
Aram96
Příspěvky: 7898
Registrován: 13.8.2018 20:56:09
Bydliště: A88-R43-D43-I/43-I/73-?-?

Re: doprava ve volebních programech

Příspěvek od Aram96 »

Vidím to stejně jako Martin_L, počkám si na ofiko program celé koalice, nicméně i když tam nebude vyloženě nic o dálnicích, tak to pro mě není znamení, že "dálnice NE". Popravdě nejvíce potřebné teď je něco ve smyslu: udržíme nebo navýšíme rozpočet ŘSD (či případně MD). Co bylo potřeba před minulými volbami už není zcela aktuální - mám na mysli rozhýbat přípravu staveb či liniový zákon.
Myslím ale, že to dopadne tak, že většina programů (všech stran) se bude týkat obecně covidu, obnovy ekonomiky po covidu, co s evropskými dotacemi, udržitelnost rozpočtů/dluhy/daně a potom krajina + životní prostředí a enviro sračky (záměrně píšu odděleně). Dopravní infrastruktura asi nebude zdaleka téma č.1. Budeme rádi, když se vleze do TOP10. :D Před minulými volbami bylo peněz habaděj a stavělo se prd a lidi to viděli, minule se infrastruktura docela řešila, se mě zdá. To teď bude jiné ..
Anonym
Příspěvky: 819
Registrován: 24.6.2009 13:34:01

Re: doprava ve volebních programech

Příspěvek od Anonym »

jozka píše:
Odmítáme povinné přerozdělovací kvóty, chceme funkční mechanismy.
Proste klasika Piratskeho programu. Reseni XY odmitame, chceme spolupraci s Evropou (ktera zatim nenavrhuje nic jineho nez XY stokrat jinak prebalene). Na jednu uvodni razantni vetu, kterou se da sermovat v diskusich navazuje kaskada odstavcu zaobalene i mene zaobalene sdelujici, ze si nic takoveho nenechamu vnutit. Udelame to dobrovolne.
Ta úvodní věta není mimo. EU již od povinných přerozdělovacích kvót ustoupila. Je to pododné jako s evropskou ústavou. Státy ji nechtěly, tak udělali pár malých změn, ústavu přejmenovaly na Lisabonskou smlouvu a ta již schválena byla. Podobně je to s kvótami, došlo pouze k přejmenování, ale piráti mohou říkat, že jsou proti kvótám.
Politické strany se již nedělí na levici a pravici, ale spíše na konzervativce a progresivní liberály. Za posledních 5 let progresivní liberálové pronikli do mnoha stran. TOP09 postupně opustili konzervativci, poslední odešel Kalousek. Ve straně zvítězilo liberálně progresivistické křídlo včele s Pekarovou Adamovou. Progresivní liberálové jsou dále ve vedení pirátů, STAN, KDU a ČSSD (lidé jako Foldyna stranu opouštějí). Progresivní liberálové jsou obecně pro ekologii a nadšení z výstavby silniční infrastruktury nejsou, protože auta nejsou ekologická. Pokud by se vlády ujala dvoukoalice společně s trojkoalicí, tak doufám, že ministerstvo dopravy dostane ODS, pokud ne, tak si firmy stavící silniční infrastrukturu rovnou mohou hledat jiný obor činnosti. Možná koalice SPOLU překvapí a zveřejní kolik km chtějí postavit dálnic. Obávám se ale, že zůstane jen u obecných frází a žádných konkrétních čísel.
Martin_L
Příspěvky: 381
Registrován: 21.2.2010 19:39:20

Re: doprava ve volebních programech

Příspěvek od Martin_L »

Aram96 píše:počkám si na ofiko program celé koalice, nicméně i když tam nebude vyloženě nic o dálnicích, tak to pro mě není znamení, že "dálnice NE"
Myslím, že tam o dálnicích "něco" bude a určitě to nebude nic v tom smyslu, že by se ve výstavbě dálniční sítě nemělo pokračovat, nebo že by se měly opět přehodnocovat již stokrát vyhodnocené varianty a měnit stabilizované trasování navržené sítě.
jozka
Příspěvky: 2782
Registrován: 27.6.2013 19:11:41

Re: doprava ve volebních programech

Příspěvek od jozka »

Neco bych k tomu napsal, ale kdyz jsem ve vedlejsim vlaknu dal slusne napsany prsipevek s citacemi z oficialniho Piratskeho dokumentu, vydrzelo to tam s bidou ctvrthodinu, byl zrejme natolik zavadny, ze se nekvalifikoval ani doodpadkoveho kose.

Edit: jeste poznamka... jestli chcete videt jako se piratsky (mimojine) neprehodnocuje a nemeni stavajici trasy, sledujte deni v Praze (D0+PO).
Standa
Příspěvky: 3795
Registrován: 16.3.2009 7:49:22
Bydliště: Praha

Re: doprava ve volebních programech

Příspěvek od Standa »

Martin_L píše:
Standa píše:Právě programy KDU a TOP třeba u mě jako tradičního voliče ODS vyvolávají velké pochybnosti, jestli to tam můžu téhle koalici hodit...
Doporučuji nespekulovat a počkat si na program koalice SPOLU, který bude zveřejněn 18. dubna. Myslím, že po stránce postoje k výstavbě dálniční a silniční sítě se není třeba ničeho obávat.
Myslím, že mé pochyby nejsou založeny ani tak na spekulacích, jako spíš na důvěře v konkrétní lidi (v tomto případě tedy spíš nedůvěře :twisted: ). Jedna věc je společný program (na který se samozřejmě podívám, nicméně pochybuji, že v mých očích trumfne program Trikolóry :) ), druhá věc, nakolik se dá konkrétním politikům (třeba Pekarové Adamové) věřit, že se budou opravdu snažit jej naplnit, případně jak moc budou schopni je tímto směrem tlačit jejich koaliční partneři, kterým bych zrovna v oblasti dopravní infrastruktury věřil kapánek více (třeba Kuba). To druhé samozřejmě platí dvojnásob pro politiky neznámé (alespoň pro mě), tedy třeba i pro zmíněnou Trikolóru po odchodu Klause. Existuje ještě Strana přátel piva :) ?
Mroz
Příspěvky: 317
Registrován: 13.9.2016 22:04:48

Re: doprava ve volebních programech

Příspěvek od Mroz »

Volební program snese všechno, ale například u Pirátů je jasné, že co si odhlasují u sebe v referendu tak přes to pak nejede vlak.

Co se týče jejich vztahu k dopravě, tak mi dosti připomínají Věci veřejné (VV), které po éře Řebíčka primárně cílili na boj proti korupci. To ale byla poslední éra, kdy platilo kam teče beton tam tečou peníze. Regionálně ještě možná, ale posledních 15 let peníze státu utíkají primárně přes IT a menší částky, ale ve větším počtu přes různá školení, posudky, poradce, analýzy, atd ...

Ještě k VV, schválně se podívejte na kapitolu DOPRAVA v jejich programu z 2010
https://www.olympic.cz/financovani/docs/VV.pdf
Když to čtu, tak to nezní blbě, ale jaké mělo vedlejší důsledky působení VV na MD všichni ví a přitom se o tom v programu nepsalo ...
Trupman
Příspěvky: 578
Registrován: 21.3.2009 23:12:06

Re: doprava ve volebních programech

Příspěvek od Trupman »

Chápu že politický vlákno asi nikdy nebude přehlídka korektní gentlemanské diskuze, ale mohli bychom se alespoň držet tématu, kterým je doprava?

Já vím, je to blbý, že jsou zavřený hospody a nejde nadávat u piva na mladý hlupáky, ale zkuste to vydržet, díky
Jsem chodec, řidič, cyklista, cestující VHD. Get over it.
Mikulik
Příspěvky: 547
Registrován: 23.9.2009 10:29:37

Re: doprava ve volebních programech

Příspěvek od Mikulik »

Nechápu, že tady někdo tak fandíte ODS, že ti jsou pro dopravu spásou. ODS už není, co byla ta dřívější ODS. Už to sakra pochopte, zamyslete se nad tím. Fiala, takový suchar. Prostě je tady Trikolora se Svobodnými a Soukromníky. Tak se nad tím už zamyslete. Dobře jeden názor tady například, ti nemají šanci. Tak sakra buď tomu programu věřím a nebo nevěřím. Když si řekne každý, ti nemají šanci, no tak tu šanci mít prostě nebudou. Tak jim tu šanci prostě dejte a věřte tomu, že se tam dostanou. "Pěkně" umí řešit dopravu přeci i Řeporyjský starosta, víme kdo. Tak se nad tím zamyslete, apropo ty kecy, vaše že je to o dopravě tohle téma. No jasně má pravdu, ale přeci nebudu někoho volit kvůli tomu, že má dobrou dopravu, tak věřím celému programu. A já teda věřím, to si pište.
mstitek
Příspěvky: 336
Registrován: 15.8.2017 22:28:46

Re: doprava ve volebních programech

Příspěvek od mstitek »

Věř a víra tvá tě povznese. Teda dokud nenarazí na realitu. Stačí si nakonec přečíst třeba politický program Svobodných k dopravě. S jejich ideály bysme nepostavili už vůbec nic. Díky, ale nechci. Všechny extrémy jsou k ničemu.
Jirka L
Moderátor
Příspěvky: 2061
Registrován: 12.5.2014 9:53:51

Re: doprava ve volebních programech

Příspěvek od Jirka L »

Téma opět promazáno. Chci jen ujistit, že tady opravu žádné politické téma, které nesouvisí s dopravou, nebude. Mějte pochopení pro ty, kteří chtějí zjistit nějaké nové informace a taky pro ty, kteří musí číst všechno. Pokud to tady za chvíli bude vypadat podobně, jako příspěvky přesunuté do koše, tak bude celé téma smazáno a tím pádem tu nebude místo ani pro příspěvky související s názvem tématu. A pokud sem bude někdo opakovaně tahat migrační politiku a podobné věci, tak existují i jiné eliminační nástroje než přesun do koše.
Trupman
Příspěvky: 578
Registrován: 21.3.2009 23:12:06

Re: doprava ve volebních programech

Příspěvek od Trupman »

Jirka L píše:Téma opět promazáno...

:ok: :ok:

mstitek píše:Věř a víra tvá tě povznese. Teda dokud nenarazí na realitu. Stačí si nakonec přečíst třeba politický program Svobodných k dopravě. S jejich ideály bysme nepostavili už vůbec nic. Díky, ale nechci. Všechny extrémy jsou k ničemu.
No tady narážíme na obecný problém - je silniční doprava ve své podstatě pravicová nebo levicová?
V Česku, zejména u lidí staršího a středního věku, převládá sentiment automobilové dopravy jako něčeho, co zajišťuje osobní svobodu pohybu, co se rozvinulo v kapitalistické USA a naopak v komunismu to nefungovalo. Tj. Automobilismus = pravicovost. Když si ale vezmu následující body:
  • Infrastrukturu staví a provozuje stát, kraj, obec z našich daní. Automobilista se částečně podílí na nákladech podle výkonu (daň z PHM), částečně taxou která nehledí na výkon (dálniční známka)
  • Externality související s dopravou (hluk, znečištění) málokdy odnese provozovatel vozidla. Narušení pravicového pravidla "moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhých".
  • Narušení vlastnických práv při stavbě infrastruktury, v extrému až vyvlastnění.
  • Zapojení veřejnosti do procesu přípravy stavby - ať se nám to líbí nebo ne, tak NIMBY jsou čistě jen svobodný hlas lidu. Pro rychlejší stavby by byl potřeba potlačit.
No nezlobte se na mě, ale mně tedy přijde automobil jako velmi "levičáckej dopravní prostředek", jak by řekl bývalý prezident.
Jsem chodec, řidič, cyklista, cestující VHD. Get over it.
Aram96
Příspěvky: 7898
Registrován: 13.8.2018 20:56:09
Bydliště: A88-R43-D43-I/43-I/73-?-?

Re: doprava ve volebních programech

Příspěvek od Aram96 »

Infrastruktura by měla být důležitá právě bez ohledu na politické zakotvení dané strany. A ona "na hubu" asi je. Jenže když se k tomu přidají už právě ty ideologické kraviny kolem, tak je to špatné. A to jak vlevo - Piráti, tak i vpravo - právě třeba ti Svobodní. Také jsem četl jejich program a jejich pohled na věc by vedle tak akorát k tomu, že by se nestavělo vůbec nic. Naprostý souhlas s tím, že všechny extrémy jsou k ničemu. :ok: (tím teď nechci říct a nezabředávat do toho, že by Piráti měli být extrém, ne aby se toho někdo chytil).
Brnak46
Příspěvky: 188
Registrován: 31.10.2019 0:56:17
Bydliště: Brno

Re: doprava ve volebních programech

Příspěvek od Brnak46 »

Svůj program už představila koalice SPOLU. Z velkých stran je, pokud se nepletu, zatím jediná.

Za zmínku stojí tato pasáž:
Tam, kde je to možné, zvýšíme povolenou rychlost mimo obce na 100 km/h (rakouský model) a na vhodných úsecích dálnic na 150 km/h.
https://www.spolu21.cz/
Aram96
Příspěvky: 7898
Registrován: 13.8.2018 20:56:09
Bydliště: A88-R43-D43-I/43-I/73-?-?

Re: doprava ve volebních programech

Příspěvek od Aram96 »

Díky, pro mě tam je alfa a omega toto: :lol: :ok:
Zastavíme další práce na kanálu Dunaj–Odra–Labe, čímž odblokujeme územní rezervy dotčených obcí.
Mikulik
Příspěvky: 547
Registrován: 23.9.2009 10:29:37

Re: doprava ve volebních programech

Příspěvek od Mikulik »

Vidím, že Spolu opisuje od Trikolory. Pořád ti stejní antibabišovci, kteří stejně nic neumí. No hlavně, že patříme na západ. To je nejdůležitější. Sice na tom údajném západě na nás koukají asi jako my třeba na ukrajince, ale hlavně, abychom patřili. Dejme šanci jiným, třeba té Trikoloře.
kot
Příspěvky: 10512
Registrován: 17.6.2010 0:19:32

Re: doprava ve volebních programech

Příspěvek od kot »

Má cenu přijít o hlas ve volbách, když se /momentálně/ Trikolora hrabe kdesi hooodně dole ?
Aram96
Příspěvky: 7898
Registrován: 13.8.2018 20:56:09
Bydliště: A88-R43-D43-I/43-I/73-?-?

Re: doprava ve volebních programech

Příspěvek od Aram96 »

Mikulik píše:Vidím, že Spolu opisuje od Trikolory. Pořád ti stejní antibabišovci, kteří stejně nic neumí. No hlavně, že patříme na západ. To je nejdůležitější. Sice na tom údajném západě na nás koukají asi jako my třeba na ukrajince, ale hlavně, abychom patřili. Dejme šanci jiným, třeba té Trikoloře.
Osobně vidím Trikolóru jako jednu z "postupujících" stran až v dalších volbách. Pokud s tím tedy lidé v ní neseknou a "odmakají" si to podobně jako kdysi Piráti. Pokud by se některé jejich názory po odchodu VKml změnily a vedení strany by přebral nějaký nadějný a výrazný mlaďoch, jsem přesvědčen o tom, že by to byla pro spoustu voličů dobrá volba. Tak jak ANO a Piráti postupně nahradí levicovější tradiční strany (KSČM+ČSSD, které bych si osobně přál mimo sněmovnu :) ), tak tahle strana by se mohla stát "novodobou" ODS (byly by s SPD těmi novými v pravém spektru).
Spousta lidí s názory ODS totiž souzní, ale nebude ji volit, protože minulost (což je naprosto pochopitelné). Především lidé nižšího středního věku bych si dovolil odhadnout .. mnozí z nich volili právě i ANO v domnění, že půjde spíše o pravicovější hnutí a hlavně někdo nový. Teď od něj dávají ruce pryč, protože bohužel prozřeli až po nezvládnutém covidu. Přesně pro tyhle si myslím, že by trochu poupravená Trikolora mohla být.
Určitě to ale bude z hlediska dopravní infrastruktury lepší volba než piráti. Ostatně to ale i ANO, SPD, a jsem přesvědčen že i TOP, KDU a STAN (kdyby nebyli všichni nasáti na koalicích). Doufám, že to ještě není příliš OT.
Martin_L
Příspěvky: 381
Registrován: 21.2.2010 19:39:20

Re: doprava ve volebních programech

Příspěvek od Martin_L »

Mikulik píše:Dejme šanci jiným, třeba té Trikoloře.
Za poslední roky jsme až příliš dávali šanci jiným jen proto, že jsou jiní. Byly to Věci veřejné, z jejichž působení na dopravě jsme se vzpamatovávali dlouho a někde jsou vidět následky dodnes (D49) a konec konců celý úspěch hnutí ANO byl postaven na tom, že je třeba dát šanci jiným, novým, netradičním. A výsledkem je politické dno, na jaké jsme neklesli ani v těch "divokých devadesátkách".
Naopak, teď si nemůžeme dovolit dávat znovu šanci někomu novému. Je třeba se rychle oklepat z následků pandemie a odoligarchizovat stát, aby nám v Evropě neujel vlak. Jediná smysluplná cesta je nechat zemi řídit lidmi, kteří s tím mají zkušenosti, mají největší základnu odborníků ve všech oborech, znají, jak funguje veřejná správa (nejvíce starostů) a dokáží se dohodnout s kraji (zastoupení ve všech krajských radách). A to je jedině koalice SPOLU.
Jsem si jist, že koalice při tvorbě programu od Trikolory neopisovala. Pokud má Trikolora podobné myšlenky, tak to asi budou dobré nápady. Ale rozdíl je v tom, že budoucí vítěz voleb bude mít možnost takové věci prosadit, narozdíl od strany, která se stěží dostane na tři procenta.
Mikulik píše:No hlavně, že patříme na západ. To je nejdůležitější. Sice na tom údajném západě na nás koukají asi jako my třeba na ukrajince, ale hlavně, abychom patřili
A kam tedy podle vás patříme? Na východ jsme patřili čtyřicet let a jak to dopadlo, víme všichni. Po válce jsme si chvíli naivně mysleli, že můžeme být někde uprostřed, ale tak to nefunguje. Buď jedno, nebo druhé. A to, jak na nás ostatní národy v Evropě hledí, záleží především na nás samotných. Dokud budeme mít v čele lidi jako Zeman a Babiš, tak se to bude určitě blížit té Ukrajině. Ale byly doby, kdy jsme měli v čele země člověka, jehož jméno stačilo zmínit a měli jsme všude dveře otevřené.
Standa
Příspěvky: 3795
Registrován: 16.3.2009 7:49:22
Bydliště: Praha

Re: doprava ve volebních programech

Příspěvek od Standa »

Brnak46: Díky za odkaz, programu koalice SPOLU se (v mých očích :) ) podařilo vyrovnat se programu trikolóry.

Mikulík: S tím opisováním mě to u 150 na dálnicích taky hned napadlo :) . Jinak samozřejmě také vnímám ne zcela pozitivně poněkud paternalistický přístup "západu" k nám, což působí velmi komicky zejména v situacích, kdy nás ten západ tlačí někam, kde už jsme byli (mám na mysli silně regulovanou společnost). Ovšem ještě paternalističtější přístup má vůči nám "východ" (Rusko - spasitel všeho, od Slovanstva až po křesťanskou civilizaci), jehož přínos k našemu rozvoji byl vždy výrazně nižší a tu silně regulovanou společnost nám rovnou vnutil svými tanky - za mě tedy tudy cesta nevede, což je asi hlavní argument proti Trikolóře (spolu s tím, co píše Kot).

Aram96: Díky za pěknou analýzu, vidím to dost podobně, jen bych si do budoucna dovedl představit třeba koalici ODS + Trikolóra.

Celkově tedy z hlediska programů v dopravní oblasti slibují Trikolóra i SPOLU v podstatě totéž, s tím, že Trikolóra bude mít možná větší vůli to i prosadit (ovšem bez reálné možnosti to udělat), zatímco SPOLU má šanci být v pozici, kde to prosadit dokáže.

EDIT: Martin_L to sepsal ještě výstižněji a rychleji, ale nechce se mi pracně sepsaný příspěvek rovnou vyhodit ;) .
jozka
Příspěvky: 2782
Registrován: 27.6.2013 19:11:41

Re: doprava ve volebních programech

Příspěvek od jozka »

Jediny rozdil oproti devadesatkam je, ze ty pomalu prekryva prikrov milosrdneho casu. Ono se tem letum ne nadarmo rika "divoka"...

Jinak, jako lkani "jak by to melo byt" a "jak si nas kazdy vazil" hezke. Ale s realitou to nema nic spolecneho. Jsme zapadu dobri jen kdyz se to hodi, kdyz ne, hodi na nas bobek. Ne proto, ze by byli nejaci spatni... ale proste proto, ze to tak chodi. Sami bysme nejednali jinak. Stacilo pozorovat ted po spektaklu "Vrbetice". Jako jo, jste fakt gerojove, ale ted neruste a nic po nas nechtejte, ted se bavi velci kluci. Napriklad o Nord Stream...

A volebni programy? On je fakt jeste nekdo bere vazne? Mam zapatrat a vytahnout volebni programy cca tak dvacet let zpatky? Nebudte detinsti...
Honey72
Příspěvky: 5269
Registrován: 26.12.2015 0:06:38
Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.

Re: doprava ve volebních programech

Příspěvek od Honey72 »

Volební programy jsou v dnešní době spíš k smíchu. Hlavně ty do obecních zastupitelstev. Když máte ve schránce malého městečka letáček s takovými hesly, jako "zastavíme migranty" (zřejmě jich za městečkem stanují hordy :-) anebo "jsme pro stavbu dálnice" (na kterou už bylo vydáno povolení).
Letos máme výročí 85 let výstavby dálnic na českém území 1938-2023
Mikulik
Příspěvky: 547
Registrován: 23.9.2009 10:29:37

Re: doprava ve volebních programech

Příspěvek od Mikulik »

Téma doprava ve volebních programech je velmi zajímavé. Můžete mi tedy říci odpověď na následující otázku. Budu volit stranu jen na základě toho, že mají dobrý program na téma doprava. Ano/ne.
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“