Mezinárodní koutek

Návrh na zlepšení, připomínky a stížnosti
Odpovědět

Jste spokojeni se sekcemi, které se dotýkají států mimo České republiky

Ano
96
94%
Ne
6
6%
 
Celkem hlasů: 102

Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Mezinárodní koutek

Příspěvek od Diaľničiar »

Rozhodl jsem se, že se preventivně zeptám na spokojenost/nespokojenost v sekcích Evropa (mimo ČR) a Svět. A nechci k tomu zakládat témy v těch sekcích.

Přidal jsem 50% států světa. Každá podsekce má všeobecní tému, kde je seznam aktuálních států, seznam chybějících států, kde je zdůrazněno, které státy ještě na 100% přibudou. Taky je (mimo podsekce Evropa, prozatím) přidaná mapa oblasti s politickým charakterem, protože ne všichni se orientují bez atlasu na země daleko od Evropy. Jako poslední perličku jsem se pokusil udělat i vzor pro každou tému, kde se snažím vytvořit prezentaci státu (vlajka, základní informace lehce porovnatelné s ČR), pak jsou informace z dopravy a silniční sítě a když se dá tak i z dálnic. Nechybějí odkazy na ministerstva, pod které silnice a dálnice spadají a taky různé agentůry. No a kde je to zajímavý je taky pár fotek z netu, oficiálních stránek nebo konkrétně ze skyscrapercity (SSC), informace jsou čerpány z http://www.businessinfo.cz, ovšem aktualizovány ze serveru "leaders of highways" (soukromý nedostupný, dá se do něj vstoupit pouze přes 410 stavebních a finančních firem a skupin).

Celkový důraz bude kladen na EU a státy Evropy. To značí, že zde budem přidávat aktuální mapy silniční a dálniční sítě, budou zde aktuální projekty ve výstavbě, změny v silničních zákonech atd. Ostatní svět bude mít alespoň základní informace a když by pak byl zájem něco zodpovězet (třeba že tam pojedete pracovně nebo i soukromně), já když budem moct, tak to udělám anebo informace zjistím cez medzinárodní kontakty.

Problematika závislých ůzemí a autonomí bude řešena pouze přes oficiální státy. To značí, že Somálská zem bude pod Somálskem, Republika Srbská pouze v Bosně a Hercegovině, Západní Sahara pouze v Maroku. Výjimku tvoří Palestina, která má zvláštní téma a pak to je taky Tchaj-wan, který má hodně vyspělý silniční systém a zaslouží si vlastné téma. Ovšem, kdyby byla nějaká požadavka, zvážim ji. (jestli je někdo třeba ze Západní Sahary a chce tému plně spracovat, není důvod, proč bychom nevyhověli jako v případě Palestiny).

Je zde hlasování, které je jednoznačné a možnost nevím neexistuje. Nastavil jsem, že váš hlas se dá i změnit, takže když by to bylo časem horší, klidně názor projevte. Já na veřejné mínění dám. 8-)
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Pavel
Příspěvky: 38
Registrován: 7.5.2009 19:12:42

Re: Mezinárodní koutek

Příspěvek od Pavel »

Klobouk dolů před Vaší prací - podle mého názoru vše přehledné, logické, jen tak dál... Myslím, že si zasloužíte více chvály, než jen odkliknout "ano".
Martin z Ostravy
Autor
Příspěvky: 6838
Registrován: 14.3.2009 10:27:45
Bydliště: Ostrava a okolí
Kontaktovat uživatele:

Re: Mezinárodní koutek

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Já už jsem Dialničara chválil, ale musím ho pochválit znovu, neb si to zaslouží.
Sekce o světě prostě nemají chybu, není snad co vytknou ;)
R48 -> D48 se podařilo!
pavel.hrdina
Autor
Příspěvky: 591
Registrován: 25.2.2009 22:39:09
Bydliště: D1 - km 190,45
Kontaktovat uživatele:

Re: Mezinárodní koutek

Příspěvek od pavel.hrdina »

Musim se taky pridat se slovy chvaly pre Dialniciara.

Ac nemam rozhodne cas cist vsechno, tak to co jsem zatim prohlizel je velmi pekne. Jen tak dal.

Az budete nekdy v Brne, tak se mi ozvete a muzu Vas pochvalit i osobne ;-)
martini
VIP
Příspěvky: 3635
Registrován: 22.3.2009 10:53:57
Bydliště: Kladno

Re: Mezinárodní koutek

Příspěvek od martini »

Také chci poděkovat, opravdu pěkný souhrn situace v ostatních zemích, člověk se dozví mnoho zajímavého. Díky též za používání češtiny :-)
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
hh
Autor
Příspěvky: 2553
Registrován: 19.3.2009 16:35:53

Re: Mezinárodní koutek

Příspěvek od hh »

Pokud jste se ptal, protože na ty sekce nikdo moc nereaguje, je to určitě tím, že to jsou typicky sekce, kde se člověk něco "prostě jen dozví". Za sebe rozhodně díky, ty státy v Evropě mám dost projeté, ale je zajímavé vidět, že tyhle stavby jsou všude po světě i v málo rozvinutých zemích a je dobré vidět jak vypadají - díky!
Standa
Příspěvky: 3795
Registrován: 16.3.2009 7:49:22
Bydliště: Praha

Re: Mezinárodní koutek

Příspěvek od Standa »

Je to skvělé, systematické a velmi přehledné. Fotky jsou taky velmi pěkné. Prostě díky moc!
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Mezinárodní koutek

Příspěvek od Diaľničiar »

Předem, díky za reakce. :P ... :arrow:

Dalo by se říct, že na světě je 196 států. :arrow: Nedávám do toho státy jako Západní Sahara (anektována Marokem), Áthos (mnišská republika na území Řecka), Somálská země (jednostranně vyhlášená na severu Somálska), Republiku Srbskou (na území Bosny a Hercegoviny). Naopak, mám v tom třeba Palestinu (i když je to pouze silná autonomie), již také Kosovo anebo Tchaj-wan (který je pořád pod Čínou). Již není Hong Kong a Macao (oba patří pod Čínu), ale zas je třeba i OSN uznaný, Východní Timor (odtrhnul se od Indonésie kolem r. 2000 na ostrově Timor). Já zde na tomto fóru eviduji 196 států. :arrow:

Vždy v základní téme jestvuje seznam států, které zde existují i s přímým odkazem na ně a taky je přidané aktuální číslo o počtu států na daném kontinentu. :arrow: Pak v dalším příspěvku je seznam států, které chybějí a některé z nich jsou podtrženy, tedy já sám je připravuji. Nejvíce jich je aktuálně z Afriky, celkem jich je kolem 10 ze všech kontinentů. Celkově je zde již založeno téměr 60% států světa; 115 států. :arrow: Jsou to státy, které mají dálnici anebo silnici dálničního typu anebo se v nich dálnice již plánují stavět anebo mají v perfektním stavu silniční síť (San Marino, Lichtenštejnsko).

Sekce Svět byla prvotním signálem toho, že třeba posílit geografické znalosti, tedy snahou bylo uvést vlajku, rozlohu, počet obyvatel, hlavní město (když není největší, tak taky to) a v každé všeobecní téme, kde jsou seznamy přibudli také politické mapy. Je to pro rychlejší naleznutí informace zde, než kdyby člověk hledal dál na internetu. :arrow: Zde jsou státy, které mám já sám ve větším zájmu: Kanada, Chorvatsko, Maroko, Izrael, Palestina, Spojené Arabské Emiráty, Irák, Irán, Afghánistán a pár dalších. O ty budu mít sám zájem o nich pravidelně informovat. :arrow: Když budete chtít přidat nějakou spoloční informaci (třeba Pan-americká dálnice, Trans-saharská silnice, Kaukazská komunikace), pak to udělejte v tématu všeobecném a tedy společném pro všechny státy na daném kontinentě. :arrow: Zůstanou zde státy, které já na 100% nepřidám. Ani ne tak proto, že by neměli 2+2 silnici středem hlavního města a výborné odkazy na ministerstva dopravy/výstavby, ale proto, že to je tak všechno, co mají. Jde o státy chudé jako třeba Niger, Čad anebo státy velice malé a chudé jako třeba Tuvalu, Vanuatu atd. Zajímavá bude jistě podsekce Evropa (v té jediné nenaleznete politickou mapu, protože taková jenom pro ty státy, které v té sekci jsou, takovou mapu sem já nenalezl). :arrow: Snaha pro sekci Svět je taková, že uživatel, který by chtěl někam jet, zde nalezne alespoň základní informace: tedy nejenom polohu státu, ale taky stav silnic, odkazy na příslušná ministerstva/agentury, několik fotek a aktuální stav výstavby a plánů a map silniční sítě.

Sekce Evropská unie bude prioritou. Již dnes splňuje všechna kritériá, které jsou v sekci Svět. A narozdíl od toho je zde třeba Slovensko, kde sem se rozhodl, že budu poskytovat alespoň základní informace, výjimečně taky svůj pohled na věc. Nezapomenu ani na ostatní státy, především v zájmu České republiky. :arrow:

Děkuji za spolupráci autorům fóra za to, že jsem se zde mohl realizovat, za nesmírnou snahu spolupracovat nadále a taky děkuji uživatelům, kterí sekce Evropa a Svět pravidelně čtou a taky zde píšou. Já mám základní kostru sekcí a podsekcí de facto ukončenou. 8-)
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Mezinárodní koutek

Příspěvek od Diaľničiar »

V každém státu je již taky přidaná mapa. :P
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Kotislaw
Příspěvky: 80
Registrován: 16.4.2009 10:16:56

Re: Mezinárodní koutek

Příspěvek od Kotislaw »

Máš to všechno udelané skvěle, dost informací i fotek, ostatne ty me zajimaji nejvice. Od te doby co se na ně divam jsem vic a vic spokojeny s kvalitou nasich dalnic :)
Fox Mulder
Příspěvky: 749
Registrován: 15.3.2009 1:28:45
Bydliště: Most

Re: Mezinárodní koutek

Příspěvek od Fox Mulder »

Jak tu koukám na výsledek hlasování v anketě v tomto článku, tak jsme hlasovali jak za komunistů, co?? :lol:
D0, D6, D7, D8, I/13, I/15, I/16, I/27, I/28, I/30, I/63
Mike
Příspěvky: 4940
Registrován: 15.3.2009 14:09:33

Re: Mezinárodní koutek

Příspěvek od Mike »

i komunisti měli těch 99,9
ale výsledk odpovídá tomu, že chyběla typicky česká odpověď
" je mi to jedno "
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Mezinárodní koutek

Příspěvek od Diaľničiar »

Pevně věřím, že ten kdo tam dal "ne", ten zde veřejně napíše proč anebo mi pošle SZ. ;) ... jinak nebude náprava a tedy ten hlas je zbytečný ... :idea: ... ale respektuji ho. 8-)
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Martin z Ostravy
Autor
Příspěvky: 6838
Registrován: 14.3.2009 10:27:45
Bydliště: Ostrava a okolí
Kontaktovat uživatele:

Re: Mezinárodní koutek

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Spíš si myslím, že to tam dal někdo jen aby to nebylo takové monotématické.
Nápravu bych řešil až kdyby těch hlasů bylo víc, zatím je odezva kladná, tak bych to moc neřešil.
R48 -> D48 se podařilo!
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Mezinárodní koutek

Příspěvek od Diaľničiar »

Jenom malá aktualita: je zde již 70% států (včetně České rep.). Rozhodl jsem se, že zde přidám i země, které doposud nemají dálnicu, ale pouze kvalitní asfaltové silnice (Barbados) anebo dálniční síť ve výstavbě (Srí Lanka) anebo jí plánují a mají na to i finační předpoklady. Dnešním dnem je zde opravdu základní kostra států světa, co se týká kvality silniční sítě (dálniční síť, anebo kvalitní silnice anebo více zpevněných silnic jako nezpevněných).

Osobné díky všem, kdo mi poradil jak mám psát některé české slova. 8-)

Momentálně zde přidám pouze takou zemi, kde se bude plánovat významní stavba - nějaký dluhší most anebo první dálnice (nikoliv pouze silnice dálničního typu). Jinak se budu zaměřovat na státy, které zde již jsou přidané. Opět zdůrazňuji - priorita leží na státech EU + Kanada, Israel, Maroko, Spojené Arabské Emiráty, Demokratická republika Kongo atd. To, že já sám se budu o některé státy zajímat více, to pochopíte podle napsaných příspěvků v nich a zároveň budu velmi rád, když se někdo chopí ostatních zemí. :arrow: Já bych zde sem zadal pro zajímavost i Somálsko, protože vím, že jde zde 17 km rozestavěných pro novou dálnici, ale nebudu to sem dávat, když se tam silniční síť rozpadá, o této stavbě se již nedá ani mluvit jako o rozestavěné a je tam de facto anarchie, tedy nedá se ani přidat hodnověrný odkaz na stav v zemi. ... Ale třeba v zemi jménem Myanmar vím, že dálnice je, ale jsem línej ji zde rozpracovat. :lol: (protože je tam vojenská vláda a stav údržby silnic se tam zhoršuje) ...

Ještě jednou pěkně děkuji za čtení sekcí, které jakž-takž rozvíjím a taky díky za "slabou" češtinu. (není to lehký jazyk a nestačí mi na to ani slovenština). 8-)
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Mezinárodní koutek

Příspěvek od Diaľničiar »

Stala se taková malá nepříjemnost. :arrow: V každém státě byly vloženy 2 obrázky: státní vlajka a mapa území. Dal jsem si záležet, aby to bylo ze zdroje, který nezanikne - a bylo z portálu CIA. ... Ovšem, co jsem nečekal je, že zrovna v těchto dnech vylepšili informace o státech a změnili se adresy - tedy odkazy na obrázky jsou neplatné. :oops:

Bude tedy chvíli trvat, než přijde k nápravě a za to se předem omlouvám.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Standa
Příspěvky: 3795
Registrován: 16.3.2009 7:49:22
Bydliště: Praha

Re: Mezinárodní koutek

Příspěvek od Standa »

Mě ty mapky připadaly nějaké povědomé :) .
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Mezinárodní koutek

Příspěvek od Diaľničiar »

Diaľničiar píše:Stala se taková malá nepříjemnost. :arrow: V každém státě byly vloženy 2 obrázky: státní vlajka a mapa území. Dal jsem si záležet, aby to bylo ze zdroje, který nezanikne - a bylo z portálu CIA. ... Ovšem, co jsem nečekal je, že zrovna v těchto dnech vylepšili informace o státech a změnili se adresy - tedy odkazy na obrázky jsou neplatné. :oops:

Bude tedy chvíli trvat, než přijde k nápravě a za to se předem omlouvám.
Problém vyřešen - odkazy aktualizovány. 8-)
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Mezinárodní koutek

Příspěvek od Diaľničiar »

Všechny témy byly aktualizovány - odkazy na oficiální stránky, nefunkční obrázky a taky doplněné o nové internetové adresy, informace a obrázky. V rámci malých změn jsem přidal také 3 státy v Africe: Somálsko, Tanzanie a Mosambik a 1 stát jsem přesunul ze všeobecného threadu do samostatného tématu v Austrálii a Oceánii: Kiribati. Další státy prozatím neplánuji přidávat, protože jde již většinou o velice chudé země aneb o země, kde o víceproudových kvalitních silnicích ani nechyrují, o dálnicích jak by dal; i když čest výjimkám (Monako).

Nyní se zaměřím především na Slovensko a to z pohledu cizince, který chce získat pouze fakta a informace bez zbytečných řečí kolem.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
martini
VIP
Příspěvky: 3635
Registrován: 22.3.2009 10:53:57
Bydliště: Kladno

Re: Mezinárodní koutek

Příspěvek od martini »

Diaľničiar píše:Nyní se zaměřím především na Slovensko a to z pohledu cizince, který chce získat pouze fakta a informace bez zbytečných řečí kolem.
Už se moc těšíme :-). Česko máme většinou dobře v merku, ale se Slovenskem je to horší. Rádi si rozšíříme obzory. Bylo by dobré, pokud to máte umožněno, aby jste po aktualizaci threadu (pokud nepřidáte nový příspěvek) použil funkci oživení.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Mezinárodní koutek

Příspěvek od Diaľničiar »

martini píše:Bylo by dobré, pokud to máte umožněno, aby jste po aktualizaci threadu (pokud nepřidáte nový příspěvek) použil funkci oživení.
Ok. 8-)
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22491
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Mezinárodní koutek

Příspěvek od Diaľničiar »

Děkuji za důvěru a spolupráci.

Zřejmě zde ukončím svou činnost. Neberte to ale v žádném případě tak, že jsem byl donucen tady od někoho z vás.

edit/ Martin z Ostravy dostal odpověď v SZ.
Naposledy upravil(a) Diaľničiar dne 10.9.2009 23:38:45, celkem upraveno 1 x.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Martin z Ostravy
Autor
Příspěvky: 6838
Registrován: 14.3.2009 10:27:45
Bydliště: Ostrava a okolí
Kontaktovat uživatele:

Re: Mezinárodní koutek

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Tak to je ale škoda. :shock:
Předpokládám, že asi už nebudeš mít čas, že?
Ale i tak moc díky za zahraniční sekce. ;)
R48 -> D48 se podařilo!
Fox Mulder
Příspěvky: 749
Registrován: 15.3.2009 1:28:45
Bydliště: Most

Re: Mezinárodní koutek

Příspěvek od Fox Mulder »

Diaľničiar píše:Děkuji za důvěru a spolupráci.

Zřejmě zde ukončím svou činnost. Neberte to ale v žádném případě tak, že jsem byl donucen tady od někoho z vás.

edit/ Martin z Ostravy dostal odpověď v SZ.
Jejda, proč? :( Přece nejznalejší člověk celýho fóra nemůže odejít.. :cry:
D0, D6, D7, D8, I/13, I/15, I/16, I/27, I/28, I/30, I/63
Standa
Příspěvky: 3795
Registrován: 16.3.2009 7:49:22
Bydliště: Praha

Re: Mezinárodní koutek

Příspěvek od Standa »

Je to škoda, ale chápu, že udržování tak rozsáhlého tématu musí být extrémně časově náročné. Doufám ale, že si od Vás alespoň občas nějakou informaci (zejména o Slovensku) přeci jen budeme moci přečíst!
Odpovědět

Zpět na „O tomto fóru a o portálu ceskedalnice.cz“