Zelené zlo

Praha – Ústí nad Labem – Německo
JKr
Příspěvky: 76
Registrován: 15.3.2009 22:27:13
Bydliště: Vysočiňák ze severu Čech

Re: Zelené zlo

Příspěvek od JKr »

andy píše: ŘSD však opakovaně prokazuje, že dosahování kompromisů není mocno (přestože to má v popisu práce). Místo toho alibisticky žehrá na "zelené zlo", špatnou legislativu apod. a řada lidí mu bohužel na toto PR skáče :cry:
Je vůbec někdo schopen úspěšně dojednat závěry v dané věci, když jedná s militantním navrhovatelem - vyděračem...?
andy píše:Můj osobní pohled je, že jak ŘSD, tak i ekologisté prosazují můj zájem (chci mít kvalitní dopravní infrastrukturu, ale ne za cenu zplundrování země).
Naprostý souhlas. Avšak militantnost na obou stranách vždy každé jednání zásadním způsobem zablokuje.
Standa píše: Tady to chce víc rozlišovat mezi ekology a ekologisty.
Vidím to stejně. Ekolog je na rozdíl od ekologisty nepříliš militantní a je schopen přistoupit na kompromis, nebo jej spíše konstruktivně pomáhá vytvářet. Tím se ale z ekologa-ekologisty stává ekolog-neekolog, protože poznává, že vše má rub a líc.
andy
Příspěvky: 1275
Registrován: 6.8.2009 17:30:53
Bydliště: Mezi magistrálou a Jižní spojkou

Re: Zelené zlo

Příspěvek od andy »

JKr píše:Avšak militantnost na obou stranách vždy každé jednání zásadním způsobem zablokuje.
To je pravda, jen jsem chtěl upozornit na to, že ŘSD si neplatíme za militantnost.
JKr píše:Je vůbec někdo schopen úspěšně dojednat závěry v dané věci, když jedná s militantním navrhovatelem - vyděračem...?
Já vůbec netvrdím, že ta jednání jsou jednoduchá. Ale třeba v Rakousku jsou ekologisti taky tradičně silní, a přesto se s nimi Asfinag obvykle nakonec dohodne. Tak když to jde v Rakousku, proč ne i u nás :?:
Lenny
Autor
Příspěvky: 10773
Registrován: 15.3.2009 22:03:53
Bydliště: na levém břehu Dunaje

Re: Zelené zlo

Příspěvek od Lenny »

U D8 ke kompromisu s nimi dojít nelze. Oni se budou chytat všeho, co by jen oddálilo výstavbu v CHKO. Když neuspěli při EIA, UR, atd., tak přišli s tunelem Kubačka, teď zase odvolání, rozklady a soudní žaloby.

Nevím, jestli v případě přistoupení na tunel Kubačka by se zdrželi dalších obstrukcí.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Stanleyk
Příspěvky: 60
Registrován: 11.3.2009 22:34:47
Bydliště: Nový Bor

Re: Zelené zlo

Příspěvek od Stanleyk »

Lenny píše: Metrostav v té době nebyl jediný, kdo uměl razit tunely. Zapomněl jsi na Subterru, která vyrazila první čtyřpruhový tunel v Brně, dále tu byly Vojenské stavby, které částečně razily Strahovský tunel, takže vymlouvat se na nějakou lobby a kliku je dětské.
Řekl bych,že Subterra je sestřičkou Metrostavu a zakázky si mezi sebou tak trošku přehazují.Jestli se nepletu...
balance
Příspěvky: 2183
Registrován: 24.9.2009 10:51:36

Re: Zelené zlo

Příspěvek od balance »

Stanleyk píše:
Lenny píše: Metrostav v té době nebyl jediný, kdo uměl razit tunely. Zapomněl jsi na Subterru, která vyrazila první čtyřpruhový tunel v Brně, dále tu byly Vojenské stavby, které částečně razily Strahovský tunel, takže vymlouvat se na nějakou lobby a kliku je dětské.
Řekl bych,že Subterra je sestřičkou Metrostavu a zakázky si mezi sebou tak trošku přehazují.Jestli se nepletu...
Subterra je provazana s Metrostavem resp. DDM Group az od roku 2004.
Počátek historie společnosti sahá do roku 1964. V září uvedeného roku byl proveden první odpal na pokusné ražbě štolového přivaděče pitné vody ze Želivky do Prahy. To byl začátek vývoje podniku, který se od samostatného útvaru Uranových dolů Příbram přes odštěpný závod Želivka, národní podnik Podzemní inženýrské stavby, koncernový podnik Výstavba dolů uranového průmyslu, státní podnik Subterra, přeměnil až na dnešní akciovou společnost Subterra a.s. Ta byla na základě privatizačního projektu založena k 1. 4. 1992.
slimmer
Příspěvky: 26
Registrován: 14.3.2009 15:04:55

Re: Zelené zlo

Příspěvek od slimmer »

Petr Pokorný píše: Celý článek je subjektivním hodnocením jednoho z účastníků onoho procesu výběru trasy. Prostě není objektivní, přestože se nás většina s ním ztotožňuje.
Souhlasim. Clanek skutecne neni objektivni, i kdyz osobne souhlasim s tim poselstvim i argumenty pouzitymi v nem. Autor tam pouzil hodne vecnych dilcich argumentu (napr. vytezena hornina, vetrani, fragmentace krajiny), ktere vyznivaji lepe ve prospech soucasne varianty. "Sectenim" techto vybranych dilcich argumentu se ale neda udelat objektivni zaver o vyhodnosti jedne nebo druhe varianty ani podle tech meritek, ktere sam v clanku uvadi (ochrana "krajinneho razu" dle nejakeho zakona).

Pro skutecne objektivni hodnoceni by ale musel zvazit tech faktoru mnohem vic a dat je do souvztaznosti (jinymi slovy napr. jestli X kubiku vytezene zeminy z delsiho tunelu skutecne predstavuje tak vyznamny narust dopravni zateze stavebni techniky vzhledem k ostatnim cinnostem na cele stavbe apod.).

Ale i tak ma ode mne palec nahoru za dobre napsany clanek!
mts
Příspěvky: 595
Registrován: 1.4.2009 8:19:14

Re: Zelené zlo

Příspěvek od mts »

Zpet k puvodnimu tematu. Jsme v demokraticke zemi a je vysostne pravo Patrikovcu vyuzivat nase zakony k prosazovani sve ideologie a nema cenu kvuli nim ty zakony znasilnovat. Ale meli by i celit nasledkum sveho jednani. At je stat, RSD, kraj a mistni obce zazaluji po kazdem prohranem soudu (a oni jich Patrikovci dost prohravaji) kvuli navyseni nakladu a oddaleni zprovozneni. A az budou mit frajeri na krku stamilionove nahrady, mozna trochu pribrzdi. Ja vim, ze jim nema exekutor moc co sebrat. Co takovej luzr vlastni? Vytahanej svetr, notebook, bicykl a nafukovaci gumovou pannu... Ale kdyby za nima do konce zivota chodil exekutor a sahnul jim na kazdou dvacku, byli by opatrnejsi...
Geo
Příspěvky: 800
Registrován: 11.5.2009 11:06:39

Re: Zelené zlo

Příspěvek od Geo »

No pokud je ideologii Patrikovcu prosazovat drazsi a ekologisctejsi variantu, pak takove zakony opravdu neni duvod znasilnovat. Jenze ja mam spis pocit, ze cilem Patrikovcu je zdrzet za kazdou cenou jakoukoliv stavbu,a v takovem pripade bych ty zakony, ktere to umoznuji klidne znasilnil (jenze on to spis nebude ve skutecnosti problem zakonu, ale lemplovatosti uredniku, kteri svymi formalnimi chybami davaji Patrikovcum pro to zdrzovani prostor).

Takze bud znasilnit uredniky, aby pracovali poradne. Nebo znasilnit zakony tak, aby nebylo treb znasilnovat uredniky.
andy
Příspěvky: 1275
Registrován: 6.8.2009 17:30:53
Bydliště: Mezi magistrálou a Jižní spojkou

Re: Zelené zlo

Příspěvek od andy »

mts: Kdyby RSD, kraj a mistni obce měli personál schopný vést právnickou bitvu s odpůrci dopravních staveb, tak (1) by do toho dávno šli, (2) by to ani nebylo potřeba, protože takový personál by v rámci přípravy těch staveb nepředváděl to, co Patrik a jemu podobní tak snadno ženou před soudy 8-)
andy
Příspěvky: 1275
Registrován: 6.8.2009 17:30:53
Bydliště: Mezi magistrálou a Jižní spojkou

Re: Zelené zlo

Příspěvek od andy »

mts píše:Zpet k puvodnimu tematu. Jsme v demokraticke zemi a je vysostne pravo Patrikovcu vyuzivat nase zakony k prosazovani sve ideologie a nema cenu kvuli nim ty zakony znasilnovat. Ale meli by i celit nasledkum sveho jednani. At je stat, RSD, kraj a mistni obce zazaluji po kazdem prohranem soudu (a oni jich Patrikovci dost prohravaji) kvuli navyseni nakladu a oddaleni zprovozneni. A az budou mit frajeri na krku stamilionove nahrady, mozna trochu pribrzdi. Ja vim, ze jim nema exekutor moc co sebrat. Co takovej luzr vlastni? Vytahanej svetr, notebook, bicykl a nafukovaci gumovou pannu... Ale kdyby za nima do konce zivota chodil exekutor a sahnul jim na kazdou dvacku, byli by opatrnejsi...
Ústecký kraj postup podle Vaší rady zkusil, ale spíš se plně potvrdilo to, co jsem psal o spot výš.. :ugeek:

Šulc prohrál spor o D8, kraj zaplatí výlohy

V této souvislosti mě napadla jedna velice kacířská myšlenka: Jelikož se opakovaně potvrzuje, že Patrik & spol. narozdíl od státních "firem" disponuje celkem schopnými právníky, nabízí se nápad neschopné lidi z ŘSD, stavebních úřadů atd. vyházet a místo nich najmout evidentně schopnější síly z řad odpůrců. Je mi jasné, že ten kdo tyto spory chápe ideologicky, teď vidí rudě :twisted: Ale na Brunclíkově místě bych se o to minimálně pokusil, protože pokud tento tah vyjde, budeme z toho profitovat všichni, a pokud ne, aspoň se objektivně ukáže, komu jde skutečně o dobrou věc a komu jen o peníze nebo ideologii.
mapman
Autor
Příspěvky: 5756
Registrován: 25.2.2009 22:20:05

Re: Zelené zlo

Příspěvek od mapman »

Při těch platech co jsou v téhle instituci to nemá smysl, je potřeba jít cestou najímání externích právníků resp. advokátních kanceláři, což se začalo, pokud si dobře pamatuju, teprve nedávno praktikovat, na výsledky si ještě budeme muset počkat...
Kuba
Příspěvky: 1400
Registrován: 13.5.2009 17:41:16

Re: Zelené zlo

Příspěvek od Kuba »

Vyjádření Andreje Babiše k udělení ceny Zelená perla.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... ete-318618
Martin z Ostravy
Autor
Příspěvky: 6839
Registrován: 14.3.2009 10:27:45
Bydliště: Ostrava a okolí
Kontaktovat uživatele:

Re: Zelené zlo

Příspěvek od Martin z Ostravy »

V podstatě souhlasím, nicméně zrovna co se týče D8, tak tam teď Děcka podlahy asi jsou to poslední co brání dostavbě - ledaže by tajně ničily dokumentaci k mostu přes Uhelnou strouhu.
R48 -> D48 se podařilo!
dvs
Příspěvky: 3621
Registrován: 8.6.2009 12:42:45

Re: Zelené zlo

Příspěvek od dvs »

Martine: O D8 tam Babiš, ale nic nepíše. Píše tam obecně o blokování napojení dálnic do zahraničí. Tam patří nyní hlavně blokování R52 a R49. Konkrétně tam píše o rozkladech na D1.

Každopádně je smutné, že kolem té D8 se točí diskuse na facebooku ANO, pod tím dopisem. Hlavní argument odpůrců, "Patrik věděl, že se to sesune".

Stojí si, ale přečíst ještě ten článek, za který tu perlu dostal:
My se jednou asi z té demokracie poděláme, všichni. Jak jinak totiž vysvětlit to, že se tu k dálnici vyjadřuje jezevec, ekologický terorista a taky každý starosta chce mít výjezd…
http://www.parlamentnilisty.cz/politika ... ame-271563
11. 5. 2013 4:44 (tj. rok tomu nazpátek)
Naposledy upravil(a) dvs dne 12.5.2014 11:18:29, celkem upraveno 1 x.
j.jakubse
Příspěvky: 86
Registrován: 22.10.2009 12:27:03

Re: Zelené zlo

Příspěvek od j.jakubse »

dvs píše:Martine: O D8 tam Babiš, ale nic nepíše. Píše tam obecně o blokování napojení dálnic do zahraničí. Tam patří nyní hlavně blokování R52 a R49. Konkrétně tam píše o rozkladech na D1.
Jenze todle tema je tady v sekci o D8, mozna by to chtelo toto tema presunout jinam, protoze zelene zlo se rozhodne netyka jen D8ky.
Mike
Příspěvky: 4950
Registrován: 15.3.2009 14:09:33

Re: Zelené zlo

Příspěvek od Mike »

dvs píše:...Každopádně je smutné, že kolem té D8 se točí diskuse na facebooku ANO, pod tím dopisem. Hlavní argument odpůrců, "Patrik věděl, že se to sesune".
no kdyby to byla pravda, tak si myslím, že spáchal trestný čin ;)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Odpovědět

Zpět na „D8“