Navíc se od září neprodá už ani jedna roční známka...............................
elektronické dálniční známky
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dálniční známky
A po době prázdnin a dovolených zase prodej krátkodobých známek klesne a budeme tam, kde jsme byli. 
Navíc se od září neprodá už ani jedna roční známka...............................
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Závěrečná zpráva o emisi dálníčních známek pro rok 2013 na webu SFDI.
Oproti roku 2012 se vydělalo o 81,5 mil. Kč více.
Oproti roku 2012 se vydělalo o 81,5 mil. Kč více.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Prodej dálničních známek trhá rekordy, letos budou tržby přes 4 miliardy Kč viz.
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=200&t=4603
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=200&t=4603
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
A teď už ale neprodají ani jednu celoroční (1500Kč), ta už se nevyplatí na září, říjen a listopad (3x440Kč). V prosinci už bude platná nová na další rok.
-
Diaľničiar
- VIP
no vidíte to, na Slovensku cena poskočila drasticky s platností od roku 2011 o téměř 40% z 36,5€ na 50€, od té doby se cena nezvedla
Pokud budu jezdit do ledna 2015 tak se mi to ještě vyplatí.
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Co se Ti vyplatí? Když si teď pořídíš auto, tak přece nekoupíš roční 2014, když to jsou tři měsíce do platnosti roční 2015, která platí až do konce ledna 2016.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Když teď koupíš známku, tak ji máš na 5 měsíců tedy je to 300Kč/měs, což je pořád méně na měsíc, než si kupovat 3x měsíční známku, proto, aby sis koupil roční v prosinci.
R48 -> D48 se podařilo!
Této úvaze nerozumím. Já myslel, že se tu řeší problém nového auta, nikoliv poplatku na zbytek roku s tím, že ho v únoru prodám a budu chodit pěšky.Martin z Ostravy píše:Když teď koupíš známku, tak ji máš na 5 měsíců tedy je to 300Kč/měs, což je pořád méně na měsíc, než si kupovat 3x měsíční známku, proto, aby sis koupil roční v prosinci.
Z toho mi plyne, že si roční známku 2015 budu kupovat tak jako tak a jde jen o to, co koupit na "zbytek roku 2014". A v tomto případě vychází jasně jako vítěz 3x měsíční (září, říjen, listopad) a pak už jezdím na tu roční 2015, ne? Nebo jsem něco přehlédl?
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Jednoduší je koupit roční, než přelepovat 3x měsíční.
roční 2014 + roční 2015 9. 300 Kč, 10. 300Kč, 11.300Kč, 12. 300 Kč, 1. 300 Kč
2.-1. 2015 125Kč/měs
3x měsíční + roční 2015 9. 440 10. 440 11. 440
12. - 1. 107kč/měs
Rozdíl je 180 Kč v neprospěch dvou ročních známek.
roční 2014 + roční 2015 9. 300 Kč, 10. 300Kč, 11.300Kč, 12. 300 Kč, 1. 300 Kč
2.-1. 2015 125Kč/měs
3x měsíční + roční 2015 9. 440 10. 440 11. 440
12. - 1. 107kč/měs
Rozdíl je 180 Kč v neprospěch dvou ročních známek.
R48 -> D48 se podařilo!
Jednodušší ano, levnější nikoliv. Co z toho se "vyplatí" nechám na uvážení každého jednotlivce. 
No 3x440 je 1320, takže jde jen o to, jestli se za těch ušetřených 180 Kč vyplatí dvakrát navíc přelepovat známku a každej měsíc myslet, že mam dneska koupit novou (a novou 2015 hned prvního prosince). Asi bych to takhle "ušetřit" nechtěl, některý slevy fakt nejsou zadarmo.
Stejně jako by se mi pravděpodobně čistě numericky vyplatilo koupit si za rok cca 120 až 150 jednotlivých jízdenek po 32 Kč a ne celoroční kartu za 4750 .. ale existuje i něco, co bych nazval "komfort používání". Kdyby mi šlo čistě o finance, tak nejlíp vyjde to auto nechat na špalkách a tramvajenku vyjezdit do dna
Stejně jako by se mi pravděpodobně čistě numericky vyplatilo koupit si za rok cca 120 až 150 jednotlivých jízdenek po 32 Kč a ne celoroční kartu za 4750 .. ale existuje i něco, co bych nazval "komfort používání". Kdyby mi šlo čistě o finance, tak nejlíp vyjde to auto nechat na špalkách a tramvajenku vyjezdit do dna
síť zpoplatněných komunikací - mapka
k nové mapce sítě zpoplatněných komunikací na ceskedalnice.cz bych měl jednu připomínku. R52 je sice zpoplatněna časově celá, ale začátek R52 se před několika lety posunul až do exitu 10 - v mapce je ale původní začátek. dík
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
To by mi ani tak moc nevadilo, mně spíš vadí, že není zpoplatněna R7 od exitu 60 do exitu 82, když jsou zpoplatněny např. R63 7km, R56 11km, R48 19km (FM-Těšín), již zmíněná R52 16km, R7 17km (tankodrom z Prahy do Knovíze), R 55 16km atd, atd, atd. Proč tedy není zpoplatněn úsek, který má více než dvacet kilometrů "nové" dálnice?
mapman: není to hozená rukavice i pro vás? Aby se ta změna vzhledu dálničních známek využila i v kontextu nového pojetí dálnic a tedy i změny dopravního značení? Aby pak nevznikl zase klasický český kočkopes, nový vzhled známky, ale ještě se starou značkou dálnice?
http://ekonomika.idnes.cz/sfdi-planuje- ... ntent=top6
http://ekonomika.idnes.cz/sfdi-planuje- ... ntent=top6
se starou značkou dálnice? to má být nějaká nová značka dálnice, nebo už je? jak se liší od té stávající? je to tu někde na fóru? poprosím o odkaz, je to pro mě novinka ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Stejná, jen zelená a čtvercová...
Hozená rukavice to je a už v tomhle směru aktivní jsme, ale výsledek nejistý...
mapman: neházejme flintu do žita..
http://youtu.be/WobwHzRF9KI?t=1h9m1s
Jak nejistý? To někdo nedokáže pochopit, že dojde k jisté změně?
http://youtu.be/WobwHzRF9KI?t=1h9m1s
Jak nejistý? To někdo nedokáže pochopit, že dojde k jisté změně?
--------------------------------------------------------------------------------
Jako nejlevnější varianta vyšel maďarský model, kdy řidič zaplatí roční poplatek a nahlásí registrační značku. Kamery na kontrolních stanovištích pak zjišťují, zda má auto roční známku skutečně zaplacenou.
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/sfdi-planuje- ... oprava_ozr
tak uvidíme, jestli tohle dorazí i ke "strážci" státní pokladny, kór když jsou z jednoho hnutí s ministrem dopravy
Jako nejlevnější varianta vyšel maďarský model, kdy řidič zaplatí roční poplatek a nahlásí registrační značku. Kamery na kontrolních stanovištích pak zjišťují, zda má auto roční známku skutečně zaplacenou.
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/sfdi-planuje- ... oprava_ozr
tak uvidíme, jestli tohle dorazí i ke "strážci" státní pokladny, kór když jsou z jednoho hnutí s ministrem dopravy
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Proč čtvercová? Když už se informativní značky sjednotily na obdélníkovém formátu, tak proč pro dálnici zase vymýšlet něco extra. Přijde mi to ode zdi ke zdi.mapman píše:Stejná, jen zelená a čtvercová...
Informativní značky se úplně nesjednotily na obdélníkovém formátu, viz např. IP30, vybrané značky v IP1 až IP10 nebo i IP25, kde TP předpokládají i čtvercovou podobu. Nic není ale definitivně rozhodnuto, jen to k tomu směřuje. Navíc IP14ka není čistě informativní značka, nýbrž stanovuje odlišná práva a povinnosti pro účastníky - je to značka, která zakazuje vstup a vjezd určitým vozidlům, vyplývají z ní odlišné rychlosti atp. - takže je i otázkou, jestli vůbec k ostatním klasickým informativním značkám patří ...
Hanebný populismus:
http://ekonomika.idnes.cz/tok-navrhne-p ... domaci_cen
To už můžou rovnou zrušit dálniční známky. Pokud to projde, tak budou krajští politici požadovat dalších 10 úseků také bez poplatku.
http://ekonomika.idnes.cz/tok-navrhne-p ... domaci_cen
To už můžou rovnou zrušit dálniční známky. Pokud to projde, tak budou krajští politici požadovat dalších 10 úseků také bez poplatku.
-
evilcleaner
konečně se jednou shodneme. cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Na druhou stranu já pořád nevidím ten přínos dálničních známek oproti zavedení plošné silniční daně na všechna osobní vozidla s tím, že z té daně by se udělal příjem SFDI. Fiskální přínos by mohl být shodný, výběr mnohem jednodušší a ještě by odpadli dohody o nezpoplatněných místech. Nehledě na to, že povinnost dálniční známky může v některých přípacech charakter regulčního poplatku, který část řidičů na směruje mimo dálnice, což mi nepřijde efiktivní......snad se ty dálnice staví proto, aby se po nich jezdilo.....