I/37 Hradec Králové – Pardubice

[1. úsek] Trutnov (I/14, I/16) – Jaroměř (I/33)
[2. úsek] Hradec Králové (I/31) – Opatovice (D35) – Pardubice (I/36) – Chrudim (I/17) – Ždírec nad Doubravou (I/34) – Žďár nad Sázavou (I/19) – Velká Bíteš (D1)
Odpovědět
Lenny
Autor

Re: I/37 Hradec Králové – Pardubice

Příspěvek od Lenny »

S tím bych nesouhlasil, že neplní účel. Současný a výhledový provoz na dvoupruhové silnici by nebyl moc příjemný.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
kot

Příspěvek od kot »

Lenny, souhlas, že provoz by nebyl příjemný, ALE 24,5m šíře a 90km rychlost je nepoměr. To je mi milejší systém na Slovensku a jejich dvoupruhová rychlostní silnice...
JiVi

Příspěvek od JiVi »

Lenny píše:Pokud by se to například stalo před 25 lety, značka s autíčkem by byla zcela určitě osazena.
ironie je, ze I/37 byla skutecne osazena znackou s autickem ... do cca pulky 80. let
(usek Opatovice - HK)
monin

Příspěvek od monin »

To je pravda, to autíčko u Hradce si tam pamatuji matně i já. :)
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Mike

Příspěvek od Mike »

no je po volbách, tak by to mohlo mít běžné řešení
protože před volbami to autíčko znamená DK a to přeci voličům neuděláme ;)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
kot

Příspěvek od kot »

Miku, co prosím tě znamená "DK" ? díky :?:
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Dálniční kupón neboli zpoplatnění pro vozidla do 3,5t. ;)
R48 -> D48 se podařilo!
kot

Příspěvek od kot »

to MzO : Díky :D Jinak mi to mohlo taky docvaknout. Vypadá to že moji rodiče byli bohatší a vlastním delší vedení, než je mi známo :lol:
kik

Příspěvek od kik »

Monin, Jivi - mate pravdu, ta znacka tam opravdu byla. A jeste pikantnejsi byl v lete husty provoz cyklistu po rychlostni silnice mezi HK a Opatovickym pisakem :lol:
Kot - pokud budou nasi 'Pachiste' aktivni, tak se ta silnice diky pokutam rychle zaplati :mrgreen:
dvs

Příspěvek od dvs »

Idnes uveřejnil článek k rychlosti na Hradubické. Skoro si říkám, že bych jej měl dát spíš do jiného vlákna ...
http://pardubice.idnes.cz/modra-nebo-ze ... zpravy_jah

Jediná nová informace
idnes píše:„V nejbližší době bude stanovena skupina složená ze zástupců ministerstva dopravy, vnitra a ŘSD. Budeme se bavit o možnosti zavedení takového značení, které by šlo použít i za stávající legislativy,“ potvrdil vývoj v celé záležitosti Novák.
Zdroj: http://pardubice.idnes.cz/modra-nebo-ze ... zpravy_jah
Ještě k té Stéblové. Jel jsem kolem teď několikrát a to je stále stavba. Odstavný směrem na Pardubice je omezený (dodělává se most přes cyklostezku a krajnice v místě bývalé rampy).
Pak jsem si nevšiml, že by se někde měnily svodidla. Přibyly tam svodidla kolem sloupů VVN a bilboardů, "kopečky" v rozvětvení, měnilo se svodidlo u jednoho středového sloupu atd.

Tak uvidíme, zda se dočkáme toho zkušebního provozu. To tam asi bude modré autíčko s doplňkovou bez poplatku a s omezením se 110km/h.
Mike

Příspěvek od Mike »

--------------------------------------------------------------------------------

Přijde mi neuvěřitelné, aby prosazení stodesítky na Hradubické silnici trvalo rok. To je hrozně moc. Pokusím se prosadit ve sněmovně, aby se zákon protlačil ve zrychleném řízení. Pak by mohlo být dejme tomu do půl roku hotovo, i dříve. Ale nechci nic slibovat, uvidíme, jak to bude vypadat v praxi,“ uvedl například poslanec z vládního hnutí ANO Martin Kolovratník.
Zdroj: http://pardubice.idnes.cz/vyssi-rychlos ... zpravy_jah
rok :?:
to jsem myslel, že Bárty už jsme déle...
ilustrační fotka je taky super, taky asi tak "rok" stará...
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
martas

Příspěvek od martas »

Takže zřejmě předposlední cyklo návštěva na MÚK Stéblová. Sjezdy a nájezdy otevřeny. Nikdo na nich, ale byl jsem tam jen minutu. Troufám si říci, že na nich provoz přibude, až se zaktualizují mapy a vezme to navigace. Maká se ještě na té přeložce III. třídy od Srchu do Stéblové, která tvoří převážnou část minigalerie. Termín zprovoznění 30. 11. je dle mého reálný.
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ova/141105
martas

Příspěvek od martas »

tak koukám, že mapy.cz už nové sjezdy a nájezdy u Stéblové zakreslily :-)
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Spíše to bude o zvyku lidí, než o nějakých navigacích. Napřed si to musí vyzkoušet a projet. A za další záleží do které části Pardubic pojedou.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
martas

Příspěvek od martas »

Zítra slavnostní stříhání pásek :-) Rád bych byl u toho, ale časově mi to nevyjde. Možná v sobotu podniknu určo poslední letošní foto výlet. Výjimečně ale autem :-)
kot

Příspěvek od kot »

martasi,doufám že nezapomeneš i na R35 a D11... :P
Hanes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanes »

Na kole to Martas dal, nevím jestli zvládne tkový kus autem :lol:
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
martas

Příspěvek od martas »

Auto to udýchalo, takže snad potěším posledními záběry ze Stéblové. Je to pěkné, bezpečné a přehledné. Řidiči sjezdy i nájezdy využívají. Jediné, co mě trochu zklamalo, že mohli najít pár tisíc na vymalování staré části podchodu pod I/37, pač takhle to vypadá děsně. Sjezdové větve ze směru od Pardubic už jsem nefotil, jelikož ty byly minule už otevřené. Je tam hlavně ta přeložka III. třídy do Stéblové, která se otevírala na konci listopadu. Vše zde: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ova/141213
zelenejmartin

Příspěvek od zelenejmartin »

:/ asi první tragická nehoda na novém sjezdu, ale sjezd za to zjevně nemůže...
Posádka letícího bavoráku zahynula v plamenech
http://hradecky.denik.cz/nehody/aktualn ... -fomo.html
Apofis74

Příspěvek od Apofis74 »

Ještě že se nestalo nic nikomu normálnímu. Kdyby tam byla policie častěji s radarem a ne jen dnes když už se něco stalo, nejezdili by tam dementi jak prasata.
adamos

Příspěvek od adamos »

A tak já myslím, že to byl dobrej řidič, vyježděnej, kterej ví, jak se na který silnici má jezdit bezpečně a nenechá si diktovat dopravníma značkama, neřkuli totalitním zákonem. Musel se leknout nějakýho světla, o kterym si jistě myslel, že ho chce provokovat a buzerovat policie. Jo, tak nějak to muselo bejt!
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
balance

Příspěvek od balance »

"Za nehodu může podle svědeckých výpovědí šílený hazard. Řidič v asi dvousetkilometrové rychlosti předjížděl jiné vozidlo. Přitom se ale nevešel mezi auta před sebou a pokusil se tedy využít odbočovací pruh na Stéblovou jako únikovou zónu, jenže ve vysoké rychlosti ztratil kontrolu nad vozidlem, které vylétlo ze silnice a narazilo do betonového mostku, kde vzplanulo."
http://pardubicky.denik.cz/nehody/aktua ... 50125.html
JohnyRockNRoll

Příspěvek od JohnyRockNRoll »

Dementi pojedou jako dementi radar/neradar, už k večeru to začínalo klouzat, přestože ještě nemrzlo. Pán si zjevně nevšiml... Blbosti jednotlivce zákon ani policie nezabrání, za to se dá dobře zneužít pro utáhnutí (i když tady spíš nepovolení) šroubů. Zase bych jim tak nefandil, jde hlavně o prachy, jako vždy až v první řadě ;)
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Tak tak. Můžeme zde na fóru mít rozdílné názory na maximální povolenou rychlost, na tu více tu méně férovou práci dopravní policie, ale nepředpokládám, že idiot co předvede tohle, není kandidátem na Darwinovu cenu...

Stejně jako ten magor, co minulý týden rozpůlil Porsche na Evropské třídě v Praze.
Apofis74

Příspěvek od Apofis74 »

Ale jo asi máte pravdu ale častější přítomnost radaru přeci jen zpomalí alespoň část šílenců. Na druhou stranu proč se jich takto nezbavovat jen bohužel velice často vezmou sebou i někoho normálního.
Odpovědět

Zpět na „I/37“