No věřit v nový zákon v tomto státě může jen optimista. Většina zákonů je horších než ty předchozí.Mario píše:Myslím, že je teď třeba držet palce novému zákonu o liniových stavbách, který by měl platit od ledna 2016. Podle něj by se měly připravovat všechny stavby, které ještě nemají územní rozhodnutí. Jeho obrovskou výhodou bude, že proti jednotnému rozhodnutí se nebude možné odvolat. Podle stávající legislativy by se to snad ani nepostavilo... Letos vydanému územnímu rozhodnutí nemůže věřit nikdo..
[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
Re: 511 Běchovice – Modletice (D1)
A doktor je zase příliš dobrý na to, aby na něco nepřišel, jak celý proces protáhnout.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kdo je doktor?
Patrik se tu nerealizoval.
Patrik se tu nerealizoval.
Doktor Patrik. Bylo to myšleno obecně jako reakce na optimismus, že se proti jednotnému rozhodnutí se nebude možné odvolat a povede to k urychlení výstavby.
Myslím, že teď je tady vysoký tlak na to, aby se stavělo, tak věřím ve zlepšení. Situace, kdy všechno všem vadí je na nic, to se nikam neposunem. Tak uvidíme...
No a pokud to nezvládne on, nějaký soud se jistě pochlapí. Když vidím nějaké rozsudky ve stavebnictví.....Lenny píše:Doktor Patrik. Bylo to myšleno obecně jako reakce na optimismus, že se proti jednotnému rozhodnutí se nebude možné odvolat a povede to k urychlení výstavby.
já to spíš vidím tak, že ten zákon skončí u ústavního soudu nebo při naší smůle skončí znovu u soudu ZÚR či ÚR na stavbu ... jestli se do roku 2020 podaří začít stavět, bouchám šampaňské ... nevěřím, že naše soudy budou makat rychle ... 
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Datum konání veřejného projednání stále nebylo stanoveno... To je jediná "konkrétní" zpráva, kterou jsem schopen sdělit 
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Čeho? ÚR se snad veřejně neprojednává?
Projednává.dvs píše:Čeho? ÚR se snad veřejně neprojednává?
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Krnáčová se údajně chystá vyhodit 600 úředníků z Magistrátu. Takže akceschopnost této už tak pomalé a nefunkční organizace se určitě ještě sníží. To jsem zvědav jak to s tím územním řízením teď bude.
Naposledy upravil(a) Kuba dne 30.1.2015 22:34:38, celkem upraveno 1 x.
No co. Ekomašíbl Stropnický bude rád, že se nic nestaví a neprojednává - ostatně ona ta hra s notifikacemi pražských stavebních předpisů pochází ze stejné ohrádky....
A když poslouchám tu partu ze spolku agenta Bureše spolu se zelenými, vzpomínám na gymnaziální povinnou četbu, zejména pak knihu Antala Staška: Blouznivci našich hor.....
A když poslouchám tu partu ze spolku agenta Bureše spolu se zelenými, vzpomínám na gymnaziální povinnou četbu, zejména pak knihu Antala Staška: Blouznivci našich hor.....
-
Marooned17
Michal R: Tak zrovna pana doktora Stropnického bych z podpory malého státu vážně nepodezříval. Každopádně je vidět, že vám nevoní, že na rozdíl od svých předchůdců je "přesvědčený" a tedy nekrade ani nejde na ruku různým kmotrům z BigBoardu či TSK. Jinak byste nepsal bláboly o tom, že se snažil o potopení PSP. Jeho levicová orientace není můj šálek kávy, ale přesto si ho vážím 100x víc, než našich bývalých "pravicových" rozkrádačů a dluhotvůrců.
jeho levicovou orientaci bych vysvětloval známým
" kde není ve 20 komunistou, nemá srdce,
kdo je komunistou ve 40, nemá rozum "
" kde není ve 20 komunistou, nemá srdce,
kdo je komunistou ve 40, nemá rozum "
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Zdravím, na stránkách SOKP jsem narazil na toto:
http://www.okruhprahy.cz/ke-stazeni/z-a ... 14-v-praze
Předpokládám, že prázdná slova...
http://www.okruhprahy.cz/ke-stazeni/z-a ... 14-v-praze
Předpokládám, že prázdná slova...
No, ze strany pana starosty Hejla to určitě nebyla prázdná slova (s tou žalobou na ZÚR). Celkem se divím, že tam chodí. To by tam ještě mohl začít chodit Patrik.
Ten harmonogram je dost optimistický, když budou letos rádi, že bude ÚR.
Ten harmonogram je dost optimistický, když budou letos rádi, že bude ÚR.
Já teda nevím, podezřívat automaticky třebas všechny příznivce Strany zelených z toho, že nechtějí nic stavět mi přijde trochu hloupé. Já jsem je taky volil (teda ne vždycky, záleží na situaci) a rozhodně proti výstavbě infrastruktury nejsem. Každopádně ale souhlasím s tím, že podobné velké stavby, které dost zasahují do prostředí by se měly stavět co nejcitlivěji (tím ale samozřejmě nemyslím, že to může zablokovat každý, komu by měla silnice vést za domem - někde prostě občas vést musí) a měly by být doplňovány i dalšímy alternativami - obzvlášť ve městech, kde je spousta možností přepravy.
Kromě toho je tu další věc, která předpokládám platí i pro tento úsek pražského okruhu nebo třeba dálnici D8 přes České středohoří. Nejsem v tomhle zrovna odborník, ale pokud by bylo ze strany státu v pořádku, tak by případné stížnosti těžko prošly. A pokud projdou, tak je asi něco špatně s legislativou. Možná by bylo fajn místo nadávání na "ekofašisty" zapracovat na legislativě a postarat se o to, aby podobné projekty byly natolik průhledné, aby byly nenapadnutelné. To mi přijde smysluplnější, než se hádat kdo proti čemu bojuje a nadávat si do různých "-fašistů". Podívejte se třeba na Polsko, kdy se teď staví o stošest. I přes všechny možné skandály, které se objeví snad vždy (obzvláště v takovém objemu staveb) tam nemají takové problémy s prodlevami zahájení staveb, čerpáním evropských fondů na výstavbu infrastruktury nebo výkupem pozemků. Třeba se mýlím, ale nevybavuji si, že bych o podobných věcech v polském tisku četl a to se různé skandály kolem stavby dálnic/rychlostní silnic propíraly docela dost.
Kromě toho je tu další věc, která předpokládám platí i pro tento úsek pražského okruhu nebo třeba dálnici D8 přes České středohoří. Nejsem v tomhle zrovna odborník, ale pokud by bylo ze strany státu v pořádku, tak by případné stížnosti těžko prošly. A pokud projdou, tak je asi něco špatně s legislativou. Možná by bylo fajn místo nadávání na "ekofašisty" zapracovat na legislativě a postarat se o to, aby podobné projekty byly natolik průhledné, aby byly nenapadnutelné. To mi přijde smysluplnější, než se hádat kdo proti čemu bojuje a nadávat si do různých "-fašistů". Podívejte se třeba na Polsko, kdy se teď staví o stošest. I přes všechny možné skandály, které se objeví snad vždy (obzvláště v takovém objemu staveb) tam nemají takové problémy s prodlevami zahájení staveb, čerpáním evropských fondů na výstavbu infrastruktury nebo výkupem pozemků. Třeba se mýlím, ale nevybavuji si, že bych o podobných věcech v polském tisku četl a to se různé skandály kolem stavby dálnic/rychlostní silnic propíraly docela dost.
ML90 to je marné
můžete zde opakovat 100 x, že 2/3 legislativy v zemích jako Slovensko a Polsko je stejné a zbývající 1/3 nesmí být v rozporu s EU.
Že velké, v Česku působící stavební firmy jsou součástí nadnárodních koncernů a jinde by si podobné výkony a chování nikdy nedovolily.
Prostě v žádném případě není chyba v ŘSD a v projektantech
Teď jsem si opět v Aplách potvrdil, jak lze efektivěn stavět tunely.
Nebo využívat mimoúrovňové křížení ("standardizovaný pidimost" z prefakbrikátů a podjezd....) bez nároků na nějakou extra EIA, masivní výkupy pozemků... nic z toho naše ŘSD není schopno realizovat, přitom náklady minimální, dopad na plynulost provozu enormní.
můžete zde opakovat 100 x, že 2/3 legislativy v zemích jako Slovensko a Polsko je stejné a zbývající 1/3 nesmí být v rozporu s EU.
Že velké, v Česku působící stavební firmy jsou součástí nadnárodních koncernů a jinde by si podobné výkony a chování nikdy nedovolily.
Prostě v žádném případě není chyba v ŘSD a v projektantech
Teď jsem si opět v Aplách potvrdil, jak lze efektivěn stavět tunely.
Nebo využívat mimoúrovňové křížení ("standardizovaný pidimost" z prefakbrikátů a podjezd....) bez nároků na nějakou extra EIA, masivní výkupy pozemků... nic z toho naše ŘSD není schopno realizovat, přitom náklady minimální, dopad na plynulost provozu enormní.
No jen taková drobnost, že třeba v okolních zemích (třeba PL) platí, že když se dá stavba ve veřejném zájmu do územních plánů a získá územní rozhodnutí, tak se staví a pozemky se vypořádávají následně. Toto u nás není a je tak možno stavbu blokovat řadu let. Proto bych neříkal, že zákony jsou stejné
píšu 2/3 stejné
ale u nás je/bylo zase vyvlastnění...
neviděl jsem žádnou analýzu, že by soudy vyvlastnění blokovaly atd... takže si opravdu nemyslím, že je to v zákonech. Resp. v zákonech může být, že někde se postaví za tři roky a někde za pět. Ale rozhodně ne za 12 let a jěště se strašnou kvalitou jako u nás.
ale u nás je/bylo zase vyvlastnění...
neviděl jsem žádnou analýzu, že by soudy vyvlastnění blokovaly atd... takže si opravdu nemyslím, že je to v zákonech. Resp. v zákonech může být, že někde se postaví za tři roky a někde za pět. Ale rozhodně ne za 12 let a jěště se strašnou kvalitou jako u nás.
Musklin: Připadá mi poněkud absurdní, že si na ty termíny stěžujete zrovna v tématu, kde se snažíte prosadit variantu odsunu 511/520 kamsi k Brandýsu, kde se s ní nepočítá a kde samozřejmě vzbudí oprávněný odpor, který by stavbu zpozdil možná o desítky let, pokud by ji vůbec neznemožnil...
ML90: Máte pravdu, paušalizovat by se nemělo. I pro celou řadu příznivců zelených jsou organizace typu "Děti ze sebe" příliš extrémní a chtějí jen nějaká k přírodě šetrnější řešení. To už ale dneska chtějí skoro všichni a samozřejmě jsou tomu přizpůsobeny i projekty (trasování, přechody pro zvířata, více tunelů a pod.). Podle mne je chyba především na straně legislativy, která dává příliš velký prostor obstrukcím, navíc zjevně nalézají extremisté podporu u NSS (mluví se o nějakých osobních vazbách, podrobnosti neznám, ale je zajímavé, jak NSS někdy veřejný zájem posoudit umí a někdy ne). V Polsku jsem třeba neslyšel, že by nějaké spolky tak usilovně plošně sabotovaly rozvoj dálnic, jako u nás Patrik a jeho dětičky. Ještě drobnost, pokud jste narážel na příspěvky pod Vámi, tak starosta Hejl nekandidoval nikdy za Zelené, ale za jakýsi lokální spolek a teď naposledy za STAN (to jsou ti, co si prosadili okradení Prahy, Brna, Ostravy a Plzně změnou rozpočtového určení daní). Je to klasický NIMBY.
ML90: Máte pravdu, paušalizovat by se nemělo. I pro celou řadu příznivců zelených jsou organizace typu "Děti ze sebe" příliš extrémní a chtějí jen nějaká k přírodě šetrnější řešení. To už ale dneska chtějí skoro všichni a samozřejmě jsou tomu přizpůsobeny i projekty (trasování, přechody pro zvířata, více tunelů a pod.). Podle mne je chyba především na straně legislativy, která dává příliš velký prostor obstrukcím, navíc zjevně nalézají extremisté podporu u NSS (mluví se o nějakých osobních vazbách, podrobnosti neznám, ale je zajímavé, jak NSS někdy veřejný zájem posoudit umí a někdy ne). V Polsku jsem třeba neslyšel, že by nějaké spolky tak usilovně plošně sabotovaly rozvoj dálnic, jako u nás Patrik a jeho dětičky. Ještě drobnost, pokud jste narážel na příspěvky pod Vámi, tak starosta Hejl nekandidoval nikdy za Zelené, ale za jakýsi lokální spolek a teď naposledy za STAN (to jsou ti, co si prosadili okradení Prahy, Brna, Ostravy a Plzně změnou rozpočtového určení daní). Je to klasický NIMBY.
Však ten nový zákon o liniových stavbách by měl naši legislativi přiblížit k okolním zemím. bude to ale boj to prosadit, aby tam zas nějaký blbec nedal pozměňovací návrh který vše zhatí. Do poloviny roku by měl být zákon ve sněmovně.
... to je sice pravda, ale co se tak okolo tohohle zákona říká, bude k tomu obrovská hromada pozměňovacích návrhů - inu zájmy jsou zde velké, tak to nemůže být překvapení. Pokud to projde do druhého čtení, je šance. Pokud se to "vrátí k dopracování" tak ne dřív než v 2017/18.Mario píše:Však ten nový zákon o liniových stavbách by měl naši legislativi přiblížit k okolním zemím. bude to ale boj to prosadit, aby tam zas nějaký blbec nedal pozměňovací návrh který vše zhatí. Do poloviny roku by měl být zákon ve sněmovně.
Ach jo...
Standa: Hejl kandidoval ze začátku za ODA.
Podobnost s Hejlem ze seriálu "Zdivočelá země" čistě náhodná.