Zdroj: http://ostrava.idnes.cz/polsky-ridic-ka ... zpravy_jog
Mýto kamiony z dálnic vyhání, a takhle to pak končí
Určitě by se dalo mýto už dnes minimálně pro tranzit dopočítat na hranici (třeba od poslední projeté brány nějakým paušálem). Do budoucna by to chtělo plošné zpoplatnění (asi) nějakým hybridním satelitním systémem, který by využíval i mýtné brány. Jsem dost zvědavý, co se teď vymyslíCountry píše:...Mýto kamiony z dálnic vyhání, a takhle to pak končí..... je třeba vymyslet zpoplatnění silnic jinak a lépe.
Samozřejmě, že neměl. Ale diskuse je, tak tomu zabránit. A než volat po zrušení všech přejezdů, jak někteří činí, i na okrskách, tak to jsem radši pro plošné satelitní mýto, ať na podobných přjezdech je jen místní doprava riziko nehod podstatně nižší ....multi píše:Svádět to na mýto je úplný nesmysl. Na ten přejezd bez ohledu na mýto prostě vjíždět neměl.
Například provinilci s kamionem na 3 dny zakázat pokračovat v jízdě - prostě odstavit na odstavné parkoviště a po dobu trestu mu znemožnit odjet. IMHO podstatně účinnější řešení než pokuta. Jen je třeba v tom duchu upravit legislativubumbik píše: ..... tresty za ten průjezd kamionům zvýšit mnohonásobně, oni by si to řidiči myslím pak rychle rozmysleli ...

Podle mne to není od policie, ale pan soudce to okomentoval na chodbě...musklin píše:Podle policie sám vypověděl, že se vyhýbal mýtu.
Vzhledem k tomu, že si to nedovedu představit jako polehčující okolnost, tak bych tomu věřil.
Co se týká Besta, nevím, jestli vykřikování "je to zlobované" není vlastně také lobbing ..jonáš píše:Podle toho Besta jde o hru "Babiš nebo Kellner". Žádná selanka ..