Přejmenování rychlostních silnic na dálnice

Příprava, výstavba, provoz, dálniční poplatky, známky, elektronické mýto, PPP, legislativa, tunely, mosty
Odpovědět

Jak značit nové silnice pro motorová vozidla?

R
45
39%
S
49
42%
M
13
11%
A
0
Žádná hlasování
I
9
8%
SPMV
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 116

bumbik

Re: Přejmenování rychlostních silnic na dálnice

Příspěvek od bumbik »

mapmane nemůžu se nezeptat ... jak bude v praxi vypadat značení třeba u Příbora na D48 ? zůstane tam to omezení 100 km/h nebo jak? a v návaznosti na to úsek Příbor - NJ ? jak si to mám v praxi představit - modré značení s autíčkem a pod tím značka MPR 110 km/h ?
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Neumím říct, projekty jsem zatím neviděl ...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

mapman píše:Značky SMV by se na čtyřpruhových jedničkách měly postupně začít objevovat už zkraje roku, v mnoha krajích už jsou projekty přeznačení v posledních fázích přípravy.
Můžeš být konkrétní? Dík
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
monin

Příspěvek od monin »

Co ten začátek "nové" D7 a nově otevřený nájezd ve směru k letišti a na Přední kopaninu? Zatím je tam jen provizorní značení, ale nestálo by za to, ho tam buď takto zatím ponechat (je to kupodivu docela dobře vyznačeno) a instalovat tam pak už fungl nové značení, alá nové pojetí? Než instalovat hned teď nové a po Novém roce to zase vše přelepovat?
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Mario

Příspěvek od Mario »

bumbik píše:mapmane nemůžu se nezeptat ... jak bude v praxi vypadat značení třeba u Příbora na D48 ? zůstane tam to omezení 100 km/h nebo jak? a v návaznosti na to úsek Příbor - NJ ? jak si to mám v praxi představit - modré značení s autíčkem a pod tím značka MPR 110 km/h ?
Když se podíváš do té mapy nového pojetí, tak tam je to kolem Příboru zatím jako SMV se 110 km/h.
zesp

Příspěvek od zesp »

Tak si myslím, že to bude zase v háji... Na Impulsu ve zprávách celý den vytrvale informují, že bude Sněmovna tento týden hlasovat o zvyšování rychlosti na dálnicích na 150 km/h. A hned na to přidají nesouhlasná stanoviska Ťoka, Zemana a dopravních expertů... Zase vytržené z kontextu. Aby se toho nakonec nelekli i poslanci a nesmetli nám to celé definitivně...
dvs

Příspěvek od dvs »

Už se ten vrácený zákon projednává ...
hiob

Příspěvek od hiob »

15.9.2015 17:35 Byla schválena senátní verze zákona (bez 150, bez veta policie) 152 hlasy z 163 přítomných. Takže chybí ještě podpis prezidenta, který by s tím asi problém neměl mít.
Mario

Příspěvek od Mario »

A už byl přijat :-) Teď už jen podpis prezidenta a můžeme slavit :-)

hiob: No ty abys nebyl první, viď? :-D
bhs

Příspěvek od bhs »

Jedno se musí uznat. Od odpůrců verze, původně schválené Sněmovnou, je to velmi dobře odpracováno. Bohužel pro některé z nás ....
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
pivko

Příspěvek od pivko »

Myslíte ty, kteří se nyní chtějí nakapsovat z těch 110 milionů, které mají jít na úsekovky na dálnicích a kteří by se zvýšení rychlosti báli jak čert kříže, protože by jim to mohlo ohrozit byznys plán? Tak to potom jo.
bhs

Příspěvek od bhs »

Tím "bohužel pro některé z nás" myslím ty, kteří doufali, že 150 projde.
Jenže 150 neprošla i přes to, že Vámi zmiňovaná připravovaná úsekovka vzala z rukou jediný podstatný argument odpůrců zavedení 150
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
Standa

Příspěvek od Standa »

Paradoxně vnímám jako větší problém to zrušení policejního veta, protože lidé jsou schopni v komunálních volbách zvolit opravdu ledacos (nemusíme chodit daleko - Praha je exemplární příklad :evil: ).
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Policejní veto se neruší, ono už od roku 2001 neexistuje. Mělo se jen nově zavést, ale stávající úprava bude taky nějak fungovat...

Jinak já jsem včerejší schválení novely velmi kvitoval, ať už tak nebo tak, několikaletá práce s přípravou nového pojetí a zvyšování rychlosti na směrově dělených jedničkách se tím konečně přehoupla do reality...
dvs

Příspěvek od dvs »

Za tu práci díky.
Doufejme, že teď se to snad už nezadrhne. Pan prezident na to má 15 dní až mu to přijde.
I když u tohoto zákona člověk nikdy neví. Včera jsem měl nejdřív obavu, že se k tomu nedostanou. Pak mne páni poslanci překvapili, že to celkem rychle projednali ještě do 18:00. Hlavně, že ten zákon stačil projít ještě před avizovanými obstrukcemi kolem EET.

Nakonec mi přišlo možná lepší, že mediálně to mělo titulky 150km/h, než řešít po stopadesáté kde se zvýší rychlost.

Pro informaci fakta:
stenoprotokol: http://www.psp.cz/eknih/2013ps/stenprot ... 900401.htm
hlasování: http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=61301

PS: Je "hrozné", že toto vlákno má 51 stránek jako vlákno k pozemkům na D11...
Standa

Příspěvek od Standa »

Mapman: Měl jsem na mysli zrušení toho znovuzavedení policejního veta, ale to by samozřejmě byla jen taková třešnička na dortu (a možnost 150 by byla přímo kandovaná třešnička :) ). Každopádně nic, kvůli čemu by stálo za to, aby se ten zákon zaseknul a dál zpozdil. Díky moc, že se to podařilo dotáhnout :ok: :ok: :ok: !
pivko

Příspěvek od pivko »

Obec si teoreticky nemůže dělat co chce ani dneska, tedy přinejmenším na dálnicích, SMPV a jedničkách, kde o místní úpravě rozhoduje MD, resp. kraj. Malá obec si dokonce nemůže stanovit místní úpravu ani na místních komunikacích, protože i tam o tom rozhoduje obec s rozšířenou působností. Jenže v praxi to je asi dost jiné a zdá se mi, že kraje ani obce s rozšířenou působností hloupé nápady místních samospráv příliš nekorigují. Takové ty třicítky na silnících první třídy v obcích (viz I/35) jsou toho důkazem.
Standa

Příspěvek od Standa »

Pivko: Od lidí z dopravní policie vím, že je takových míst spoustu, a oni by je rádi zrušili. Na jedničce alespoň mohou apelovat na kraj, ale bez záruky výsledku, u dvojek a trojek už jenom na tu obec s rozšířenou působností (nepletu-li se), u MK si nejsem vůbec jistý.
dvs

Příspěvek od dvs »

Není to trochu o tom, že ten úředník, který rozhoduje ve správním řízení je ve "střetu zájmů". Je vlastně "podřízený" starosty, ale i toho hejtmana nebo ministra.

Ty třicítky mi přijde, že jsou většinou tam, kde není chodník, kde je křižovatka bez rozhledu apod... Opravdové řešení by bylo drahé a složité...

Uvidíme, na kolika místech se objeví ta možná 130.
monin

Příspěvek od monin »

mapman píše:Policejní veto se neruší, ono už od roku 2001 neexistuje. Mělo se jen nově zavést, ale stávající úprava bude taky nějak fungovat...

Jinak já jsem včerejší schválení novely velmi kvitoval, ať už tak nebo tak, několikaletá práce s přípravou nového pojetí a zvyšování rychlosti na směrově dělených jedničkách se tím konečně přehoupla do reality...
No konečně! Já už si snad myslel, že to včerejší schválení nového pojetí, to prolomení ledů těch nekonečných komplikací s přijetím této novely (pád vlády, 150km/h), že to vše přejde mapman, snad bez naprostého povšimnutí... tak šampaňské hned, nebo až po Zemanově podpisu? :)
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Šampaňské až ve chvíli, kdy bude zákon vyhlášený ve Sbírce a bude mít svoje rodné číslo :) Tehdy se skutečně "narodí" :)
monin

Příspěvek od monin »

Rozumím a hlavně gratuluji!! Fakt dobrá práce!! :)
A každopádně zde i rovnou navrhuji pro autory této novely a tohoto zákona, buď pochvalu před nastoupenou jednotkou, nebo eventuálně i před rozvinutou bojovou zástavou.. :D
https://youtu.be/MpWlfMYlXXI?t=2m10s
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

To nás zase čekají práce na stránkách. Změnit erka na dálnice, případně některé rozdělit. Nové možná erka budou přibývat bohužel pomalu.

Je někde konečná verze návrhu?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
monin

Příspěvek od monin »

No koukám, že někdo jako jsem já, kdo je v rámci silniční dopravy naprostý laik, a v podstatě o tom všem ví jen to, že na dálnici se má jezdit vpravo a který ještě ke všemu jezdí paradoxně skoro všude už jen na kole, tak, že takový člověk má z této novely a hlavně tedy z nového pojetí dálnic, daleko větší radost, než někdo, kdo je dokonce možná i spoluzakladatel těchto stánek, které jsou dokonce už od počátku (?) v duchu a stylu tohoto nového pojetí, tedy v zelené barvě a se zelenou značkou dálnice alá CH. Já nevím, pro mě by to byla tedy radost, dělat změny na těchto stránkách v rámci nového pojetí, takto stránky, měnit modré rámečky za červené a mrskat tam jednu zelenou značku dálnice za druhou, místo modrých autíček, nebo naopak povyšovat staré I na SPMV. A zde paradoxně vidím, že pro někoho, který je naopak úplně z opačného strany pólu, než jsem já, že to bude naopak utrpení.. hmmmm, člověk se nestačí celý život divit.. :)
No tak uvidíme, co bude dříve, zda fungl nová a pěkná zelená značka dálnice u Pohořelic, nebo zde, na těchto stránkách u D52. Ale podle reakce a nadšení Lennyho, to vypadá spíše na ty Pohořelice.. :D
Standa

Příspěvek od Standa »

Monin: To malinko přeháníš, Lenny nikde nepíše, že by se na tu práci netěšil ;) ! Naopak je mu líto, že ta nová R budou přibývat jen pomalu a nejraději by to updatoval hned !
Odpovědět

Zpět na „Všeobecné“