Návrhy na změnu dopravního značení
Re: Návrhy na změnu dopravního značení
Chápu, že to někomu může připadat "ze slabšího soudku", ale rozhodně bychom neměli omezovat právo dělat si legraci i z vážných věcí jen kvůli politické korektnosti. Maximálně bych autorům nechal zaplatit náklady na uvedení do normového stavu (pokud to tedy není celé z fotoshopu), jako to tuším udělali i u těch semaforů (kde to ovšem vyšlo poněkud dráž) a jak bych si tipnul, že dopadne i zašantročení prezidentské vlajky (tam byl ovšem větší průšvih u ochranky, že se to vůbec mohlo stát). Mě osobně na tom nejvíc pobavilo, že tam neplácli jen první nápis v arabském písmu, co jim přišel pod ruku, ale dali tam to Německo. Jasně, není to nic těžkého (stačí třeba změnit jazyk na stránce Wikipedie), ale působí to hned lépe.
A co třeba Americká podoba ( grafika a písmo pro kalifornii)Šomin píše:Už asi třetí rok si občas jen tak z dlouhé chvíle předělávám všemožné české značky a teď zjistím, že na to tady existuje vlákno.![]()
Prošel jsem si celé vlákno a některé návrhy se mi opavdu moc líbí, tak zkusím přispět i se svou troškou do mlýna...jsem velkým fanouškem britského fontu (používá jej i Itálie) takhle si představuju, že by mohl vypadat v našem prostředí![]()

DEATH END
Na Rumbursko pojede poničené dopravní značení prohlédnout inspektor Ředitelství silnic a dálnic. „Fotografie zadáme do našeho systému závad, nápisy, které na značky nepatří, odstraníme. Pokud by škoda a náklady na odstranění měly šplhat do tisíců korun, museli bychom podat trestní oznámení,“ řekl Jiří Zeilinger z Ředitelství silnic a dálnic.
Zdroj: http://usti.idnes.cz/arabske-napisy-na- ... zpravy_alh
To jsem nevěděl, že existuje i inspektor ŘSD. To by se mohl kouknout i na to dopravní značení v Praze. Taky mi to někdy přijde, že je psáno v arabštině.
Zdroj: http://usti.idnes.cz/arabske-napisy-na- ... zpravy_alh
To jsem nevěděl, že existuje i inspektor ŘSD. To by se mohl kouknout i na to dopravní značení v Praze. Taky mi to někdy přijde, že je psáno v arabštině.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Bohužel, to není v jeho pravomoci.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Je tu jedna věc, která se blíží, a to je přeznačení hromady značek, návěstí, apod,
příklad:
modrá R1 --> červená D0
modrá R10 --> červená D10
...
Je už jasné, jakým způsobem se to bude dělat? jestli se to všude jen přelepí tou nechutnou samolepkou, nebo jestli se aspoň některé značky vymění za nové?
Bude se to dělat všechno k 1.1.2016 nebo se mužem těšit na pár dní "chaosu" kdy bude "nová" dálnice už červeně, ale značky k ní ještě modře?
Každý kraj si to zrealizuje na své náklady?
příklad:
modrá R1 --> červená D0
modrá R10 --> červená D10
...
Je už jasné, jakým způsobem se to bude dělat? jestli se to všude jen přelepí tou nechutnou samolepkou, nebo jestli se aspoň některé značky vymění za nové?
Bude se to dělat všechno k 1.1.2016 nebo se mužem těšit na pár dní "chaosu" kdy bude "nová" dálnice už červeně, ale značky k ní ještě modře?
Každý kraj si to zrealizuje na své náklady?
Do konce roku se musí vyměnit značky SMV na značky dálnice na prakticky všech eRkách.
Zároveň dojde k přelepení čísel na hlavní trase a v křižovatkách, vymění se jen značky, které nevyhovují, a vymění se malé směrové tabule.
V nasávací oblasti se ale změny budou objevovat postupně, k 1.1. se všechno určitě nestihne.
Zároveň dojde k přelepení čísel na hlavní trase a v křižovatkách, vymění se jen značky, které nevyhovují, a vymění se malé směrové tabule.
V nasávací oblasti se ale změny budou objevovat postupně, k 1.1. se všechno určitě nestihne.
A jak to bude např. v Praze? Např. MO ? Ten zůstane jako SMV? A co ty současné zelené značky?
Nové značky jsou jinak např. těsně před D7 na sjezdu k letišti, díky nové křižovatce. Zůstala sice modrá 7, ale už zmizel symbol autíčka.
Nové značky jsou jinak např. těsně před D7 na sjezdu k letišti, díky nové křižovatce. Zůstala sice modrá 7, ale už zmizel symbol autíčka.
Jak rychle bude reagovat TSK si asi umite sam dobre predstavit...
Tak snad přece Praha a TSK nejsou nějaká Čukotská autonomní oblast..
-
- Kontaktovat uživatele:
Cukotka sice ne, nybrz metropole v srdci Evropy (bohuzel se selesti na tom srdicku)!!!
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
Myslím, že je čas na pár ochutnávek:
- Přílohy
-
- D11.jpg (91.41 KiB) Zobrazeno 7864 x
-
- D10.jpg (48.47 KiB) Zobrazeno 7864 x
-
- D6.jpg (101.25 KiB) Zobrazeno 7864 x
-
- D5.jpg (59 KiB) Zobrazeno 7864 x
-
- 1.jpg (90.72 KiB) Zobrazeno 7864 x
Palec nahoru, vypadá to pěkně.
Super, pěkný. Škoda jen, že zmizela ta Wroclaw. Ale díky bohu zase za ten nový Nürnberg.
Ta IS1a, to je také nějaká novinka? Tu kdyby začala alespoň využívat Praha a TSK při značení z centra ven. A proč se používá např. u toho Turnova jedna značka IS1a a druhá hned IS1e, má to nějaký důvod?
Tak jsem tedy zvědav kde se prvně objeví ta švýcarská IZ1a v reálu. Doufám, že mapman hodí do placu při té příležitosti alespoň kartón Bohemky

Ta IS1a, to je také nějaká novinka? Tu kdyby začala alespoň využívat Praha a TSK při značení z centra ven. A proč se používá např. u toho Turnova jedna značka IS1a a druhá hned IS1e, má to nějaký důvod?
Tak jsem tedy zvědav kde se prvně objeví ta švýcarská IZ1a v reálu. Doufám, že mapman hodí do placu při té příležitosti alespoň kartón Bohemky

Pane bože, proč je tam ta 6 na tom kruháči v Jenči ve směru na Pavlov?
http://mapy.cz/zakladni?vlastni-body&x= ... z%C3%A1pad
Když už tak 606, ale asi ani to ne, protože ta silnice je za Pavlovem přerušená, takže v tomto úseku D6 doprovodná komunikace úplně chybí...
Jinak to vypadá pěkně
http://mapy.cz/zakladni?vlastni-body&x= ... z%C3%A1pad
Když už tak 606, ale asi ani to ne, protože ta silnice je za Pavlovem přerušená, takže v tomto úseku D6 doprovodná komunikace úplně chybí...
Jinak to vypadá pěkně

Asi stare podklady, to je jedno, zustava tam co tam ted je, pouze prelepi to zelene.
Klidně sám koupím dvě krabice! Toto je výsledek naší mnohaleté práce, nekonečného přesvědčování, tisíce hodin řečí, tisíce hodin malování, kdo to nezná, neuvěřil by. Koneckonců je to jedna z největších změn tohoto druhu v Evropě. Zároveň ten čistý systém symbolu dálnice na zeleném podkladu před cíly, řekl bych, jeden z nejpřehlednějších!monin píše:Super, pěkný. Škoda jen, že zmizela ta Wroclaw. Ale díky bohu zase za ten nový Nürnberg.![]()
K dotazům:
1) Ta zelená dálnice rovně bez měst je novinka, na tu jsme extra pyšní

2) IZ1a jsou objednané tisíce, už v prosinci je potkáte.
3) IS1a a IS1e je rozdíl ten, že v nasávací oblasti furt pojedete na symbol dálnice na zeleném podkladu. Na posledním odbočení už na Dx se poprvé objeví červené číslo, které je pak vždy na Dx opakováno. Mimochodem to už je tak dneska.
4) Spolu se na Nürnbergu atd. shodujeme. Konkrétně ta Wroclaw zde vcelku ztratila smysl dokud se D11 nedostaví. Navigace vás dnes povede D10 a A4, takže je to asi dobře, že tady nebude na D11. Přesto na první IS8b na D11 zůstává.
Fakt klobouk dolů a upřímně gratuluji. Honzovi jsem to říkal osobně, vám alespoň tedy takto. Jakkoliv se pohybuji úplně v jiné sféře, naprosto přesně si dovedu představit to nekonečné a únavné přesvědčování všech těch, kteří by tu nejraději zakonzervovali vše a na věky. Sám jsem něco podobného zažil, i když samozřejmě jen v naprosto miniaturním rozměru, v porovnáním s tímto, když jsem se snažil "jen" jako občan prosadit obyčejnou změnu trasy a jednu novou zastávku MHD v Chrudimi. A byl to neskutečný a neuvěřitelný boj.
Fakt obdiv, že se vám to vše a takto podařilo prosadit. A to do toho nepočítám ještě to extempore Nečas/Zeman/Rusnok/Sobotka. Jakkoliv tu občas dávám za vzor Rakousko, Itálii, nebo i Slovensko v některých věcech, tak v tomto, co se vám tu teď podařilo prosadit, tak v tomto nám nyní tyto země (a většina dalších) nebudou sahat ani po kotníky. A pokud se také konečně nějak elegantně vyřeší i ta Praha (musí) a pokud se ty novinky uchytí i na těch krajích (ti strejdové o kterých píšete - musí se jim trochu pomoc), podaří se zároveň i ty zahraniční cíle na D0 jak psal Honza a ještě k tomu i pořádný design DZ 21.století, tak fakt není co řešit. Budeme mít opravdu super perfektní systém značení dálnic a silnic. Ještě jednou gratulace a velký dík.
P.S. A ode mě, si toho važte alespoň 2x tolik! Protože mě se jen tak hned něco nelíbí, Slovenskem a Rakouskem jsem odkojený a poslední roky jezdím už skoro jen na kole a nebo vlakem!
Fakt obdiv, že se vám to vše a takto podařilo prosadit. A to do toho nepočítám ještě to extempore Nečas/Zeman/Rusnok/Sobotka. Jakkoliv tu občas dávám za vzor Rakousko, Itálii, nebo i Slovensko v některých věcech, tak v tomto, co se vám tu teď podařilo prosadit, tak v tomto nám nyní tyto země (a většina dalších) nebudou sahat ani po kotníky. A pokud se také konečně nějak elegantně vyřeší i ta Praha (musí) a pokud se ty novinky uchytí i na těch krajích (ti strejdové o kterých píšete - musí se jim trochu pomoc), podaří se zároveň i ty zahraniční cíle na D0 jak psal Honza a ještě k tomu i pořádný design DZ 21.století, tak fakt není co řešit. Budeme mít opravdu super perfektní systém značení dálnic a silnic. Ještě jednou gratulace a velký dík.

P.S. A ode mě, si toho važte alespoň 2x tolik! Protože mě se jen tak hned něco nelíbí, Slovenskem a Rakouskem jsem odkojený a poslední roky jezdím už skoro jen na kole a nebo vlakem!

V tomhle místě I/6 pořád není převedená pod kraj, mapy.cz jsou s číslováním poněkud "dopředu". Oficiálně je to, nepletu-li se, I/6J.Adam108 píše:Pane bože, proč je tam ta 6 na tom kruháči v Jenči ve směru na Pavlov?
...
Jinak nové značení vypadá fakt super, gratulace všem zúčastněným

Zahřálo mě u srdce (a vzpomněl jsem si na toto vlákno), když jsem včera jel po Východní spojce od čerňáku směr JS a zpozoroval jsem v opraveném úseku cedule s D0 místo R1.. good job 

tak jsem to vyfotil snad trochu lépe i když to zas vypadá trochu nereálně... 
dalších pár fotek i z "okolí" http://kasme.rajce.idnes.cz/d0-151108/

dalších pár fotek i z "okolí" http://kasme.rajce.idnes.cz/d0-151108/
A když tak vidím kasmeho fotku, úplně jsem zapomněl zajásat nad značkou křižovatky dálnic.. dream come true.. 

to dj-bobr: Úplně identická situace a následná reakce rovněž... 

len skoda modrych odpocivok a velkeho pisma, mohlo to byt este lepsie
-
Velké písmo je, myslím, poslední nedotažená věc. Jinak velké díky všem zainteresovaným, vše ostatní je velká paráda!
Netušil jsem, že tady někdo z fóra přímo podílí na změně dopravního značení .... tak teď už to vím a gratuluji. Mě se to líbí a děkuji za nás prosté uživatele