Kde to bylo ...
-
Jan Petzold
Re: Kde to bylo ...
No tak po takto masivní nápovědě bych řekl, že je to tady... Jsem sice místní, ale je to tam dost jiné dneska.
https://www.google.cz/maps/@50.005492,1 ... AVIwfw!2e0
http://www.mapy.cz/zakladni?x=14.667479 ... d=32089056
https://www.google.cz/maps/@50.005492,1 ... AVIwfw!2e0
http://www.mapy.cz/zakladni?x=14.667479 ... d=32089056
Něco málo z historie. Alespoň jednoho místního to určitě potěší.
- Přílohy
-
- silnice.jpg (376.74 KiB) Zobrazeno 8262 x
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Já bych řek, že tady http://www.mapy.cz/s/kAFp
Ano, je to urcite tam.....poljaq píše:Já bych řek, že tady http://www.mapy.cz/s/kAFp
Zda se mi to, nebo to auto v levem pruhu na Teplice jede v protismeru??
Funkční půlprofil, tatraplán je pravděpodobně stavební. Vzadu je modrá tatrovka na dokončovaném pásu. Plus tamtéž nějaké zemní práce.
No to je krása, rozšiřování Bílinské, foceno z míst u dnešního exitu Kladruby-východ, což byl původně pouze most přes silnici
Musítobýtčtyřpruhové všech zemí, spojte se!
jaký to je cca. rok? Tipuji kolem '85?
IMHO to není tatraplán, ale 603....kalanis píše:Funkční půlprofil, tatraplán je pravděpodobně stavební.
Btw. jake byly vlastne plany s touto komunikaci dale smerem na hranice? Ten mohutny prutah Teplicemi a zeleznicni nadjezd na jiznim okraji Dubi s pripravou na 2+2 usporadani nasvedcuji tomu, ze se melo pokracovat dale do hor. Mel vest ctyrpruh az nahoru a suplovat tak jako levnejsi varianta absenci D8?
Ještě 10 let uberte pane kolegoadamos píše:jaký to je cca. rok? Tipuji kolem '85?
Zajímavá otázka, na kterou již dobrých 20 let marně hledám odpověď. Je pravda, že ty nadjezdy jsou evidentně připravené pro rozšíření, na druhou stranu kudy pak dál?siesa píše:Btw. jake byly vlastne plany s touto komunikaci dale smerem na hranice? Ten mohutny prutah Teplicemi a zeleznicni nadjezd na jiznim okraji Dubi s pripravou na 2+2 usporadani nasvedcuji tomu, ze se melo pokracovat dale do hor. Mel vest ctyrpruh az nahoru a suplovat tak jako levnejsi varianta absenci D8?
I když nějaký projekt či alespoň studie obchvatu existovat musela, protože si pamatuji, že někdy v 90 letech ministr zdravotnictví možnost stavby definitivně za svůj resort zamítl s odůvodněním zásahu do ochranné zóny lázní Dubí.
Reálně si ale myslím, že čtyřpruh mohl být někam na kraj Dubí a končit na případném křížení s tehdejší I/13, ale je zas otázka zda vůbec existovala nějaká varianta pokračování "podkrušnohorské magistrály" směrem k Ústí nad Labem. A je možné, že v době kdy se průtah Teplic dokončoval se opět plány změnily a bylo rozhodnuto stavět dnešní R63 + D8, takže čtyřpruh skončil kde skončil.
Kdo nejrychleji pozná toto místo?
- Přílohy
-
- silnice.jpg (375.9 KiB) Zobrazeno 7817 x
Ahoj všem, je to moje první psaní tady na fóru.
Fotka je určitě ze silnice I/43 - obchvat Černé Hory, most přes potoční ulici.
Fotka je určitě ze silnice I/43 - obchvat Černé Hory, most přes potoční ulici.
Dobrý, první příspěvek a hned uhodne hádanku. Gratuluji 
-
vodouch2000
vodouch2000: a ty jsi tam taky, mezi těmi dělníky, nebo jsi to fotil?
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Pan Janda mi psal, kde to je, dokonce i měsíc, kdy to bylo foceno. Poznal to na první pohled.
No podle toho krásného štětování bych to typoval ještě na předválečnou, nebo maximálně stavbu do konce 50let. Osobně typuji některý z úseků dálkové silnice Plzeň-M.Ostrava, ale blíže si netroufám 
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Pan Janda je take uplne jina kapacita na historii dalnic nez zbytek nas vsech tady.Lenny píše:Pan Janda mi psal, kde to je, dokonce i měsíc, kdy to bylo foceno. Poznal to na první pohled.
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
Zkusil bych si tipnout, že by to mohlo být na I/29 od Podolského mostu k Temešváru.
-
vodouch2000
Poprosím Lennyho, aby to za nějaký čas odhalil, protože já vím jen číslo silnice a přibližnou lokalitu. To samé pokud někdo uhodne. Díky! Pro monina: V době výstavby, a ještě docela dlouho potom, jsem byl na houbách 
Hodně zajímavý tip, tahle stavba mě vůbec nenapadla, jsem zvědav jestli je to správně, mně to taky tak přijdeKuba35 píše:Zkusil bych si tipnout, že by to mohlo být na I/29 od Podolského mostu k Temešváru.
Tak bych to s dovolením rozčísl, protože se mi podařilo tu fotografii dohledat. Tip Kuby35 byl naprosto správný, jedná se o stavbu silnice navazující na Podolský most směrem na Písek, domy vykukující v pozadí je skutečně Temešvár. Dnes se jedná o silnici I/29, původně to byla I/33, fotka je zhruba z tohoto místa, odkaz na článek s fotografií
-
Tomas 1975
Je to správně. Pouze upřesním - přelom června a července 1942
-
Tomas 1975
Tentokrát to bude trošku složitější.
Fotografie z vytyčování jednoho mostu budovaného společně s přeložkou silnice.
Fotografie z vytyčování jednoho mostu budovaného společně s přeložkou silnice.
- Přílohy
-
- jpeg521.jpg (124.7 KiB) Zobrazeno 6795 x
Mě jedno místo napadá. Vestecký most přes Slapy? Ale, že by jsme už podruhé byli u Vltavy?