Odpověď: Až zároveň s otevřením levé poloviny. Viděl jste dobře, už je skutečně položený obrus, ale zbývá ještě osadit lampy (dnes), zaberanit ocelová svodidla, osadit betonová svodidla, osadit portály dopravního značení, nalajnovat ...vodouch2000 píše:Pokud jsem dobře viděl, tak na bypassu HK -> CR už je položený finální obrus. Zbývá nalajnovatOtázka, pustí se na bypass doprava ze staré (současné) poloviny, nebo až po převedení na nový pás?
I/37 Pardubice, stavby na průtahu městem
Re: I/37 Pardubice, stavby na průtahu městem
Tak jsem zabrousil na youtube kanál ŘSD a co nevidím, čerstvou vizualizaci dostavby MÚK Palackého. Ke shlédnutí zde: https://www.youtube.com/watch?v=1ZIsF8piQzI
-
vodouch2000
Marťasi, díky za odkaz. Na vizualizaci mě malinko vyděsil jeden fakt, a to, že ze směru HK -> CR prochází obloukem jen jeden pruh, ten druhý se před MÚK odpojuje jako I/36. Trochu nechápu proč, místo by tam bylo i pro plnohodnotný 4-pruh skrz celý úsek (místo tam, zdá se, je), napojení I/36 na I/37 ve směru na CR by mohlo být připojovacím pruhem. Není to škoda to takto "degradovat", byť jen v jednom směru?
- Přílohy
-
- MUK_Palackeho.jpg (219.72 KiB) Zobrazeno 8031 x
Díky za odkaz. Vodouch2000: přesně toho jsem si taky všiml... Možná si říkají, když už to je degradované na novém kruháku u Trojice, tak proč ne také jinde... Hlavně pokud by se jednou dostavěl 4-pruh do CR, tak by se to mělo řešit.
Já osobně si myslím, že to problém nebude. Provoz se na MUK Palackého dělí tak půl na půl a dole na kruháči taky. Spíš jsem si všimnul, že je ve videu ještě zachycena situace bez sjezdu k Lidlu a s nyní udělanou provizorní odbočkou.
-
Martin96
- Kontaktovat uživatele:
Co jsem někde vyčetl na facebooku, tak ten původní sjezd k Lidlu má patřit MHD (má se stavět také jednosměrná trolejbusová trať). Vše ostatní pak v místě nového (nyní provizorního) sjezdu.
-
JohnyRockNRoll
Zatím to asi půjde i takhle, ale pokud je vizualizace přesná, tak nechápu, proč se ten pruh nejdřív vlastně fyzicky postaví a pak se nevyznačí. Šířka se zdá v místě s jedním pruhem stejná, jako pak dál, kde už jsou pruhy dva. Přitom by stačilo opravdu málo a vedle průběžných pruhů by se normálně vešel připojovák z centra na Chrudim. To to fakt bude takhle o tolik levnější, že to nestojí za to udělat to zrovna pořádně? Nebo se snad fakt jednou počítá se čtyřlístkem na MÚK Závodiště a tohle že by se pak udělalo s ním?
Podle mého je spíš škoda, že se nepoužil prostor původního nájezdu od HK, ale muselo by se zasáhnout do vnitřního prostoru křižovatky, kde jsou garáže, a to je asi ten důvod proč ne.
V současném stavu je vidět hodně zmatených řidičů, kteří, když chtějí jet od HK doleva (k nádraží), tak musí do pravého pruhu a opačně kdo chce "rovně" musí odbočit doleva (ale tohle řazení by asi mělo vyřešit značení).
Co se týká provozu tak ze současného stavu ještě ukrojí severovýchodní obchvat a D35 do Ostrova a naopak přidá dostavba D11 k hranicím, takže se uvidí nejdřív tak za 5 let.
V současném stavu je vidět hodně zmatených řidičů, kteří, když chtějí jet od HK doleva (k nádraží), tak musí do pravého pruhu a opačně kdo chce "rovně" musí odbočit doleva (ale tohle řazení by asi mělo vyřešit značení).
Co se týká provozu tak ze současného stavu ještě ukrojí severovýchodní obchvat a D35 do Ostrova a naopak přidá dostavba D11 k hranicím, takže se uvidí nejdřív tak za 5 let.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Jen se domnívám, že ty garáže, podobně jako po celé republice a to různé i zahrádkářské osady, tam byly povoleny na dočasné užívání, než se bude stavět komunikace. A znáte to, majitelé nejprve řeknou "jasně, s tím počítáme", ale pak když se to má bourat, tak najednou zakládají různá sdružení, spřáhnou se s kdejakými aktivisty a stavět se nemůže.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
-
vodouch2000
Dnes byla dokončena podkladní vrstva na posledním nedodělaném úseku. Čeká ji chladnutí a v následujících dnech pokládka ložné a obrusné vrstvy. Do středy by mělo být hotovo. Pak testování a zkoušky kvality a týden před Vánoci se to snad spustí. (zdroj fcb stránky Naše Pardubice)
- Přílohy
-
- Pardubice_podkladni_vrstva_mosty.jpg (225.27 KiB) Zobrazeno 7481 x
-
vodouch2000
Foto z dnešního dne. Osazovalo se zábradlí a pokládá se další vrstva balené směsi. Zatím je vše podle aktualizovaných plánů. Zítra se snad bude pokládat obrus. Další týden (cca 20.12.) předčasné uvedení nové poloviny do provozu. (zdroj: Facebook Naše Pardubice)
- Přílohy
-
- 1.jpg (213.36 KiB) Zobrazeno 7326 x
-
- 2.jpg (169.66 KiB) Zobrazeno 7326 x
Fandím.
Jen s tím počasím jako kdyby nemohlo bejt ještě aspoň jeden den nad nulou.
Jen s tím počasím jako kdyby nemohlo bejt ještě aspoň jeden den nad nulou.
Tak stavebně (až na vodorovné značení) to vypadá hotové a dokonce tam odpoledne už nebyla vidět ani noha. 
-
vodouch2000
No prima! A kdypak se cca bude lajnovat, nevíte? Chtějí to otevřít (převést) 20. 12., což je úterý...
Lajny o víkendu, pak kontrola s policií a převedení nakonec ve středu. PS: dnes byly zátěžové zkoušky 
-
vodouch2000
Paramo je převedené na novou polovinu (cca od 10:30). Technika se přemisťuje na starou polovinu.
Potvrzuji. Byl jsem u toho. Mám to natočené. Vše podstatné vyjde na Idnesu cca do 13. hodiny. I s fotkama. Ještě sepíši možná něco do zítra. Zážitky jsou jen a jen pozitivní 
Slibovaný výsledek mé dnešní zastávky je zde: http://pardubice.idnes.cz/na-silnici-u- ... zpravy_jah
Díky za článek a za fotky, mimochodem, proč je v článku to video dvakrát?
D0, D1, I/3, D11 a D35
martas: ty záběry na začátku.. jsou odtud, odkud si myslím, že jsou? 
-
Martin96
- Kontaktovat uživatele:
Projížděl jsem tamtudy už v 9 hodin, kdy byl převeden teprve pás směr HK a musím uznat, až na malá zdržení způsobená stavebními dělníky je provoz plynulý. Jen tak dál, to nejhorší snad máme za sebou. 
Nechci byt hnidopich ale nechybi Vam v citovane vete slovo "silnice" tedy " useku silnice prvni tridy "martas píše: další etapu přestavby kritického úseku na nejvytíženějším úseku první třídy v kraji
Tak postupně. Dvě videa jsou dané nastavením toho programu. Nevím, proč je to tam dvakrát
Slovo silnice v začátku článku je dopsané. Díky za poznámku
A záběr ze začátku videa je ještě z pátečních zátěžových testů. U toho jsem nebyl, takže nevím, odkud to náš externí foťák natáčel. Nicméně mám tušení. Ale povolení k výlezu nahoru určitě měl 
Jen je skoda toho bypassu od dukly na Hradec. Ten by podle me kolonam u zavodiste pomohl nejvice. Moc nechapu co je nebezpecneho na svedeni dvou pruhu do jednoho. Vlastne asi chapu - lidi neumi zipovat achjo...
Souhlas, zipování je u nás děsnej problém i když zrovna tady na té stavbě se už muselo zipovat jak na KO tak i proti na Palackýho z vedlejší. Jen kdyby lidi využívali celou délku souběžných pruhů.