I/37 Hradec Králové – Pardubice

[1. úsek] Trutnov (I/14, I/16) – Jaroměř (I/33)
[2. úsek] Hradec Králové (I/31) – Opatovice (D35) – Pardubice (I/36) – Chrudim (I/17) – Ždírec nad Doubravou (I/34) – Žďár nad Sázavou (I/19) – Velká Bíteš (D1)
Odpovědět
prisec

Re: I/37 Hradec Králové - Pardubice

Příspěvek od prisec »

Tikal už byl právoplatně vyvlastněn. Odvolal se a teď to leží na soudu. On ten pozemek nechce prodat jenom proto, že se zbytečně (podle něho) vyhazují peníze za obchvat, který prý není potřeba protože na tu intenzitu prý stará I/37 bohatě stačí. Také prohlásil, že pokud intenzita dopravy dosáhne určité hranice pak pozemek prodá nebo dá ŘSD. Takže nevím jestli je to spekulace, když za ten pozemek "nic nechce." Je to jenom, jak již řekl soud obstrukční jednání, protože se jedná o pozemek ke kterému nemá přístup.
Jinak už se koplo i na druhou stranu tedy směrem od SIKA (směr HK) k Tikalově úžině cca 800m. Zatím se provedla skrývka ornice. Takže doufejme že se na jaře začne.
Apofis74

Příspěvek od Apofis74 »

Jsem rad ze tu bylo vysvetleno ze spekulativni koupe je trestna. To ze ted rika ze to nechce prodat nebo dalsi jeho blaboli ale nedokazuje ze to nemel v umyslu. Tvrzeni proti tvrzeni. Ale jinak by nebylo spatne kdyby se to uz konecne zacalo trestat tak jak ma. No doufejme ze to uz nebude dlouho trvat.
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

Apofis74 píše:Jsem rad ze tu bylo vysvetleno ze spekulativni koupe je trestna.
Pan Tikal je očividně čestný člověk, protože u soudu tvrdil, že si pozemek koupil proto, aby blokoval stavbu, protože podle jeho názoru není ve veřejném zájmu. Soud ovšem prohlásil, že již dříve bylo prokázáno, že stavba ve veřejném zájmu je. Tudíž uznal vyvlastnění jako opodstatněné.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Petr Pokorný píše: Pan Tikal je očividně čestný člověk, protože u soudu tvrdil, že si pozemek koupil proto, aby blokoval stavbu, protože podle jeho názoru není ve veřejném zájmu. Soud ovšem prohlásil, že již dříve bylo prokázáno, že stavba ve veřejném zájmu je. Tudíž uznal vyvlastnění jako opodstatněné.
A toto je třeba ocenit, že to řekl na přímo a neschovával se jako někteří za ekologii.
R48 -> D48 se podařilo!
kik

Příspěvek od kik »

prisec píše:...On ten pozemek nechce prodat jenom proto, že se zbytečně (podle něho) vyhazují peníze za obchvat, který prý není potřeba protože na tu intenzitu prý stará I/37 bohatě stačí. Také prohlásil, že pokud intenzita dopravy dosáhne určité hranice pak pozemek prodá nebo dá ŘSD.
Tedy nevim kde prisel p. Tikal na to ze stara I/37 kapacitne staci. Kdo to zna tak vi, ze od konce ctyrpruhu u Brezhradu se obvykle v kteroukoliv denni dobu jezdi v kolone, ktera se, s vyjimkou noveho useku, tahne az do Pardubic. A pokud chce nekdo od HK odbocit do Vysoke a neuhne dost doleve k delici care, tak zastavi celej smer od HK. Tam mel byt uz davno minimalne odbocovaci pruh, silnice je pro nej siroka dost.
martas

Příspěvek od martas »

ŘSD konečně aktualizovalo letáky o dosud nerozšířených stavbách na I/37. viz zde: http://www.rsd.cz/catalog/Stavime-pro-v ... tovice.pdf

http://www.rsd.cz/catalog/Stavime-pro-v ... zenice.pdf
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

No ta aktualizace je sice chvályhodná, ale nedá mi to si nepostěžovat, že se mohly zaktualizovat i mapy v těch letácích. :(
wazer.cz
Pište česky, prosím!
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Majkii píše:No ta aktualizace je sice chvályhodná, ale nedá mi to si nepostěžovat, že se mohly zaktualizovat i mapy v těch letácích. :(
V pondělí budou, to bylo první na co jsem si stěžoval, co jiného taky mapman může... :)
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

To jsem rád, že jsem si toho nevšiml sám :)
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Mario

Příspěvek od Mario »

Také mi to vadilo a chtěl jsem o tom napsat, ale vy byste mi zas řekli, že jsem puntičkář.. :-)
František2

Příspěvek od František2 »

Chci se zeptat - nedávno jsem začal pravidelně jezdit od Žďáru do Hradce Králové a nechápu ten semafor uprostřed Pardubic na "obchvatu" I/37 (u závodiště). Jak je to tam zamýšleno do budoucnosti? Po rozšíření tam ten semafor zůstane? Podle mě jde o největší špunt široko daleko.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Bude tam kruhák s přímými rampami...
Apofis74

Příspěvek od Apofis74 »

on kdyby tam ten semafor ted nebyl tak to by byl sakra mazec v Pardubicich. Stalo by to celej den a ne jen odpoledne
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

A to rozšíření s MÚK už prý není podmíněno zrušením (přeložkou) železniční trati, je to pravda? Někdy před časem to takhle kdosi prezentoval na K-Reportu.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Mario

Příspěvek od Mario »

Já mám dojem, že jediný problém byl s odstraněním ekologické havárie, kterou tam způsobilo Paramo - jsou tam prý nějaké olejové tůně nebo něco. Vím, že na to tehdy vláda měla schválit další 1 mld. na odstranění, ale nevím, jak to dopadlo, nevšiml jsem si, že by se tam něco dělo... Mě štve, že západní obchvat silnice I/2 která vede přímo do města není přeložena na hotovou MÚK jižně na I/37. Až teď se tím nějak začali zabývat..
Mike

Příspěvek od Mike »

Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Majkii píše:A to rozšíření s MÚK už prý není podmíněno zrušením (přeložkou) železniční trati, je to pravda? Někdy před časem to takhle kdosi prezentoval na K-Reportu.
Ano je to pravda, další jízdní pás bude postaven východně od současného.

Ten kruháč je tam proto, pro druhou rampu tam není v současných podmínkách prostor a aby byl pojen i směr Ohrazeníce - Chrudim. Světelná křižovatka jim asi vyšla huře. S dostavbu bych viděl po výstavbě Medlešické spojky.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Apofis74

Příspěvek od Apofis74 »

Takze mate nekdo info nebo treba nejake navrhy jak by to melo vypadat smerem na Chrudim od mista kde konci ctyrpruh u Parama??
PetrK

Příspěvek od PetrK »

Nakoukněte do ÚP Pardubic http://gis.mmp.cz/up/doc/up_hlavni_leg.pdf
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Jak bude vypadat MUK Palackého netuším, zkusím to někde sehnat. O Pardubice-Trojice, rozšíření nějaké info mám.
Apofis74

Příspěvek od Apofis74 »

tak sem s tim
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Stavba Pardubice-Trojice, rozšíření
je projektována v kategorii S 24,5/70 a měří 0,986 km. 31. března 2004 bylo zveřejněno Oznámení EIA, ze závěrů zjišťovacího řízení vyplynulo, že záměr nebude dále posuzován. V prosinci 2006 nabylo územní rozhodnutí právní moci. V listopadu 2007 Chládek a Tintěra zpracovali dokumentaci pro stavební povolení.
Součástí stavby je MÚK Závodiště, 2 mosty, 2 podchody, 1 lávka, rekonstrukce nadjezdu, úpravy silnic I/2 (241 m) a II/332 (114 m), 5 opěrných zdí (1061 m) a cyklostezka (1401 m).
Stavba začíná za MÚK Palackého se silnicí I/36 a je vedena v souběhu se železniční tratí Rosice nad Labem - Havlíčkův Brod k MÚK Závodiště se silnicí I/2, za kterou končí. Trasa bude rozšířena o levou polovinu vozovky. V MÚK Zavodiště bude postavena okružní křižovatka, která bude zprostředkovávat všechna propojení, pro směr do Chrudimy je navržena příma větev.
Náklady na výstavbu jsou plánovány na 789 milionů Kč. Pro rok 2009 je na stavbu vyčleněno 5 milionů Kč. Realizace je plánována v období prosinec 2012 až červen 2014.
Mario

Příspěvek od Mario »

Když se silnice mezi PCE a HK staví o šířce 24,5 znamená to, že nemůže být převedena na rychlostní silnici, protože rychlostní musí mít minimálně 25,5? Líbí se mi, jak je to na R56 mezi Ostravou a Frýdkem Místkem. Mezi těmito krajskými městy by to bylo také super. Jezdit po takové silnici 90 je vážně vopruz... Doufám jen, že až bude dokončená, že tam dají zákaz vjezdu cyklistům, kteří mohou jezdit po staré trase...
pavel.hrdina
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.hrdina »

Mario píše:Když se silnice mezi PCE a HK staví o šířce 24,5 znamená to, že nemůže být převedena na rychlostní silnici, protože rychlostní musí mít minimálně 25,5?
To urcite neznamena, ponevadz u nas existuje porad dost rychlostek v parametrech R 22,5 resp. stavebne i S 22,5 (pricemz na R46 je nejstarsi kousek tesne pred MUK R46 x R35 dokonce jen v kategorii S 20,5!) a zatim jedine 2 useky v R 25,5 jsou na R7 (pricemz nekolik useku jinych rychlostek je R 26,5 a vyssi, ale to jsou tezke vyjimky).
Mario píše:Líbí se mi, jak je to na R56 mezi Ostravou a Frýdkem Místkem. Mezi těmito krajskými městy by to bylo také super. Jezdit po takové silnici 90 je vážně vopruz...
Mezi FM a OV je kupodivu plnych R 26,5 a souhlas, ze i na S 24,5/100 je povolena 90 velka pruda. I/37 mezi HK a PU je jednoznacny kandidat na prevedeni mezi rychlostky az takova koncepcni zmena jednou bude na poradu dne.
Mario píše:Doufám jen, že až bude dokončená, že tam dají zákaz vjezdu cyklistům, kteří mohou jezdit po staré trase...
No toto by teoreticky nemel byt velky problem. A traktory bych zakazal tez. ;-)
Mario

Příspěvek od Mario »

Máme tady rychlostní silnice se starými parametry, ale ty byly stavěny podle starých norem. Nyní platí jiné parametry pro nové Rka, a nové silnice by měly být stavěny jen podle nových parametrů, a tam je právě to minimum 25,5 ne?
Odpovědět

Zpět na „I/37“