Návrhy na změnu dopravního značení
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Re: Návrhy na změnu dopravního značení
Jenže v Rakousku se ty jejich oválky nevztahují k názvu vedle něho. U nás na to jsme zvyklí a možná to je i v normě, nevím. Ale každý kraj jiný mrav. I u nás se najdou české cíle a u nich oválek.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Ano, ale to už jsme tady přece řešili. Z Vídně nebo Mnichova to zrovna funguje, ale z Prahy je (D) do půlky směrů, takže to musíme mít přiřazené k městu, ne státu.monin píše:Tak pokud se nepletu, tak by se ta titěrná Plzeň měla změnit na "normální" PLZEŇ, a k ní by měl přibýt konečně ten Norimberk s D, ne? Jako to bude všude na hlavních kříženích D0..? Či toto je už finální "nová" podoba? Ale jinak mě těší, že tu mám nového zdatného zastánce, dalšího bojovníka za oválky a zahraniční cíle..
Napsal jsem, proč není D u Plzně a např. A nebo PL u Brna na odbočování na D1. Kdybych to myslel i se zahraničníma městama, tak to tak napíšuElWapp píše:To že by oválky mohly být bez měst jste nepsal. Souvislost se značením Grazu nechápu.Aram96 píše:Pěkná blbost. Právě jsem to psal proto, že tady ty oválky by mohly být i bez měst.ElWapp píše:To bude proto, ze Plzen neni v Nemecku a Brno neni v Rakousku.
Jinak na váš blbý postřeh vám odpovím: Graz je v Itálii, Chorvatsku nebo Slovinsku ??
Psal jste, že Brno není v Rakousku, tak jsem vám ironicky odpověděl tím Grazem. Protože na rakouské A2 je prostě město Graz a u toho tři oválky H I SLO i bez zahraničních měst, na každé značce. Tak to má vypadat, cizince moc nezajímá, do jakého města dálnice vede, ale i když jedou s navigací nebo bez, tak rádi uvidí, že jedou správně do Chorvatska. Víceméně nechápu, proč nemůžeme dávat oválky i bez Nurnberg či Wroclaw.
Jinak mimochodem, na D1 u Brna krásné značky, a hlavně na odpočívky se vzdálenostmi k další na D1 i na D2
(D) by bylo na D4, D5, D6, D7, D8 a D10 (tudy do Žitavy).
(A) na D3, D1
(PL) na D10, D1, stejně jako (SK)
A to značení u Vídně bylo taky dlouho jenom pro Čechy, Morava jezdila jinak. (mmchdm Vídeň má streetwiev...? paráda)
(A) na D3, D1
(PL) na D10, D1, stejně jako (SK)
A to značení u Vídně bylo taky dlouho jenom pro Čechy, Morava jezdila jinak. (mmchdm Vídeň má streetwiev...? paráda)
Ale z Vídně do Itálie také jedete dvěma směry. Na značkách jsou I všude na Graz, ale do Itálie se jede i přes Salzburk a Německo a pak se vrací do Rakouska a pokračuje do Itálie. Čísla dálnic neznám nazpaměť, tak zde nechci machrovathh píše:Ano, ale to už jsme tady přece řešili. Z Vídně nebo Mnichova to zrovna funguje, ale z Prahy je (D) do půlky směrů, takže to musíme mít přiřazené k městu, ne státu.monin píše:Tak pokud se nepletu, tak by se ta titěrná Plzeň měla změnit na "normální" PLZEŇ, a k ní by měl přibýt konečně ten Norimberk s D, ne? Jako to bude všude na hlavních kříženích D0..? Či toto je už finální "nová" podoba? Ale jinak mě těší, že tu mám nového zdatného zastánce, dalšího bojovníka za oválky a zahraniční cíle..
Jeni013, Ne, D má být na D5 a u toho Nurnberg, na D8 u toho Dresden. PL nyní na D1 bez města, v budoucnu i na D11 s Wroclaw a na D1 klidně odstranit. "A" má být na D1 už teď, v budoucnu i na D3 a k tomu Linz a k D1 přidat Wien. SK na D1 a potom D2, prostě prioritní směr.
U Vídně mají Prahu a Brno rozdělené od doby kdy se směry rozchází.
Oválek bez města je nesmysl a že to tak mají Rakušáci je jejich problém. Tam se to dá ještě pochopit ve Vídni, kde na Itálii a Slovinsko vede jen jedna cesta, ale někde na jihu je už s tím Slovinskem bez Mariboru, Ljubljane nebo i Murské Soboty problém. Když pojedu v Praze po okruhu od Ruzyně a u odbočky na Plzeň uvidím "D" na co mi je bez Nürnbergu? Akorát na to aby mě zmátlo, protože já chci do "D" jet přes Strakonice, protože potřebuju do Passau. To samé "PL". Hodím ho na Brno a odbočí mi tudy i Wroclawští a Štětínští...
-
Honey72
Praha je křižovatka Evropy, nemáme z Prahy do sousedních států ani jeden prioritní směr a u sousedů tedy příklad brát nemůžeme.
jeni013: vypadla ti tam D11 (PL) + (SK)
Prostě těch výpadovek z Prahy do každého státu je hodně.
jeni013: vypadla ti tam D11 (PL) + (SK)
Nejen z Prahy, když vezmu Brno tak SK může vést teoreticky po D2, II/380 a taky po D1 a odbočit na I/50 u Holubic. A o PL v Ostravě ani nemluvím
-
Honey72
A třeba takové Karlovy Vary by mohly mít (D) teoreticky dokonce na všech výjezdech z města 
Ano, mě by se také líbily oválky samostatně, třeba u čísel silnic nebo dokonce na samostatné směrovce, jenže podobné výstřelky si můžeme dovolit opravdu jen v místech, kde je jen jedna trasa k sousednímu státu. Tedy většinou už jen na dané silnici kousek před hranicemi.
Ano, mě by se také líbily oválky samostatně, třeba u čísel silnic nebo dokonce na samostatné směrovce, jenže podobné výstřelky si můžeme dovolit opravdu jen v místech, kde je jen jedna trasa k sousednímu státu. Tedy většinou už jen na dané silnici kousek před hranicemi.
A že máme to osmičkové výročí "mnichova", tak v roce 1939 by na hypotetickém okruhu byl oválek s hakenkreuzem na všechny výjezdy...
Pro mě je důležité, že se pojmenovávají města v jazyce domovského státu. V současné době bojuji s mapami od gůglu, bo Zwickau jako Cvikov jsem rozeznal, alě že Plauen je Plavno a v PL Września jako Vřesno a Gniezno jako Hnězdno, to už vyžaduje zapojit představivost...
Pro mě je důležité, že se pojmenovávají města v jazyce domovského státu. V současné době bojuji s mapami od gůglu, bo Zwickau jako Cvikov jsem rozeznal, alě že Plauen je Plavno a v PL Września jako Vřesno a Gniezno jako Hnězdno, to už vyžaduje zapojit představivost...
Uznávám, že u Prahy to bez měst asi je blbé, každopádně jsem rád že na okruhu přibude Wroclaw, Dresden, Nurnberg plus oválky.adi88 píše:Oválek bez města je nesmysl a že to tak mají Rakušáci je jejich problém. Tam se to dá ještě pochopit ve Vídni, kde na Itálii a Slovinsko vede jen jedna cesta, ale někde na jihu je už s tím Slovinskem bez Mariboru, Ljubljane nebo i Murské Soboty problém. Když pojedu v Praze po okruhu od Ruzyně a u odbočky na Plzeň uvidím "D" na co mi je bez Nürnbergu? Akorát na to aby mě zmátlo, protože já chci do "D" jet přes Strakonice, protože potřebuju do Passau. To samé "PL". Hodím ho na Brno a odbočí mi tudy i Wroclawští a Štětínští...
Chápu váš příspěvek správně, když bych řekl, že by tím pádem na D2 při příjezdu k Brnu mohlo být D doleva a PL doprava ? Třeba by to odvedlo trochu aut z 43 na dálnici
Ale jinak uznávám, máte pravdu, že u Prahy to úplně nejde.
To se jim fakt nepovedlo. Čím dál víc používám mapy.cz.jeni013 píše:A že máme to osmičkové výročí "mnichova", tak v roce 1939 by na hypotetickém okruhu byl oválek s hakenkreuzem na všechny výjezdy...
-
Honey72
Nejhorší je, že podobnou krávovinu zavádí i mapy v navigaci TomTomu. Zatím tedy jen v on-line navigátoru na webu, ale až to hodí i do aut, tak už vidím, jak stojí rodinka u cedule Venezia a marně hledá Benátky
Nebo když najedete na mapu města v USA a ukazuje Vám to komerční body v češtině. Prodejna pro domácí mazlíčky, mexické bistro apod. Dobrá, ať si dělají pitomosti, ale nezapomenou tam dát tlačítko přepínání.
Využívat google mapy a jejich obdoby z USA na cokoliv jiného než hledání mexického bistra je čirá zoufalost.
(OK, ještě tedy mají díky vyspělým sledovacím technikám i dobrá data o aktuálních zácpách)
(OK, ještě tedy mají díky vyspělým sledovacím technikám i dobrá data o aktuálních zácpách)
Jsem chodec, řidič, cyklista, cestující VHD. Get over it.
no pro mne jsou google mapy kromě ortofoto naprosto k nepoužití. Ještě snad ty data o zácpách, ale jinak rozeznat dálnici od expresní silnice nebo normální silnice dá pořádně zabrat. Zvlášť když podklad je v 90% případů jen bílý. Na seznamu to lze jednoduše identifikovat, ikdyž je pravda, že jsou přímo určené pro ČR a tak třeba světle zelená na ukrajině sice dává najevo, že se jedná o minimálně třípruh a ona to je ve skutečnosti skoro štěrková cesta.
Trochu OT, možná by se hodilo přesunout pár příspěvků do patřičného tématu.
Trochu OT, možná by se hodilo přesunout pár příspěvků do patřičného tématu.
To s tou Ukrajinou už ovšem není problém Seznamu, ale používaného datového zdroje z OSM. Kartografická reprezentace je správná a velmi dobrá - i když i v tomto případě záleží na zvyklostech z daných zemí. Co nám z Česka může přijít jako ideálně čitelná mapa může na druhém konci světa vypadat jako nesmysl.
Jsem chodec, řidič, cyklista, cestující VHD. Get over it.
Nové značky na D1 na sev. Moravě.
- Přílohy
-
- 3.jpg (22.27 KiB) Zobrazeno 6241 x
-
- 2.jpg (22.29 KiB) Zobrazeno 6241 x
-
- 1.jpg (32.91 KiB) Zobrazeno 6241 x
-
Martin96
- Kontaktovat uživatele:
Ta červená 1 posunutá doleva vypadá divně, kor když už ta problematika ohledně trasování E462 trvá minimálně 5 let. Přitom o pár stránek dřív v tomto vláknu je fotka podobné dálkové návěsti s s číslem uprostřed (tuším že před MÚK Odry).
-
Honey72
Nové značky s dálnicí a okruhem, Hlávkův most, Praha
- Přílohy
-
- liben2.jpg (85.18 KiB) Zobrazeno 5946 x
Martin 96 určitě myslel tuto značku za exitem Odry. Ano, tam je překvapivě 1 uprostřed, bez místa na mezinárodní označení E 462. Pak ale nechápu, proč je na předchozích tabulích (např. za exitem Hranice - obr. 2) značena ta E462 nahoře vedle jedničky, když by měla být správně u cíle FM a dálnice D48 pod čarou, ne??? Jinak význam této značky naprosto nechápu, myslím si, že už se to s tou minimalizací informací fakt přehání. Vždyť by tam měla být alespoň Ostrava + Odry u D1 a FM + Bělotín u té D48. A správně ta E 462. Co se tou znčkou chce vlastně říct? Není tam v této podobě naprosto zbytečná?
- Přílohy
-
- 01.JPG (26.58 KiB) Zobrazeno 5952 x
-
- 02.jpg (34.87 KiB) Zobrazeno 5952 x
Tobě se člověk nezavděčí, co? 
Ta značka je správně. Systém na IS8b je nastaven tak, že se na něm zobrazují dálkové a doplňkové cíle plus k tomu vždy alespoň jeden cíl pro následující křižovatku. Do křižovatky s D1×D48 má D1 dálkový cíl Ostrava a doplňkový cíl Frýdek-Místek, k němu se za MÚK Lipník přidá cíl následující MÚK Hranice, tj. Hranice. Za touto MÚK ale následuje rovnou křižovatka D1 a D48, proto cíl Ostrava jako dálkový pro D1 a F-M jako doplňkový pro navazující D48.
Cíle následujících křižovatek se značí až za uzlem Bělotín, proto pak najdeš na IS8b na D1 Ostravu a Odry a na D48 F-M a Bělotín, k tomu se ještě přidají doplňkové zahraniční cíle Katowice resp. Bielsko-Biała.
Ta značka je správně. Systém na IS8b je nastaven tak, že se na něm zobrazují dálkové a doplňkové cíle plus k tomu vždy alespoň jeden cíl pro následující křižovatku. Do křižovatky s D1×D48 má D1 dálkový cíl Ostrava a doplňkový cíl Frýdek-Místek, k němu se za MÚK Lipník přidá cíl následující MÚK Hranice, tj. Hranice. Za touto MÚK ale následuje rovnou křižovatka D1 a D48, proto cíl Ostrava jako dálkový pro D1 a F-M jako doplňkový pro navazující D48.
Cíle následujících křižovatek se značí až za uzlem Bělotín, proto pak najdeš na IS8b na D1 Ostravu a Odry a na D48 F-M a Bělotín, k tomu se ještě přidají doplňkové zahraniční cíle Katowice resp. Bielsko-Biała.
-
Honey72
Zespi, E462 je nahoře u jedničky uvedena, protože po ní pořád ještě jedeš
Pod čarou by E462 byla jen v případě, že by jsi po ní nejel a teprve na ní odbočoval. Pokud se tedy pod čarou E silnice vůbec uvadějí ?
Ano, správně, díky za doplnění. E silnice se pod čarou neuvádějí, je to zbytečné. U E silnic se důsledně sleduje pouze její trasa.