[D1] 0137 Přerov – Lipník nad Bečvou
Re: [D1] 0137 Přerov – Lipník nad Bečvou
To si vem, že původní termín byl 08/2018. Naštěstí pro Přerov měla Skanska nějaké problémy a zprovoznili to až letos.
Co s tím? Máš 3 možnosti:
a) přetrpět to do doby zprovoznění estákady přes trať nebo nadjezdu v Dluhonicích
b) přesvědčit ŘSD, aby dopravu stáhlo do kolektoru na MÚK Lipník
c) přesvědčit ŘSD, aby 0137 zavřelo pro vozidla nad NA ve směru do Přerova
Co s tím? Máš 3 možnosti:
a) přetrpět to do doby zprovoznění estákady přes trať nebo nadjezdu v Dluhonicích
b) přesvědčit ŘSD, aby dopravu stáhlo do kolektoru na MÚK Lipník
c) přesvědčit ŘSD, aby 0137 zavřelo pro vozidla nad NA ve směru do Přerova
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
No dneska jsem to projel, časově to bylo přes Přerov i přes OL dle GPS na minutu stejně a to při dnešním sobotním provozu. Nový úsek dálnice pěkný, nicméně průjezd Přerovem je zjevně tragický a kdykoli mimo období zcela minimálního provozu to musí být peklo. Nepomáhá tomu ani debilní značení, které ještě vůbec nový úsek D1 nebere v úvahu, směrovky Ostrava vedou na starou a nová směrovka na dálnici je v podstatě až tam, kde to už vlastně nejde splést. IMO je třeba nakopat Patrika a ostatní škodnou do zadku a urychleně to dostavět a zprovoznit celý. Jinak Přerov čeká osud Bad Oyenhausenu.
Jaký osud měl Bad Oyenhausen???
Pravdu se dozvíte, když zadáte slovo "Bad" do anglického překladače .....
omlouvám se, za laciný vtip
omlouvám se, za laciný vtip
Dálnice na jedný straně města a na druhý, léta nepropojený, takže tisíce aut denně skrz město. Až nedávno se to po několika desetiletích podařilo vyřešit.zesp píše:Jaký osud měl Bad Oyenhausen???
Projížděl jsem tam mnohokrát a vždy mi nešlo do hlavy proč to tam nespojí. Po novém dálničním obchvatu sem ještě nejel
-
Tomas Eybl
Já bych viděl paralelu s Prodlouženou Rudnou. Zloba většiny místních se otočila proti obstruktorům (jak je možno dočíst se i na tomto fóru) a nikoli proti ŘSD. Obstruktoři byli následně tlakem okolí svolnější k dohodě.
Teď se nejspíše dostanou pod tlak Dluhonští. Vlastně to je logický důsledek salámové metody při výstavbě dálnic (Litomyšl
).
Čili konspirační teorie s jednoprocentní pravděpodobností o cíleně nedostatečném značení/vedení směrů je na světě.
Teď se nejspíše dostanou pod tlak Dluhonští. Vlastně to je logický důsledek salámové metody při výstavbě dálnic (Litomyšl
Čili konspirační teorie s jednoprocentní pravděpodobností o cíleně nedostatečném značení/vedení směrů je na světě.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
U toho Lipníku jsem neupozorňoval na to, že někdo pojede blbě, protože slepě věří navigaci. Ale hlavně na to, že v tu chvíli ve 130 km rychlosti nemáte čas přemýšlet proč Vás navigace vede rovně, když podle cedulí máte odbočit. Dálniční uzly bývají s omezenou rychlostí právě kvůli tomu, aby se řidiči soustředili na tabule a mohli mezi jízdními pruhy bezpečně přejíždět. Mám jen obavu, aby se někdo nenapíchnul na ten rozplet směrů, až se bude snažit v poslední chvíli střihnout to kam má a v té rychlosti ho tam nikdo nepustí.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Ne, v některých dálničních uzlech je rychlost omezena z důvodu plynulejšího a kapacitnějšího spojovaní dopravních proudů, zejména v průpletech, nikoliv proto, aby tam někdo studoval dopravní značení.
Značení je děláno na standardní dálniční rychlosti, proto je už víc jak 1000m před samotným křížením. Nehledě, že nikomu není bráněno rychlost přiměřeně snížit ze své vlastní vůle, pokud si není na rozpletu jistý.
Na ten rozplet už se několik mistrů napíchlo, jezdili i přes ten štěrk/dlažbu, takže teď tam jsou kužely a světelná výstraha.
Za mně by se mělo jezdit trvale kolektorem, lepší řešení není.
Značení je děláno na standardní dálniční rychlosti, proto je už víc jak 1000m před samotným křížením. Nehledě, že nikomu není bráněno rychlost přiměřeně snížit ze své vlastní vůle, pokud si není na rozpletu jistý.
Na ten rozplet už se několik mistrů napíchlo, jezdili i přes ten štěrk/dlažbu, takže teď tam jsou kužely a světelná výstraha.
Za mně by se mělo jezdit trvale kolektorem, lepší řešení není.
R48 -> D48 se podařilo!
Díval jsem se do mapy na ten Bad Oyenhausen, ale to by se z Přerovem dalo srovnávat pouze za situace, kdy by byl hotový průpich ve finální podobě + ta návazná část v ulici Tovární. Tam byl totiž i před dálnicí kvalitní přímý čtyřpruhový průtah s pár křižovatkami, vedený defacto mimo vnitřní centrum... Tady se napřed musíte prokousat zapaným podjezdem, pak poskakovat přes Velkou Dlážku a ž k Bečvě, pak přes kružáky a ucpané světelné křižovatky prokličkovat k přerovskému Bronxu u nádraží. A až už si jeden myslí, že už to má za sebou, přijde bonus v podobě "silnice" neidentifikovatelných parametrů a kvality v ulici Tovární, lemovanou garážemi, do kterých se najíždí přímo z této "cesty". Tato komunikace patří městu, které ale dělá, že o ní neví, a podle toho tento "tranzitní" tah vypadá. Pak ovšem přijde šok v podobě kvalitní čtyřproudovky směr Hulín, kde to nejeden řidič po tom neplánovaném zdržení konečně "rozpálí", načež je "lapen" stacionárním radarem u Lověšic, které tam město s tímto vědomím nechalo letos nainstalovat...
Musím říct, že si ten úsek přerov - lipník dost užívám, moc pěkná dálnice a těch 14 km uběhne, ani jeden neví jak. Ty zářezy plné zeleně, prostě jako v pokojíčku. A minimální doprava. Kdo to nejel, o mnohé přišel. Snad nejpříjemnější úsek u nás. Jen ti poláci (a poláci převlečení za vídeňáky) se tam pořád hromadně motají.
Úsek jsem si napřed projel v noci ze směru Říkovice - Lipník, kdy byl průjezd úplně bezproblémový a velmi rychlý. Nazpět jsem jel 30.1. v pondělí ve 14 hod a jediný špunt byl na 5 minut před podjezdem.
V běžný pracovní den si to představit nedokážu... Průtah Přerovem chybí hrozně dlouho a dokončit to měli v době rozšíření mostu Legií.
Cizinci bloudili kvůli špatné navigaci. Většině se pravděpodobně nedokázala načíst správná trasa (jeli přes pole). Někdo to otáčel a někdo jel za ostatníma.
V běžný pracovní den si to představit nedokážu... Průtah Přerovem chybí hrozně dlouho a dokončit to měli v době rozšíření mostu Legií.
Cizinci bloudili kvůli špatné navigaci. Většině se pravděpodobně nedokázala načíst správná trasa (jeli přes pole). Někdo to otáčel a někdo jel za ostatníma.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Je tato trasa pro osobáky "volná", nebo tam dali nějaký zákaz? Děkuji.
https://en.mapy.cz/s/pezasuroru
včera v odpoledních hodinách na silnici II/150 šílený provoz hlavně mezi Dubem a Prostějovem téměř souvislá čára aut všech možných značek nejvíc byli vidět Videnské s anténou na CB tj. Poláci hodně Ruských značek a mezi českými asi kralovalo B jak dlouho to bude trvat než se naučí sjíždet? nedej bůh že by jim takhle trasa se zalibila a Poláci ji jezdili pravidelně 
Aniž bych četl předchozí příspěvek, nešlo si při mé dnešní odpolední cestě z Prostějova do Přerova nevšimnout nepřetržitého proudu vozidel především cizokrajných značek v protisměru z PR do PV na II/150. Před nájezdem na D46 se u kruháčů v Prostějově tvořila slušná kolonka, zde v tuto dobu naprosto nevídaná a to multi-kulti složení!!! Zatímco já jel směr Přerov jako obvykle skoro sám, doprotivky jedno auto za druhým... A třešinka na dortíčku byla na konci dálnice v Předmostí, kde to nějaký jedinec zaparkoval přímo do protisvahu za výjezdem z dálnice. Značení, neznačeké, konec nekonec dálnice, prostě to značení pokácel a jel rovně. Sice to pak asi chtěl strhnout na výjezd, ale už to nezvládl, projel přes ostrůvek odděující rozplet výjezdu a nájezdu na dálnici u služebního sjedzu a skončil ve svahu. Na výzvy policisty aby si alespoň z toho auta vystoupil, začal telefonovat a nevylezl. Jak to pak řešili, to už nevím... O víkendu hlídkovali na Velké Dlážce dopraváci i měšťáci, brali každou dodávku (kamiony v neděli nejezdí), zato dnes tam nebyl nikdo a kamiony zase vesele jezdily zákazem. Takže ta sranda vesele pokračuje...
- Přílohy
-
- Auto ve svahu 1.jpg (35.28 KiB) Zobrazeno 6607 x
-
- Auto ve svahu 2.jpg (33.41 KiB) Zobrazeno 6607 x
Já jsem to snad předminulý týden zkoušel projet a žádný zákaz pro osobní jsem tam neviděl, je tam zákaz nad nějakou hmotnost vozidla. A taky je tam částečně mizerná cesta, nějaká prehistorické kostky.Dusanh píše:Je tato trasa pro osobáky "volná", nebo tam dali nějaký zákaz? Děkuji.
Což o to, trasa volná je, ale výhodná tak pro ty, co končí v Předmostí. Pokud se pokračuje dál do města, není to žádná výhra, to už je lepší jet po hlavní. Pak se to stejně zasekne před semaforem na výjezdu z Hranické na Velkou Dlážku. Fronta bývá až k ulici Pod Skalkou. Ano, a téměř hned za tím novým úsekem přes dálnici následují kočičí hlavy, blbý je i ten výjezd na ul. Olomouckou, který je sice značen jako hlavní silnice, ale opticky působí jako hlavní Olomoucká ulice. Takže někteří se tam chovají jako na hlavní. Je proto při výjezdu od dálnice dávat bacha a radši se chovat, že dávám přednost já, i když jsem na hlavní.... Osobně tuto trasu nedoporučuji, zbytečně se i zahlcuje sídliště tranzitujícími vozidly...
Já ji včera použil v opačném směru, z centra na dálnici. Opačným směrem bych tak nejel, právě kvůli tomu nájezdu na hlavní. Nicméně včera v cca 20:50 v celém Přerově asi 5 aut, jinak klid.
Auto ve svahu je fakt vtipné. Magor
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Zítra přes Přerov nejezděte, bude to ještě mnohem zajímavější než obvykle... Před chvílí jeden z té kolony cizokrajných kamionů (Pšonek), co se chytla po výjezdu z dálnice do přerovské pasti, uvědomíce si svůj omyl (nevlezl by se pod podjezd a na Dluhonice je zákaz kamionů - takže past opavdu dokonalá), snažil se otočit s návěsem plným aut přímo v křižovatce ulic Hranická, Velká Dlážka a Staré Rybníky v Předmostí. Přitom se mu podařilo zrušit semafor ze směru od Olomouce. Rameno mu to navíc vzalo přes tu horní řádku aut, takže paráda po všech stránkách. Stožár semaforu leží v příkopě, kolem plno majáků... Takže jestli to nebudou zítra řídit policajti, tak to bude asi v Přerově totálka... Jinak dneska po II/150 mezi PR a PV jeden cizinec za druhým... Na výjezdu z dálnice přejíždějí z pruhu do pruhu, neví kam. Motají se po Předmostí, stojí na sjezdech k polím a studují navigaci. Protože na výjezdu z dálnice u Přerova už ukazatel Brno nenajdou. A ŘSD dělá, že se ho to netýká, protože u Lipníka žádná změna. Totálně to prostě podcenili, to mi holt nikdo nevymluví...
zesp: takže ten Pšontek poničil ta auta na návěsu? PS: jak to dnes vypadá, policie v akci?
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Ráno kolem sedmé, když jsem odjížděl, se žádná akce nekonala, policajt žádný. Na Hranické už v tu dobu kolona až po prostějovskou, na I/55 po II/150 (ale to ještě nebyla ta nejhorší špička, díky nefunkčnosti semaforu hlavní směr šel rychleji). Skládají se do křižovatky všelijak, tím se vždy na chvíli zablokuje i směr od města, hlavně z toho Předmostí nějak vyjet... Do půl hodiny po nehodě byla u semaforu nějaká služba, po obhlídce ho vypnula a jeli pryč... Ta souprava se skládala z krátkého auta (jakoby valník) a megadlouhého tříosého přívěsu (s majákem vzadu) v provedení pro přepravu automobilů (v této kombinaci jsem to viděl poprvé). S takovou krávou by stejně asi neměl šanci projet kruháky na Dlážce, mám pocit, že tady ty soupravy mohou u nás jezdit jen po dálnicích. Ale on by se stejně nevlezl už pod podjezd... Zacouval s tím do ulice Teličkova a pak policajti lezli po žebříku a auta fotili a dlouho to sepisovali... Další policejní auto pak číhalo u výjezdu z ulice Polní (u Lidlu) a chytali kamiony, co vjeli do zákazu na V. Dlážce. Byl to výjezd za výjezdem, zatímco jednoho kasírovali, další tři projeli. Takže to vzdali, se zapnutými majáky se výstražně postavili přímo k zákazové značce u Lidlu. To způsobilo, že se Tiráci jedem za druhým začali otáčet přímo v té křižovatce s ul. Polní a jeli zpátky na Olomouc... Komu to nedocházelo a zapnul před křižovatkou blikačky a snažil se nějak zorientovat, toho přišel policista osobně vyzvat, aby se otočil a jel pryč... Zajímavá, leč smutná podívaná...
A jaké jsou možnosti řešení?zesp píše:Zajímavá, leč smutná podívaná...
1- Dát na na D1 směr Přerov od Lipníku Zákaz nad 7,5 t (nebo nad 12t)?
2- Policisté stát u sjezdu z dálnice v Přerově a všechny kamiony otáčet?
3- Kde se ty kamiony mají vydat/otočit když dojedou zde- https://mapy.cz/s/rakoteboza?
4- Jiné tipy?
5. urychleně dostavět tu navazující stavbu a to ne tak, že budeme kecat jak je to priorita a pak zamítnutí odvolání bude trvat půl roku. Odvolali se - fajn, zamítnutí odvolání je vyhotoveno za 3 týdny. V soukromé sféře to jde a je načase, aby to začalo jít i ve státní.
Jasně, ale dostavba je dle letáku na 3 roky?pivko píše:5. urychleně dostavět tu navazující stavbu a to ne tak, že budeme kecat jak je to priorita a pak zamítnutí odvolání bude trvat půl roku. Odvolali se - fajn, zamítnutí odvolání je vyhotoveno za 3 týdny. V soukromé sféře to jde a je načase, aby to začalo jít i ve státní.
Mě zajímá co do té doby.