To není špatnej nápad, až se opatření rozvolní, chtělo by to udělat setkání Brněnské dálniční sekce.komeťák777 píše:Já tě zvu ke mně do hospody
Tomkovo náměstí
Re: Tomkovo náměstí
Právě se bourají domy na Světlé ulici v Maloměřicích.
č.p. 4 je dole, 6 a 8 čeká na demolici a uvnitř spí cca 15 bezdomovců, kteří před rokem bydleli na spodku Provazníkovy. Příprava stavby pomalu pokračuje.
Chybí demolice servisu s hospodou a dvou domů na Kaloudové a domu vedle sokolovny na Dukelské.
č.p. 4 je dole, 6 a 8 čeká na demolici a uvnitř spí cca 15 bezdomovců, kteří před rokem bydleli na spodku Provazníkovy. Příprava stavby pomalu pokračuje.
Chybí demolice servisu s hospodou a dvou domů na Kaloudové a domu vedle sokolovny na Dukelské.
-
theodor less
Když opomenu sociální aspekt, tak squatteři by byli asi větší problém. Jsou organizovaní a věří v jednu ideologii.alfa65 píše:... 6 a 8 čeká na demolici a uvnitř spí cca 15 bezdomovců, kteří před rokem bydleli na spodku Provazníkovy.
Je to pravda, bezdomovci se spakují a půjdou do dalšího opuštěného objektu, kterých je po Brně stovky. Taková "Klinika" by zastavila stavbu na delší dobu, než kdejaký pán z Tetčic.
Spíše mě zaráží, že město tolik riskuje podobný průser. Domy na Provazníkové byly vykoupeny a prázdné skoro 2 roky, Světlá je volná ještě déle, domy na rohu Kaloudovy a Valchařské také 2 roky, vedle sokolovny více jak rok. Nechápu, proč se dům nevykoupí, udělá výběrko a šup dolů z barákem. Stejně se musí zbourat a každé otálení jsou rizika úrazu, squottu, zvyšování cen za demolici a úklid odpadu.
Je k smíchu, že Brnu při výkupu se musí předat dům vyklizený, s vybavením,nic nedovolí odnést či demontovat a za pár měsíců je v barácích skládka, vše rozbité rozkradené .
Město je velice špatný hospodář a tato laxnost nás stojí všechny hromadu peněz, které by se daly využít smysluplněji.
Spíše mě zaráží, že město tolik riskuje podobný průser. Domy na Provazníkové byly vykoupeny a prázdné skoro 2 roky, Světlá je volná ještě déle, domy na rohu Kaloudovy a Valchařské také 2 roky, vedle sokolovny více jak rok. Nechápu, proč se dům nevykoupí, udělá výběrko a šup dolů z barákem. Stejně se musí zbourat a každé otálení jsou rizika úrazu, squottu, zvyšování cen za demolici a úklid odpadu.
Je k smíchu, že Brnu při výkupu se musí předat dům vyklizený, s vybavením,nic nedovolí odnést či demontovat a za pár měsíců je v barácích skládka, vše rozbité rozkradené .
Město je velice špatný hospodář a tato laxnost nás stojí všechny hromadu peněz, které by se daly využít smysluplněji.
Alfa65: souhlas, taky nechápu, na co čekají, zvlášť když chcou za pár týdnů stavět.
Na otázku, proč to na Provazníkové trvalo tak dlouho, sis před rokem a půl odpověděl
Na otázku, proč to na Provazníkové trvalo tak dlouho, sis před rokem a půl odpověděl
alfa65 píše:Ráj bezdomovců v Brně.
V ráj bezdomovců a squatové centrum se změnil blok domů na Provazníkové pod Husovickým tunelem.
Bývalý náměstek pan Holan si domy chtěl ponechat pro řešení nouzového bydlení - možná pro uprchlíky.
-
theodor less
Vzpomínám si na uprchlíka ze Sýrie s velkou rodinou, který dostal na náměstí v Jihlavě byt/y. Nebyly však "dost dobrý" a tak ČR opustil. Možná to bylo tím, že si vybrali "top" uprchlíka. Ti, co jedou na podvozku vagonu nebo namačkáni v kamionu přes celou Evropu, by možná vzali i ty domy v Brně.alfa65 píše:Bývalý náměstek pan Holan si domy chtěl ponechat pro řešení nouzového bydlení - možná pro uprchlíky.
No nevím, zda by uprchlíci vzali domy u VMO. Těch případů, kdy se těmto lidem nic nelíbilo bylo více. Tito lidé - kteří jdou do Evropy jsou zvyklí na jiný standard. Naštěstí Holan šel před dvěma léty od válu a jeho aktivistické experimenty byly redukovány na minimum.
Pokud mi bylo známo - Provazníkova - uprchlíci či podobní lidé, Světlá - kanceláře a ubytování pro firmy, které budou stavět, Kaloudova - demolice - domy jsou v trase odsunuté Kaloudovy a obslužného chodníku.
Dukelská vedle staré sokolovny . kanceláře. Nakonec vše půjde k zemi dříve, protože město Brno to nechává úmyslně zničit.
Když se stavěl královopolský tunel, tak vykoupené domy nad tunelem sloužily jako sklady a ubytování pro pracovníky firem a po dostavbě byly prodány v dražbě. Ušetřilo se za demolice.
Pokud mi bylo známo - Provazníkova - uprchlíci či podobní lidé, Světlá - kanceláře a ubytování pro firmy, které budou stavět, Kaloudova - demolice - domy jsou v trase odsunuté Kaloudovy a obslužného chodníku.
Dukelská vedle staré sokolovny . kanceláře. Nakonec vše půjde k zemi dříve, protože město Brno to nechává úmyslně zničit.
Když se stavěl královopolský tunel, tak vykoupené domy nad tunelem sloužily jako sklady a ubytování pro pracovníky firem a po dostavbě byly prodány v dražbě. Ušetřilo se za demolice.
-
goldfinger
Jeden takový dům je na Poděbradově. Akorát nechápu, proč museli ukousnout i velkou část zahrady, která pro stavbu nebyla potřeba. Teď je tam akorát tráva.
Těch domů zase tolik nebylo - možná dva na Poděbradově. Jeden na Palackého stejně šel kvůli statice k zemi a na Dobrovského zůstaly všechny stát a ŘSD sanovalo škody způsobené poklesovou kotlinou.
Těch domů zase tolik nebylo - možná dva na Poděbradově. Jeden na Palackého stejně šel kvůli statice k zemi a na Dobrovského zůstaly všechny stát a ŘSD sanovalo škody způsobené poklesovou kotlinou.
Připravuje se realizace přeložky horkovodu, provizorní horkovod povede nad stavbou
Radek Mátl
@MatlRadek
·
11m
ŘSD rozhodlo o nejvýhodnější nabídce na akci “I/42 Brno VMO Tomkovo náměstí a I/42 Brno VMO Rokytova”, kterou je nabídka sdr. FIRESTA - Fišer, a.s.; OHL ŽS, a.s.; Metrostav DIZ s.r.o. za 2 356,25 mil. Kč. Zahájení stavby se plánuje na jaře t.r.
@MatlRadek
·
11m
ŘSD rozhodlo o nejvýhodnější nabídce na akci “I/42 Brno VMO Tomkovo náměstí a I/42 Brno VMO Rokytova”, kterou je nabídka sdr. FIRESTA - Fišer, a.s.; OHL ŽS, a.s.; Metrostav DIZ s.r.o. za 2 356,25 mil. Kč. Zahájení stavby se plánuje na jaře t.r.
-
goldfinger
To je pěkné, ale nezaznamenal jsem zprávu, jak bylo projednáno odvolání proti dvanácti dílčím stavbám /netýká se hlavní trasy, ta se může stavět bez omezení, ale např. Kaloudovy, bratří Mrštíků apod.).
Dnešní článek v Brněnském deníku:
https://brnensky.denik.cz/zpravy_region ... 10209.html
https://brnensky.denik.cz/zpravy_region ... 10209.html
Takže je v plánu na odbočení doleva (při jízdě od Staré Osady k Husovickému tunelu) mít místo dvou odbočovacích pruhů jen jeden. To bude těch X (desítek) roků, než dostaví Vinohradský tunel a MÚK Ostravská, celkem bžunda. Sice ti co jedou zeshora z Vinohrad najedou na okruh jinudy, ale doprava od Gajdošky si vystačí sama. Asi aby nám nechyběl Pisárecký špunt, až Žabovřeskou plně zprůjezdní 
Přesně, také jsem zvědavý jak tohle bude v reálu vypadat, já osobně se přesně tohohle "dočasného" špuntu hodně obávám. Přitom by to šlo vyřešit docela levně a ten pruh tam přidat, po dostavbě vinohradského tunelu by zrušil, stačil by jeden. Můžeme jen doufat, že hodně dopravy přijíždí z Vinohrad a bude se tudíž napojovat opravdu o MÚK dříve a nebo doufat v co nejdřívější stavbu následných úseků
Jako další, ale už menší, slabinu těchto staveb vidím ten krátký průplet Tomkáč-Gajdošova a dále připojovací pruh z Tomkáče do Husovického tunelu.
Jako další, ale už menší, slabinu těchto staveb vidím ten krátký průplet Tomkáč-Gajdošova a dále připojovací pruh z Tomkáče do Husovického tunelu.
Z tamtěch malůvek v článku toho moc nevykoukáte...
Takhle je to v soutěžní zadávačce (veřejně přístupné):
- Přílohy
-
- vmo.jpg (303.65 KiB) Zobrazeno 7052 x
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Tak to opravdu díky za dobré zprávy.
Přesně tohle jsem měl na mysli. Nenapadlo mě, že to bude jinak než na vizualizaci
Jdu se ihned tedy podívat na ty další věci ..
Díky.
Já předtím narazil jen na https://i.imgur.com/fuTLBmi.jpeg o stránku zpátky, a tam to bylo takový nejasný (ta čára uprostřed byla podle legendy "Osa silnice, koleje"). Potenciálně může být zajímavý to, že se dva pruhy od Vinohrad spojují do jednoho, ale z toho směru by snad, ani po dokončení tunelu, nemusel být takový provoz, aby to začal být vážnej problém
Já předtím narazil jen na https://i.imgur.com/fuTLBmi.jpeg o stránku zpátky, a tam to bylo takový nejasný (ta čára uprostřed byla podle legendy "Osa silnice, koleje"). Potenciálně může být zajímavý to, že se dva pruhy od Vinohrad spojují do jednoho, ale z toho směru by snad, ani po dokončení tunelu, nemusel být takový provoz, aby to začal být vážnej problém
Nechápu, že prioritní má být směr ze Staré osady (dva pruhy) namísto směru z tunelu (zúžení do jednoho pruhu). Copak není snaha dostat většinu dopravy na VMO?
To je přece dočasné řešení, ne.
A za mě je to naopak velice správné řešení. Po dostavbě tunelů se budou do jednoho stahovat pruhy z Karlovy+Svatoplukovy a vytvářet tak ten přídatný pruh na Tomkáč.
Rada města Brna dnes zastupitelstvu doporučila schválit memorandum mezi městem a Sokolem Husovice.
https://www.brno.cz/brno-aktualne/tisko ... ho-okruhu/
https://www.brno.cz/brno-aktualne/tisko ... ho-okruhu/
Zde ještě k tomuto výše zmíněnému tématu: https://brnensky.denik.cz/zpravy_region ... -2021.html
Tak ja mam taky dotaz. Netuší někdo jaký bude postup s bouráním a nahrazením tohoto mostu ?
https://screenrec.com/share/BtKlieg8Aj
https://mapy.cz/zakladni?x=16.6403128&y ... tch=-0.009
To se vedle postaví druhý most ? Nebo nad ním ? Nebo jak zachovají 1+1 ?
https://screenrec.com/share/BtKlieg8Aj
https://mapy.cz/zakladni?x=16.6403128&y ... tch=-0.009
To se vedle postaví druhý most ? Nebo nad ním ? Nebo jak zachovají 1+1 ?
-
Kubasssssssss
Prosím, a jak budou vypadat sjezdové a nájezdové rampy na Rokytově? Našel jsem jen situačku , ale ne s vyznačenými pruhy a značkami. Resp. nevím ve kterém souboru to hledat z těch stovek, co jsou tam nahrané.Majkii píše:Z tamtěch malůvek v článku toho moc nevykoukáte...
D52, D43 v původní trase!
C_Stavebni cast.partxx.rar Je nutné stáhnout všechny části archivu, nebo alespoň ty úvodní, v kterých je požadované. Dopravní značení (i to přechodné) má svoje stavební objekty pod částí pozemních komunikací. Ale může se určitě ještě změnit.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Nechcete to někdo stáhnout a nahodit třeba do Jednoho Zipu na Uložto ? Popřípadě pošlete odkaz kde to je zkusím to zprocesovat.