D3 0306/II Rekonstrukce
Re: D3 0306/II Rekonstrukce
Trochu opožděně, několik fotek ze soboty. V pravém pruhu byl povrch kompletně vyměněn v celé délce, v levém pruhu je zhruba asi 5 záplat, plus záplata v připojovacím pruhu na MÚK Tábor. Lze předpokládat, že podobně bude rekonstruován i druhý směr.
http://xdas.rajce.idnes.cz/D3_0306_II_T ... _5.6.2010/
http://xdas.rajce.idnes.cz/D3_0306_II_T ... _5.6.2010/
Usekem jsem jel o vikendu. V podstate doslo jen k vymene vrchni vrstvy na useku, ktery se staval nesjizdnym. Brutalni propady a zvlneni nereseny, za vcerejsiho deste nadherny aquaplaningovy polygon. Bude se asi muset vybagrovat metr hluboko a znova a lepe. Ale casu dost, navazujici novy usek D3 se bude otevirat az za 2 roky...
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Nemělo se náhodou jednak o kompletní rekonstrukci?
Tohle co je na fotkách, to je blamáž. To je jen nějaké provizorko doufám.
R48 -> D48 se podařilo!
Taky jsem z toho silně rozčarován. Vysvětluju si to tím, že na kompletní rekonstrukci by bylo třeba stavební povolení, kterému ale brání kauza "Motocentrum", takže se místo komletní rekonstrukce dělá jen provizorní zalátání. Je to ale jen můj dohad, jinak si totiž neumím vysvětlit to, co jsem viděl na těch fotkách....Martin z Ostravy píše:Nemělo se náhodou jednak o kompletní rekonstrukci?
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Snad to tak bude, ale je to docela mrhání prostředky.
Navíc to vypadá na dlouhodobé provizorium, když tam je nové VDZ.
Navíc to vypadá na dlouhodobé provizorium, když tam je nové VDZ.
R48 -> D48 se podařilo!
Je to asi zhruba tak. Poslední informaci, kterou jsem k tomu měl bylo, že se to nemůže přestavět na dálnici (z uvedeného důvodu Motocentra - není možné vydat SP) a že se to tudíž bude rekonstruovat jako I/3. Co se za tím ovšem skrývá jsem netušil a také jsem z těch fotek "nadšený", takže až něco zjistím, dám Vám vědět.Petr Pokorný píše:Taky jsem z toho silně rozčarován. Vysvětluju si to tím, že na kompletní rekonstrukci by bylo třeba stavební povolení, kterému ale brání kauza "Motocentrum", takže se místo komletní rekonstrukce dělá jen provizorní zalátání. Je to ale jen můj dohad, jinak si totiž neumím vysvětlit to, co jsem viděl na těch fotkách....
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Takže je to jak jsem jsem psal včera, připojím jen nějaké detaily. Kompletní přestavba pravé poloviny nemohla proběhnout z důvodu sporu s Motocentrem - nelze vydat SP na kompletní rekonstrukci/přestavbu pravé poloviny (do ČB).
Z důvodu nutnosti převedení provozu na tuto pravou půlku při rekonstrukci poloviny levé byla tato pravá půlka opravena tak, aby provoz 2+1 zvládla - to provizorní přeplátování "létajícím kobercem". Nyní by se mělo vydávat SP na komplexní rekonstrukci levé půlky (ve směru na Prahu).
Komplikace jsou ovšem i zde, neboť dálnice je zde D 26,5 a MV by raději, kdyby se to rekonstruovalo na normovou kategorii - nemá na to však právní nárok. Na co už však právní nárok na obstrukce má, je dočasnost nenormového napojení benzínky ve směru na Prahu, kdy tato má také zmizet, ale okamžik není v současné době znám, což se MV nelíbí.
Z důvodu nutnosti převedení provozu na tuto pravou půlku při rekonstrukci poloviny levé byla tato pravá půlka opravena tak, aby provoz 2+1 zvládla - to provizorní přeplátování "létajícím kobercem". Nyní by se mělo vydávat SP na komplexní rekonstrukci levé půlky (ve směru na Prahu).
Komplikace jsou ovšem i zde, neboť dálnice je zde D 26,5 a MV by raději, kdyby se to rekonstruovalo na normovou kategorii - nemá na to však právní nárok. Na co už však právní nárok na obstrukce má, je dočasnost nenormového napojení benzínky ve směru na Prahu, kdy tato má také zmizet, ale okamžik není v současné době znám, což se MV nelíbí.
Tak proč nepoužijí klasiku, rozdělení stavby pro stavební řízení na bezproblémovou část a problémovou část.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Ani by ta klasika neprošla, neboť na benzince probíhá menší rekonstrukce obvodového pláště. Takže soudím, že si jsou jistí, že tam nějaký pátek vydrží.
Veřejná vyhláška - Oznámení o zahájení stavebního řízení - "Dálnice D3, Tábor - Veselí nad Lužnicí, stavba 0306 - obchvat Tábora" (levý jízdní pás ve směru na Prahu)
Jedná se zejména o stavební objekty:
SO 6 - 103 - Úprava komunikace v km 75,630 - 79,250
SO 6 - 105 - Úprava středního dělícího pásu
SO 6 - 106 - Úprava pro hlásky
SO 6 - 110 - MÚK Čekanice (rek. MÚK)
a dále např. úpravy mostu MÚK Čekanice, opěrné zdi (pro hlásky) a systém SOS
Jedná se zejména o stavební objekty:
SO 6 - 103 - Úprava komunikace v km 75,630 - 79,250
SO 6 - 105 - Úprava středního dělícího pásu
SO 6 - 106 - Úprava pro hlásky
SO 6 - 110 - MÚK Čekanice (rek. MÚK)
a dále např. úpravy mostu MÚK Čekanice, opěrné zdi (pro hlásky) a systém SOS
Pár novinek:
- mezi MÚK Tábor jih a MÚK Tábor sever stojí po obou stranách sloupky na oplocení
- severně od MÚK Tábor sever (směr MÚK Chotoviny) u Stoklasné Lhoty jsem zahlédl sloupky pouze na jedné straně dalnice
- před Čekanickým mostem ve směru od Prahy je nový informační panel s teplotami vozovky a vzduchu, o kus dál směrem k mostu je nová digitální značka, zhruba v těchto místech
zda jich přibylo více netuším, pokusím se během týdne zjistit a pořídit pár fotek
- mezi MÚK Tábor jih a MÚK Tábor sever stojí po obou stranách sloupky na oplocení
- severně od MÚK Tábor sever (směr MÚK Chotoviny) u Stoklasné Lhoty jsem zahlédl sloupky pouze na jedné straně dalnice
- před Čekanickým mostem ve směru od Prahy je nový informační panel s teplotami vozovky a vzduchu, o kus dál směrem k mostu je nová digitální značka, zhruba v těchto místech
zda jich přibylo více netuším, pokusím se během týdne zjistit a pořídit pár fotek
Veřejná vyhláška - oznámení o vydání usnesení Ministerstva dopravy
Usnesení Ministerstva dopravy píše:V rámci stavebního řízení se jako účastníci řízení prohlásili vlastníci pozemků (zařízení) přilehlých k pravému jízdnímu pásu, který není předmětem řízení, ale bude na něj převedena doprava v obou směrech.
Po prověření a zjištění, že stavbou nebudou přímo dotčena práva a povinnosti těchto vlastníků, vydalo Ministerstvo dopravy samostatná usnesení, kterými rozhodlo, že pan Milan Stuparič, paní Lenka Bratránková, pan Petr Bratránek a dále pan Pavel Bratránek nejsou účastníky stavebního řízení stavby "Dálnice D3, Tábor - Veselí nad Lužnicí, stavba 0306 - obchvat Tábora (levý jízdní pás ve směru na Prahu)".
K výše uvedenému uvádím, že Pavel Bratránek a Milan Stuparič jsou dle katastru nemovitostí mimo jiné vlastníky pozemků s parcelními čísly 1155/29, 1155/30 a 1155/33 v k. ú. Měšice, Petr Bratránek je pak vlastníkem např. pozemků s parcelním číslem 1155/28 a 1155/31 ve stejném k. ú. Jedná se o tyto pozemky, tedy z předchozí diskuse dobře známé Motocentrum.
Usnesení o přerušení stavebního řízení stavby "Dálnice D3, Tábor - Veselí nad Lužnicí, stavba 0306 - obchvat Tábora"
Usnesení uvádí, že podle společného vyjádření zástupců ŘSD ČR a Benzina s.r.o. měla být čerpací stanice odpojena a následně zrušena nejpozději do zahájení užívání stavby 0306. Speciální stavební úřad (tedy Ministerstvo dopravy) si tyto skutečnosti neprodleně po ústním jednání ověříl u GŘ ŘSD ČR, přičemž zjistil, že k žádné dohodě statutárních zástupců nedošlo. Tento stav nyní brání vydání stavebního povolení. ŘSD bylo vyzváno k předložení majetkoprávních dokladů, řízení je nyní přerušeno a bude pokračovat z podnětu investora, tedy ŘSD.Usnesení Ministerstva dopravy píše:Ministerstvo dopravy ... přerušuje stavební řízení na stavbu "Dálnice D3, Tábor - Veselí nad Lužnicí, stavba 0306 - obchvat Tábora (levý jízdní pás - ve směru na Prahu)" ... do doby předložení dokladů o majetkoprávním vypořádání mezi ŘSD ČR a Benzinou, s.r.o. nejpozději však do 31.3.2011.
To je Kocourkov. Nechci vidět ty problémy až budou chtít rozšířit na tři pruhy D1 (to je ale jiná diskuse).
Veřejná vyhláška - Společné rozhodnutí ministra dopravy o třech rozkladech proti 3 jednotlivým usnesením Ministerstva dopravy, odboru silniční infrastruktury, ze dne 16. září 2010, č.j. 648/2010-910-IPK/3-5
Pokračování kauzy Motocentrum - rozklady Pavla Bratránka, Petra Bratránka a Lenky Bratránkové se zamítají, napadená usnesení Ministerstva dopravy se potvrzují. Tak že by to spělo ke konci?
Pokračování kauzy Motocentrum - rozklady Pavla Bratránka, Petra Bratránka a Lenky Bratránkové se zamítají, napadená usnesení Ministerstva dopravy se potvrzují. Tak že by to spělo ke konci?
Stavební povolení - Dálnice D3, Tábor - Veselí nad Lužnicí, stavba 0306 - obchvat Tábora (levý jízdní pás - ve směru na Prahu)
Stavební povolení píše:Stavba řeší rekonstrukci levého jízdního pásu dálnice D3 – obchvat Tábora, včetně mimoúrovňové křižovatky Čekanice tak, aby bylo zajištěno výrazné zvýšení bezpečnosti provozu.
Je nějaký důvod,proč na tom provizorním kruháku na konci D3 jsou zahrazeny v podstatě hotové bypassy Praha-Č.B. a Pelhřimov-Praha 
Ten kruhák na konci stavby 0306 tam vznikl kvůli tomu, že se bude rekonstruovat (rekonstruuje?) most na I/19 nebo proč?
Včera jsem projížděl kolem a most na I/19 už je z jedné poloviny úplně zbourán. Měl jsem za to, že na něm v létě probíhala rekonstrukce (jezdilo se jen po jedné polovině) a teď jde k zemi...
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Asi se nezdařila 
Pokud je to trámový most z prefabrikátu, tak snesení trámu se ještě nerovná zbourání.
Pokud je to trámový most z prefabrikátu, tak snesení trámu se ještě nerovná zbourání.
R48 -> D48 se podařilo!