Jižní tangenta České Budějovice
Re: Jižní tangenta České Budějovice
Tak kruhák na I/3 je vypadá dokončeně, zprovozněnej je tak napůl. Ve směru od ČB na ČK se stále jezdí po provizorní objížďce, část jižní tangenty mezi I/3 a Lidickou (resp. III/00354) je v průjezdná obousměrně.
Severní napojení OK na I/3 je teda děs. Chápu, že je to provizor, ale to bych lopatou uplácal líp. S vědomím, že tam pojede veškerá doprava 3 týdny, to snad mohli udělat pořádně...
Taky mě pěkně vypeklo, že ze severu nejde na OK najet, potřeboval jsem z Homol do Rožnova a znamenalo to otočku v Boršově (nebo nájezd na OK protisměrem, možná někdy v noci
).
Všichni řidiči jsou zmatení a zpomalují od jihu na jízdu krokem, přestože na OK nikomu nedávají přednost. Způsobuje to pomalu jedoucí kolonu ve špičkách, někdy už od Kameňáku...
Taky mě pěkně vypeklo, že ze severu nejde na OK najet, potřeboval jsem z Homol do Rožnova a znamenalo to otočku v Boršově (nebo nájezd na OK protisměrem, možná někdy v noci

Všichni řidiči jsou zmatení a zpomalují od jihu na jízdu krokem, přestože na OK nikomu nedávají přednost. Způsobuje to pomalu jedoucí kolonu ve špičkách, někdy už od Kameňáku...
Řekl bych, že až skončí uzavírka silnice na Včelnou, a pravděpodobně se uzavře provizorně zprovozněná část tangenty, tak bude řadě lidí, kteří si na ni zatím zvyknou, chybět. Mně osobně se i v tomhle polo-jedno-směrným režimu hodila.
Tak, přejezd pod Včelnou opět v provozu = Tangenta opět uzavřena.
Musím říct, že kruháč na I/3 byl a po otevření zase bude pěkná brzda - od jihu kolony buhvíkam. To ten kruháč v Litvínovicích "ponovu" s bypassem funguje líp a kolony jsou kratší.
Do otevření D3 to bude pěknej vopruz, na Lidickou stačilo odbočit v Boršově, to bude nakonec ve špičkách rychlejší odbočit už v Kameňáku...
Musím říct, že kruháč na I/3 byl a po otevření zase bude pěkná brzda - od jihu kolony buhvíkam. To ten kruháč v Litvínovicích "ponovu" s bypassem funguje líp a kolony jsou kratší.
Do otevření D3 to bude pěknej vopruz, na Lidickou stačilo odbočit v Boršově, to bude nakonec ve špičkách rychlejší odbočit už v Kameňáku...
Aktuálně kolona až ke Kameňáku, takže je to super i bez kruháče.
Už se jezdí po OK na I/3 (otevřena jsou tedy dvě ramena směr ČB a směr ČK) a podle mého pozorování (nesystematického a subjektivního) nutí kruhák při příjezdu od ČK k výraznému zpomalení, a to tam auta zatím v podstatě nedávají nikomu přednost.
Mám stejný názor, bude to brzda. Proč to nemohli udělat dvoupruhové jako oba kruháče u Benešova? Málo místa v poli?
Já předpokládám, že po otevření D3 tam bude jezdit pár lidí z vesnic okolo. Maximálně to tipuju tak do vesnice Chlumec nebo Kosovo. Stejně jako se to stalo třeba s dálnicí od Ševětína, taky málokdo jezdí po staré a provoz je tam minimální.
Jen teda musíme ještě 2-3 roky vydržet.
Jen teda musíme ještě 2-3 roky vydržet.
Ještě k převedení provozu zpět na provizorku pod Včelnou: nové a tedy finální koleje jsou tuším na 90 km/h, takže v zatáčce adekvátně klopené. A že je to o dost víc než původně, je dobře poznat na přejezdu. Kdo tam jezdí po paměti jako já, pěkně si skočí... Tak bacha, ať si nevylijete kafe 

TO skuby: te hrany jsem si vsiml hned po prvnim prejeti. Hned jsem si rikal, kdo to tam skoci.
Je to naklopene o dost vic. Ani jsem nepremyslel proc. Dekuji za vysvetleni. Jinak od MUK Roudne je vse pripraveno na asfaltovani. Maji tam vysky a na MUK stoji dva valce, aby jim na ten finalni podklad nikdo nevjel.

Když tedy trochu přivřu oči, tak to už tam potom zůstane "jen" dodělat křižovatku pod Včelnou. Přepokládané uvedení do provozu je v 03/2023, že by se to stihlo dříve, ještě před zimou, asi očekávat nelze, nebo ano?
Is the south Tangente opened or closed??
Why closed? It seems that the south tangente was opened. When it will be opened again?
Yes. It was opened for a while because the Včelná - České Budějovice road was closed due to the rerouting of the railway line. Work is now continuing at the Včelná intersection and traffic would interfere with them. Estimated opening 3/2023
Na tangentě jsou teď největší zákys dva mosty pro cyklostezku, které leží v ose přeložky kájovské, takže se začaly dělat až cca před dvěma týdny. Aktuálně mají opěry/pilíře základy a sestavuje se armování. Dělá se na obou současně. V křižovatce se dělá na rygolech a kanalizaci, naváží se ornice na ozelenění apod. Dodělala se snad poslední přeložka plynovodu a zářez tangenty je odtěžen skoro až ke křižovatce.
Tak dnes asfaltovani od MUK Roudne smer Vcelna. Dohlednu maximalne k podjezdu zeleznice a az tam byla masina videt. Predpokladam, ze jedou az pod Vcelnou.
To už je žel. podjezd u Včelné hotový? Nějak jsem nepostřehl výluku pro překládku na nový most... Asi se budu muset dojít podívat. (myšleno na trati na Linz)
Jo, jo, most se usazoval v půlce června a v půlce července v rámci výluky se zprovoznila trať v původní stopě.
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Díky za video. Jen otázka na Kraj: proč se video zveřejňuje až 2 měsíce od pořízení?
(provoz po tangentě v době uzavírky provizorky při překládání tratě, uzavírka začala 26.8.)
(provoz po tangentě v době uzavírky provizorky při překládání tratě, uzavírka začala 26.8.)
dnes se instalovaly lávky pro cyklisty nad okružní křižovatkou u Včelné
https://www.facebook.com/photo/?fbid=81 ... 8148592792
https://www.facebook.com/photo/?fbid=81 ... 8148592792
Super, tak se nám to otevření blíží.
Jen by mě zajímalo, proč stavíme žel. most a lávku pro pěší a cyklisty 10 m vedle sebe. Přece to nemůže být levnější, než společný most...
A taky proč úplně opomněli napojení cyklistů a pěších na Roudenskou cestu - mohl by vzniknout ještě jeden přechod přes koleje severně od OK (stejně si to tam lidi vyšlapou jako teď, když byl uzavřen sjezd z provizorky na Roudenskou).
Jen by mě zajímalo, proč stavíme žel. most a lávku pro pěší a cyklisty 10 m vedle sebe. Přece to nemůže být levnější, než společný most...
A taky proč úplně opomněli napojení cyklistů a pěších na Roudenskou cestu - mohl by vzniknout ještě jeden přechod přes koleje severně od OK (stejně si to tam lidi vyšlapou jako teď, když byl uzavřen sjezd z provizorky na Roudenskou).
Can they finish it in March?
Not, June is the actual date of traffic start on this section. 06/2023 is mentioned on South-bohemian region traffic construction site:
https://dopravnistavby.kraj-jihocesky.c ... cb-i-etapa
https://dopravnistavby.kraj-jihocesky.c ... cb-i-etapa