II/101 (a.k.a. Aglomerační okruh)
Re: II/101 (a.k.a. Aglomerační okruh)
II/101 Brandýs n/L - přeložka - Část obchvat Zápy
Aktuální stav.
Stále probíhají přeložky plynu na několika místech.
Došlo k rozpracování napojení ve směru od Mstětic.
Celkově postup velmi, velmi vlažný.
Aktuální stav.
II. etapa obchvatu Jesenice zprovozněna dnes.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Koukám, že už je nějaká práce na druhé straně dálnice. Začíná se budovat most přes D10?balance píše:II/101 Brandýs n/L - přeložka - Část obchvat Zápy
Aktuální stav.
Rád bych se zeptal ostatních diskutujících. Taky Vám připadá zvolený postup, kdy je uzavřena silnice mezi Zápy a Mstěticemi a místo rychlého zprovoznění nového napojení a jejíhio opětovného otevření, se to "rozvrtalo" (to nám šlo vždycky rychle, něco vybourat) a jak to tak sleduji, hotové to bude tak za další 2 roky, opatrně řečeno jako pohrdání uživateli té silnice?
To fakt nešlo zprovoznit spojení Zápy - Mstětice rychleji?
To fakt nešlo zprovoznit spojení Zápy - Mstětice rychleji?
-
Snažil jsem se ptát v Brandýse před uzavírkou, jestli to fakt povolili na 5 měsíců a jestli jim to přijde adekvátní, a dostalo se mi odpovědi
Uzavírka je na dobu 5 měsíců z důvodu vykopání produktovodu, následné odpojení a připojení nového potrubí a současně vybudování připojení nově budovaného obchvatu.
Myslím si správně, že uzavírka u Záp skončila a obchvat pořád nikde - jezdí se opět skrz obec?
-
Ano, jezdí se stále skrz obec. Je průjezdná silnice Svémyslice-Zápy (ovšem od 3.10. bude uzavírka Svémyslice-Dřevčice).
Obchvat optimisticky před zimou, pesimisticky na jaře... http://www.zelenecskycasopis.cz/blog/ob ... cich-trva/
Obchvat optimisticky před zimou, pesimisticky na jaře... http://www.zelenecskycasopis.cz/blog/ob ... cich-trva/
K části Úvaly - Jirny (přeložka) jen taková perlička pro zasnění
, narazil jsem náhodou na tuto Bakalářskou práci z ČVUT: https://dspace.cvut.cz/bitstream/handle ... sAllowed=y

-
Z místních médií.... https://aktualnezbrandyska.cz/silnice-i ... edohlednu/MiT píše:Myslím si správně, že uzavírka u Záp skončila a obchvat pořád nikde - jezdí se opět skrz obec?
Postřehy z dnešního kola:
1) na části od nového kruháče směrem na Zeleneč/Úvaly bude ještě obrusná, to co tam je dneska ještě tedy naštěstí není finále
2) to kritické místo s plynovodem (?) už má aspoň prefabrikovaný mostek, takže kdyby se chtělo, dalo by se to do té zimy dát (ale třeba napojení na druhý kruháč v Zápech je nedodělané ještě hodně
3) tu frekventovanou cyklostezku (Zeleneč-Lázeň Toušeň) by to chtělo převést fakt nějakou lávkou...takhle to tam bude nepěkné...například rychlost je tam snížena jen na 70
Dnešní fotky z obchvatu Záp
https://jl1.rajce.idnes.cz/II_101_Zapy% ... 6.10.2022/
mapa umístění fotek: https://mapy.cz/s/fukojufeme
Malý výběr který ilustruje, v jak odlišné fázi jsou jednotlivé části:
https://jl1.rajce.idnes.cz/II_101_Zapy% ... 6.10.2022/
mapa umístění fotek: https://mapy.cz/s/fukojufeme
Malý výběr který ilustruje, v jak odlišné fázi jsou jednotlivé části:
- Přílohy
-
- 1.jpg (388.21 KiB) Zobrazeno 3080 x
-
- 5.jpg (441.05 KiB) Zobrazeno 3080 x
-
- 6.jpg (481.01 KiB) Zobrazeno 3080 x
Stavební řízení na obchvat Kralup konečně pokračuje: https://www.spolekkamyk.cz/images/Oznmen_o_pokraovn.pdf
4 roky žádost o stavební povolení. Teď se ještě nějaký dobrodinec odvolá a přidáme si..... let.
Tvl, prej
A v klidu, stejne dokud nebude postaven ten zbytek (D7-Tursko), tak se tady stejne nesmi zacit jezdit. To, ze scitani 2020 napocitalo na 1+1 moste v Kralupech 20tis/24h je nepodstatne.
Z jednoho brehu na druhy cca 50 metru vyskovy rozdil. No, ja mam o rovinatosti trosku jinou predstavu.SO 202 - Most přes Vltavu (km 4,127 - 4,516)
Mostní objekt se nachází v rovinatém území přibližně ke konci trasy přeložky
A v klidu, stejne dokud nebude postaven ten zbytek (D7-Tursko), tak se tady stejne nesmi zacit jezdit. To, ze scitani 2020 napocitalo na 1+1 moste v Kralupech 20tis/24h je nepodstatne.
-
Dnes jsem zaslechl, že výstavba čtyřramenného kruháče u napojení D11 exit Jirny na II/611, včetně přeložky II/101 od toho kruháče ke Mstěticím pokročila, s šancí na výstavbu tento nebo příští rok. To se mi zdá příliš optimistické.
Info je od starostů okolních obcí.
Info je od starostů okolních obcí.
No já nevím, ale tuhle zprávu slýchám od zastupitelstva již 3 roky. je to celou dobu stejné: "letos, maximálně příští rok".
Mně spíš zajímá, jestli se stále plánuje ten minikruháč, na kterém se budou skoro zasekávat kamiony.
Mně spíš zajímá, jestli se stále plánuje ten minikruháč, na kterém se budou skoro zasekávat kamiony.

stejně bude spousta kamionů pokračovat k těm krychlím podél stávající 611, takže kruháč způsobí jen to, že od Nehvizd k D11 bude kolona, což dnes není
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
-
Spousta kamionů bude taky ale pokračovat od kruháče ke krychlím u Mstětic, takže ty naopak tímto směrem nepojedou, a navíc nebudou blokovat stávající křižovatku II/611 a II/101
jenže ta křižovatka nezanikne
a jestliže dnes stojí kolona až budoucímu kruháči, tak ho prostě ucpe pro všechny směry
protože bypas II/611 - D11 si na kruháči neumím představit
a jestliže dnes stojí kolona až budoucímu kruháči, tak ho prostě ucpe pro všechny směry
protože bypas II/611 - D11 si na kruháči neumím představit
-
Ta křižovatka nezanikne, ale potřeba jízdy ve směru II/611 od Nehvizd na nynější II/101 doprava směr Mstětice zanikne, protože všichni pojedou doprava už na kruháči.
Problémem bude (a i nyní je) levé odbočení do Jiren, a to až do doby realizace obchvatu Jiren a přeložka do Úval (tj. za dlouho).
Tato odbočení jsou ten limitující faktor v kapacitě křižovatky, alespoň jeden odpadne. Dál (k dalšímu kruháči ku Praze) už kolony nebývají.
Problémem bude (a i nyní je) levé odbočení do Jiren, a to až do doby realizace obchvatu Jiren a přeložka do Úval (tj. za dlouho).
Tato odbočení jsou ten limitující faktor v kapacitě křižovatky, alespoň jeden odpadne. Dál (k dalšímu kruháči ku Praze) už kolony nebývají.
jenže semafor nezmizí
takže kapacita křižovatky zůstane +- stejná
a bude blokovat kruháč
to je to, o co se mi jedná, že to řešení částečně pomůže ( ve směru D11 - II/101 )
ale sakra zhorší ( ve směru II/101 Nehvizdy - D11 )
takže kapacita křižovatky zůstane +- stejná
a bude blokovat kruháč
to je to, o co se mi jedná, že to řešení částečně pomůže ( ve směru D11 - II/101 )
ale sakra zhorší ( ve směru II/101 Nehvizdy - D11 )
-
Doufal jsem, že jsem se vyjádřil jasně - tak radši ještě jednou.
Ta křižovatka nemá kapacitní problém kvůli tomu, že je tam semafor. Za dobu zelené může projet v přímém směru hromada aut, to není ten blokující prvek.
Co tam dělá kolony jsou doleva odbočující auta (ty tam nějakou dobu zůstanou), ale i doprava odbočující kamiony (ty v rámci této stavby zmizí).
Hodně by pro tebou zmiňovaný případ pomohl turbokruháč, pak by zůstával průjezd Nehvizdy -> D11 volný i v případě ucpání ...
Ta křižovatka nemá kapacitní problém kvůli tomu, že je tam semafor. Za dobu zelené může projet v přímém směru hromada aut, to není ten blokující prvek.
Co tam dělá kolony jsou doleva odbočující auta (ty tam nějakou dobu zůstanou), ale i doprava odbočující kamiony (ty v rámci této stavby zmizí).
Hodně by pro tebou zmiňovaný případ pomohl turbokruháč, pak by zůstával průjezd Nehvizdy -> D11 volný i v případě ucpání ...
nepotřeboval jsem hlubší vysvětlení, když tam jezdím každý den
používám jen směr D11-Nehvizdy a zpět

používám jen směr D11-Nehvizdy a zpět

-
Pak je jasné, že nemáš tolik přehled o tom, co se na té světelné křižovatce děje
Auta jedoucí rovně fakt nejsou blokující.
Já jezdím naopak majoritně D11 <-> Synchrov

Já jezdím naopak majoritně D11 <-> Synchrov