(SK) Betonáž sekundárního ostění tunelu Višňové finišuje

Články z novin a internetu - zahraniční
Zamčeno
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22562
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

(SK) Betonáž sekundárního ostění tunelu Višňové finišuje

Příspěvek od Diaľničiar »

Betonáž sekundárního ostění tunelu Višňové finišuje

Po podpisu smlouvy v dubnu 2021 začal nový zhotovitel s přípravou staveniště, pasportizací stavu tunelu a následně po vypracování projektové dokumentace společností Amberg Engineering Slovakia, s.r.o. rozběhl stavební práce.

Jednou z obav projektanta a zhotovitele bylo řešení stávajících bloků sekundárního ostění, které nesplňovaly projektem definované požadavky. Projektant zvláště staticky prověřil vybrané bloky sekundárního ostění, tak aby byla zajištěna jejich bezpečnost a funkce během celé návrhové životnosti.

V současnosti jsou v celém tunelu vybudovány základové pásy. Je třeba dobudovat klenby v posledních třech blocích jižní tunelové roury. 3 v obou tunelových rourách a hloubený blok jižní tunelové roury. Zároveň probíhá ukládání podkladního betonu vozovky tunelu. Ve fázi budování sekundárního ostění jsou také příčné propojení tunelu, kde zůstává vybetonovat pět propojení.

Pro průběh dalších prací je třeba zajistit sanaci drenážního systému horninové vody, tak aby bylo možno provádět práce na konstrukcích vozovky a chodníku.

I když v současnosti není vybrán zhotovitel technologické části tunelu, práce probíhají tempem, které umožní bezodkladné dokončení stavební části a uvolnění díla pro instalaci technologie ve stanoveném termínu.

Zdroj: Amberg Engineering Slovakia, s.r.o.
Zamčeno

Zpět na „2022 Svět“