(PL) Vláda schválila plán rozvoje silnic do roku 2033

Články z novin a internetu - zahraniční
Zamčeno
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22513
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

(PL) Vláda schválila plán rozvoje silnic do roku 2033

Příspěvek od Diaľničiar »

Polská vláda schválila Národní rozvojový program silnic do roku 2033

Každý rok stavíme v Polsku nové silnice, které zvyšují bezpečnost a komfort bydlení a cestování. Odpovědná politika spočívá v péči o neustálý rozvoj celé země. V posledních letech jsme postavili celkem přes 2000 km nových rychlostních silnic, dálnic a obchvatů. Záleží nám nejen na spojení do velkých měst – proto nám záleží i na výstavbě a zkvalitnění četných obecních a okresních komunikací. Od počátku naší vlády byl rozvoj silniční infrastruktury v celém Polsku jednou z našich priorit. Rada ministrů dnes přijala další řešení - Vládní program výstavby státních silnic s výhledem do roku 2033. To znamená, že u nás vyroste přibližně 2 500 km dalších úseků dálnic a rychlostních silnic.

8 000 km moderních silnic

Státní silnice spojují nejdůležitější městská centra v zemi a umožňují snadný přístup k místním komunikacím. Investice, které zajistí rychlou, bezpečnou a pohodlnou cestu, jsou základem pro další rozvoj. Vládní program výstavby státních silnic, přijatý Radou ministrů v prosinci 2022, pokrývá výstavbu cca. 2 500 km nových silnic - dálnic a rychlostních silnic. Do roku 2033 vynaložíme na program více než 290 miliard PLN. V konečném důsledku bude vybudována síť více než 8 000 km moderních silnic, kterou budou využívat další generace Poláků.

Jedná se o největší národní program výstavby rychlostních silnic a dálnic v historii Polska. To je více než 294 miliard zlotých, což je garantováno v našem rozpočtu, zdůraznil premiér Mateusz Morawiecki. Program rovněž posílí mechanismy ekonomického růstu a vytváření nových pracovních míst. Pro všechny Poláky je to velmi silný ekonomický a prosociální impuls.

https://www.gov.pl/web/premier/ponad-29 ... -krajowych

Prozatimní mapa a další informace: http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 64#p265064
Zamčeno

Zpět na „2022 Svět“