(ES) Los Chorros: nový viadukt a expanze dálnice na 8-pruh

Články z novin a internetu - zahraniční
Zamčeno
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22513
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

(ES) Los Chorros: nový viadukt a expanze dálnice na 8-pruh

Příspěvek od Diaľničiar »

Středoamerická banka pro ekonomickou integraci investuje do rozvoje Salvadoru

V příštím roce má z fondů Středoamerické banky pro ekonomickou integraci putovat až miliarda dolarů na dva klíčové projekty v Salvadoru.

21.12.2022 | CzechTrade

Prioritu v investicích mají primárně dva projekty. Prvních z nich je vybudování takzvaného pacifického vlaku, který se má napojit i na guatemalský železniční systém, přes který by se mělo dát dostat až k projektu Mayského vlaku v Mexiku.

Projekt počítá s využitím 343 km již existující tratě a výstavbou 193 km tratě nové. Tento projekt nemá za cíl pouze zlepšit přepravu v oblasti, ale také pozvednout její ekonomický rozvoj a zajistit její lepší mezinárodní propojení.

Druhý plánovaný projekt nese název Los Chorros a obsahuje výstavbu nového viaduktu a rozšíření již existující dálnice na několika místech až na 8 jízdních pruhů. Toto rozšíření je součástí expanze celého západního koridoru, který má zajistit lepší dopravní spojení, bezpečnost a logistiku pro přepravu zboží.

Vláda nabídla firmám, které budou viadukt stavět, daňové prázdniny. Zájem o účast v těchto projektech již projevily některé jihokorejské firmy. Zákonodárci už schválili úvěr, který se Středoamerickou bankou pro ekonomickou integraci dohodli na financování těchto projektů.

https://www.businessinfo.cz/clanky/stre ... salvadoru/
Zamčeno

Zpět na „2022 Svět“