Pozemkové spory (kauza Havránková)

Praha – Hradec Králové – Trutnov – Polsko
Odpovědět

Kolik stránek bude mít tento topic až se majetkově vyřeší 100% pozemků nutných pro D11 po Kukleny?

do 10
5
4%
10 - 25
28
20%
25 - 40
32
23%
40 - 55
19
14%
55+
55
40%

Celkem hlasů: 139

Standa

Re: Pozemkové spory (kauza Havránková)

Příspěvek od Standa »

Taky mi to připadá jako obstrukce, ale to zase nekoresponduje s tím, že už začala likvidovat tu svoji "pojistku" u 70 ekoaktivistů... aby se v tom prase vyznalo :) !
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Mě už to, přiznám se, přestalo docela zajímat (a to to nesleduji celých 16 let, ale jen asi 4 roky). Momentálně stejně o nic nejde a času je dost, protože na pokračování D11 nejsou a dlouho nebudou peníze.
Ale až se to jednou vyřeší, tak by mě zajímalo, jak to vlastně bylo.
R48 -> D48 se podařilo!
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Nejsem příznivcem jednání pí Havránkové, ale dávám ke zvážení ještě jednu variantu:
"někdo" má zájem na tom, aby se MÚK na tomto místě nerealizovala (např. má pozemky u náhradní lokality) a tlačí na pí. Havránkovou, aby zdržovala. Vše spělo k dohodě a tak "onen neznámý" přitlačil a začal (možná) i vyhrožovat.
Vím, je to přitažené za vlasy, ale jde o stovky milionů, pro menší částky se už i vraždilo.
obr

Příspěvek od obr »

mpmp - jo, že za pí Havránkovou stojí další zájmy a někdo jí drží pod krkem je možné, ale to nic nemění na tom, že zdržuje a nedrží dohodu. Dost to mění pohled na dosud stereotyp - "zlý" stát" a "čestná" Havránková
S_M_Lomoz

Příspěvek od S_M_Lomoz »

Praha 28. června (ČTK) - Ministerstvo dopravy dnes vyzvalo statkářku Ludmilu Havránkovou, aby navrhla nový termín podpisu smlouvy o pozemcích pro dálnici D11. Po jednání vlády to řekl ministr Gustav Slamečka. Podle předsedy vlády v demisi Jana Fischera má Havránková ještě šanci na dohodu, ačkoliv zároveň platí vládní rozhodnutí o vyvlastnění pozemků. Právní zástupce selky Pavel Černohous dnes ČTK řekl, že další termín podpisu smlouvy ministerstvu navrhnou, až se zdravotní stav Havránkové zlepší.
Havránková měla se svou sestrou Jaroslavou Štrosovou podepsat smlouvy minulý týden ve čtvrtek. K podpisu se ale nedostavila s omluvou, že má zdravotní potíže. Čtvrtek byl přitom vládou určený poslední termín pro podepsání dohody. Vláda již před několika týdny rozhodla, že pokud smlouva nebude podepsána v termínu, pozemky vyvlastní.
Fischer a Slamečka se dnes shodli, že rozhodnutí o vyvlastnění platí. Jak ale dodal ministr dopravy, vzhledem ke zdravotním potížím selky "má celá situace lidský rozměr", ministerstvo proto kroky vedoucí k vyvlastnění nepodnikne "hned zítra". "Je šance, že se ještě paní Havránková ozve," uvedl premiér.

video
Naposledy upravil(a) S_M_Lomoz dne 28.6.2010 16:55:04, celkem upraveno 1 x.
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Martin z Ostravy píše:Momentálně stejně o nic nejde a času je dost, protože na pokračování D11 nejsou a dlouho nebudou peníze.
Martine, jde tu o to, aby kamióny na Polsko nemusely jezdit přes Nové město a po II/611. Ten kousek D11 se dodělá, na to peníze v případě dohody budou, to mi věř.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

martini píše:Martine, jde tu o to, aby kamióny na Polsko nemusely jezdit přes Nové město a po II/611. Ten kousek D11 se dodělá, na to peníze v případě dohody budou, to mi věř.
Ok, máš určitě lepší info a snad to tak i bude, protože už je to fakt na palici, že to trvá tak dlouho.
R48 -> D48 se podařilo!
Majkl

Příspěvek od Majkl »

Mě by zajímalo, jak dlouho se bude na selku čekat. Právník řekne, že navrhnou další termín až se selka uzdraví. Co to je za termín? Den, dva, měsíc, rok? Takhle to můžou protahovat jak se jim zachce. Určitě se udělalo spousta chyb i na straně státu, to není pochyb. Ale tohle je jednoznačně natahování a zdržování utkání ze strany selky, řečeno sportovní terminologií. Podle mě to dopadne tak, že už se neozve vůbec, takže stejně bude vyvlastnění. Proč to ovšem neřekne na rovinu, to nechápu. Co si pomůže, že to takhle natahuje
obr

Příspěvek od obr »

majkle - já tomu rozumím, že vláda nemění rozhodnutí o zahájení vyvlastnění - Slamečka jen řekl, že nebudou teď spěchat to dát na soud, protože není jisté jak na tom zdravotně. A když se selka ozve, tak to s ní podepíší a vyvlastnění nebude
jannnn

Příspěvek od jannnn »

Podle Událostí se bude čekat minimálně do vniku nové vlády, tato už nic dělat nebude a nechá jí čas :ko:
Honda

Příspěvek od Honda »

S_M_Lomoz píše:Praha 28. června (ČTK) - Ministerstvo dopravy ... Právní zástupce selky Pavel Černohous dnes ČTK řekl, že další termín podpisu smlouvy ministerstvu navrhnou, až se zdravotní stav Havránkové zlepší.

video
Já si myslím ,že další termín podpisu smlouvy ,nebude dříve než 19.7.2010.
Majkl

Příspěvek od Majkl »

Podle mě je za tím tohle. Už jsem to psal dříve. Myslím, že na selku tlačí ta zelená pakáž s tím, že ať zatím nic nepodepisuje, protože se bude muset kus dálnice zbourat a tím pádem by to měnila zbytečně.
http://aktualne.centrum.cz/domaci/soudy ... ?id=671793
Tachau

v kazdem pripade je Havrankova obraz ceske spolecnosti

Příspěvek od Tachau »

malo co je tak trefne. Obstrukce, neschopnost dialogu, prolhanost, snaha vytriskat co nejvice pro sebe ale i pro ty vzadu(to je ale ne celem svete), ale hlavne ta pomalost a nerozhodnost. Nez se neco rozhodne utecou roky. Nastesti D11 se mne netyka (a mezi nami v teto oblasti vetsina lidi ani netusi na co je dalnice dobra), ale bohuzel se mne tyka D8 a tam skutecne se priblizime k otevreni v 2023 (tedy pokud se komptence prenesou z kraju do centra anebo se dodatecne vzdelaji statni urednici v Aussigu) :P
radiala

Příspěvek od radiala »

Majkl píše:Podle mě je za tím tohle. Už jsem to psal dříve. Myslím, že na selku tlačí ta zelená pakáž s tím, že ať zatím nic nepodepisuje, protože se bude muset kus dálnice zbourat a tím pádem by to měnila zbytečně.
http://aktualne.centrum.cz/domaci/soudy ... ?id=671793
Jestli za tím má prsty zelená soldateska tak Havránkovou je nutné vyvlastnit.Jsou to tvrdá slova.Společnost ustupuje skupině co ve volbách získala 2,44%.Tak nemají právo ovlivňovat dění ve společnosti.Mám pocit že žiji ekototalitě.Dobrý myšlenky prosazují fanatici.To víc škodí společnosti a paralyzuje.Společnost má fungovat ve prospěch náš všech.Přitom jsme svědky ,že nás vydírají fanatici.
Petr M

Příspěvek od Petr M »

Je zcela evidentní, že příčinou odkladu není nemoc paní Havránkové. Je v domácím ošetřování (podle medií) a tudíž přijmout návštěvu svého právníka, notáře a zástupce ŘSD na cca čtvrt hodiny nemůže být problém. I to mlčení je krajně podezřelé. Kdyby ležela na JIP, tak chápu, že by nekomunikovala, ale takhle .. Co je za tím se můžeme jen domnívat. Ale to bourání kusu D11 je podle mne nesmysl, prostě se znova propapíruje stavební řízení, ten pán dostane prostor pro vyjádření a stavba se pak dodatečně schválí. Takže si nemyslím, že by za odkladem pí Havránkové byla spojitost se zrušením SP na ten kousek D11. To jsem zvědavý, jak se to vyvrbí, jestli nakonec podepíše nebo se ukážou důvody, proč takhle na poslední chvíli couvla.
obr

Příspěvek od obr »

včera na ČT večer mluvil rozumně starosta Chlumce nad Cidlinou
- nelze s Havránkovou jednat jinak nežli s tisíci jiných, nemohl by se podívat do očí lidem, které přesvědčil a prodali půdu 40 Kč za m2
- je třeba urychleně likvidovat současnou nefunkční legislativní úpravu a schválit zákon o liniových stavbách. Ten je připraven, může to být do půl roku funkční.
bhs

Příspěvek od bhs »

Jak je to jasné a jednoduché - a hlavné fér. Škoda, že lidi s tímto myšlením nejsou ve vedení tohoto státu. Proto jsme tam, kde jsme ....
To že současná vláda neudělala to, co udělat mohla (dát to k soudu), velmi pravděpodobně znamená, že nová vláda má na řešení problému trochu jiný názor .....
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
radiala

Příspěvek od radiala »

Ten zákon bude nedohlednu jak dohoda z Havránkovou.Když vidím jak se handrkují o ministerstva nová koalice.U VV můžou přes internet hlasovat ekofanatici přitom nemusí být členy strany.Kníže pán je z Bursíkem jedna ruka.
adamos

Příspěvek od adamos »

bhs píše:.... velmi pravděpodobně znamená, že nová vláda má na řešení problému trochu jiný názor .....
Hmm, a to je možná to, oč tu běží. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
Tachau

jablko nepada daleko od stromu a nektere veci se nemeni

Příspěvek od Tachau »

kdyz drive ODS byla proti vyvlastnovani (tipnete si proc), myslite si ze jedny volby toto zmeni? Obavam, ze dopravni projekty budou stejne ubohe jak za Topolanka. I kdyz se vam to nemusi libit, musite uznat, ze vetsina projektu se rozjela za CSSD (D1,D8,D3-zacatek, D11 k lady Havrankova etc..). I ta Ostrau-Dalnice mohla byt davno hotova i s privatnim investorem. kdyz se vratime kolik stalo penale za zruseni tendru, vystavba D47 a planovane opravy tak ta israelska firma nebyla extra draha... Takze dalnice v Cesku? jsou preci od slova daaal nic. (ale jinak je to jen preklad nemeckeho Fernstrasse- dalkova silnice) :lol:
Majkl

Příspěvek od Majkl »

Tak baba to podepsat evidentně nechce. Proč, to je otázka. Vždyt s tím souhlasila, tak přece se nemusí bát vyvlastnění, k čemu jí bude nová vláda, která zřejmě vyvlastnění nepodpoří, když se smlouvou souhlasí? Hraje komedii, to je celé, takže spoléhá, že si bude diktovat další podmínky a nová vláda jí to sežere
http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot ... ?id=671885
MPMP

Příspěvek od MPMP »

A nebo je pod takovým tlakem "někoho", kdo chce dosáhnout posunutí křižovatky jinam, že si netroufá podepsat. A nepodepsat taky nemůže, protože dostala všechno o co si řekla. Takže je ve slepé uličce. Dobře jí tak.
Jen je velká škoda, že současná vláda končí a vyvlastnění již nezahájí. Ta nová bude mít minimálně 1/4 - 1/2 roku jiné starosti, než nějaké vyvlastňování pod dálnici, na kterou nemá peníze. :?
michal

Příspěvek od michal »

Pod tlakem? Ale kdo by ji mohl dostat pod tlak? Proč by najednou nemohla říct, že na ni někdo tlačí, když byla celou dobu jak hlásná trouba a mluvila i o lobby ze strany developerů? To by musela mít máslo na hlavě a někdo v ruce smlouvu o smlouvě budoucí apod..., aby si to "najednou" rozmyslela. A pokud to tak není, tak podle mě padá teorie zlý stát x dobrá Havránková, když se teda nechce dohodnout.
Mike

Příspěvek od Mike »

já to říkal,
dokud se nesvezu, neuvěřím
ještě je tu možnost, že by ty pozemky rovnou koupil developer
nebylo něco podobného v Ruzyni :?
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Třeba dostala konkurenční nabídku, která se nedala odmítnout :shock: