I/20 Písek-Pištín (přestavba na třípruh)
Re: I/20 Písek-Pištín (přestavba na třípruh)
Já teda ty směrově nerozdělené třípruhy moc rád nemám. Sice se zlepší komfort, ale bezpečpečnost moc ne, rychlosti aut tam pak budou vyšší. A vůbec nezabrání podobným nehodám jako je tato:
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/oso ... i-40399755
Když už se rozšiřuje nějaký ucelený úsek, tak jen se s středovým betonovým svodidem. Bez něj to má smysl jen u stoupacích pruhů.
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/oso ... i-40399755
Když už se rozšiřuje nějaký ucelený úsek, tak jen se s středovým betonovým svodidem. Bez něj to má smysl jen u stoupacích pruhů.
Byl doplněn nový SO, a to úsekové měření rychlosti u křižovatky Pištín-jih dle požadavku PČR.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Takže další "rýžoviště"...
Asi policie potřebuje víc peněz z pokut jako by nestačili ty 4 radary na I/4 od Vimperka na Strážný.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Na naše poměry opravdu povedená rekonstrukce .... Je vidět, že projekt předtím neležel 20 let v šuplíku.
-
NullDeVoid
- Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland
https://www.youtube.com/watch?v=wy4yzzybMlg
No, řekl bych něco jako, že z toho bude M20, ale eMko by mělo MÚK, kterých tam bude závratných 0, takže…
Jako asi lepší než stávající stav, ale nijak závratný to není.
A řeknu ještě jedno: D19.
No, řekl bych něco jako, že z toho bude M20, ale eMko by mělo MÚK, kterých tam bude závratných 0, takže…
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
D19 by sice nebyla od Písku nijak zvlášť daleko, ale úsek I/20 mezi Pískem a Pištínem by moc neovlivnila. Nebo je za tímhle OT nějaká logika, která mi uniká?NullDeVoid píše: ↑26.9.2023 9:49:53 https://www.youtube.com/watch?v=wy4yzzybMlg
-
NullDeVoid
Jaký OT? Vždyť to spolu souvisí.
D19 by výrazně ulehčila provozu na I/20.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
JakNullDeVoid píše: ↑26.9.2023 11:02:14 Jaký OT? Vždyť to spolu souvisí.
Přece jen mě napadlo - ulehčila by provozu od písecké Nové Hospody až někam k Plzni. Ale tenhle topic je k čistě jihočeskému úseku Písek - Pištín (video prezentuje jen jeho malou budoucí část). Pokud jsi to myslel takhle, pak dávat do souvislosti stavbu nového mostu v Protivíně a ulehčení na dost jiné části I/20 je fakt OT, to se na mě nezlob.
Naposledy upravil(a) prof2 dne 26.9.2023 11:25:13, celkem upraveno 1 x.
-
NullDeVoid
Takhle: prostě část tranzitu, co tam jezdí teď, zejména NA, by se přesunula na D19. Proto by se I/20 ulehčilo.
Ale jestli tohle je OT, tak OK. Napíšu teda něco jiného. To ve videu mi přijde jako polovičaté řešení. Měli z toho udělat eMko s MÚK. Takhle tam jsou zase úrovňová křížení.
Ale jestli tohle je OT, tak OK. Napíšu teda něco jiného. To ve videu mi přijde jako polovičaté řešení. Měli z toho udělat eMko s MÚK. Takhle tam jsou zase úrovňová křížení.
Prosil jsem tě o přesné relace, ne o napsání něčeho, co už jsi psal.NullDeVoid píše: ↑26.9.2023 11:24:36 Takhle: prostě část tranzitu, co tam jezdí teď, zejména NA, by se přesunula na D19. Proto by se I/20 ulehčilo.
Neboli - odkud kam by se mělo jet po uvažované D19 (vedoucí zhruba východo-západně) aby to odvedlo auta nadjíždějící protivínské nádraží po I/20, vedoucí v té oblasti zhruba severo-jižně?
Naposledy upravil(a) prof2 dne 26.9.2023 11:35:41, celkem upraveno 2 x.
Proč by doprava z I/20 jela po D19, ale nejezdí teď po I/19?
-
NullDeVoid
Tak od Plzně na Budějovice. Jasně, je to trochu zajížďka, ale pohodlnější a bezpečnější.
Nevím, no. Možná se mýlím, ale současná I/19 je, jak jsem zjistil, spíš ve stavu III/____, takžeproto po dostavbě D19 by nějaký ten provoz mohl jít tam.
Ale co já vím, stavba M20 a D19 tam asi vcelku změní situaci.
Nevím, no. Možná se mýlím, ale současná I/19 je, jak jsem zjistil, spíš ve stavu III/____, takžeproto po dostavbě D19 by nějaký ten provoz mohl jít tam.
Ale co já vím, stavba M20 a D19 tam asi vcelku změní situaci.
O D19 jako reálně uvažované stavbě nic nevím. Ta je naneštěstí pořád jen ve snech nás z tohoto fóra. Pokud by v době stavby nového protivínského mostu už byla v provozu, určitě by při cestě směrem na Plzeň stála minimálně za zvážení, byť jsou tu i možnosti využít I/22 a pak dvojku buď ze Strakonic do Blatné nebo z Horažďovic k Nepomuku.
Ale za normálního provozu? Bydlím v ČB, takže vím, o čem je řeč. Ano, na I/20 se někdy člověk sekne za pomalá vozidla, ale přesto není jízda po I/20 nijak katastroficky pomalá, obzvláště po SMV z Písku nahoru - obyvatelé okresů jako Trutnov nebo Semily by nám jen mohli závidět.
Takže kdyby stála D19, jel bych do Plzně po I/20 na MÚK Nová Hospoda, dále po D4 a zbytek po D19.
Ale za normálního provozu? Bydlím v ČB, takže vím, o čem je řeč. Ano, na I/20 se někdy člověk sekne za pomalá vozidla, ale přesto není jízda po I/20 nijak katastroficky pomalá, obzvláště po SMV z Písku nahoru - obyvatelé okresů jako Trutnov nebo Semily by nám jen mohli závidět.
Takže kdyby stála D19, jel bych do Plzně po I/20 na MÚK Nová Hospoda, dále po D4 a zbytek po D19.
Pánové klídek ! Náš pan kolega NullDeVoid je zde na foru otcem a propagátorem D19 pokud možno v každém linku do 50 km od současné I/19. Takže tak...
Ehm .. otcem D19 určitě není.
Tu tady kreslil prakticky každý, kdo sem přišel s nějakou vizí dálniční sítě - a docela logicky, protože to prostě hrozně bije do očí, jak tahle "čára" v naší síti chybí. Z mnoha dopravních důvodů.
A D19 by tomuto úseku I/20 rozhodně nijak zásadně nepomohla. Je to naprosto chybná úvaha. A je dobře, že se bude přestavovat na 3-pruh. Jen některé křižovatky mohli přestavět opravdu na MÚK, jako na vedlejších úsecích. Klidně ne všechny, ale některé to chtělo. Některé ve vizualizaci vypadají na přesně další "Chýnovy".

A D19 by tomuto úseku I/20 rozhodně nijak zásadně nepomohla. Je to naprosto chybná úvaha. A je dobře, že se bude přestavovat na 3-pruh. Jen některé křižovatky mohli přestavět opravdu na MÚK, jako na vedlejších úsecích. Klidně ne všechny, ale některé to chtělo. Některé ve vizualizaci vypadají na přesně další "Chýnovy".
Edit: Zpětně bych ještě rád dodal, nebo spíš upravil svou poslední větu. Když nad tím přemýšlím víc, spíš jsou 2/3 úrovňových křižovatek vyloženě na zblití, že to tam někdo navrhne takhle.
Kecy, jak je současná silnice nebezpečná a plánují postavit víceméně nebezpečnější křižovatky, než to je dnes. Ať s tím jdou fakt do háje s těmi průsečnými křižovatkami. Tady to bude provoz jak na dálnici a ještě je postaví "doplněné" o PHS, takže rozhledy jdou v zrovna těch dvou průsečných křižovatkách absolutně do kytek. Fuj blé. Jak kdyby snad na tomto úseku měly být nějak závratně jiné intenzity, než na těch vedlejších, kde se budou stavět MÚK. Tohle nechápu nejvíc, takový dvojí metr na stejné silnici pár km od sebe.
Ta jedna styková, ta je za mě vpohodě.
Proti letáku ale ve vizualizaci ubyla 4.křižovatka - průsečná Plástavíce-Vlhlavy - nově ve vizualizaci most. Otázka co je novější. Snad vize.
Ta jedna styková, ta je za mě vpohodě.
Proti letáku ale ve vizualizaci ubyla 4.křižovatka - průsečná Plástavíce-Vlhlavy - nově ve vizualizaci most. Otázka co je novější. Snad vize.
To mu není možné mít za zlé, ale prostě i na propagaci správné věci je potřeba použít správné úvahy, jinak se jen dává munice odpůrcům.
-
Marek 3035
https://zdopravy.cz/rsd-ziskalo-dalsi-u ... ce-179779/
ŘSD získalo další územní rozhodnutí pro třípruh od Písku na Budějovice
ŘSD získalo další územní rozhodnutí pro třípruh od Písku na Budějovice
Vzhledem k aktuálnímu posunu očekávaného zahájení všech staveb až na rok 2028 (jen Protivín-Vodňany 2027) doufám že dojde k přehodnocení úrovňových křížení na MÚK, např. Nová Hospoda, a jiné.
Přesně tak. U těch staveb na jedničkách, na nichž jsou posuny (kvůli financím a pochopitelně prioritizaci financování na dálnice) to chce využít k úpravám projektů, kde to dává smysl.
To by se mi taky líbilo, Protivín-Vodňany je stavba co nemá chybu, ty další už bohužel jo.
U Nové Hospody se prý zkouší projektovat varianta s MÚK. Někde to psala ředitelka ŘSD pobočky České Budějovice
Našel jsem přímo na téma Nové Hospody diplomku https://theses.cz/id/k5tptn/TEXTOVA_CAST.pdf?lang=cs .
V lednu 2023 zpracoval Dopravoprojekt Brno koncept technické studie "I/20 MÚK Nová Hospoda". Takže byla vyprojektovaná, ale jestli byla vybrána, nevím.
D47 už máme, teď ještě D48