Ukrajina

Odpovědět
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22513
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Ukrajina

Příspěvek od Diaľničiar »

informace jsou čerpány z trans-atlantských center

Více než tisíc měst a obcí bez elektřiny po celé zemi

V důsledku ruského útoku je více než tisíc ukrajinských měst a vesnic bez elektřiny, informuje britský The Guardian. Zdroje z Kyjeva potvrdily, že síly ruského prezidenta Vladimira Putina provedly nejméně 190 náletů dronů, z nichž většina byla zaměřena na energetická zařízení. Útoky byly provedeny v 16 regionech včetně hlavního města Kyjeva. Zemřelo při nich nejméně 70 lidí, 240 bylo zraněno. Ukrajinský mluvčí Oleksander Koružnyi uvedl, že bez proudu je až do odvolání 1162 osad v oblastech Dněpotrepovsk, Kirovograd, Žitomir, Charkov, Doněck, Záporoží, Luhansk, Mykolajiv a Cherson.

Zničeno 30 procent ukrajinských elektráren

Zelenskij na Twitteru oznámil, že „od 10. října bylo zničeno 30 % ukrajinských elektráren, což způsobilo masivní výpadky proudu po celé zemi“.

Zelenskij označil ruské údery na dodávky elektřiny jako „další typ ruského teroristického útoku“ a řekl, že „už není prostor pro vyjednávání s Putinovým režimem“.

Rusko opakovaně popírá, že by se zaměřovalo na civilní infrastrukturu. Některé oblasti Kyjeva jsou v současnosti bez elektřiny a vody.

BLITZ BLACKOUT (značně zkráceno)
Putin realizuje pekelný plán pro Ukrajinu: "Cíl je jasný, bez pomoci Západu všichni umrznou"

Ukrajinci se v současné době po sérii bezprecedentních ruských útoků na energetickou infrastrukturu země snaží zajistit dostatek plynu a elektřiny na zimní topnou sezónu. S chladným počasím – které již částečně dorazilo – a cenami paliv a elektřiny raketově stoupajícími v Evropě i jinde, se Ukrajina připravuje na temnou a chladnou zimu, která by mohla hrát klíčovou roli při určování osudu invaze ruského prezidenta Vladimira Putina .

Škody z těchto náletů byly značné a města po celé zemi byla dočasně bez elektřiny. Tepelná elektrárna Ladizhyn elektrárenské společnosti DTEK, největšího soukromého investora v energetickém průmyslu na Ukrajině, je jednou z mnoha, které utrpěly přímé zásahy. Postiženo bylo i několik kombinovaných tepláren a elektráren (kombinované tepelné elektrárny se mimochodem skládají z plynové a parní turbínové části, op.a.). Bylo poškozeno 12 rozvoden v Kyjevě, Žitomiru, Chmelnickém, Lvově, Sumy, Poltavě a Mykolajivu a bylo hlášeno velké množství menších incidentů, při kterých došlo k poškození, které nyní vyžaduje opravu.

Žádný ze šesti reaktorů Záporožské jaderné elektrárny není v provozu kvůli ruskému ostřelování v srpnu a v současné době jsou v provozu pouze tři ze čtyř reaktorů jaderné elektrárny Rivne. Ukrajinská obnovitelná energie (OZE), která před invazí tvořila přibližně 12 procent produkce, je v současnosti offline, protože je buď na území kontrolovaném Ruskem, nebo v předních oblastech. Minimálně dvě vodní elektrárny jsou také offline.

Ukrajina má 14 tepelných elektráren poháněných uhlím nebo zemním plynem. Osm z nich vlastní největší soukromá elektrárenská společnost v zemi DTEK, tři vlastní státní Centrenerg a zbytek menší veřejné či soukromé subjekty. V současné době je v provozu pouze jedna z tepelných elektráren Centrener, Tripilska. Před 10. říjnem bylo v provozu pouze šest tepelných elektráren DTEK a dvě byly později poškozeny ruskými nálety.

S tolika výrobními kapacitami mimo síť je jediným důvodem, proč Ukrajina neutrpěla vážný kolaps sítě, nízká poptávka. Zhruba 20 procent ukrajinského území je stále pod kontrolou Moskvy, zemi opustilo asi sedm milionů Ukrajinců a obrovské množství budov se změnilo v ruiny, a proto tam není spotřeba elektřiny. Tyto okolnosti vedly ke snížení spotřeby energie v celé zemi celkem asi o 35 procent, takže současná krize dodávek ještě neochromila síť. Ruská kampaň náletů však ještě více oslabila energetický sektor právě na začátku období chladného počasí.

Situace se zemním plynem není o mnoho lepší, protože plyn je hlavním zdrojem energie pro vytápění na Ukrajině. Naftogaz, ukrajinský státní energetický gigant, říká, že má na zimu skladováno necelých 14 miliard kubických metrů. To je výrazně méně než 18 až 19 miliard metrů krychlových potřebných na celou topnou sezónu a katastrofálně méně než 21 až 22 miliard potřebných pro obzvlášť chladnou zimu.

Ukrajinci se budou muset přičinit o snížení spotřeby, zatímco ukrajinská vláda by musela odložit začátek topné sezóny, vypnout nebo omezit komunální vytápění a šetřit zásoby energie, když začnou ubývat. Nové energeticky účinné technologie bude nutné co nejdříve zavést na celé Ukrajině.

Pokud chtějí ukrajinskí partneři zabránit Putinovi, aby „zmrazil“ zemi ke kapitulaci, musí poskytnout technickou podporu a finanční prostředky, které Ukrajině umožní přežít zimní období. Nějaká pomoc už přichází – Evropská investiční banka (EIB) dala 12. října Ukrajině 550 milionů eur na opravu a přestavbu ukrajinské energetické infrastruktury.

Tyto prostředky budou použity na pomoc Kyjevu udržet stabilitu elektrické sítě, obnovit dodávky elektřiny a opravit některé nedávné škody na infrastruktuře. K udržení Ukrajinců v teple v jejich domovech, zatímco jejich armáda pokračuje v osvobozování oblastí země pod ruskou okupací, je však potřeba mnohem více.

Spojenci se snaží zlepšit systémy PVO na Ukrajině, je to ale program na nejbližší 3 roky. Karty může zamíchat stát Izrael, který silně vnímá zapojení íránských zbraní do konfliktu. Moskva varovala Izrael, že pokud poskytne zbraně na Ukrajinu, tak to velmi zhorší vztahy s Ruskem. Izrael odpověděl ve smyslu, že Moskva si sama zhoršuje vztahy s Izraelem již od dob Lavrova (výrok ohledně nacistů a holocaustu).

Stoltenberg: NATO dodává Ukrajině protidronové systémy

NATO v nadcházejících dnech dodá Ukrajině obranné systémy bezpilotních letounů, řekl v úterý generální tajemník NATO Jens Stoltenberg na bezpečnostní konferenci v Berlíně. Systémy protiletecké obrany budou schopny bránit Ukrajinu proti dronům íránské výroby, kterými Rusko již několik dní intenzivně útočí na energetickou infrastrukturu země.

Izrael poskytl Ukrajině detailní zpravodajské informace o íránských dronech.

___________________________________

Komise OSN odsoudila ruské válečné zločiny proti civilistům

Komise OSN uvedla, že během ruské invaze došlo k bezpočtu případů porušení humanitárních, válečných a mezinárodních zákonů. Oznámili, že ruští vojáci ostřelovali civilní oblasti bez jakéhokoli důvodu, bez rozdílu, a pokusili se zajmout nebo zabít civilisty, kteří utíkali před válkou. Zpráva byla vydána poté, co bylo provedeno vyšetřování v okresech Kyjev, Černihiv, Charkov a Sumy. Zločinů se podle zprávy dopustili i Ukrajinci, kteří údajně stříleli, zraňovali nebo mučili civilisty, kteří se války nezúčastnili. OSN se však domnívá, že největší většina zločinů byla spáchána na ruské straně. Zločiny odsoudili co nejdůrazněji.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22513
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Ukrajina

Příspěvek od Diaľničiar »

:arrow: Dnipro: Klidnou cestu proměnila ruská raketa na peklo:



:arrow: Satelitní snímky z 11.12. odhalují rozsah poškození mostů v Chersonské oblasti.

Kredit: Maxar / Christiaan Triebert.

1. Antonivka Bridge / Antonovsky Bridge of M-14. Jedná se o nejdůležitější most přes Dněpr v této oblasti. Hlavní konzolový skříňový most stále stojí, ale zřítil se velký počet polí trámového mostu, včetně řady mostních pilířů.

https://i.imgur.com/S8d74HG.jpg

2. Most R-47 přes řeku Inhulets v Dari'ivka.

https://i.imgur.com/AH6Zh55.jpg

3. Železniční most Antonivka, který je 5 km východně od silničního mostu.

https://i.imgur.com/Yb473yL.jpg

4. Přehrada Nová Kakhovka. Tuto hráz křižuje jak R-47, tak železnice.

https://i.imgur.com/7GKJNPd.jpg

5. Silniční a železniční most přes přehradu Nova Kakhovka byly zničeny na třech polích.

https://i.imgur.com/7P0Ix3A.jpg
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22513
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Ukrajina

Příspěvek od Diaľničiar »

:arrow: Dále, T-1401 (Lvovská oblast)

Před a po :P

https://i.imgur.com/N5fvoCq.jpeg

:arrow: M-14 v Klapaya v Chersonské oblasti, méně než 15 kilometrů od Cherson City.

https://i.imgur.com/YzYCtXp.jpg :ko:

:arrow: М-30 Izyum - Slovyansk



Tato silnice byla dokončena v roce 2021. Takto vypadala před ruskou invazí:

za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22513
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Ukrajina

Příspěvek od Diaľničiar »

Dále:

:arrow: Mezitím pomalu pokračuje obnova přechodů zničených během ruské okupace pravého břehu Dněpru.

Poblíž vesnice Zagradovka v Chersonské oblasti byl přes řeku Ingulets přestavěn dočasný most.

https://twitter.com/i/web/status/1595026447357329409

:arrow: UKRAVTODOR se snaží zlepšovat silnice směrem na západ: Polsko, Rumunsko, Moldavsko, Slovensko ...

1. V BUKOVINĚ VE VÝŠCE 925 M N. M. REKONSTRUUJEME SILNICI DO RUMUNSKA. 23.11.2022
  • V regionu Vyžnyč rekonstruujeme 2 km hraniční silnice T-26-01 Černovice – Vaskivce – Putila – kontrolní bod „Ruska“. Úsek, který je přístupovou cestou k budoucímu přechodu "Shepit - Izvoarele Sucevei" je v opravě.

    Před ukrajinsko-rumunskou hranicí probíhají opravné práce, které nejsou závislé na teplotních ukazatelích. Jelikož se tento úsek silnice nachází v horské oblasti, jsme nuceni postavit 9 opěrných zdí. Jde o poměrně složitý a dlouhodobý proces, protože každá etapa výstavby opevnění je ruční práce.

    Spousta speciální techniky a pracovníků se zaměřuje i na obnovu 2 mostů. V současné době jsou zpevněny podpěry mostních konstrukcí a upravena provizorní objízdná komunikace.

    Po dokončení rekonstrukce budou 2 mosty rozšířeny a budou splňovat moderní parametry zatížení. A povrch vozovky na opravovaném úseku bude asfaltobetonový. Upraví se také chodníky, zastávka MHD, nový automobilový pavilon, budou realizována dopravně bezpečnostní opatření a instalováno moderní osvětlení.

    Rekonstrukce úseku hraniční komunikace je realizována v rámci projektu „Zlepšení dopravní infrastruktury v přeshraničním regionu Černovice – Suceava (Shepit – Izvoarele Sucevei)“ v rámci Společného operačního programu Rumunsko – Ukrajina 2014–2020.
2. NA ÚSEKU SILNICE DO MOLDAVSKA ZAJIŠŤUJEME VYROVNÁVACÍ VRSTVU VOZOVKY. 22.11.2022
  • Pracujeme na 4 km úseku, který začíná u hranic s Moldavskou republikou a prochází obcí Serpneve. Po instalaci nového povrchu plánujeme provést značení a osadit nejnutnější dopravní značky.

    Dříve byl opraven další úsek silnice T-16-27 před obcí Tarutine a před městem Artsyz. Tam bylo dílo dokončeno.

    Díky opravě 2 úseků silnice zajišťujeme kvalitní a stabilní přístup do sousední země, což je v době totální války nesmírně důležité. Silnice jsou součástí obranyschopnosti Ukrajiny, zajišťují dovoz humanitárního zboží a domácí export.

    Havarijní opravy jsou prováděny výhradně na náklady provozní údržby.
:arrow: UKRAVTODOR VSTOUPIL DO ORGANIZACE EVROPSKÝCH NÁRODNÍCH SPRÁV SILNIC 16.11.2022

https://ukravtodor.gov.ua/press/news/53019.html

V Lisabonu se uskutečnil oficiální vstup Státní agentury pro silnice Ukrajiny na Konferenci evropských ředitelů silnic. Organizace CEDR sdružuje evropské národní silniční správy. Pro Ukrajinu je to strategický krok k připojení k evropské infrastruktuře. Ukravtodor požádal o účast v tomto sdružení již v roce 2016.

CEDR přispívá ke zlepšení správy silnic a doplňuje práci nejen Světové silniční asociace PIARC, ale i dalších regionálních silničních asociací. Integrace ukrajinských silnic do evropského dopravního systému znamená zvýšení úrovně bezpečnosti provozu, komfortu a hospodárnosti dopravy.

Rozvoj a prohlubování vztahů mezi Ukrajinou a EU v silničním sektoru vytvoří nové příležitosti pro podnikání: dopravu, výrobce surovin a zařízení, vysoce kvalifikované inženýry a konzultanty.

„Implementace evropských standardů a postupů v našem průmyslu pomůže Ukrajině co nejrychleji a nejefektivněji se zotavit po ruské vojenské agresi.

Hledáme partnery a investory: ty, kteří pomohou obnovit Ukrajinu po vítězství a dnes podpoří naše projekty ve fázi "přežití" , - řekl Andriy Ivko , první místopředseda Ukravtodor .

Za účelem rozšíření spolupráce a koordinace úsilí inicioval Ukravtodor v CEDR pracovní skupinu vedoucích evropských silničních agentur.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22513
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Ukrajina

Příspěvek od Diaľničiar »

Most na M-07 přes řeku Irsha východně od Malynu byl přestavěn. (E73 západně od Kyjeva)

poloha na mapě: https://www.google.com/maps/@50.75887,2 ... a=!3m1!1e3

fotky mostní konstrukce "před a po" a stejně tak seshora:
https://i.imgur.com/N646EJB.jpeg
https://i.imgur.com/dn0lyLS.jpg
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22513
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Ukrajina

Příspěvek od Diaľničiar »

Ukrajinský HDP letos klesne hlouběji, než se očekávalo, kvůli ruským náletům na energetickou infrastrukturu země, řekl ve čtvrtek náměstek guvernéra centrální banky Serhiy Nikolaychuk.

"Pokles HDP bude letos hlubší, než jsme v říjnu očekávali," řekl na tiskové konferenci. "Příští rok bude ekonomické oživení velmi letargické a mnohem nižší, než jsme očekávali."

8.12., Reuters

HDP se za prvních 9 měsíců snížilo o 30%. Pro 4.Q se odhadoval propad o -37,5%.


Světová banka: Ukraine Recovery and Reconstruction Needs Estimated $349 Billion
https://www.worldbank.org/en/news/press ... 49-billion

Hodnocení pokrývá dopady války mezi 24. únorem a 1. červnem 2022 a zjistilo, že fyzické škody způsobené válkou dosáhly více než 97 miliard dolarů. Zvláště vysoká byla v sektoru bydlení, dopravy, obchodu a průmyslu. Ničení se soustředilo v Černihivské, Doněcké, Luhanské, Charkovské, Kyjevské a Záporožské oblasti.

Uvedená částka 349 mld. USD je 1,5x HDP za rok 2021.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22513
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Ukrajina

Příspěvek od Diaľničiar »

Diaľničiar píše:UKRAVTODOR VSTOUPIL DO ORGANIZACE EVROPSKÝCH NÁRODNÍCH SPRÁV SILNIC 16.11.2022

https://ukravtodor.gov.ua/press/news/53019.html

V Lisabonu se uskutečnil oficiální vstup Státní agentury pro silnice Ukrajiny na Konferenci evropských ředitelů silnic. Organizace CEDR sdružuje evropské národní silniční správy. Pro Ukrajinu je to strategický krok k připojení k evropské infrastruktuře. Ukravtodor požádal o účast v tomto sdružení již v roce 2016.

CEDR přispívá ke zlepšení správy silnic a doplňuje práci nejen Světové silniční asociace PIARC, ale i dalších regionálních silničních asociací. Integrace ukrajinských silnic do evropského dopravního systému znamená zvýšení úrovně bezpečnosti provozu, komfortu a hospodárnosti dopravy.

Rozvoj a prohlubování vztahů mezi Ukrajinou a EU v silničním sektoru vytvoří nové příležitosti pro podnikání: dopravu, výrobce surovin a zařízení, vysoce kvalifikované inženýry a konzultanty.

„Implementace evropských standardů a postupů v našem průmyslu pomůže Ukrajině co nejrychleji a nejefektivněji se zotavit po ruské vojenské agresi.

Hledáme partnery a investory: ty, kteří pomohou obnovit Ukrajinu po vítězství a dnes podpoří naše projekty ve fázi "přežití" , - řekl Andriy Ivko , první místopředseda Ukravtodor .

Za účelem rozšíření spolupráce a koordinace úsilí inicioval Ukravtodor v CEDR pracovní skupinu vedoucích evropských silničních agentur.
Navzdory probíhající válce země postupuje vpřed se smluvními reformami pro silniční práce v souladu se západoevropskými normami, uvádí UNITE, Ukrajinské sdružení pro infrastrukturu, nevládní agentura.

Ukrajinské ministerstvo infrastruktury schválilo metodiku pro stanovení nákladů na silniční práce, která by měla vést k větší transparentnosti a menšímu riziku pro účastníky.

Reformy, které vstoupily v platnost 17. října, zahrnují používání výhradně pevných cen, mezinárodních metod měření (především CESMM), cen materiálů z transparentních databází, výměrů (BOQ) a cen z databází obdobných objektů.

CESMM, Civil Engineering Standard Method of Measurement – běžně známá jako CESMM3 – stanoví postup pro přípravu výkazu výměr pro stavební práce, pro oceňování a pro vyjádření a měření množství prací.

V listopadu 2021 byl přijat zákon, který dal ministerstvu pravomoc reformovat systém cen v silničním stavitelství. UNITE, Ukrajinská infrastrukturní asociace, přivítala úsilí vlády za poslední rok. "Ministerstvo infrastruktury Ukrajiny zavedlo komplexní reformu, jejíž čas nadešel," řekl Ihor Samokhodskyi, výkonný ředitel UNITE.

Změny prospějí efektivní obnově silniční infrastruktury na Ukrajině. Ceny za rekonstrukci silnic budou odpovídat mezinárodním standardům, což je rozumné pro dárce a mezinárodní hráče. Společnost bude mít prospěch z větší transparentnosti a snížení korupčních rizik. Tato reforma se může stát příkladem pro další oblasti výstavby za veřejné prostředky,“ uvedl.

Podle nové Metodiky budou ukrajinští klienti využívat mezinárodní metody měření práce, především CESMM. Nabídka bude předložena s výkazem výměr (BOQ) připraveným podle CESMM nebo ukrajinské obdoby CESMM.

To by mělo vést ke snadnému porovnávání cen mezi zařízeními, zvýšení konkurence, ale i snížení korupčních rizik při nabídkovém řízení a přejímce realizovaných prací.

Metodika stanoví výhradní použití pevných cen. Při podpisu smlouvy je cena fixována s jasně definovanou cenou prací měřenou podle mezinárodní nebo ukrajinské metody. Každá práce je hodnocena ukazatelem souhrnných nákladů. Tím se snižuje riziko manipulace s cenami po podpisu smlouvy.

UNITE je nevládní organizace založená v roce 2021, která vytváří a implementuje nejlepší řešení pro rozvoj ukrajinské infrastruktury. Pro více informací navštivte webové stránky UNITE.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22513
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Ukrajina

Příspěvek od Diaľničiar »

ČR dodala provizorní most

Zajímavý rozhovor se zástupcem ředitele státního silničního úřadu Ukravtodor.

*Než Rusko napadlo 24. února naši zemi, plánoval Ukravtodor během roku 2022 postavit 5 tisíc km státních silnic a 350 umělých staveb. Předchozí 2 roky byly pro průmysl odrazovým můstkem: zvýšili jsme tempo, úspěšně dokončili megaprojekty a začaly nové. Z rozsáhlých a složitých projektů začali například stavět mosty Kremenčuk a Yampil. V lednu 2022 byl otevřen průjezd druhého velkého mostu přes Dněpr v Záporoží. Nyní je naším prvořadým úkolem pomáhat ozbrojeným silám a vykonávat práce nezbytné pro „přežití“ Ukrajiny.

*Celkově bylo v důsledku nepřátelství zničeno 25 100 km silnic a 341 umělých staveb v jejich složení. Z toho 8,8 tisíce km a 150 mostů a nadjezdů je na státní síti. Největší počet zničených mostů v Černihovské oblasti - 27. V Charkovské oblasti - 25, v Kyjevské - 24. To jsou naše výpočty na územích kontrolovaných Ukrajinou. V Luhanské oblasti a na většině území Doněcké oblasti se zkáza dosud nepočítala. Podobná situace je na levém břehu Chersonské oblasti.

*Provoz už byl obnoven na 76 mostech.

*Velké mosty, například přes Desnou kolem Černigova, vyžadují značné finanční prostředky a čas. Podle posledních odhadů bude obnova celé zničené infrastruktury Ukrajiny trvat asi 4 roky.

*S ohledem na válku Ruska proti Ukrajině získal rozvoj a výstavba hraniční infrastruktury s Evropskou unií značnou prioritu. V souladu s tím pokračujeme v realizaci mezinárodních projektů. Ve Lvovské oblasti například spolu s polskými kolegy realizujeme silniční projekt k novému kontrolnímu stanovišti. Z naší strany je to vesnice Nyzhankovichi. Podle dohody mezi Ukrajinou a Polskem v rámci projektu „Otevřená hranice“ iniciovaného prezidentem Ukrajiny by tento kontrolní bod měl fungovat do konce letošního roku v režimu zvláštního dočasného pohybu přes hranice. Na ukrajinské straně modernizujeme úsek státní dálnice Nyzhankovichi-Drohobych-Stry. V Černovické oblasti pracujeme na silnicích ke kontrolnímu stanovišti s Rumunskem a v Oděse - s Moldavskem.

*Dnes pracujeme tam, kde je to naléhavě potřebné. Především na trasách, které jsou kriticky důležité pro co nejrychlejší přizpůsobení logistiky

https://cfts.org.ua/articles/bilshist_o ... dorom_1940

https://cfts.org.ua/imglib/_newimage/ar ... 0/1100.jpg

Obrázek
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
ML90
Příspěvky: 1571
Registrován: 18.5.2014 20:29:57
Bydliště: Království Haličské a Vladimiřské

Re: Ukrajina

Příspěvek od ML90 »

Pár slov k situaci na Ukrajině. Na přelomu listopadu a prosince jsem měl možnost procestovat velkou část Ukrajiny primárně na jihu a východě země včetně osvobozených regionů a oblastí blízko fronty (nejblíže jsem byl cca 10-15 km).

- míra poškození se extrémně liší místo od místa. Zdaleka nejhorší situace je v místech, kterými přímo prošla fronta, a to bez ohledu na to, jestli dané místo bylo okupované nebo ne. Tato místa jsou až z více než 90 % zničená. Naopak tam, kde se přímo nebojovalo (např. Cherson, Borova v Charkovské oblasti aj.) to vypadá relativně dobře
- po celé zemi jsou problémy s dodávkami energií, ale to se taky liší místo od místa. Paradoxně např. v Donbasu i 10 km od Bachmutu byla v tomhle směru lepší situace než v Kyjevě, Oděse, Dnipru a dalších velkých městech
- ve městech, která byla "jen" v dosahu dělostřelectva a nyní jsou mimo dostřel (např. Mykolajiv, Kramatorsk, Slovjansk) není škod až tolik a pomalu se do nich vrací život a zdání normálnosti
- osvobozená území byla buď kvůli bojům, nebo záměrně při stahování Rusů, kompletně odstřižena od dodávek energií a právě zde je situace nejproblematičtější. Dodávky se pomalu obnovují a i osobně jsem viděl na několika místech opravy poničeného elektrického vedení, ale místní úřady zároveň otevřeně říkají, že do konce zimy to nezvládnou (především obnovit dodávky tepla)
- zásadní problém je zničená infrastruktura, což se týká primárně mostů přes řeky. Alespoň provizorně se Ukrajina pokouší spojení obnovit, ale na mnoha místech se musí zničené mosty složitě objíždět třeba po polích nebo složitými oklikami. Např. mezi městem Svjatohirsk a vesnicí Bohorodyčne v Doněcké oblasti jsme museli místo původních cca 6,5 km jet 25 km
- to se týká i např. železnic, které se budou obnovovat ještě déle
- obrovským problémem jsou miny, zbytky munice a různé výbušniny, jejichž odstraňování potrvá dlouhé roky. Zatím se alespoň nějak snaží zajistit cesty a města a vesnice, ale jde to jen postupně. Např. na rozmezí Mykolajivské a Chersonské oblasti na jihu jsme podél cest mezi vesnicemi, kterými prošla fronta, viděli obrovské množství min a různých zbytků střel
Přílohy
20221129_135159.jpg
20221129_135159.jpg (482.02 KiB) Zobrazeno 4017 x
20221201_131546(0).jpg
20221201_131546(0).jpg (335.19 KiB) Zobrazeno 4017 x
20221203_111217.jpg
20221203_111217.jpg (477.36 KiB) Zobrazeno 4017 x
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22513
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Ukrajina

Příspěvek od Diaľničiar »

Není nad vlastní zkušenost. Já to mám "jen" z vyprávění těch co tam jsou, nebo odsud pochází. (ještě kromě médií)

Vzhledem na to co se děje je ultra důležitá schopnost rychle opravit, rychle provizorně rekonstruovat. A to nejen, že to je zničené a musí se částečně odklízet (trosky, nevybuchlá munice), ale ještě se potýkat s nedostatkem všeho + že hrozí další poškození. Je to k obdivu, ale pokud nechtějí nadvládu Moskvy, tak jim nic jiného nezbývá. Jak jsem uvedl o něco zpátky, západ v tomto uhlu dnes nepošle inženýry, pošle nanejvýš (a i za to UA děkuje) starou techniku, která by šla stejně do šrotu. (a to nejen stavební, četl jsem že se posílají staré vagony jako ubytování... sanitky, has. vozidla atd.). Inženýr ve smyslu většího zapojení se dá očekávat, až ... ani nevím co napsat, protože slovo mír nebo že nebude válka jsou terminologie, které nemusejí být nikdy uplatněné. Až nebude pokračovat bombardování Ukrajiny, tak až pak. No a ta schopnost rychle opravit a zajistit průjezdnost existuje, což je dobře. Svým způsobem je UA velká kupa odpadu, protože mnoho států sem neposílá jenom starší stroje, které jednoduše lze brát tak, že i když budou zničené, tak budou... ale posílají sem stejně staré mosty - které jsou ve skladech a trčí tam 50 let a čekají, až budou záplavy, ale na to se budou muset obstarat nové konstrukce a takhle je lze ještě tady využívat. Činí tak skoro všechny "správy technických rezerv mnoha zemí v Evropě". (obrana, vnitro, krizové řízení, civilní ochrana, hasiči)

Jedna novinka:

Silniční stavby, řízení dopravy a dopravní společnosti v ukrajinském městě Lvov získají pomoc od Evropské banky pro obnovu a rozvoj.

Lvivavtodor, hlavní společnost zabývající se řízením silnic a dopravy pro ukrajinské město Lvov na západě Ukrajiny, získá podíl z finanční podpory EBRD na infrastrukturu města. Stejně tak Lvivelectrotrans, městská společnost, která provozuje tramvaje a trolejbusy.

EBRD – Evropská banka pro obnovu a rozvoj – vyčlenila 25 milionů eur na pomoc Lvovu vyrovnat se s dopady ruské invaze, včetně finančních prostředků na zajištění toho, aby infrastruktura města co nejvíce fungovala. Půjčka těží z úvěrové podpory ze strany USA prostřednictvím zvláštního fondu EBRD Crisis Response Special Fund, který pokryje 50 procent půjčky.

Lvov je sedmé největší město Ukrajiny, je největším střediskem západní Ukrajiny, s populací kolem milionu lidí. Město se v únoru 2019 připojilo k vlajkové lodi EBRD programu městské udržitelnosti, EBRD Green Cities. EBRD uvedla, že Lvov je nyní přeplněný vnitřně vysídlenými lidmi v důsledku ruské války na Ukrajině.

„Půjčka EBRD poskytne likviditu jak pro městskou vládu, tak pro klíčové komunální společnosti…“ Kromě Lvivavtodor a Lvivelectrotrans jsou dalšími společnostmi, které profitují z injekce hotovosti EBRD, teplárenská společnost Lvivteploenergo a provozovatel odpadového hospodářství Zelene Misto.

Primárním cílem EBRD je podporovat to, co nazývá „skutečnou“ ekonomikou – zachování energetické a potravinové bezpečnosti a podpora obchodu, životně důležité infrastruktury a soukromého průmyslu. Za tímto účelem pomůže kompenzovat dočasné ztráty příjmů a dodatečné výdaje související s válkou a pomůže těmto sektorům poskytovat základní služby.

EBRD je největším ukrajinským institucionálním investorem. Banka poznamenala, že již překročila své původní ambice dodat letos na Ukrajinu 1 miliardu EUR a zavázala se poskytnout Ukrajině 3 miliardy EUR do konce roku 2023.

Loni na podzim – a navzdory probíhající válce – země pokročila se smluvními reformami silničních prací v souladu se západoevropskými normami, uvádí UNITE, Ukrajinské sdružení pro infrastrukturu, nevládní agentura.

Na konci roku 2020 Ukrajina ve spolupráci s Ukrajinskou státní agenturou pro automobilové silnice (Ukravtodor) stanovila plány na národní program oprav mostů.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22513
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Ukrajina

Příspěvek od Diaľničiar »

USA uvolňují již asi týden-dva rozsáhlé zásoby munice z Blízkého Východu ze státu Izrael. Ačkoliv to Pentagon nepotvrdil přímo, tak to potvrdil Izrael v souvislosti s tím, že se jedná o tzv. nouzové zbraně a zásoby pro stát Izrael a USA dávají příslib, že tyto zásoby budou doplňovány (bez dodání termínů). Munice se převáží do Polska a odsud na Ukrajinu. Z území USA se starší munice převezla a na řadě jsou novší série, ale armáda se zjevně rozhodla vyprázdnit starší zásoby z jiných míst na Zemi. Jako další zdroj jsou zásoby munice a dalších zbraňových systémů z Jižní Koreje. V Americe mezičasem zvedají produkci munice oproti 11 měsícům zpátky o 70%. Biden zvedl rozpočet U.S. armády o několik desítek mld. USD proti původnímu návrhu a jedná se o přímý dopad války na Ukrajině a snahu doplnit skladové zásoby armády o již novší stroje a munici.

Ruský front je zásoben zbraněmi a muníci z KLDR a Íránu. Ruský průmysl nestačí nahradit za stávajících sankčních podmínek spotřebu na Ukrajině. I proto se zvažuje model hospodářské mobilizace zdrojů, tedy přepnutí výroby do válečného módu v Rusku. Masivní příprava na tuto kampaň včetně zvednutí armády a následné větší války se nedá vyloučit.

Východní křídlo NATO se snaží lépe opevnit jak členské státy aliance tak vyslat další techniku na Ukrajinu. Ukrajina by neměla vykonávat větší ofenzivy, nýbrž držet vojska k dispozici na obranu. (pentagon) Mezičasem se cvičí 40-130 tis. ukrajinských vojáků, část z nich ve formě online, na lepší leteckou a pozemní techniku. Za účasti asi 5-16 tisíc lektorů armád NATO.

Ukrajina může učinit vícero strategií. Jedna z nich počítá s odříznutím Krymu od Ruska. A jeho dobytím pro Kyjev. K tomu Rusko podniká delší dobu opevňování oblasti. Stejně tak může Ukrajina více poškodit území Ruska až do 700 km vzdálenosti od hranic. V případě získání stíhaček (vhodné stroje vlastní Slovensko a další státy), tanků tady Rusko tak skoro nezvítězí vzhledem na velikost a odhodlání. Na druhou stranu nelze vyhnat Rusko ze všech částí Ukrajiny, to je naivní představa. (pentagon) Tato válka se tak skoro neskončí. Rusko si nemůže dovolit se stáhnout nebo uznat potřebu míru. Byla by to prohra a to si nepřipustí. S větší mobilizací se ale může Moskva dostat do ještě větších vnitřních problémů a stejně bude trvat kvartál, že se projeví na výsledcích.

Vícero států NATO Evropy nechce posílat další techniku do doby, než samotné nezlepší vlastní vybavení. Ačkoliv tendry běží nebo jsou vysoutěžené, tak doba dodání je často za 3 roky s plněním dalších 5 let. Za těchto okolností a vývoje, který reálně v Evropě existuje se nechce žádná země dál oslabovat.

USA na Ukrajinu nechtějí poslat tanky Abrams, protože je považují za složité na údržbu. Tudíž by si to žádalo silnou logistiku a dílny atd. a zkušenost ukrajinské armády je slabá. Není to na programu dne pro Ukrajinu, ale je to na programu dne pro Pobaltí a část Balkánu v rámci států NATO, včetně Polska.

Polsko získá z USA (schváleno v prosinci poslanci USA) stovky ks tanků Abrams za 5 mld. USD. Dalších 12 bojových vyprošťovacích vozidel M88A2 Hercules, osm společných útočných mostů M1110, šest velitelských vozidel M577A3, 26 víceúčelových kolových vozidel M1152A1, 26 společných lehkých taktických vozidel M1279A1 a munici a podpůrné vybavení. Přitom se nenastavuje žádný off-setový program. Veškeré práce se vykonají v USA stroje se dodají do Polska. Polští představitelé obrany uvedli, že akvizice umožní armádě země čelit ruskému vlajkovému tanku T-14 Armata. Zakázka také umožní Varšavě nahradit své zastaralé tanky T-72 a PT-91 sovětské konstrukce novou platformou pásových vozidel. Polské pozemní síly provozují také tanky Leopard 2A4 a Leopard 2A5 německé výroby. Část strojů směruje na Ukrajinu. Polsko má získat Patrioty a stíhačky F-35. Rozhodně si Polsko upevní svoje pozice a bude připraveno nejen se bránit v případě napadení, ale účinně vést ofenzívu a vytlačit kohokoliv ze svého území, společně s dalšíma. Nelze jen přihlížet.

Vzhledem k tomu, že se Polsko a Finsko zavázaly dodat na Ukrajinu tanky Leopard II německé výroby , roste tlak na Berlín, aby zásilky schválil a dokonce poslal tanky sám.

Norsko v prosinci poslalo na Ukrajinu 10 dočasných přemostění. Jejich hodnota činí 30 mil. NOK.

Obrázek

https://mil.in.ua/wp-content/uploads/20 ... es-4-1.jpg
https://mil.in.ua/wp-content/uploads/20 ... 6029_n.jpg

Slovensko poslalo další odminovací komplet Božena - 5

https://mil.in.ua/en/news/bozena-5-help ... iv-region/

Stroje se používají na odmínovaní území v trasách elektrických vedení a komunikací, díky čemu se daří obnovovat zásobování elektrickou energii a zajistit odklízení trosek a logistické operace.

Chorvatsko poslalo zbraně za sta mil. HRK. Starší pušky a munici z války o nezávislost. K tomu humanitární pomoc s lékama.

Francie vyrábí mosty na zakázku dle požadavků Ukrajiny u společnosti Matière. Francie tak nechává na zakázku vyrábět mosty, které zajišťují zásobování s humanitární pomocí na silnicích, kde mosty chybí. Mosty jsou ocelové konstrukce, snadno se montují a mají různou délku. Jde o spolupráci vícero F ministerstev.

ČR dodala na Ukrajinu celkem 6 dočasných mostů a dodá dalších 12 v tomto roce.

Provizorní mostní konstrukce jsou veledůležité objekty pro zajištění silniční dopravy. Silnice a železnice jsou nezbytné pro armádní a humanitární zásobování. Stejně jako zbraně samotné.

Ukravtodor získal do rozpočtu 2023 původní pilíře. Jedná se o spotřební daň a silniční fond se doplňuje. Ukravtodor se zaměřuje na komoplexní opravy velkých mostů na nejdůležitějších silnicích, na umístňování dočasných mostů z donorských zemí a je připraven reagovat na jakékoliv situace, které způsobuje válka. Organizace disponuje i rezervním a nouzovým financováním.

Organizace spolupracuje s armádou v čšitění od min. Stejně tak u odklízení nevybuchlé munice. Zajišťuje údržbu silnic po náletech, po raketových útocích, odklízí se trosky. Před válkou tady běžel program Velká stavba - nyní ho každý považuje již jen za sen. Prioritou nyní je udržet sjízdnost požadovaných silnic. Po válce se bude muset obnovit několik set mostů a asi 30 tisíc km silnic, což zabere v nejlepším případě půl dekády. Mezinárodní partneři pomáhají Ukravtodoru s obnovou mostů. Jako první reagovala Správa státních hmotných rezerv ČR. (reagoval ředitel Ukravtodoru)
  • Provizorní kovové mosty z České republiky jsou pro nás nestandardní. Tyto konstrukce lze snadno sestavit a rozložit. V rozloženém stavu se dají snadno přepravovat. Po válce a kapitálové rekonstrukci je plánujeme využít v regionech s rizikem povodní a záplav.
Obrázek
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22513
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Ukrajina

Příspěvek od Diaľničiar »

značně zkráceno; strategická konference partnerů Ukrajiny k poválečné obnově

Odhad škod je ve výši 2x HDP Ukrajiny za rok 2021.

Ukrajina se bude muset transformovat co se týče plánů na její obnovu. Tedy nebude možno v adekvátní době obnovit všechno co je zničené. Škody přesahují částku 400 mld. USD a bylo by to nereální pro zahájení funkčnosti státu jakkoliv částečně to provádět. Shodují se na tom Světová banka a EU.

Největší škody jsou v rámci infrastruktury ve 3 segmentech: bydlení, doprava, energetika a průmysl.

Škody v dopravní infrastruktuře jsou k září 2022 ve výši skoro 100 mld. USD.

Pro Ukrajinu se budou muset vypracovat plány na potřebné opravy, obnovu a výstavbu. Né všechno se bude muset postavit znovu. Jde i o to, že stát se několik desítek let již správně nerozvíjel a není potřebné jej obnovit do nějaké původní, ale nefunkční podoby.

Válka pokračuje, škody narůstají a prozatím nelze říct výsledné částky, ale formují se území a potřebné sítě pro obnovu a výstavbu. Tak, aby bylo možno zahájit následné práce co možná nejrychleji.

Na úvodní financování se počíčá s částkou z mezinárodní pomoci a základních úvěrů, prozatím ve výši 50 mld. USD. S tím, že až po nějakém novém stavu bude možnost tuto částku upravovat a aktualizovat. Plány obnovy se rozpočítají na desítky let s tím, že první práce budou dle dosavadních poválečných modelů, v Evropě naposledy uplatněné na Balkáně.

Tyto základní částky jsou nezbytné pro obnovu země s vysokým potenciálem na suroviny v energetice a v zemědělství. Přínos bude rozhodně větší, než náklady na první investice. V dohledné době vysoké návratnosti. Plán se sestaví a nastaví tak, aby si Ukrajina mohla dovolit vzít i relevantní půjčky, které bude schopna splácet.

Sektor silnic patří sektory, které půjdou do rekonstrukcí a výstavby jako první a zároveň již nyní patří k těm objektům a k té infrastruktuře, která se průběžně alespoň provizorně udržuje v provozuschopném stavu.

Nelze vyčíslit náklady na její opravy od vypuknutí konfliktu. Ukravtodor má ale reálné peníze, nepoužívá žádné virtuální platby. Má větší rozpočet, než v roce 2022.

Švýcarský státní sekretariát pro hospodářské záležitosti (SECO) se zavázal k finanční podpoře Ukrajiny jakmile se válečný konflikt ukončí. Na základě nejvyšších priorit jsou vyvíjeny na míru šité plány obnovy a rekonstrukce, které vedou program v každé oblasti.
  • Všechna pomoc bude součástí širokého ukrajinského plánu. Stát si pochopitelně musí zadat mnohem širší, detailní plán. V červenci 2022 ukrajinská vláda představila národní plán obnovy země, která nese odhadovanou cenu 750 miliard až 1 bilion dolarů. Investiční plán je rozdělen do etap, od okamžitých potřeb do roku 2022, střednědobých potřeb (2023–25) a dlouhodobých potřeb pro "fázi modernizace" (2026–32). Jedná se o ambiciózní plán a dárci musí ještě učinit významné závazky. Žádná jednotlivá instituce ani dárce však tento účet nebude moci uhradit a financování bude muset pocházet z kombinace zdrojů, včetně grantů, zvýhodněných půjček a investic soukromého sektoru. V současné době ukrajinská vláda také reformuje svůj zákon o partnerství veřejného a soukromého sektoru (PPP), aby lépe zvládala podmíněné závazky, které taková spolupráce vytváří. Tyto reformy umožní a podpoří partnerství mezi veřejným a soukromým sektorem.

    V odvětví dopravy a logistiky jsou bezprostředními prioritami (ve výši investic ve výši 2–3 miliardy USD) "odstranění překážek" v logistice s Evropskou unií výstavbou nových železnic, rozšiřováním kapacity silnic a restrukturalizací dunajských přístavů, aby zvládly vývoz do Evropy. . Dlouhodobější projekty (odhadované na 120–160 miliard USD) spočívají ve zvýšení kapacity přístavů na řece Dunaj, výstavbě nových logistických a skladových komplexů, budování nových dálnic a letišť a rozvoji vysokorychlostní železnice spojující Varšavu s Kyjevem. To bude vyžadovat značnou spolupráci s ukrajinskými sousedy – zejména s Rumunskem, které kontroluje deltu Dunaje, logickou tranzitní trasu.
Dopravu a logistiku plánují podpořit: Evropská investiční banka (EIB), Evropská banka pro obnovu a rozvoj (EBRD), Mezinárodní finanční korporace (IFC), Japonská agentura pro mezinárodní spolupráci (JICA). K tomu USTDA (US Trade and Development Agency). Shodou okolností společnýma silama dovedou na základě vlastních mandátů vypracovat celé projekty od zadání (studie) přes projektovou fázi po financování výstavby. Prioritu mají pro železniční koridory napojené na průmysl, letiště a přístavy.

EU a Světová banka zadávají několik jasných kritérií pro vládu Ukrajiny:

*Definujte role, určete silné stránky a koordinujte (Ukrajina již ustanovuje pro logistiku konkrétní státní aparát)
*Vytvořte seznam financovaných projektů (10- letý plán)
*Upřednostněte financovatelné projekty, které staví na ukrajinském lidském kapitálu a motivují Ukrajince k návratu domů
  • Až válka skončí, bude zde 10–15 milionů Ukrajinců, kteří si v zásadě budou přát přesídlit zpět na Ukrajinu (a v ní). Proto bude důležité obnovit základní infrastrukturu, jako je elektřina, vytápění a vodohospodářské služby; sociální infrastruktura, jako je bydlení, školy a nemocnice; a dopravní a logistická infrastruktura. Vzhledem k počtu Ukrajinců, kteří jsou v současnosti kvůli válce nezaměstnaní, by dárci měli najít způsob, jak maximalizovat využití ukrajinského lidského kapitálu v procesu obnovy. Projekty by se měly co nejvíce spoléhat na pomoc ukrajinského lidu s úsilím o obnovu.
*Nastavte nezávislý systém monitorování a hodnocení (audity, legislativa proti korupci)
*Podporovat reformy správy věcí veřejných zakotvené v procesu přistoupení k EU
*Usnadnit obchod a zlepšit celní a hraniční infrastrukturu
  • Vybudování větší infrastruktury například v Polsku a Rumunsku by nenahradilo ukrajinské námořní přístavy okupované Ruskem, ale zvýšilo by objem zboží, které lze přepravit přes západní hranici.
____________________________________________

Ukrajina doposud dostává především masivní armádní pomoc, humanitární pomoc a technickou asistenci.
Největším dárcem jsou USA, ale role EU stoupá. Stejně tak pomoc z dalších zemí světa. Tak nebo tak tvoří pomoc USA největší část.

Americké společnosti mají také zkušenosti s podporou rozsáhlého úsilí o rekonstrukci v obtížných prostředích, včetně konfliktních nebo válečných zón, jako je Afghánistán a Irák. Již nyní jich působí na Ukrajině 200+ a USA jsou také do roku 2019 největším investorem s 18% podílem. Následováno Německem s 10%.

Cíle USA pro Ukrajinu uplatňované po roce 2014:

*Digitalizace přepravních a logistických procesů
*Přestavba letišť a poskytování odborných znalostí v oblasti leteckého průmyslu
*Podpora protikorupčních reforem
*Poskytování technické pomoci, studií proveditelnosti a přípravy projektů

Závěr: Obnova ukrajinské dopravní a logistické infrastruktury má potenciál urychlit rekonstrukci a prohloubit sblížení země s Evropou. Bude to dlouhý proces, který si pravděpodobně vyžádá vícedekádový plán upřednostňující investice do udržitelné a odolné infrastruktury. Přesto je tento úkol každým dnem těžší, protože Rusko kompenzuje ztráty na bojišti zaměřením na ukrajinskou infrastrukturu, včetně elektráren a přehrad. I když tento proces bude dlouhý, čas jednat je nyní. Než válka skončí, musí mezinárodní zainteresované strany nastavit procesy výběru projektů, mechanismy financování a dělbu práce, aby se předešlo zpožděním při rekonstrukci. Rozsáhlé rekonstrukční projekty se mohou stát obětí klesajících marginálních výnosů a neefektivnosti, pokud chybí koordinace mezi místními vládami a mezinárodními aktéry, jako jsou bilaterální partneři, multilaterální instituce a soukromý sektor. Zpoždění stojí životy a nechávají velkou ukrajinskou uprchlickou populaci zpochybňovat hodnotu návratu domů, zatímco ti, kteří zůstali bojovat s Ruskem, bojují s nezaměstnaností. Skutečné vítězství na Ukrajině vzejde z toho, že ukážeme, že svobodní lidé podporovaní chytrými reformami mohou vyjít i z hlubin války s novou, dynamickou ekonomikou napojenou na globální trhy.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22513
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Ukrajina

Příspěvek od Diaľničiar »

:arrow: Oleksandr Kubrakov: Ukrajina má zájem o účast americké finanční korporace na rozvoji ukrajinské infrastruktury
https://mtu.gov.ua/news/34011.html

:arrow: Japonská vláda vyčlenila 170 milionů amerických dolarů na obnovu Ukrajiny
https://mtu.gov.ua/news/34010.html
  • Prostředky budou směřovat na realizaci havarijních projektů obnovy, zejména na rekonstrukci kritické infrastruktury. Toto rozhodnutí o podpoře bude dokončeno uzavřením grantové dohody s Japonskou agenturou pro mezinárodní spolupráci (JICA).

    Připomeňme, že na začátku ledna bylo oznámeno, že vláda Japonska vyčlení 95 milionů dolarů na obnovu Ukrajiny. Tyto prostředky budou zaslány Rozvojovému programu OSN (UNDP) jako součást dohody o partnerství.
To je v reakci na výše uvedený příspěvek.


BETONOVÉ SILNICE

Program výstavby CB silnic 2021 - 2025: https://trafficsafety.com.ua/news/2020-08-07.html

Mezi hlavní výhody použití cementobetonové vozovky patří zejména minimální procento dovážených komponentů (10-15%) a dlouhá záruční doba provozu. Při výstavbě cementobetonových vozovek se používají především ukrajinské materiály na rozdíl od asfaltobetonových vozovek, kde se často používá dovážený asfalt.

Říká se, že Mykolajiv a Chersonská oblast jsou pro výstavbu betonových silnic nejpříznivější. A že v roce 2020 bylo pouze 1% silnic betonových, ale chtějí to zvýšit na 3% do 5 let. Což možná nezní moc, ale to je značná kilometráž silnic.

T-2608 - 1. betonová silnice v regioně Chernivtsi
https://i.imgur.com/Me2xTBh.jpeg
https://i.imgur.com/wIhzA8Q.jpg

N-31 v Poltavské oblasti:
https://i.imgur.com/pTLXHzP.jpeg

N-14 severně od Mykolajiva:
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22513
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Ukrajina

Příspěvek od Diaľničiar »

Bez určení zdrojů institucí vyjma několika citací pro ně; italské a americké instituty pro průběh války. V souvislostech, bez určení vítěze.

Jak dlouho :?: To je zásadní otázka pro veřejnost ve světě. Ve skutečnosti to není nejdůležitější otázka. Ta zní, za jakou cenu. :idea:

Válka tohoto druhu, tedy mezistátního konfliktu může trvat měsíce, roky až neurčito. S dlouhým obdobím pro příměří po 1+ roce. Bude se vědět, že je fáze, kdy se válčit nebude a bude se vědět, že je formální příměří.

Jsou názory, že válka bude trvat jen do té doby, do jaké budou USA podporovat Ukrajinu. Ani tento výklad není 100%.

Válka se zastaví, až když se Ukrajina nebo Rusko nebo obojí zhroutí, protože pro obě strany je to otázka života nebo smrti.

K tomuto bodu budou vést jednání a může se ukončit domluvou na dalším postupu nebo taky ne. (jaderná eskalace bez další odpovědi, ale s nesouhlasem uzavřít mír bude značit pád Ruska ve světě bez výhry Ukrajiny a nemožností nebo jen obtížné rekonstrukce.

Obě země mají své podporovatele. Ukrajina má Evropu, NATO, USA, Japonsko, Austrálii atd. Podporvatele ve smyslu jasně politické podpory, financiemi, zbraněmi. Rusko má režimy, které odporují USA. KLDR ani Írán se vysloveně nestaví proti Evropě. To je dáno historii a stávající diplomacii, vztahama, které jsou mezi EU a Afrikou na základě kolonii, EU a Blízkým Východem atd. Částečně některé režimy jsou zaměřené proti všem bezvýhradním vojenským spojencům USA, Izrael a Británie. Vždy sa najde podpora pro produkci munice a obchodní spolupráce s Ruskem na tomto podkladě. A vždy tak může být tato válka vedená opravdu dlouhou dobu.

Proměnné se vrátí ale nakonec zpátky jen do podoby, kdo vydrží delší dobu krmit vojenskou linii. Případná výměna lídrů právě pro ztrátu životních jistot může situaci rovněž zvrátit, ale je to stále jen otázka kdo vydrží delší čas.

Ukrajina může ztratit východní části státu tím, že tamní obyvatelstvo přestane podporovat Kyjev. Řeknou si, že nic horší se jim již nemůže stát. Jiné války ve světě nám ale ukazují, že tento scénář se nemusí uplatnit do praxe. Naopak se rozparceluje správa území pod Kyjev a jeho spojence vs. tamní obyvatelstvo, které se rozdrobí v podpoře pro všechny tábory vs. Rusko. Nebude tedy snadné ani jen ovládnout východ Ukrajiny, i kdyby tato snaha byla. A bude jediná možnost: porazit Kyjev. Jenomže Kyjev a západ Ukrajiny musí vědět, že po tomto vývoji se nestane nic jako "jen výměna vlády". Již dnes jsou miliony Ukrajinců na západě, vydělávají a posílají peníze domů a jednou se rádi vrátí domů.

Evropa, NATO. Sousední země Ruska nejsou velmocemi. Naopak, Pobaltí, Polsko, Slovensko, Balkán. Tato linie je rozdrobená, jednotu nalezne jen v EU a NATO. Do té doby i podporu velmocí, které jsou prakticky vedle nich. Čím déle bude tento konflikr trvat, tak tím větší tlak bude pociťovat právě tento nárazník. Pro něj je určující vývoj na Ukrajině. Jsou si toho vědomí. Výdaje na obranu stoupají v některých zemích 3x, protože něčím se budou muset bránit. Reálně se děje to, že tyto země budou mít za pár let poměrně velké armády, část obnovuje povinnou službu. Další směrem na západ o tom uvažují. Tento aspekt ale značí, že Ukrajina bude mít podporu společně s tím jak jí zlepšuje Evropa u sebe sama. A zároveň tím stoupá teoretický problém pro Rusko. Rozhodně nebude tak snadné kohokoliv ohrožovat a destabilizovat. V tomto ohledu se jeví útok na Ukrajinu jako předčasný, protože se Rusko dobře nepřipravilo. Ale to se nedá již vzít zpátky.

Aktuální vývoj je poznačen proto, že existují dosud neznámé faktory, které určují konec konfliktu.

Kdo bude první, kdo spustí další útok? Jakou roli bude hrát počasí? Je tu problém s municí - první strana, která bude mít nedostatek, bude mít potíže. I když neexistuje žádný skutečný evropský program na zvýšení produkce, tak není tajemství, že hlavní producenti již uzavírají smlouvy. Doplní ruské zásoby Čína až se vyčerpá potenciál z KLDR? Dokonce i technologicky vyspělé a bohaté státy na Středním východě nakonec dosáhly bodu, kdy útočí raketami na civilní města, otevřeně používají chemické zbraně a bojují ve vlnách - jen na lidi spěchající přes pole se střílí. Je to porušení všeho, ale velmoc nemá kdo potrestat. Ještě se to nestalo.

Ani kolaps ruské konvenční síly nebo tradiční ukrajinské vítězství nemusí znamenat, že válka skončila; obojí by mohlo vést k jaderné eskalaci ze strany Ruska. To jsme zpátky u začátku psaní tohoto příspěvku. Jadernou velmoc nelze přesvědčit tradičním konvečním způsobem o tom, že prohrává. Pomyslná červená čára je útok na Krym. Ovšem USA nezajímají postoj, že tento útok nesmí být proveden, ale neměl by být proveden jako první a ze strany Ukrajiny jako první vážný úder. Proto se upíná pozornost na východ Ukrajiny. Pokud bude zasažen některý důležitý cíl na Ukrajině, kterému se má Rusko vyhnout, tak to může být důvodem zahájit ofenzivu na Krym. Ovšem s nutností počítat další eskalace. Vždy se ale vyhodnocuje jaký další postoj se zaujme.

Infrastruktura.

Rusko může vést útok na západ země tak, aby znemožnilo transport zbraní. Bylo by naivní si myslet, že Ukrajina nemá dostatek rezerv na potřebné rekonstrukce a zároveň záložní zdroje pro lokální vedení ofenzívy na východě, co oddálí pomyslný pád Kyjeva do doby, než se ty zásobovací linie obnoví. A poté Rusko znovu ztratí výhodu.

Rusko může zaměřit pozornost na nebo. Upustilo od toho s letectvem proto, že Ukrajina má stále funkční PVO. Rusko ale může obětovat část letectva, aby získalo větší převahu na zemi. I za cenu ztrát, u kterých se spoléhá na obnovu. Ruská válečná mašinerie byla letošním rokem zahájená.

Dne 24. února 2022 ruské síly zaútočily na Ukrajinu bez zamrzlé půdy, aby podpořily svá obrněná vozidla, což znamenalo, že se musely držet silnic, kde vystupovaly jako snadné cíle. Ale letos v zimě se očekává, že zahájí útoky přes otevřené pláně, které by bylo těžší porazit, řekl Daniel Rice, bývalý kapitán americké armády, který se loni stal zvláštním poradcem generála Valerije Zalužného, ​​velitele ukrajinské armády.

Infrastruktura musí nejen vydržet základní únosnost, ale především existují rekonstrukční čety. Je to nová práce Ukravtodoru, ale jináč běžná záležitost všude, kde se vede válka. Četa o 15-30 mužů, několika ks techniky, přesné manuály jak co zvednout, přepravit, namíchat. Postavit, zaměřit. I proto je požadavek na přesné typizované mosty - a Ukrajina je má i do zásob na přesné polohy když to bude potřeba. Pochází ze zásob CO mnoha států Evropy. Po novém je již i na zakázku tyto státy vyrábí jako pomoc pro Ukrajinu. Ukrajině tak nedělá problém odpálit mosty, odříznout neprítele a způsobit masivní ztráty, aby pak položilo nové ocelové mosty a samo vytvořilo zásobovací linii. S touto taktikou Ukrajina funguje skoro rok. Rusko tyto možnosti nemá.

Hlavní obava Západu je jasná. Že by mohla prorazit velká ruská útočná akce, a existuje mnoho obav, že by mohl padnout Kyjev. Lidé se probouzejí do reality, že k ukončení této války musíte dát útočné zbraně a přesně to se i děje. Úkolem je nyní vycvičit a vybavit obrněné síly dostatečně velké a sofistikované na to, aby obklíčily ruské bojové síly nebo aby je bylo možné odrazit. To závisí od vývoje na obou stranách.

Ukrajinští vojáci se budou muset naučit ovládat a udržovat nejnovější várku vojenské pomoci, která zahrnuje bojová vozidla pěchoty Marder a Bradley z Německa a Spojených států, stejně jako tanky Challenger 2, Leopard 2 a Abrams z Velké Británie, Německa a USA. USA, resp. v mixu je také závazek z Francie dodat lehké kolové tanky AMX-10 RC. Tomuto vybavení se Západ bránil právě pro tu modernost a krátký čas k zvládnátí obsluhy. Je to hodně práce v krátkém časovém období a jen proto, že Ukrajina bude mít ta správná vozidla, tak to neznamená, že bude schopna podniknout v budoucnu velkou útočnou akci. Ale… tito Ukrajinci v tomto století pokaždé za uplynulý rok překvapili svět již vícekrát.

Změnila se i propaganda v Rusku. V průběhu minulého roku se Putinova strategie domácí propagandy proměnila z poselství bojovat proti nacistům na Ukrajině na bojovat proti Západu, který ty nacisty chrání a lokálně tam nacisti již jsou v parlamentech. Příběh je velkým bojem studené války jako odezva na II WW a ta se každým rokem připomínala masivní oslavou. Je to cíl jak přilákat nové rekruty. Není to zaměřeno na Evropu, protože tam to ztrácí veškerou odezvu. Podporovatelé Ruska se bojí války, odpůrci se tomu smějí a najednou je veřejné mínění v Evropě na straně Ukrajiny. Jenomže Rusko nevyhrá tuto válku za pomoci jiného mínění v Evropě. To měla být berlička, ale ne základní prvek. A když je tato berlička pryč, tak není důvod upevňovat propagandu směrem na Západ. S tím ať si poradí poslední zvyšky "přátel Ruska", což jsou různé spolky v mnoha státech Evropy.

A téměř úplná kontrola informací ze strany ruské vlády ztěžuje nesouhlas. Ti, kteří jsou proti válce, odešli a ti, kteří zůstali, se přizpůsobují.

Minulé pokusy vytlačit vůli k válce z Moskvy ekonomicky také nepřinesly okamžité výsledky, ve které experti doufali. Trhliny se však mohou začít objevovat letos. Shoda je v tom, že běžní Rusové to začnou pociťovat letos. Ale Rusové mají obrovskou míru tolerance k ekonomické bolesti. Na rozdíl od Evropanů, Američanů...

Jednou z oblastí, které je třeba sledovat, je ruské vyplácení důchodů. Neschopnost tak učinit by mohla podpořit ekonomickou nespokojenost schopnou obrátit veřejné mínění proti válce. Pro Rusy by to muselo být dost špatné, aby se tam dostali, ale neexistuje způsob, jak zjistit, kolik rezerv vláda schovala po letech tučných kontrol z prodeje energie.

Po uvalení sankcí a exportních kontrol se očekává, že poslední ekonomický tlak Západu – stropy cen ropy – přinese výsledky, protože ruská ekonomika je tak úzce propojena s trhem s energií.

Jaké zbraně Washington pošle? Spojené státy jako nejdůležitější vojenský podporovatel Ukrajiny zůstávají těžištěm, pokud jde o konečný výsledek konfliktu. Americké vedení bylo ve své podpoře Kyjevu do značné míry jednotné. Seriózní diplomacie nezačala, protože Putin stále lpí na maximalistických cílech. Dokud tomu tak je, tak není důvod zastavit vyzbrojování Ukrajiny. Právě naopak, i když se to nelíbí Moskvě a oddaluje to možná zahájení jednání. Je to přistoupení na ruskou strategii. V tomto ohledu si může Putin říkat co chce, ale Západ neudělal nic jiné, než k čemu Rusko vydláždilo cestu.

Z opačné strany konečným koncem toho je, že Ukrajinci vezmou zpět tolik, kolik před únorem rok zpátky. Donucení Putina k vyjednávacímu stolu a nakonec by Ukrajina musela v otázkách, jako je Krym a části východu, trochu slevit a zajistit pevné bezpečnostní záruky do budoucna. Tento postup není tak vzdálený realitě jak by se mohlo zdát. Proto Rusko trvá na tom, že získaná území již nikdy nepustí. Jsou to ale prozatím jenom slova. Dokud Ukrajina nezahájí ofenzivní postup. Pak se bude muset rozhodnout jestli to budou slova nebo diplomatická mise nebo odvěta.

USA jsou stále zdrženlivé. Část senátorů již delší dobu říká, že americká armáda soustavně podceňuje ukrajinskou bojovou schopnost. Že vůle a odhodlání Ukrajinců je tak velké, že opětovné dobytí Krymu je na dosah a oni potřebují dělostřelectvo, které jim umožní zasáhnout cíle – místa, kde rakety ničí infrastrukturu na Ukrajině. Dodejme jim tyto zbraně a ať vedou ofenzivu všude kde je ruská armáda. A to není osamocený názor v USA. Naopak, urychlil by se tento zdrženlivý vývoj. Je to mj. odezva na to, že Moskva si namýšlí, že USA odejdou, tak jak se odešlo z Afghánistánu.

Bidenova administrativa nevysílá rakety dlouhého doletu, ale i tato bariéra může být překonaná. Stačí ujištění, že nebudou použité k útoku na Rusko. Kyjev by byl sám proti sobě. S dodávkou těchto zbraní na Ukrajinu ze strany USA nezmůže Rusko nic, protože USA jsou jinde. Mohl by to být ale tzv. eskalační schod a to prozatím USA nechtějí začínat jako první.

Tyto rakety výrobce ATACMS Lockheed Martin již nevyrábí a americká armáda je stále potřebuje ve svých zásobách. To je zřejmě důvod, pro který ještě nejsou na Ukrajině. Existují možná alternativy.

Bidenova administrativa oznámila, že posílá Ukrajině ze země vypuštěnou bombu o malém průměru. GLSDB má dosah až 150 km což zdvojnásobuje dosah zásahu Ukrajiny. To však stále nedosahuje ATACMS, který by Ukrajině umožnil zasáhnout ruské cíle vzdálené asi 305 km.

Pentagon odmítl sdělit, zda bude GLSDB použita k útokům na ruské cíle na Krymu. Ukrajinské velvyslanectví ve Washingtonu sdělilo Defence News, že Ukrajina nezaútočí na ruské území zbraněmi delšího doletu, které přislíbily Spojené státy. Ruské území ale není Krym, protože není jako ruské uznáno.

V závislosti na tom, jak dlouho válka potrvá, není zdaleka jisté , zda zákonodárci budou nadále financovat balíčky pomoci Ukrajině. Kongres poskytl Kyjevu od loňské invaze Ruska více než 100 miliard dolarů na pomoc, včetně vojenské pomoci ve výši 61,4 miliardy dolarů.

Bidenova administrativa stále očekává, že balíček pomoci Ukrajině ve výši 45 miliard dolarů schválený v prosinci potrvá do konce tohoto fiskálního roku. Ale náměstkyně ministra obrany pro mezinárodní bezpečnostní záležitosti Celeste Wallanderová varovala, že současná úroveň financování nebrání administrativě, aby potřebovala požádat o další pomoc do konce září.

Jednou z klíčových otázek, která by mohla rozhodnout o konci války, je, jak dlouho mohou podporovatelé Ukrajiny udržet své zbrojní dary Kyjevu. V určitém okamžiku boje vyčerpají i veškerou podporu západního světa Ukrajině. Tomuto okamžiku ale mohou předcházet jisté kroky Ukrajiny.

Zatímco výdaje na obranu ve Spojených státech a v Evropě stoupají, z velké části kvůli ruskému útoku, průmyslová kapacita na výrobu zbraní a střeliva se ukázala jako překážka. NATO již ale rozhodlo o zvednutí produkce munice. V reakci na to oznámily společnosti na obou stranách Atlantiku plány na restartování výrobních linek pro dělostřelecké granáty a další zbraně, které byly donedávna považovány za poněkud tajemné.

Vládní účty za financování fiskálního roku 2023 a za autorizaci obrany zahrnují peníze na rozšíření výroby munice, zdvojnásobení a dokonce ztrojnásobení výrobních kapacit pro zbraně, jako jsou 155mm granáty, protitankové ... a tzv. High Mobility Artillery Rocket System...

Přesto je otevřenou otázkou, zda budou USA schopny donekonečna pokračovat ve své současné úrovni podpory. Donekonečna jistě ne, ale i tohle je v rovině otázek, protože ještě to je jen 1. rok. A nekonečné zdroje zásob nejsou ani v Rusku.

Obrázek

:arrow: K 16.2. Ukravtodor informoval o dodávce mostů ze Švédska, na margo infrastrukturní části tohoto příspěvku.
OBDRŽELI PRVNÍ DOČASNÉ PŘECHODY ZE ŠVÉDSKA: V ČEM SPOČÍVÁ JEJICH JEDINEČNOST
https://ukravtodor.gov.ua/press/news/54221.html
  • Čtvrtá země se připojila k neformálnímu klubu podporující ukrajinské silnice. Na Ukrajinu dorazila humanitární pomoc s cílem obnovit dopravní spojení ve válkou zničených oblastech.

    Švédsko vyslalo 6 lodí do Recovery Agency, které lze použít jako pontonové přejezdy. Jde o první taková speciální vozidla, která civilní silničáři ​​dostali.

    Tyto kompaktní čluny váží 7 tun a ponoří se do vody do hloubky 1 metru. Po rozložení jsou pontonové přechody dlouhé 8 metrů.

    Výhodou takových provizorních přejezdů je mobilita a rychlost demontáže. Pontonové přechody na Ukrajině využívají většinou vojenští ženisté ze Státní speciální dopravní služby. Nyní, díky švédské humanitární pomoci, budou moci civilní silničáři ​​používat takové speciální vybavení na trasách, kde je potřeba nejnaléhavější.

    Agentura pro obnovu vyjadřuje svou vděčnost Velvyslanectví Švédska na Ukrajině, panu velvyslanci Tobiasi Tybergovi a vládě Švédska.

    Od začátku rusko-ukrajinské války převedly tři evropské státy na Ukrajinu humanitární pomoc na obnovu silniční infrastruktury. Dříve provizorní mosty posílaly Česká republika, Francie a Norsko. Některé z konstrukcí již byly instalovány a fungují na okupovaných územích Kyjevské oblasti, Černihovské oblasti a Charkovské oblasti.
:arrow: K 13.2. PŘESTAVUJEME MOST PŘES ŘEKU TROSTYANYCJA V ŽYTOMYRSKÉ OBLASTI
https://ukravtodor.gov.ua/press/news/54199.html
Most se nachází na M-21 Vystupovychy - Zhytomyr - Mogilev-Podilskyi a je jedním z objektů zničených v důsledku nepřátelských akcí v regionu.

:arrow: K 11.2. NA HRANICI S RUMUNSKEM BYL OTEVŘEN DALŠÍ KONTROLNÍ BOD
https://ukravtodor.gov.ua/press/news/54189.html
  • V Černovické oblasti byla dokončena rekonstrukce kontrolního stanoviště „Djakivtsi – Rakovec“. Výrazně pomůže vyložit kontrolní bod „Porubné – Siret“ a vytvoří nové logistické trasy mezi naším státem a Evropskou unií.

    Kontrolní stanoviště je otevřeno 24 hodin denně. V současnosti slouží chodcům, autům, autobusům a prázdným kamionům. Brzy tu budou moci přejíždět hranice kamiony se zbožím. Přepravní kapacita "Dyakivtsi" za den je asi 300 vozidel a 1500 občanů.

    Na kontrolní stanoviště je pohodlný a bezpečný vstup. V roce 2021 jsme provedli generální opravu silnice T-26-04 "Chernivtsi - Hertsa-CPP - "Dyakivtsi". 5 kilometrů bylo obnoveno „od nuly“, protože před opravou byl štěrkový povrch. Za necelé čtyři měsíce se podařilo opravit 9 umělých staveb a 36metrový most. Dále byla rozšířena vozovka, zpevněn povrch vozovky, položeny dvě vrstvy asfaltobetonové směsi, zpevněny krajnice vozovek, proběhly práce na řízení dopravy.

    Jedná se již o druhý kontrolní bod s Rumunskem v Bukovině, který byl zprovozněn během plné invaze. Dlouhodobé zařízení v Krasnoilsku bylo dokončeno na podzim.
fotky: https://i.imgur.com/UXOBKqr.jpg , https://i.imgur.com/AcoWjSu.jpg

:arrow: region Chernihiv:

Obrázek

:arrow: V 12/2022 navzdory válce bylo opraveno více než 40 km silnice М-30 (součást evropské trasy E50) v Chmelnické oblasti. Za pomoci Světové banky.

Obrázek
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
ML90
Příspěvky: 1571
Registrován: 18.5.2014 20:29:57
Bydliště: Království Haličské a Vladimiřské

Re: Ukrajina

Příspěvek od ML90 »

Dovolím si malou odbočku do světa železnic, protože v tom se toho na Ukrajině v poslední době děje i přes válku dost zajímavého.

Nepřekvapivě na Ukrajině po loňském únoru probíhá rozsáhlá derusifikace celé země, která navazuje na dekomunizaci z let 2014-2016. Celou dobu totiž byla zaplevelená obrovským množstvím topografických názvů nebo třeba pomníků, které pochází ještě z carského a sovětského období a nemají nic společného s Ukrajinou (typicky všudypřítomné ulice a pomníky Puškina). V tomto teď došlo i na železnici, kde v nejbližších třech letech dojde k:

1) Přejmenování všech stanic, které nějakým způsobem odkazují k Rusku a ruské historii.
2) Přejmenování dvou regionálních oddělení ukrajinských drah, které se dnes nazývají "jižní dráha" a "jihozápadní dráha". Obojí jsou to názvy ještě z carského období, které dnes navíc ani nedávají geografický smysl (jižní dráha obsluhuje severovýchod Ukrajiny a jihozápadní centrální Ukrajinu)
3) Změně kilometráže tratí - ta se dodnes i více než 30 let po vyhlášení nezávislosti měří z Moskvy. Nově se bude měřit od centrálního nádraží v Kyjevě.
4) Z vlaků a lístků zmizí nápisy v ruštině (ta je tam nyní jako druhý jazyk po ukrajinštině) a budou nahrazeny angličtinou.
5) Změní se značky a signalizace, tak aby odpovídaly evropským standardům.

https://www.tobeua.zalizno.online/?fbcl ... lO0oyzs6RY

V delším horizontu by na Ukrajině chtěli přejít na evropský rozchod kolejí a i v tomto směru už se objevují první vlaštovky. Už nyní se staví evropská trať od hraničního přechodu Hrebenne-Rava Ruska do Lvova (čili na trati Varšava-Lvov), která by měla být dokončena před koncem letošního roku. Vedle toho se připravuje výstavba tratí Medyka-Lvov (trať Krakov-Lvov) a Dorohusk-Kovel (trať směrem na Kyjev). To jsou pro Ukrajinu prioritní projekty, na které už se hledá financování u mezinárodních finančních organizací.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Z-Wars ... 99088.html

Dále ukrajinské dráhy (Ukrzaliznycja) podepsaly memorandum s polskou společností CPK, která má stavět obrovské letiště mezi Varšavou a Lodží, ale připravuje i polské VRT. Na jeho základě bude společně připravována studie proveditelnosti na stavbu vysokorychlostní trati z Varšavy přes Lvov do Kyjeva.

https://www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosc ... 11666.html

Ve Lvovské oblasti a Podkarpatském vojvodství se obnovují nepoužívané přeshraniční regionální tratě. Jde o část takzvané Haličské transverzální dráhy z 80. let 19. století (trasa začíná v Čadci a poté pokračuje jižním Polskem přes města Nowy Sącz, Gorlice, Krosno a Sanok na Ukrajinu, kde vede do města Husjatyn) a První uhersko-haličské železnice ze 70. let 19. století (Michaľany-Humenné-Medzilaborce-Přemyšl). Konkrétně se obnovuje část Uherce Mineralne-Ustrzyki Dolne-Chyriv-Nyžankovyči-Přemyšl s tím, že Ukrajinci dělají trať rovnou jak na široký, tak i evropský rozchod. Sám jsem v lednu během cesty na Ukrajinu viděl, že po obou stranách hranice probíhaly stavební práce. Na ukrajinské straně byly všechny práce dokončeny letos v únoru.

https://www.uz.gov.ua/press_center/up_t ... MgIrlGm7_I

Už loni pak Ukrajina obnovila jedno z železničních spojení s Rumunskem, konkrétně mezi Rachovem v Zakarpatské oblasti a Valea Vișeului, odkud lze pokračovat dál do Rumunska.

https://zdopravy.cz/ukrajina-obnovila-d ... -internetu
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22513
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Ukrajina

Příspěvek od Diaľničiar »

Nejbližší období ukáže, jestli se Ukrajina ubrání nebo tady bude buď vleklý konflikt nebo se povede Rusko z větší dnes obsazené části vyhnat dokonce pryč. Ukrajina nemá moc na výběr. Pokud jakkoliv ustoupí tak prohraje a proto jednak neustupuje a jednak se nebojí vést válku - má sice techniku ze západu, ale válčí ukrajinské obyvatelstvo. Následující text je propojen s komunikacemi-infrastrukturou a jejím přínosem, ale nelze jej uvést bez armádních faktů ... uvedeno faktama z pohledu amerických médií s menším doplněním jako vysvětlivky., resp. doplňuji novinky i ohledně rekonstrukční obnovy. :) (17.3. - 24.3.)

Ukrajina mj. formuje 200 tisíc záložníků (výcvik, výzbroj, výstroj) a početní techniku, kterou dostává do vytvoření 3 bojových skupin, se kterými hodlá udeřit ve 3 základních lokalitách země. Jedním z hlavních cílů je i nadále ovládnutí Krymu, ale ne jako první cíl. Dalším je rozpůlení obsazeného Donbasu a následné obsazení rozsáhlých území. Na rozdíl od ruské armády umožní jarní počasí přesun nové těžké techniky, která na Ukrajině již je k dispozici. Letectvo, které Ukrajina ziskává jí umožní zvládnout nápor na nebi. V zálohách má již armáda s Ukravtodorem desítky vystavěných mostních konstrukcí uvolněných ze skladů CO mnoha evropských zemí nebo vyrobených na zakázku. Dle taktiky ústup/znovu zabrání území bude postup rychlý v hlavných lokalitách nebo znemožněn ruským jednotkám.

Pak mají jet do Bělgorodu a jak je třeba i posílit hranici mezi Bělgorodem a Charkovem, aby byla neprostupná. Dalším bodem bude pokus o proražení linii Svatové-Kremín, aby se dostali do Valujk. Zatřetí se soustředí na Bahmut, aby zaútočili na ruské formace, kde dojde k demoralizaci ruské armády. Ukrajina již nyní soustřezuje v Bachmutu na 80 tisíc vojáků a odolává ruskému tlaku mnohem delší dobu, než se předpokládalo.

Japonský premiér slíbil první pomoc pro Ukrajinu ve výši 500 mil. USD. Dánsko letos zřizuje fond ve výši 1 mld. USD, ze kterého půjde 80% na zbraně pro Ukrajinu, 20% na humanitární pomoc. První pomoc ve výši 150 mil. USD již byla odeslaná - veškeré formy munice. Kanada posílá nespecifikované tisíce ks další munice. Co se tanků týče, tak jen Leopardy jdou z 9 zemí a je jich slíbeno na 150, část již na UA je. To není zdaleka všechno, nové příspěvky jsou i v dělostřeleckých systémech: Švédsko posílá systém Archer, UK systém AS90. Nesmí se zapomínat na houfnice, které tam již rovněž jsou ze střední Evropy.

Slovensko dodalo na Ukrajinu první MIG-29. Je nutno uvést, že reakce Moskvy byla a je tvrdá, ani se to tak na Slovensku neprezentuje. Moskva to považuje za akt nepřátelství a navíc se jedná o porušení smlouvy, že se sovětská technika nepošle nikam bez souhlasu Moskvy. V každém případě 3 stroje tam jsou letecky, jeden po zemi. Podle dohody podepsané v roce 1997 nesmělo Slovensko posílat letadla do jiné země bez souhlasu Ruska, uvedla Federální služba pro vojensko-technickou spolupráci v Moskvě. Slovenská vláda se k této formulaci nehlásí a nekomentuje jí. Bratislava reagovala ve smyslu, že "během dalších týdnů pošle na Ukrajinu i dalších 9 letounů". Tři z celkem 13 letadel nejsou provozuschopné a budou použity na náhradní díly. Kreml nedávno bagatelizoval význam slovenských a polských leteckých zásilek, když řekl, že Ukrajina dostává nepotřebnou techniku, která bude Ruskem zničená.

Dnes se znovu ozval Medvedev, který zdůraznil, že Rusko neplánuje vstoupit do konfliktu se kterýmkoliv státem NATO, ale zároveň nedopustí ovládnutí Krymu. Takový útok bude pro Moskvu značit zapojení "jakékoliv zbraně".

Faktem je, že Moskva již 2. měsíc Krym opevňuje. Jakmile se Ukrajině povede zabrat uvedená území a linie, pak se až chtějí soustředit kolem Dněpru a zamíří na Záporoží a provedou několik úderů, aby získali Berdjansk, Melitopolje a Mariupolje, čímž zablokují Krym. Pak půjdou na Krymský most a posunou situaci k hranicím roku 1991. Ukrajina tak plánuje dodržet záměr, že neprovede cílený útok na Krym jako první cíl, protože to prakticky není možné za dané situace.

V případě, že by Rusko provedlo jakoukoliv nebezpečnou agresi na obranu Krymu, tak je tady s dosahem pár minut k dispozici velmi silná část U.S. armády v Rumunsku, s elitními jednotkami a ve stávající době v rámci Evropy s nejvíce * generálem, který má velké operační válečné zkušenosti, takže USA jsou připravené "ihned a důrazně reagovat" - dle U.S. administrativy. Pentagon mj. opevňuje polské území, které je logistickým uzlem v zásobování Ukrajiny. V rámci Evropy se přesouvají další "stroje" určené pro obranu - na Slovensko. Do doby, než tady nebude dost techniky na obranu země, která se sem brzo dostane. Stejná situace je v Polsku - to má objednané stroje z J. Koreje a USA a rovněž se o obranu starají dočasně ostatní evropské země ve všem, co Polsku schází. Další jednotky navíc směrují do Pobaltí a tyto státy znovu zvedají obranné rozpočty ...

Tvrdé boje u Bahmutu - infrastrukturní (silniční) pohled na situaci :arrow:

U Bahmutu je třeba zmínit, že během tohoto týdne pokračovaly prudké boje severozápadně a jihozápadně od města – kde se ruští agresoři ze všech sil snaží odříznout zbývající ukrajinské komunikace směrem na Chasova Yar (O-0506 přes Hromovo a jižně od Bogdanivka) a Kostjantinivka (T-0504 přes Ivanivske a Stupočki). Přestože se bitevní linie podél obou těchto cest v posledních dnech pod vlivem ruských útoků a ukrajinských protiútoků několikrát zakolísala, pokud se tyto směry občas dostanou pod palbu agresorů, nejsou dodnes zcela neprůjezdné. Je však třeba zdůraznit, že tento týden pokračovala ruská snaha rozšířit přístup do oblasti bojů kolem Hromova a Bogdanivky - čehož se pokoušelo dosáhnout dalším postupem o něco severněji, podél dálnice M-03. směrem na Slovjansk.

Zmiňovaný plán nemá moc možností, že by mohl být v jiném provedení. Více méně ruské velení se na tuto ukrajinskou ofenzivu "intenzivně připravuje" a ruský průmysl byl uveden do "válečného stavu".

Medvedev pronesl, že je za každé jednání o situaci na Ukrajině. Že žádná velká válka nebude mít ani jednoho vítěze. Je to snad prvně, kdy je první náznak o tento přístup. Pod velkou válkou má na mysli konflikt Ruska s USA. Ačkoliv USA de facto již nepomáhají až tak Ukrajině jako členským státům NATO prezbrojováním se. Ukrajině již více pomáhá z pochopitelných důvodů evropské státy. To pochopení je nutno vnímat jako fakt, že Ukrajina potřebuje především "starou techniku", kterou ovládá. I když se zvládá učit i s novou ...

Ukrajinci se učí ovládat systémy Patriot na území USA: ve Fort Still. Muži ve věku 19 až 67 let trénovali od 7:00 do 18:00 šest dní v týdnu po dobu deseti týdnů a dle Američanů již ten systém ovládají na dobré úrovni.

Izrael, jak se zdá, konečně prorazil – a povolil export specializovaných systémů pro boj s drony rušením jejich velitelských rádiových signálů na Ukrajinu. Je to posun od "návodů" na to jak drony zničit. (drony íránského původu)

Světová banka aktualizovala potřebné náklady na rekonstrukci území na min. 400 mld. USD. 1/8 částky je předběžně zajištěná. Není radno zapomínat na surovinovo - zemědělský potenciál a defacto hromada ruin jsou zastaralé provozovny. Ty se totiž mají modernizovat - plány z dekády zpátky. Takhle se jejich destrukce sice odrazila na snížení HDP a umrtvení ekonomiky, ale usnadní ve výsledku nový rozvoj, tak jako všechny dosavadní války ...

Samotná Evropa si je vědomá toho, že musí zmaximalizovat vojenské zásobování Ukrajiny. V opačném případě z toho bude opravdu vleklý konflikt a problémy na dalších územích na kontinentě. Rusko nemá peněz donekonečna, stávající nástroje fungují. Ruská ropa je na trhu, ale Rusko z ní neprofituje tak, že by financovalo válku. Veškerá slova o ruské masivní produkci jsou jen slova, protože biznis třída sama ze dne na den prohlašuje, že válka položí ruskou ekonomiku na kolena a očekává její ukončení v letošním roce. Jináč řečeno, Rusko může zbankrotovat ... navzdory všem představám ještě asi 395 dní zpátky u prováděného cvičení na hranicích s Ukrajinou a vznešeného projevu Putina o obnovení historie.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22513
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Ukrajina

Příspěvek od Diaľničiar »

Výše uvedený text doplním o další fakta. Rok po začátku války se Ukrajina nachází v mimořádně složité situaci.

Ministerstvo hospodářství říká, že HDP loni kleslo o 30,4 procenta, MMF se domnívá, že propad je ještě větší - 33 procent.

Totální ruský útok na řadu průmyslových objektů zejména ochromil ukrajinský vojenský průmysl, takže nyní jsou ozbrojené síly Ukrajiny do značné míry závislé na pomoci západních spojenců.

Středně těžce byla zasažená energetická infrastruktura. Ta především má zlomit odpor obyvatelstva. Ve skutečnosti miliony Ukrajinců, kteří před válkou nemají moc šancí odjet mimo zemi a lépe vydělávat, tak dnes jsou po celé EU, jsou v USA atd. a vydělávají mnohem více, než doma a posílají domů obrovské remitence. Tyto zdroje společně s půjčkami pro Ukrajinu drží nad vodou jak obyvatelstvo a tedy nějakou spotřebu a zrovna tak stát, který díky tomu platí i základní žold a chod služeb. (prosakují informace, že ruská armáda má žold v omeškání, není to levná záležitost - žold byl radikálně zvednut pro ty co jsou na Ukrajině) Energetická infrastruktura navzdory těžkému bombardování měla být dle ruských plánů již prakticky zásadně zničená. Není tomu tak i pro schopnost jí donekonečna opravovat a udržovat, k čemu napomáhá vícero západních států Evropy. Neustále se sem posílají starší zařízení, které západ držel ve skladech, protože nevěděl co s nimi vzhledem na složitou demontáž a recyklaci ...

Ukrajina svého času držela 15 procent vojenské produkce SSSR. Znalosti stále existují, ale výrobní kapacita již neexistuje. Do roku 2012 na tom byla Ukrajina s výrobou zbraní poměrně dobře, ale jejich velké výrobní závody byly na začátku války zničeny. Počet expertů má ale Ukrajina obrovský a tito lidé jsou dnes ve 30 zemích světa a učí se - nebo učí svoje partnery k tomu, aby se povedlo spojezdňovat techniku, která je nefunkční proto, že třeba 15 let stála na jednom místě. Ukrajina disponuje obrovským rozsahem součástek a dílů a schopnostmi obnovovat cokoliv.

Kyjev dovedl ale zahájit výrobu některých věcí i doma. V novém bezpečném formátu. Daří se jim ve výrobě malých dronů (tedy ne velkých ozbrojených jako turecký Bayraktar) a s pomocí Západu rozjeli za války i výrobu dělostřelecké munice. Nevyrábějí se na jednom místě a předpokládá se, že se jich vyrobí až 2000 kusů za měsíc. Někdy tohle číslo padne za 3 dny ukrajinské obrany. Potenciál ke zvedání této produkce ale existuje a taky se postupně zvyšuje. Značí to, že Ukrajina potřebuje jen překlenout období, než se tak stane.

Od začátku invaze do 15. ledna 2023 západní spojenci darovali Ukrajině více než 140 miliard eur na vojenskou, finanční a humanitární pomoc. Z toho více než 60 miliard jde na obrannou pomoc. Po tomto datu se pomoc radikálně zvedá o novou techniku, která jde do desítek miliard USD a prozatím nebyla vyčíslená.

Z centra pro vedení války v USA charakterizují možné dodávky takhle: Západ v podstatě vyčerpal své zásoby studené války a munici po skončení studené války do té míry, že jsou na nepříjemně nízké úrovni. Evropa neměla velké sklady, ale USA ano, protože byly připraveny vést dvě války a obě vyhrát. Nikomu nedošla munice, protože si to nikdo nemůže dovolit. Některé volné kapacity ale pomalu docházejí, a tak se objevily snahy o zvýšení produkce, což je jediná možnost, jak Ukrajinu do budoucna zásobovat. USA a NATO tento signál již vysílají směrem k členským zemím a ty na to velmi pružně reagují. Existuje několik německých továren, které již oprašují velké haly, nabírají tisíce lidí a stovky již pracují na doplnění muničních skladů v Německu. Jsou firmy, které říkají, že dokáží vyrobit tolik munice za 1 rok, že to bude stačit na doplnění zásob v celé Evropě. Německo vyčlenilo na hospodářskou pomoc 200 mld. € pro firmy a i když na jiné účely, tak je veřejným tajemstvím, že to jsou záruky pro ně za investice "jednotková" část se vyčlenila právě pro zbrojní společnosti. Německé hospodářství je dostatečně vyspělé a propojené, že prakticky od prvního týdne rozjelo masivní produkci ... toho, co bylo potřeba před desítkami let a stejně tak toho, co je potřeba nyní. Cíl je jednoznačně formulován politicky: Rusko na Ukrajině nemůže zvítězit a jenom tak si zabrat co se mu zachce. Stejně tak neexistuje možnost, aby se ruská agrese posunula kamkoliv dál na západ. Samotná slova ale nepostačují, stejně jak nestačí garance, že se třeba na Slovensko přesune cokoliv co bude potřebné, když každý ví, že není moc co přesouvat. Co ale není dnes, to může být za 2-3 roky. Rusko taky nedozbrojí ihned.

Na papíře se USA jeví jako extrémně silná vojenská mocnost s téměř neomezenými zdroji (roční rozpočet Pentagonu je více než 800 miliard dolarů), ve které sídlí pět největších výrobců zbraní na světě. Během studené války USA utrácely více než 8 procent HDP a po ní se snížily investice do armády, zejména do výrobních kapacit. Například za studené války v USA bylo 8 závodů na výrobu dělostřelecké munice, v roce 94 jich bylo 5 a dnes už jen jeden. Kapacity se navíc snížily kvůli válce proti terorismu, kdy Američané odhadovali, že určité zbraně prostě nepotřebují. A dnes se USA soustředí hlavně na Tichomoří a námořnictvo, protože čelí Číně. I proto USA říkají, že Ukrajina pro ně není na 1. místě - což ale neznačí, že jí nebudou pomáhat. Pouze to značí, že masivní bilionové plány na modernizaci námořnictva a letectva pokračovat budou a nějaké velké změny do pozemního vyzbrojování nelze čekat. O to se má přednostně starat Evropa. Ta může stejně tak čekat podporu letadlových lodí a dalších pokud bude potřeba - kdekoliv v rámci Evropy. Stejně tak se i děje - síly jsou na jihu i na severu. K obraně NATO v Evropě to bohatě postačuje. Z Norska a Rumunska jsou USA schopné v případě napadení NATO v Evropě ihned podniknout odvětné kroky směrem na Rusko. Ta cvičení - a reálně větší rozsah supr moderních strojů jsou jak na severu tak na jihu Evropy. USA ale mohou dodat tanky Abrams (i když mají ochudobněný uran), vozidla Bradleye. Drony Predator, kazetovou munici, které ale Washington v dodání odkládá. U tohoto typu zbraní je problém malých bomb, které nevybuchnou okamžitě a zůstávají potenciálním rizikem do budoucna po mnoho let. Evropa je striktně proti takové munici, Američané ji z etických důvodů dávat nechtějí, ale Rusové a Ukrajinci ji už vlastně na bojišti používají

Všechno stojí a padá na logistice

V ekonomice doprava činí asi 8% HDP. Se skladováním další 2-4%.

V armádě je logistika kolem 1/5 důležitosti. Neustále se něco někam přepravuje, převáží. Jak živá síla, tak zásoby všeho druhu. Dá se říct, že zbylá činnost také není jen samotný boj, nýbrž další potřebné náležitosti jako systém velení, komunikace. Ale logistika tvoří největší % hned po schopnosti vedení boje. Skladování je v tomto bodu irelevantní, což je logické.

Logistika tedy činí 2x větší význam pro vedení války, než v běžném civilním životě. Tady mají hodně navrch USA - jejich schopnost rychle přepravit ze základny cokoliv kamkoliv a mezi městy atd. je enormní a za dekády stále se to aktualizuje a investuje se. EU je na tom hůř - mosty nic moc, koridory nestojí a ty mají tvořit páteř logistických operací. Z pohledu Evropy je důležitá absorbce zbraní z USA. Jedním uzlem v Německu, jedním v Itálii. Něco málo v Polsku, Španělsku, Francii, UK. Čím dál na západ tím hůř pro východní linii NATO. I proto se klade akcent na S-J spojení východní linie. (do 2030) Jakkoliv se to postaví, ale musí se efektivně propojit Pobaltí se státy V4 a Balkánem. To poskytne lepší výhled i pro Ukrajinu a vůbec ostatní sousedy. Z hlediska zásobování Ukrajiny je nejdůležitějším státem Polsko a tady se vykonává asi 1/2 všech logistických operací pro Ukrajinu. USA tady mají velmi dobré zajištění.

Sama Ukrajina od začátku napadení Ruskem vykonává organizovanou dopravní obranu země. Ať už shození stovek tisíc značení, takže ruská vojska bloudí - a kolony jsou rozstřílené na franforce ... protože ruské vojsko bloudí, protože jak víme tak do nasazení šlo více nováčků, než stabilních složek. To jsou ruské chyby a špatná očekávání jak se zachová Ukrajina. Nikdo neutekl i když utéct mohl - a měl kam a bránit vlast ze zahraničí. Následováno aktivitami odpalování mostů, což zpomalilo ruský postup. Poté sice ruská armáda něco postavila, ale Ukrajina dovedla rovněž reagovat a získala desítky starších silničních strojů ze západu, vytvořila rekonstrukční čety, dokázala zkapacitnit přechody do Moldávie, Polska, zajistila dodávku na míru vyrobených mostů - do jarní ofenzivy, až bude potřeba. Tak to je, most se odpálí, ale musí následně zajistit provizorium. To vše Ukrajina uskutečňuje. Je potřeba si uvědomit, že koncem roku 2021 byl Ukravtodor v nejlepším postavení za celou historii - maximum poboček, úředníků, výborná znalost infrastruktury, pečlivý nový plán 2021 - 2025 a s tím souvisí obrovský počet stavební techniky a firem. Schopnost opravovat poškozené silnice je proto stále velmi vysoká. I když se již nejedná o dobré vozovky, tak se jedná o udržení silničního tělesa. Faktem je, že řada ukrajinských vesnic má asfaltovanou vozovku, takže ruský voják byl často překvapen, kde vlastně je. Čekal že již v nějakém centru, ale byl to omyl a často past. I když jsou škody na silnicích v desítkách miliard USD za ten rok války, tak ukrajinské silnice a železnice stačí udržovat chod země a nečiní to tam inženýři z Francie, Německa, USA, nýbrž Ukrajinci sami. :idea:

Bidenova administrativa urychlila dodávku amerických bitevních tanků M1 Abrams na Ukrajinu a ukrajinské síly by je měly obdržet za osm až 10 měsíců. Pentagon v úterý tento týden odhalil, že místo 31 nových tanků M1A2 Abrams, což byl původní plán, USA pošlou na Ukrajinu stejný počet starších verzí M1A1. Stavba a dodávka nových tanků by mohla trvat jeden až dva roky, zatímco starší verze by mohla být převzata ze stávajících vojenských zásob. USA se nechtějí oslabovat - i když drží tisíce ks techniky - je to dle Pentagonu a národních obranných plánů a strategií - ihned prakticky připraveno na vedení války. Ostatně někam ten bilion dolarů každým rokem jde. :)

70tunové tanky budou renovovány a vybaveny 120mm kanóny a kulomety ráže 50, aby byly připraveny k boji za Ukrajinu. Stane se tak patrně ve státu Ohio. Není známo, jestli se již ukrajinská armáda učí jak s technikou zacházet. Tanky Abrams dorazí na Ukrajinu až s očekávanou jarní ofenzivou Ruska a Ukrajiny, ale proto už z Polska přijíždějí tanky německé výroby.

"Základní výcvik na tancích Abrams pro americké vojáky je 16 týdnů, a to je jen základní výcvik, jak je ovládat. Pak musíte vědět, jak je udržovat, musíte mít dodavatelský řetězec, abyste skutečně udrželi zásobu náhradních dílů, zatímco bojujete, protože tyto tanky nemají podezření, že by mohly zasáhnout,“ řekl mluvčí Národní bezpečnostní rady John Kirby MSNBC.

30 tanků samozřejmě nestačí pro vytlačení ruské armády. Stačí na několik bitev. Pentagon se věnuje jiným otázkám - jaké síly se budou muset poslat, za jaký čas se tak bude moct stát, pokud se konflikt z Ukrajiny rozšíří do Evropy. :idea: Pokud by se tak totiž stalo, tak na základě hlavných zemí NATO v Evropě existuje reální potřeba k zapojení USA do vedení války v prostoru Evropy. USA de facto cvičí v Evropě často, změnila by se forma. Spíš než válka v Evropě se ale Pentagon přiklání k odstrašení Ruska od Evropy pohrozením alternativních scénářů s uvědomením si, že Washington disponuje jaderným arzenálem a tedy, že Evropa v rámci NATO je pod jasnou ochranou USA a Rusko si toho musí být vědomé dostatečně na to, aby se tak i chovalo.

Evropa je tak mezníkem mezi použitím a nepoužitím těchto zbraní mezi velmocemi. Rozhodne se to ale na Ukrajině.

Může se snadno stát, že vypukne konflikt mezi jadernými velmocemi mimo členy NATO - a bude to znamenat válku Ruska s evropskými zeměmi. Teoreticky se všemi, které Moskva na začátku označila za tzv. nepřátele. :idea: V takovém případě bude v Evropě válčit i U.S. armáda, protože rozhodnout se bude muset konvenčně. Na takový vývoj by si ale lidstvo muselo ještě pár let počkat, protože dnes je to prozatím "jen" o Ukrajině. Všude jinde probíhá "jen" pokračující destabilizace.

Práce Ukravtodoru - pokračují, proto o pádu Ukrajiny nemůže být ani řeči:

Obrázek

Čtyřproudý most přes řeku Bilous obchvat M-01 Chernihiv.
poloha na mapě: https://www.google.com/maps/@51.5514094 ... a=!3m1!1e3

Obrázek
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22513
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Ukrajina

Příspěvek od Diaľničiar »

Čtyřproudový most N-27 přes řeku Zamhlai poblíž Kyselivky v Černihovské oblasti byl obnoven. To je východně od města Černihiv.

poloha na mapě: https://www.google.com/maps/@51.5435876 ... a=!3m1!1e3

Obrázek
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22513
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Ukrajina

Příspěvek od Diaľničiar »

Rekapitulace pomoci Kanada - Ukrajina

Počínaje rokem 2022:

Od ruské ilegální úplné invaze na Ukrajinu podporuje Kanada ukrajinský lid v boji za svou suverenitu a demokracii – a za demokracii po celém světě. Kanada s nimi bude stát tak dlouho, jak to bude potřeba.

S celkovou pomocí více než 5,4 miliardy poskytla Kanada zásadní finanční pomoc vládě Ukrajiny a poskytla významnou vojenskou podporu.

Kanada, která pomáhá vést celosvětové úsilí o uvalení zdrcujících ekonomických sankcí na Rusko, také sehrála důležitou roli při zmenšení Putinovy ​​válečné hrudi a pohnání jeho nohsledů k odpovědnosti.

Finanční pomoc Kanady Ukrajině zahrnuje:

* Půjčky ve výši 2,45 miliardy vládě Ukrajiny na pomoc při poskytování základních služeb Ukrajincům, včetně výnosů z celosvětově prvního ukrajinského dluhopisu suverenity v hodnotě 500 milionů, který Kanaďanům umožnil přímo podporovat Ukrajinu;

* Vedení vytvoření MMF spravovaného účtu pro Ukrajinu, který umožnil více než 3,8 miliardy finanční pomoci z Kanady a našich mezinárodních partnerů;

* Záruka na úvěr ve výši 36,5 milionů EUR (přibližně 50 milionů USD) prostřednictvím Evropské banky pro obnovu a rozvoj s cílem usnadnit podporu ukrajinské státní energetické společnosti Naftogaz;

* Grantová pomoc ve výši 115 milionů dolarů na opravu kyjevské elektrické sítě.

Vojenské příspěvky Kanady na podporu ozbrojených sil Ukrajiny zahrnují:

* Více než 1 miliarda USD poskytnutá na vojenskou pomoc a dary vybavení, včetně obrněných vozidel; národní pokročilý raketový systém země-vzduch; 39 obrněných bojových podpůrných vozidel; čtyři houfnice M777; protitankové zbraně a ruční palné zbraně; a,

* Pokračování operace UNIFIER kanadských ozbrojených sil, která od roku 2015 vycvičila více než 35 000 příslušníků ukrajinských bezpečnostních sil.

Další kanadská podpora pro Ukrajinu zahrnovala:

* 320 milionů dolarů na humanitární pomoc;

* 96 milionů USD na rozvojovou pomoc, která podpořila odolnost ukrajinských vládních institucí a organizací občanské společnosti a poskytla řešení skladování obilí pro zemědělce;

* Více než 81 milionů USD na podporu odminovacích operací, zabezpečení ukrajinských jaderných skladovacích zařízení a dalších mírových a stabilizačních iniciativ; a,

* Dočasné zproštění všech cel na ukrajinský dovoz.

Kanada také hraje vedoucí roli v úsilí odříznout Rusko od globální ekonomiky a pohnat Putina a jeho přívržence k odpovědnosti za jejich nezákonnou válku na Ukrajině. Kanadské sankční snahy zahrnují:

* Od února 2022 postihuje více než 1 800 jednotlivců a subjektů;

* Spolupráce s našimi partnery v pracovní skupině ruských elit, zástupců a oligarchů (REPO) na zablokování nebo zmrazení majetku v hodnotě více než 58 miliard dolarů od sankcionovaných jednotlivců a subjektů;

* Hrát klíčovou roli při vytváření cenových stropů pro ruskou ropu a ropné produkty s cílem připravit Kreml o příjmy na financování jeho nezákonné války;

* stát se první zemí, která odebrala Rusku a Bělorusku status doložky nejvyšších výhod, což snížilo dovoz z těchto dvou zemí o více než 97 procent;

* Zavedení nového celosvětově vedoucího režimu, který umožní federální vládě usilovat o propadnutí a prodej sankcionovaných ruských aktiv v Kanadě;

* Hrají vedoucí roli v mezinárodním úsilí zakázat ruským bankám globální systém zpracování finančních transakcí SWIFT;

* Zákaz dovozu hliníkových a ocelových výrobků a dalšího klíčového zboží z Ruska; a,

* Zákaz vývozu široké škály produktů do Ruska a Běloruska, včetně zboží, které by mohlo být použito při výrobě zbraní.

Společnosti, které obcházejí tato pravidla na území Kanady ukončí činnost.

FInanční pomoc do 1.1.2023. Poznámky: Zahrnuje 5,5 miliardy USD oznámené Japonskem v únoru 2023, 0,5 miliardy USD oznámené Spojeným královstvím v březnu 2023 a 2,4 miliardy USD oznámené Kanadou. Finanční podpora pro Německo, Francii a Itálii zahrnuje podíl podpory z Evropské unie, která zahrnuje příspěvky Evropské komise a Evropské rady:

Obrázek

Finanční pomoc Ukrajině v roce 2023

Finanční podpora Kanady pro Ukrajinu pomohla její vládě pokračovat v činnosti tváří v tvář ilegální invazi Ruska, včetně vyplácení důchodů a poskytování základních vládních služeb Ukrajincům, nákupu paliva, aby přečkala zimu, a obnovy poškozené energetické infrastruktury.

* Federální rozpočet 2023 poskytuje Ukrajině dodatečnou půjčku ve výši 2,4 miliardy USD na rok 2023, která bude poskytnuta prostřednictvím účtu pro Ukrajinu spravovaného MMF.

Posílení obrany Ukrajiny

* Kanada je neochvějná v našem závazku pomáhat Ukrajině bránit její suverenitu, územní celistvost a demokracii a Rozpočet 2023 zavazuje další prostředky na vojenskou pomoc Ukrajině.

* Dalších 200 milionů dolarů ministerstvu národní obrany na dary stávající vojenské techniky kanadských ozbrojených sil Ukrajině, včetně osmi dříve oznámených hlavních bojových tanků Leopard 2.

Humanitární, rozvojová a bezpečnostní a stabilizační pomoc pro Ukrajinu

Zatímco Ukrajina statečně bojuje proti Putinově nelegální invazi, bude Kanada nadále poskytovat další pomoc ukrajinskému lidu.

* 84,8 milionů dolarů v letech 2023-24 přidělí Global Affairs Canada na poskytování cílené podpory Ukrajině na humanitární pomoc, podporu duševního zdraví, odminování, zemědělství a další prioritní oblasti

* Aby podpořila konečnou obnovu a rekonstrukci Ukrajiny, bude Kanada rovněž usilovat o to, aby pomohla Ukrajině zajistit její přístup k soukromému kapitálu v nadcházejících letech.

Bezpečné útočiště pro Ukrajince

Od ledna 2022, a zejména od začátku rozsáhlé ruské ilegální invaze na Ukrajinu, se Kanada stala bezpečným útočištěm pro téměř 200 000 ukrajinských občanů a vracejících se kanadských stálých obyvatel ukrajinského původu, a to i prostřednictvím dočasného kanadsko-ukrajinského povolení k nouzovému cestování. Prozatím do 31. března 2024 s možností zůstat i pak.

* Na podporu tohoto prodloužení vláda vyčlenila dalších 171,4 milionu dolarů na tři roky, počínaje rokem 2022-23.

Neomezené odebrání statusu nejvyšších výhod Rusku a Bělorusku

* 2. března 2022 se Kanada stala první zemí, která odebrala Rusku a Bělorusku nárok na status doložky nejvyšších výhod, čímž Rusko a Bělorusko zařadila do stejné kategorie jako Severní Korea. To uplatňovalo 35% všeobecný tarif prakticky na veškerý ruský a běloruský dovoz. Podobná opatření následně provedly Spojené státy, Spojené království a další hlavní obchodní partneři.

* Letos se změní celní sazebník tak, aby na neurčito prodloužil zrušení preferenčního celního zacházení podle doložky nejvyšších výhod pro ruský a běloruský dovoz.

Přímá pomoc Ukrajině formou pomoci, grantů, půjček přesáhla 10 miliard.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22513
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Ukrajina

Příspěvek od Diaľničiar »

Evidentně se začala přestavba mostu M-01 přes řeku Desna v Chernihiv. Byl to jeden z největších mostů, který byl zničen: měl čtyři pruhy a byl dlouhý 600 metrů.

Obrázek

Obrázek

Obrázek
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22513
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Ukrajina

Příspěvek od Diaľničiar »

Izrael příští měsíc otestuje raketový varovný systém v Kyjevě

Zpráva říká, že velitelství IDF Home Front (Domácí Fronta IDF v Izraeli je 4. velitelství v rámci geografické parcelace armády; sever, centrální, jih) rozmístí systém do ukrajinského hlavního města a poté expanduje do dalších měst, pokud bude úspěšný; systém nezahrnuje zachycení raket - tedy nezahrnuje aktivní zbraňový systém.

Systém včasného varování, který Izrael vyvíjí pro Ukrajinu, aby varoval před přicházejícími ruskými údery, budeumístěn v Kyjevě příští měsíc jako součást pilotního programu.

S odvoláním na nejmenované izraelské a ukrajinské představitele zpravodajský web Walla uvedl, že důstojníci z velitelství domácí fronty IDF se v posledních měsících několikrát setkali v Polsku s důstojníky z Ukrajiny, aby jednali o nasazení systému, který je podobný tomu, který se používá v Izraeli.

Na rozdíl od Izraele však systém nastavený pro nasazení na Ukrajině bude obsahovat pouze výstrahy, bez možnosti zaměřování nebo až sestřelení. Ukrajina naléhala na Jeruzalém, aby jí dodal schopnosti protiraketových zbraní, ale Jeruzalém to zatím odmítl, protože se izraelští vůdci snaží vyhnout přílišnému znepřátelení Ruska.

Tento krok Izrael odůvodňuje jako posílení humanitární pomoci, protože ruské raketové útoky a drony z Íránu zjevně poškozují především civilní infrastrukturu, což je v rozporu se zásadami IDF, která třeba uskutečňuje výhradně cílené zásahy na nepřátelské zbraňové systémy a sklady.

Zdá se, že tato váhavost do značné míry souvisí se strategickou potřebou Izraele zachovat svobodu operací v Sýrii, kde ruské síly z velké části kontrolují vzdušný prostor. Izrael je jednou z mála zemí, která udržuje relativně dobré vztahy jak s Ukrajinou, se západní demokracií, tak s Ruskem.


pro ukázku:

Obrázek

Izraelský varovný systém využívá kombinaci radarových a elektrooptických zařízení k detekci raket, raket a dronů, klasifikaci velikosti a hrozby, kterou představují, a určení oblastí, které jsou v ohrožení, na mapě.

Občané v těchto oblastech dostávají varování prostřednictvím sirén, výstrah na svých telefonech a zpráv v televizi a rádiu.

Standardně má občan Izraele čas min. 2 minuty přemístnit se do krytu nebo dle situace - pod most, k zemi, k nosní příčce v obydlí, kde kryt není atp.

Systému se připisuje zásluha za záchranu stovek životů v Izraeli v průběhu let během vzplanutí násilí s teroristickými skupinami v pásmu Gazy a Libanonu, které vypálily tisíce projektilů na izraelská města.

V posledních letech byla přesnost systému upgradována tak, aby mohl omezit své výstrahy na konkrétní oblasti velkých měst.

Další izraelská pomoc pro Ukrajinu: Existuje možnost, že na Ukrajině bude samostatné izraelské rehabilitační centrum, zejména pro vojáky. Izrael již zajišťuje výcvik místních profesionálů v oblasti fyzické a psychologické rehabilitace. Ve spolupráci s Polskem, když ve Lvově provozuje IDF polní nemocnici, která mj. distribuuje pomoc pro Ukrajinu. Dle informací mohla být již stažena; neplní původní cíle.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22513
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Ukrajina

Příspěvek od Diaľničiar »

T 2111 (Kharkovská oblast)

https://cfts.org.ua/news/2023/05/05/na_ ... foto_74806
  • Silničáři ​​v rámci obnovy dopravního spojení na válkou zničených územích přestavují most přes řeku Tetlega na trase T-21-11 Chuguiv - Pečenyi - Velikij Burluk v Charkovské oblasti.

    "Částečná rekonstrukce mostu usnadní práci humanitárním koridorům v Charkovské oblasti. Záchranáři, lékaři a opravárenské čety se budou moci rychle dostat do komunit," píše se ve zprávě.

    Přechod byl uspořádán vedle mostu přes řeku Tetlega, který byl zničen na začátku totální ruské invaze.
2022 vs. 2023
a.JPG
a.JPG (112.13 KiB) Zobrazeno 885 x
2a.JPG
2a.JPG (126.84 KiB) Zobrazeno 883 x
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22513
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Ukrajina

Příspěvek od Diaľničiar »

Commission further integrates Ukraine into EU Single Market through the Connecting Europe Facility for infrastructure funding :arrow:

https://neighbourhood-enlargement.ec.eu ... 3-06-07_en
  • CEF již financuje několik projektů s přímým dopadem na Ukrajinu: rekonstrukci ranveje na letišti Rzeszów-Jasionka v Polsku, modernizaci překladiště v Košicích na Slovensku, výstavbu mostu Ungheni a rozvoj vnitrozemí připojení a modernizace pro rumunský přístav Constanta. Díky této dohodě bude nyní Ukrajina moci podávat žádosti sama, čímž se otevřou dveře projektům, které pomohou modernizovat ukrajinskou infrastrukturu a zlepšit její propojení s EU, jako jsou investice do hraničních přechodů s EU. Jedná se o konkrétní krok k dalšímu posílení cest solidarity a podpoře obnovy Ukrajiny.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22513
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Ukrajina

Příspěvek od Diaľničiar »

Upgrade mostu v Kyjevě:

Darnycký most byl kompletně dokončen, po 10 letech výstavby:

https://www.facebook.com/groups/1159337 ... 4010887896
https://biz.censor.net/news/3429334/bud ... _mist_foto

... ještě v roce 2019 prezident Volodymyr Zelenskyj označil dostavbu dlouhodobých mostů mezi své priority, most byl dokončen ze státních prostředků ...
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP
Příspěvky: 22513
Registrován: 15.3.2009 20:16:13
Bydliště: EU, IL

Re: Ukrajina

Příspěvek od Diaľničiar »

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu na summitu BRICS řekl, že Rusko chce ukončit válku na Ukrajině s tím, že ji „způsobil Západ a jeho satelity“.

Ve videoproslovu k vůdcům BRICS, kteří neodsoudili ruskou invazi na Ukrajinu, Putin zopakoval, že ho k válce přinutily akce Kyjeva a Západu.

Ukrajina a Západ tvrdí, že ruská invaze je imperialistickým záborem půdy.

Putin na summit, který se koná v Johannesburgu, osobně nepřišel, protože by mu hrozilo zatčení na základě zatykače Mezinárodního trestního soudu (ICC). V březnu na něj ICC vydal zatykač za válečný zločin nezákonné deportace dětí z Ukrajiny do Ruska.

"Pouze jedna věc diktuje naše akce na Ukrajině, a to ukončit válku způsobenou Západem a jeho satelity proti lidem žijícím na Donbasu," řekl Putin s odkazem na východní část Ukrajiny, kde bojují proruští separatisté a ukrajinská armáda od roku 2014.

"Chci poznamenat, že touha zachovat si svou hegemonii ve světě, touha některých zemí zachovat si tuto hegemonii, vedla na Ukrajině k vážné krizi."

Rusko opakovaně prohlásilo, že je otevřeno rozhovorům o ukončení 18měsíční války, ale pouze za předpokladu, že budou zohledněny „nové skutečnosti“ vytvořené ruskými silami ovládajícími téměř pětinu Ukrajiny.

Ukrajina požaduje navrácení celého svého území a odchod ruských sil.


Jihoafrický prezident Cyril Ramaphosa , který v červnu představil africký mírový plán Putinovi a ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému na samostatných setkáních, v reakci na projev ruského prezidenta uvedl, že členové BRICS budou i nadále podporovat úsilí o ukončení konfliktu.

Putin také řekl, že Moskva příští rok využije svého předsednictví BRICS k posílení role skupiny ve světě jako protiváhy globální dominance USA.

Summit BRICS se bude konat v Kazani v říjnu 2024, řekl.

Posílení BRICS je součástí ruské vize podkopání americké dominance a budování, řečeno Putinovými slovy, „mulipolárního světového řádu“.

Lídři zemí BRICS, mezi které patří Brazílie, Rusko, Indie, Čína a Jižní Afrika, se zaměří na středeční schůzky o expanzi bloku, který chce zvýšit svůj vliv ve světě, uvedla AFP.

V úterý Čína otevřeně řekla, že podporuje její expanzi.

To podporuje JAR a Brazílie a Moskva, která je kvůli invazi na Ukrajinu pod mezinárodními sankcemi, potřebuje diplomatické a obchodní spojence.

Indie je naopak vůči Číně nedůvěřivá. Indický premiér Narendra Modi se první den summitu nezmínil o otázce expanze skupiny.

Zdůraznil pouze rychlý ekonomický růst své země a podpořil jej množstvím čísel a příkladů.

BRICS produkuje čtvrtinu světového bohatství a v těchto zemích žije 42 procent světové populace. O připojení požádaly desítky zemí. Mezi kandidáty patří Kuba, Nigérie a Írán.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Odpovědět

Zpět na „Evropa mimo EU“