OT D35 Opatovec - Staré Město

Místo pro nemístnou diskusi ;)
Zamčeno
NullDeVoid
Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland

OT D35 Opatovec - Staré Město

Příspěvek od NullDeVoid »

Diaľničiar píše: 8.5.2023 18:59:56 Snad dobře. :)
  • Construction planning is now underway in the Czech Republic on a new highway stretch. The new section of the D35 highway will measure 16.6 km in length.

The work will cost €618 million and includes building the Czech Republic’s longest highway tunnel section as well as 17 bridges. This new section will link Svitavy and Moravska Trebova and the work is being managed by the Czech Transport Ministry.

Construction itself is intended to start in 2025 and should take until 2029 to complete.
Diaľničiar: Špatně. Symbol měny se píše za číslem: 618 million €.
I/13 má být mezi KV a Libercem 4pruh a SMV (S13).
Dálnice mají prefix „D“, tak 4pruhovým I/_, co jsou i SMV (což by měly být všechny) dejme prefix „S“, ať víme, o čem mluvíme. Já to tak dělám.
Jirka L
Moderátor

Re: OT D35 Opatovec - Staré Město

Příspěvek od Jirka L »

Symbol € se v angličtině píše před číslem, viz např.
https://publications.europa.eu/code/cs/cs-370303.htm
Pokud najdeš jiný oficiální zdroj, který to popírá, klidně tvůj příspěvek vrátím zpět.
NullDeVoid

A angličtina to má špatně. Ano, řekl jsem to, co jsem řekl. VŽDY říkáme číslo a pak jednotku. I v angličtině.
Nenásledoval bych pravidla, co nedávají smysl a nejsou konzistentní. A rád bych doporučil všem to samé. Číslo, pak jednotka. Psát to stejně jak to říkám. Angličtina má pravidla nastavený ŠPATNĚ.
Dálnice mají prefix „D“, tak 4pruhovým I/_, co jsou i SMV (což by měly být všechny) dejme prefix „S“, ať víme, o čem mluvíme. Já to tak dělám.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Ale jsou to jejich pravidla, tak je, prosím, dodržujme. V angličtině jsme (jako Češi) hosté, chovejme se podle toho.
NullDeVoid

MPMP: Omlouvám se, ale hloupostem se nepokloním. NEbudu dodržovat to, co shledávám za krajně hloupé, nelogické a co jde proti racionalitě. Absolutně ne.
Stejně tak jako röntgen rays. Oni si stále myslí, že to jsou nějaké neznámé paprsky „X“, protože samozřejmě, že X, jsou tím jak posedlí. Když slovo začíná „ex…“, tak to zkrátí na X, ne na E, jak by správně měli.
Ale angličtina není jediná, co má místa, kde potřebuje aktualizovat. Němčina a čísla, to taky není dobrý. Aneb, proč říct 25, když můžu říct 5 a 20. Hloupost. Ale OK, tohle je zrovna případ toho, kde jsem se podřídil, protože (přejato z angličtiny) tohle není kopec, na kterém chci umřít.
Diaľničiar
VIP

Příspěvek od Diaľničiar »

I když je to již v koši: Nehledě na to, že šlo o obsah, kterému jste nepochybně porozuměl, tak v angličtině mě opravdu učit nemusíte. Je to ale hezké, že vy to neuznáváte. To je tak všechno co s tím lze z vaší strany udělat - jináč řečeno omluvení vaší neznalosti nahradíte prezentací vaši jedinečné vyspělosti nebo všeobecné hlouposti. To bude možná i lepší varianta, než se tomu klanět, to máte recht.
za lepší silnice a dálnice
čtěte a hlasujte
Zamčeno

Zpět na „Odpadkový koš“