Jižní tangenta České Budějovice
Re: Jižní tangenta České Budějovice
Dnes vyasfaltován výjezd na zázemí z Lidické a z 5. května vjezd do areálu stavební firmy. Na roudenském výjezdu provedena penetrace před asfaltováním. Na tangentě k D3 od křížení s tratí směrem k dálnici navážení krajnic. U křižovatky s panelkou k vodárně svařovali bránu k zamezení vjezdu.
V logistickém areálu u okružní křižovatky tangenty s I/3 vyrůstá první hala, stojí několik desítek sloupů svislých konstrukcí.
V logistickém areálu u okružní křižovatky tangenty s I/3 vyrůstá první hala, stojí několik desítek sloupů svislých konstrukcí.
Je jižní tangenta z I/3 směrem na Vcelnu opět otevřená?
V pátek 19/5 dopoledne ještě uzavřená... Ale odpo jsem tam už nejel, tak to třeba v tichosti otevřeli... Ale osobně bych si spíš vsadil, že stále zavřeno
Dnes, v neděli večer, stále zákaz vjezdu...
Zaslechl jsem, že Kraj požádal o kolaudaci právě západní části Tangenty, leží to snad teď na Včelný... To než se zprocesuje, tak tu budem mít stejně finální otvíračku komplet 

Díky za opravu - tzn. dokud nebude tunel, po D3 si díky Včelné nikdo nesjede, i kdyby byla hotová už z Kaplice Nádraží.
Ad. Tangenta: je v dohlednu (znovu)otevření Tangenty I/3 <=> Včelná?
Ad. Tangenta: je v dohlednu (znovu)otevření Tangenty I/3 <=> Včelná?
A v čem to te Včelné tak vadí? Tak bude po tangentĕ jezdit víc aut. Stejně okolo Včelné už teď po I/3 jezdí tak se doprava jen dočasně přesune.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
I/30 Horažďovice-Lovosice se má obnovit.
D4 Má být minimálně do Strakonic.
I/30 Horažďovice-Lovosice se má obnovit.
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Včelná určitě není jediná, stejný požadavek mají i ČB.
Chápu obavu z toho, že na jediné cestě do ČB bude najednou křížení s velmi zatíženou komunikací - obdobně, jako je dnes problém u Litvínovic.
Průbežně doplňované fotky ze stavby 0310/II kolem Malše
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
Citace ze zápisu ze zasedání zastupitelstva:
Starostka informuje o žádosti Jihočeského kraje na změnu závazného stanoviska obce
ke stavbě Jižní tangenty. Obec zprovoznění Jižní tangenty podmiňovala v letech 2015-2018
současným zprovozněním úseku dálnice D3 Hodějovice – Třebonín. Dálnice má aktuálně
stanovený termín dokončení 06.2024, což je až za rok po dokončení tangenty.
Starostka uvádí, že pokud bude dálnice nedokončená z obou směrů, patrně nehrozí přetížení
ani kruhové křižovatky, ani případně průjezdu obcí.
XXX by za obec souhlasil s kolaudací Jižní tangenty, ale s tím, že by následně neměla
být otevřena dálnice pouze z jedné strany.
V tomto smyslu starostka upraví stanovisko obce ke kolaudaci Jižní tangenty.
Takže to je pozitivní zpráva, ne ?
na casti napojeni na MUK Roudne se osazuji patniky a pomerne dost rusno. Zdalo se mi, ze i pripravuji na lajnovani.
Na přejezdu na Včelné finišují.
Volný průjezd si ale neužijeme na dlouho, od 12.6.-16.6. zúžení na 3 m u nového vjezdu do Brittermu.
V Poříčské finišer, ale pravděpodobně jen na vyfrézované úseky přilehlé k přejezdu. Některé drobné opravy silnic byly v Boršově ve čtvrtek a v pátek.
Volný průjezd si ale neužijeme na dlouho, od 12.6.-16.6. zúžení na 3 m u nového vjezdu do Brittermu.
V Poříčské finišer, ale pravděpodobně jen na vyfrézované úseky přilehlé k přejezdu. Některé drobné opravy silnic byly v Boršově ve čtvrtek a v pátek.
Přejezd na Včelné bude otevřen od zítřka podle plánu. Přechod a chodník do obce je vydlážděný. Chybí dodělat chodník k nástupišti. Šance na bezproblémovou uzavírku na opravu Poříčské se nevyužila, asfaltovalo se pouze v bezprostředním okolí přejezdu.
Takže podle plánu na červen opět uzavřou Honskodlovku na Boršov? Bude se tam ještě něco dělat? Napadá mě oprava mostu přes I/3...
Ano, Honskondlovka je uzavřená, ale co se tam bude ještě dít nevím.
Jo, večer jsem si zátarasu z OK všiml. Jinak na roudenskou cestu je vyasfaltováno a na moto jsem to už projel (plot je "otevřený") - čeká je je teda pořádný úklid cesty, je tam snad 5 cm hlíny...