Tak to bych to radši z Kohoutek vzal kolem Kampusu do tunelu a nebo se z Hlinek omotal kolem celého výstaviště na okruh pokud bude stát Veslařská
VMO: Žabovřeská I, II. etapa
Re: VMO: Žabovřeská I, II. etapa
Tak mě napadá, vzhledem k tomu že z horní křižovatky směr Žabiny nebude možné jet, tak bych čekal že budou pro průjezd světelnou křižovatkou směr jih využity dva řadicí pruhy s délkou cca 80m, protože dále dva pruhy také pokračují. Jeden pak sjíždí na Bauerovu a druhý na pisárecký tunel. To by nemusel zas takový hrozný masakr jak by se na první pohled na mapku opatření mohlo zdát...
Tak potvrzuju semafor v Jundrově s intervalem 3-4 auta.
Asi nejlepší bude sledovat zde: https://www.bkom.cz/dopravni-situace/detail/54
Kdyžtak dávejte zajimavé fotky
Asi nejlepší bude sledovat zde: https://www.bkom.cz/dopravni-situace/detail/54
Kdyžtak dávejte zajimavé fotky
PetrN: jo, dobrý nápad.
a ideálně to rozřazovat značkami ještě před světelnou, ať je to na světlech a za nimi již co nejplynulejší.
Dopoledne tama pojedu, naštěstí směr Bystrc, tak můžu dát echo, co opačný směr.
Dopoledne tama pojedu, naštěstí směr Bystrc, tak můžu dát echo, co opačný směr.
Tak dle webkamery se jezdí opravdu dvěma pruhy, jen jak jsou krátké (80m) tak samozřejmě není využitý jejich potenciál. Vizuálně mi přijde že řidiči trochu zmatkují a snaží se přejíždět mezi pruhy v místě těsně před křižovatkou, více se tlačí doprava... Tak třeba si to trochu sedne a lidi si zvyknou po pár dnech co a jak... Směr Pisárky -> Bystrc velké zlepšení, v ranní špičce téměř bez kolony
Zdržení z Krpole je asi 15 minut. Dost lidí navigace bere asi přes Kravák, nebo Uvoz. Prázdninový provoz dělá hodně.
Podle mapy.cz a Waze jsou zasekané i ostatní příjezdy na Hlinky, takže je možné, že změnili takt křižovatky.
Podle mapy.cz a Waze jsou zasekané i ostatní příjezdy na Hlinky, takže je možné, že změnili takt křižovatky.
- Přílohy
-
- 01.08.2023_08.30.34_REC.jpg (166.44 KiB) Zobrazeno 4845 x
Mě fascinuje ta kolona na Pisárecké (od Lískovce k Antroposu)... Od kampusu nebo Nového Lískovce v obou variantách aktuálně jasně vyhrává cesta Pisáreckým tunelem (na Bystrc či Žabiny/KrPole) po okruhu tunelem Hlinky. Do centra či oblasti Konečňáku po Bauerove a omotat se kolem výstaviště
Arame jak dopadl tvůj průzkum / echo / opačného směru ?
Bohužel jsem tudy nakonec kvůli situaci a částečné změně plánů neprojížděl.
Místo toho jsem si vychutnal skoro hodinu na totálně zarvané vídeňské.
Koukám koordinace staveb v Brně zvládnuta na jedničku s *. Holt termín je termín no. 1.8. 
Místo toho jsem si vychutnal skoro hodinu na totálně zarvané vídeňské.
To už snad nějak doklepeme. Bude to opravdu velká otvíračka v Brně.
To “X” se tomu Ílonovi fakt moc nepovedlo.
To “X” se tomu Ílonovi fakt moc nepovedlo.
Dneska výrazně lepší. Dopraváci až dneska dodělávají značení na Hlinkách, aby tam nebyl takový zmatek. Docela by mě zajímalo jestli na to zapomněl projektant, nebo na to mají tolik času.
Foto: https://zabovreska.webnode.cz/08-2023/
Foto: https://zabovreska.webnode.cz/08-2023/
O čem to tam pan mluvčí na začátku druhé minuty mluví? https://www.facebook.com/watch?v=154605310989995 2+2 na konci roku nebo už v polovině září?
Myslíte, že by to bylo možné takto provést? Řez v neužším místě co jsem našel by měl vypadat takto - předpokládám, že ta stoka už tam je a bude se na ni "pouze" realizovat nová ta konzola pro pěší + PHS atd. To znamená, že by udělali pruh do Pisárek, pustili tam dopravu a pak v té mezeře dodělali zbytek?
- Přílohy
-
- Rez.PNG (94.95 KiB) Zobrazeno 3695 x
Hmm, jak nad tím přemýšlím, tak asi mluví o roce 2024...
Pustil jsem si to 20x a udělal přepis.
"Je tady přes den v průměru projede více jak 30 000 vozidel. V Galerii se jezdí 1+1 pruh, jeden pruh pro každý směr, což je málo pro tyto intenzity. Podle harmonogoramu ma byt ta stavba ve stavu, nikoliv hotová ale ve stavu kdy snese dva jízdní pruhy pro každý směr na konci roku. Nevylučujeme že ta stavba je tak dobře dopředu, že pravděpodobně tohle bude možné už v polovině září což bychom považovali za veliký úspěch."
Ja to chápu jako předčasné užívání 2+2 na konec roku 2024, ale pokud se bude dařit září 2024.
"Je tady přes den v průměru projede více jak 30 000 vozidel. V Galerii se jezdí 1+1 pruh, jeden pruh pro každý směr, což je málo pro tyto intenzity. Podle harmonogoramu ma byt ta stavba ve stavu, nikoliv hotová ale ve stavu kdy snese dva jízdní pruhy pro každý směr na konci roku. Nevylučujeme že ta stavba je tak dobře dopředu, že pravděpodobně tohle bude možné už v polovině září což bychom považovali za veliký úspěch."
Ja to chápu jako předčasné užívání 2+2 na konec roku 2024, ale pokud se bude dařit září 2024.
Je to tak - v roce 2024.Warcz píše: ↑5.8.2023 14:21:36 Pustil jsem si to 20x a udělal přepis.
Říká to ředitel ŘSD v cca 0:40. Je to blbě sestříhané, nebo mluvčí to možná řekl ale při zpracování videa to vypadlo
Přijde mi, že do letošního září by mohla být snaha dokončit tu část před galeriií ve směru od Kr. Pole. Pracovali na ní intenzivně hned. Kde se sjíždělo do esíčka, tak se frézovalo. Je tam přejezd SDP, viz foto.
- Přílohy
-
- F2bgErXWAAAD0gf.jpg (188.32 KiB) Zobrazeno 3272 x
Jo podle mě je realne udělat jak tenhle přejezd tak přejezd u lavky na Hlinkach.
-
goldfinger
Ty přejezdy na obou koncích/ začátcích galerie tam jsou právě kvůli budoucí údržbě, aby se nemusela zavírat celá komunikace, ale jenom se svedl provoz na pár směr Šrajbec.
Předčasné užívání tohoto pásu považuju za reálné - jedná se o relativně krátký úsek - odhadem 400 m, časově nejnáročnější bude položit odvodnění komunikace, pak už by to mělo jít rychle. Pak je otázka, zda budou stavbaři potřebovat tento pás pro práce na nábřeží, nebo si tam zřídí vlastní přístup od kamenomlýnského mostu.
Předčasné užívání tohoto pásu považuju za reálné - jedná se o relativně krátký úsek - odhadem 400 m, časově nejnáročnější bude položit odvodnění komunikace, pak už by to mělo jít rychle. Pak je otázka, zda budou stavbaři potřebovat tento pás pro práce na nábřeží, nebo si tam zřídí vlastní přístup od kamenomlýnského mostu.
Projížděl jsem tudy neplánovaně v úterý a překvapil mě velmi slabý provoz. Všechny auta totiž stála v koloně táhnoucí se od prvního sjezdu na Hradecké na VMO a pravý pruh takřka bez pohybu až na odbočku Kníničská směr Bystr. Auta co měla trpělivost tam musely stát klidně přes hodinu. Přitom cokoli jiného bylo mnohem lépe průjezdné.
Já tam byl půl hodiny a to jsem dvakrát na prasáka vyjel z pruhu před normálním připojením dle vodorovného značení.
Jako od místních bych čekal nějakou lepší flexibilitu.
Já tam byl půl hodiny a to jsem dvakrát na prasáka vyjel z pruhu před normálním připojením dle vodorovného značení.
Jako od místních bych čekal nějakou lepší flexibilitu.
Tak to je dané nezvykom. Väčšinou to tam odsýpa(lo) dostatočne na to, aby sa to neoplatilo akokoľvek obchádzať.
Pokud to tak je, tak asi nabrali několika měsíční skluz, protože by stavba měla být hotová do 09/2024 - https://zabovreska.webnode.cz/Warcz píše: ↑5.8.2023 14:21:36 Pustil jsem si to 20x a udělal přepis.
Informační leták ŘSD mluví o ukončení 2024.
Já bych to spíš chápal, že mluvil o 2023.
podle smlouvy má zhotovitel na uvedení stavby do provozu 194 týdnů od účinnosti smlouvy, která byla zveřejněna v registru smluv k 3.11.2020, z toho asi lze usuzovat, o kterém roce pan mluvčí hovořil