D11 1109 Trutnov – státní hranice ČR/Polsko
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Re: D11 1109 Trutnov – státní hranice ČR/Polsko
Kdyby platil ještě nedávný termín, tak ano. Jenže poslední posunutý termín je na 6.9. a pod těch 7 dní se nějak nemůžeme dostat 
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Vim, že to nemá úplně souvislost se stabou D11, ale četli jste již plány na VRT Podkrkonoší, která má vést souběžně s D11 až do PL?
https://www.spravazeleznic.cz/vrt/podkrkonosi
Na mě to nyní vyběhlo a jsem docela mile překvapen.
https://www.spravazeleznic.cz/vrt/podkrkonosi
Na mě to nyní vyběhlo a jsem docela mile překvapen.
-
Honey72
Snaha zkrátit koleje do Trutnova jsou už kvůli tomu, že dálnice výrazně urychlila autobusové spojení s Hradcem a Prahou a bude ještě rychlejší.
No, zatiaľ mi to skôr príde že MD zatiaľ akurát čaká na výhovorku aby mohlo definitívne do Trutnova zrušiť rýchliky. VRT Podkrkonoší sa podľa mňa nikto z nás tu nedožijeme.
2 Honey :
bude-li za Prahu brán terminál Černý most, pak ano
a i to občas s odřenýma ušima ....
bude-li za Prahu brán terminál Černý most, pak ano
a i to občas s odřenýma ušima ....
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Teď je to pod 7 dní, ale dnes po 9. hod. tam ještě přibyly další dvě odpovědi na dotazy.
Bohužel VRT Východní Čechy a VRT Podkrkonoší zatím nevychází finančně a řeší se co a jak dál...
To jsou odpovědi, které neprodlužují termín. Zadavatel má povinnost prodlužovat termín odevzdání nabídky, jen pokud odpovědi nějakým způsobem mění zadávací dokumentaci (tj. změna rozpočtu, změna kvalifikačních podmínek, apod.)
Stále zachovávám rádiový klid ! 
-
Honey72
Vidíš, že to pomáhá 
Tak super, jestliže to jsou odpovědi, které neprodlužují termín, tak už by se ani nemusel prodlužovat, když jsme na 5 pracovních dnech. 
-
Honey72
Dnes jsem byl čistě náhodou u strýce v Poříčí, podívat se jak pokračují překládky vysokého napětí. Jeden nový sloup mu vztyčili přímo před plotem, i když tedy klidně mohli o ty dva metry dál
Každopádně, dráty mu vedou nad zahradou stejně jako dřív avšak v mnohem vyšší výšce. Nemusí se tedy už bát prořezávat stromy. Další sloup mu tento týden budou zakládat vzadu za slepičárnou, ale jaksi si někdo neprověřil terén a přistavený bagr k danému místu neprojede. V cestě stojí čtyři vzrostlé jabloně
Tak jsem zvědav.
Kácení remízku pro další nové vedení. Tato část sadu už strýci neříká pane. Místo zadních stromů povede jedna z větví křižovatky. První sloup na soukromém pozemku vztyčen.
Kácení remízku pro další nové vedení. Tato část sadu už strýci neříká pane. Místo zadních stromů povede jedna z větví křižovatky. První sloup na soukromém pozemku vztyčen.
Když se takto na to koukám, je mi strýce líto, místo zahrady dálnice. Stojí ten osminásobek za to ? Na straně druhé my se na D těšíme...
-
Honey72
Šťastni z toho nejsou, hlavně vůbec nemají představu v jakém místě přesně bude vozovka a jak vysoko. Včera jsem mu to trošku vysvětlil, že tam bude jeden kruhák a ne dva a že bude v zářezu a že kolem bude protihlukovka. A také, že kolíky neznamenají okraj vozovky, ale okraj staveniště apod. Tu zahradu měl a má stále obrovskou, z těch stromů to ani nemá kdo sbírat, i včera mi cpal jablka
A sekat už to také nemá sílu. A louky pronajímal.
Hluk z dálnice samozřejmě slyšet bude, ale to mu raději neříkám. Od odstaveného pruhu k baráku to je 70 metrů, od větve nájezdu 60 metrů. Výhodou velké zahrady a prostoru za plotem aspoň je možnost vysázení husté zeleně.
Hluk z dálnice samozřejmě slyšet bude, ale to mu raději neříkám. Od odstaveného pruhu k baráku to je 70 metrů, od větve nájezdu 60 metrů. Výhodou velké zahrady a prostoru za plotem aspoň je možnost vysázení husté zeleně.
S ohledem, že už je páteční večer, si dovoluji porušit porušit nařízený rádiový klid : tři pracovní dny před námi a ten třetí den se bude otvírat... Že by jako fakt ? 
-
Honey72
Pokud to konečně dopadne, příští týden při slavnostním otevírání trutnovského kina bude bouchat šampáňo hned dvakrát 
Kdy je termín otevíračky trutnovského kina , Honey ?
-
Honey72
Kino slavnostně otevře 7. září.
Jinak, průtah 14+16 ulicí Na Struze je už na pár otevřena, ale silničáři odstranili jen zákazové značky, ale oranžové směrovky nechali. Každý den, kdy tudy projíždím se bojím, že dělám něco blbě, když jedu jinak ucpanou ulicí sám
Jinak, průtah 14+16 ulicí Na Struze je už na pár otevřena, ale silničáři odstranili jen zákazové značky, ale oranžové směrovky nechali. Každý den, kdy tudy projíždím se bojím, že dělám něco blbě, když jedu jinak ucpanou ulicí sám
Díky za info Honey. Včetně té Struhy,,,
mošt nebo cider
nebo
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
-
Honey72
Nedávno jsem tu psal, že brzké otevření S3 poznáme podle přeškrtnutých návěstí Královec.
A je to tady. Všechny návěsti před odpočívkou Královec jsou opatřeny velkým oranžovým křížem a to samé i odpočívka opačným směrem, která je až na rozestavěném úseku. Dále na S3 před MÚK Lubawka (ve směru do CZ) přibyly nové značky konec SMV a také značky zúžení do jednoho jízdního pruhu a svedení dopravy ven.
Ve městě Lubawka jsou na silnici 5 směrem z CZ instalovány nové návěsti, na jedné je jakési omezení směrem k MÚK. Tabule jsou ještě zakryté, takže nebylo vidět, co v červeném kroužku je. Může to být tonáž avšak kde by se směrem od hranic vzal kamion? .-) Odhaduji, že to bude spíš šířka, protože silnice tu je hned na několika místech průjezdná jen pro jedno vozidlo.
Jinak S3 je kompletně nalajnovaná, oplocená, okolí uklizené a všude klid. Zůstávají jen stavební dvory s technikou a omezení u výjezdů ze stavby.
A je to tady. Všechny návěsti před odpočívkou Královec jsou opatřeny velkým oranžovým křížem a to samé i odpočívka opačným směrem, která je až na rozestavěném úseku. Dále na S3 před MÚK Lubawka (ve směru do CZ) přibyly nové značky konec SMV a také značky zúžení do jednoho jízdního pruhu a svedení dopravy ven.
Ve městě Lubawka jsou na silnici 5 směrem z CZ instalovány nové návěsti, na jedné je jakési omezení směrem k MÚK. Tabule jsou ještě zakryté, takže nebylo vidět, co v červeném kroužku je. Může to být tonáž avšak kde by se směrem od hranic vzal kamion? .-) Odhaduji, že to bude spíš šířka, protože silnice tu je hned na několika místech průjezdná jen pro jedno vozidlo.
Jinak S3 je kompletně nalajnovaná, oplocená, okolí uklizené a všude klid. Zůstávají jen stavební dvory s technikou a omezení u výjezdů ze stavby.
Stále platí 6.9., což už by mělo snad klapnout, ne?
Jak jsem psal pár dní zpět, ŘSD už nemá povinnost odpovídat na žádné otázky, protože už uplynula lhůta pro podání žádostí o vysvětlení (dle Zákona č. 134/2016 Sb., § 98). Teď už to na 99 % dopadne. 
Tak dle profilu zadavatele žádná změna ve lhůtě pro podání nabídek viz https://tenderarena.cz/dodavatel/seznam ... zka/578028. Čili zítra v 10:00 otevíráme

Můj tip: Budimex SA za 3/4 ceny a termín zprovoznění 4Q/2025 komplet, protože to bude otázka národní hrdosti natrhnout nám 3 a uschopnit S3...