II/101 (a.k.a. Aglomerační okruh)
Re: II/101 (a.k.a. Aglomerační okruh)
Připravuje se to alespoň ? Vždyť I/12 za Úvaly bude co nevidět, tady ten chybějící kousek přeložky 101 mezi 12 a D11 bude do očí bijící.
Ano, připravuje, byla zadána jánevímkolikátá studie. Takže českým tempem realizace možná za 10 let. Ach jo. 

-
- Bydliště: Trutnov - 49 km od polské dálnice a 29 km od české, 17 km od rozestavěné polské.
Jirny jsou chudáci, zatáčky a uličky jak někde v Itálii.
Jako ta 101 je prokletí a zajímala by mě denní zátěž. Kde jsou ty časy, kdy po 101 vedl vyznačený III. okruh kolem Prahy a silnice vedla zapomenutým krajem s malými vesničkami. Zkoušel jsem si tudy zkrátit cestu z D11 k D1 a ne, nejde to. Ty vesnice jsou už kvůli satelitům často nalepeny na sebe a jen se střídá bílá cedule. Navíc je v některých obcích zóna 40, což bych pochopil přes náves ve staré části, ale ne podél satelitů, kde má každý vysoký betonový plot a chodník. Prostě, časově se mi stále vyplatí objet to velkou zajížďkou přes Jižní spojku i když tam je kolona, než se unavovat po 101
Jako ta 101 je prokletí a zajímala by mě denní zátěž. Kde jsou ty časy, kdy po 101 vedl vyznačený III. okruh kolem Prahy a silnice vedla zapomenutým krajem s malými vesničkami. Zkoušel jsem si tudy zkrátit cestu z D11 k D1 a ne, nejde to. Ty vesnice jsou už kvůli satelitům často nalepeny na sebe a jen se střídá bílá cedule. Navíc je v některých obcích zóna 40, což bych pochopil přes náves ve staré části, ale ne podél satelitů, kde má každý vysoký betonový plot a chodník. Prostě, časově se mi stále vyplatí objet to velkou zajížďkou přes Jižní spojku i když tam je kolona, než se unavovat po 101

Letos máme výročí 85 let výstavby dálnic na českém území 1938-2023
Přitom je tam na tu přeložku nachystaná MÚK už nějakou tu dekádu. A na opačném konci se bude během pár let stavět taky MÚK.
Tohle fakt nepobírám, že to nevzniklo dávno. Přitom krajská stavba, obchvacující obce .. kdo by proti tomu bojoval.

-
- Bydliště: Trutnov - 49 km od polské dálnice a 29 km od české, 17 km od rozestavěné polské.
Můžeš hádat 

Letos máme výročí 85 let výstavby dálnic na českém území 1938-2023
Jenom 20 let... 

Abych se přiznal, tak si to fakt neumím představit ... ale zlepšení průjezdnosti křižovatky to nejspíš fakt nebude....Nehvizdský kurýr 8/2023 píše:Do konce tohoto roku bude vybudována polovina kruhového objezdu na sjezdu z dálnice u Jiren. Druhá část půlkruhu ve směru na Mstětice se již projektuje. Kruhový objezd a řešení dopravní situace dozoruje krajský úřad.
PS: Až teď jsem zaznamenal, že předchozí situace kruháče (cca 20 příspěvků zpátky) vůbec nepočítá s plánovanou větví směr II/101 Mstětice.
Nimby z Přílep proti obchvatu Kralup: https://archiv.hn.cz/c1-67242420-nahrad ... rodni-park
https://www.spolekkamyk.cz/
https://www.spolekkamyk.cz/
Jenom abyste vedeli, co ten "prirodni park" ve skutecnosti je... a taky kudy vede stavajici komunikace.
Ale jinak jak pisu dlouhodobe. Zadna spojka D7 a D8 NEBUDE. A je celkem jedno kolik stavebnich povoleni obchvat Kralup ma. To podstatne je, ze si spousta lidi nakoupila pozemky v zadelakovech kolem Prilep a vystavela si tam podobna gheta a je jim celkem kdesi, ze centrem Prilep jezdi 5000 aut a Kralup 20000 aut denne.
Ale jinak jak pisu dlouhodobe. Zadna spojka D7 a D8 NEBUDE. A je celkem jedno kolik stavebnich povoleni obchvat Kralup ma. To podstatne je, ze si spousta lidi nakoupila pozemky v zadelakovech kolem Prilep a vystavela si tam podobna gheta a je jim celkem kdesi, ze centrem Prilep jezdi 5000 aut a Kralup 20000 aut denne.
spojka D7 a D8 existuje
jmenuje se I/16
akorát při její poslední úpravě se na to tolik nemyslelo...
že by tam třeba vznikly stoupací pruhy, narovnaly se oblouky, kde je sice přerušovaná čára, ale není tam vidět atp....
jmenuje se I/16
akorát při její poslední úpravě se na to tolik nemyslelo...
že by tam třeba vznikly stoupací pruhy, narovnaly se oblouky, kde je sice přerušovaná čára, ale není tam vidět atp....
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Úsek Úvaly - Říčany má (nepravomocné) územní rozhodnutí, viz deska KÚSK (stejně nejde dát přímý odkaz).
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Hlavně je Aglomerační okruh velkou spásou, díky níž netřeba stavět D 

myslíš určitě metro D viď 

Sorry, nějak mi zmizela od toho D ta 0 co k D patřila = netřeba stavět D0, stačí spásný aglomerační okruh... 

Nadjezd ve Mstěticích taky pěkně roste...
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!

jj
včera jsem tam jel a až mě to překvapilo

ve srovnání s plánovaným kruhákem s II/611 je tohle opravdu velký krok vpřed