II/101 (a.k.a. Aglomerační okruh)

Odpovědět
Mike

Re: Vysokorychlostní tratě (VRT)

Příspěvek od Mike »

PetrN píše: 20.11.2023 13:38:10 Ty Nehvizdy jsem zvolil záměrně jako připodobnění trase Lyon-letiště - Avignon TGV (komentoval Mike) z hlediska pozice stanice vůči VRT, jestli je přímo na ní a nebo v centru velkého města, že tuto trasu z hlediska průměrné rychlosti prostě nejde srovnat s Praha-Brno (mezi hlaváky), žádná VRT nevede s plnou traťovou rychlostí až k hlavním nádražím. Ekvivalent Lyon-PartDieu (centrum) - Avignon TGV jede o 10 minut déle oproti spoji z letiště Lyon, které leží přímo na VRT obchvatu Lyonu, kde se vlak rozjíždí rovnou na 300.
Z hlediska dostupnosti VRT terminálů třeba ve srovnání s Avignonem nemá smysl řešit Nehvizdy, ale spíše nějaké středně velké města co leží poblíž plánované trasy, např. Jihlava). Každopádně můj příspěvek nějakou dostupnost absolutně ani okrajově neřešil, šlo jen o časy/průměrné rychlosti na různých "Scénářích" (centrum-centrum, centrum-předměstí, mezi VRT terminály, apod..)
aha :ok:
já myslel, že přidáte do Jiren letiště :lol:
ale přál bych jim to, za ty ofuky kolem II/101
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Mohu poprosit o vysvětlení: jaké "ofuky kolem II/101" Jirny dělají/dělaly?
Mike

Příspěvek od Mike »

pokud vím, tak "novozástavba" je absolutně proti obchvatu, stejně jako baráčníci v ulici Družstevní, kde je dokonce závora
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Tak to je právě (možná všeobecně rozšířený) omyl. Tu závoru si tam prosadilo a instalovalo REWE, protože se jedná o jeho souktromý pozemek. S tím nemají obyvatelé Družstevní nic společného. A že je novozástavba proti obchvatu, o tom nic nevím, ale nemohu to ani vyloučit. Nicméně, "obyvatelé novozástavby" se podle tebe rovná "Jirny" jako obec?
Mike

Příspěvek od Mike »

slyšel jsem od bydlícího v Družstevní trochu jiný příběh, než REWE
mě osobně je to fuk, když jedu od něj, tak to vezmu po poli

a ano i novozástavba jsou Jirny
nemám informace ( aniž bych vylučoval, že existují ), že Jirny jsou jednoznačně pro obchvat, mají zajištěné pozemky a "visí" to jen na státní správě, která není schopna to zprocesovat...
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Ano, to souhlasí. Všude se najdou lidé, kteří budou PRO a kteří budou PROTI. Nikdy to nebude na 100% jednotné. V demokracii je ale důležité pro co je většina a tady to je jasně "pro obchvat".
A tu závoru tam fakt prosadilo a instalovalo REWE. Obec se pouze dohodla na udělení oprávnění průjezdu pro obyvatele nejbližších nemovitostí (jedno oprávnění na jedno číslo popisné).
Mike

Příspěvek od Mike »

mě na tom tehdy nejvíc fascinovalo, že na reko družstevní snad byla i nějaká dotace
a pak se tam objevila závora..
ale co si tak pamatuji, tak už odbočení ze sjezdu k nim bylo po soukromé silnici
kot

Příspěvek od kot »

Miku, Miku... :lol:
Odpovědět

Zpět na „Středočeský kraj“