MÚK Podlesí a MÚK Kuřim-východ (budou sloučeny do jednoho záměru)
Tohle už víme, že běží IČ k SP, resp. ke společnému povolení. Novinka: zvýšená aktivita občanských sdružení ohledně výjimek atd. Tady by se dalo říct, že jde vyloženě o ekoteroristy. Prý nechybí ani spolek aktivní v blokování obchvatu Znojma. Který přesně nevím.

MÚK Lipůvka
běží UŘ, tady se jde postaru. Pochopil jsem to tak, že řízení je ale nyní přerušené.

Kruháč na 379 si prý téměř doslova vyřvali autobusáci, že kdyby tam byla T-křižovatka, že by tam prostě nenajeli z Lipůvky směrem na Blansko. Budiž no. Řečeno i něco ve smyslu, že když na celé trase z Blanska žádný kruháč není, tak tento jeden se přežije .. no .. já tedy uvažuju spíš opačně, že když tam není ani jeden jiný, tak proč tam dávat jeden.

Pak plánují záměry Lipůvka, náměstí a Lažany odbočovací pruh. Ty jsou nové, má to řešit uspořádání zastávek a celkově průjezd světlama v Lipůvce a v Lažanech popravdě ani nevím, jestli je v plánu pruh na konci obce nebo v jejím středu. Spíše ten ve středu, ten na konci obce prakticky vůbec nechybí, místa dost. U obou záměrů jsou dokončeny technické studie, probíhá navazující příprava. Tyhle záměry budou asi buď nestavební či velmi málo stavební, ala nějaké ostrůvky apod.
Závist, stoupací pruh
výkupy 99 %, probíhá zpracování PDPS, SP vydáno.
Lom Černá hora, přeložka
výkupy trochu drhnou, 50 %, změna UR v 07/23, žádost o SP v plánu v 11/23, i tak ale už probíhají práce na PDPS. Nepředpokládá se společná realizace s vedlejší stavbou, naopak chtějí Závist začít realizovat co nejdříve to půjde, nehledě na provoz. Jejich věc ..
Perná-Krhov, Krhov-Voděrady
Příprava tak nějak jede, s výkupy se bude čekat, jak dopadne UR na stavbu I/73 Bořitov-Svitávka. Pokud dopadne, pak bude příprava těchto staveb zastavena. Za mě

Svitávka, odbočovací pruh
V 10/23 dokončena DUSP. Realizaci budou muset plánovat ale až nějak do 2026-2027 kvůli průjezdnosti I/43. Resp. do období staveb Letovice-Rozhraní.
Letovice-Rozhraní
4 úseky, jeden končí výkupy pozemků, další dva čekají na změnu UR, pak bude hned čistopis DSP, 4.úsek (Borová) pozastaven, hledá se nové technické řešení, které snad bude na konci 2023. No prostě bída s nouzí a fraška jako už hromadu let. To nestojí ani za psaní jiného příspěvku do vedlejšího vlákna (PS: vím, že existuje