https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/b ... zpravy_sknmartas píše: ↑4.1.2024 11:17:05 Mimo téma D11, Budimex může sbírat reference v ČR, nyní získal velkou zakázku na stavbu poldru u Kutřína: https://vvz.nipez.cz/vyhledat-formular/ ... 2c4b7cc9cd
D11 1109 Trutnov – státní hranice ČR/Polsko
Re: D11 1109 Trutnov – státní hranice ČR/Polsko
Jsou u toho ÚOHS nějaké pevné lhůty nebo se jedná o beztermínový časový úsek...
Naposledy upravil(a) Jirka L dne 4.1.2024 21:48:06, celkem upraveno 1 x.
Důvod: původní text příspěvku byl vložený dvakrát
Důvod: původní text příspěvku byl vložený dvakrát
Já bych nám strašně přál, aby to přiklepli Budimexu a ten dokázal to zpoždění dohnat (bez vlivu na kvalitu) a ukázal, že to může fungovat i jinak, než na co jsme zvyklí. To by byla nejlepší možná reference pro další soutěže v ČR.
Sůraweb: Další komplikace pro D11 do Polska. Firma Metrostavu si stěžuje na výběr Budimexu u ÚOHS
https://zdopravy.cz/dalsi-komplikace-pr ... hs-189857/
https://zdopravy.cz/dalsi-komplikace-pr ... hs-189857/
Našel jsem na Tendru, tzn ze maj 60 dnu na vyjádření? Tak uvidíme. Ale zbytečný zdržení úplně. Ale nic s tim neuděláme.
Zadavatel nesmí po dobu 60 dnů ode dne zahájení tohoto řízení uzavřít smlouvu s dodavatelem ve smyslu § 246 ZZVZ.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
V Trutnově je Metrostav po Holubcovi sprostým slovem. Ta zima je mírná, mohlo se už tolik práce udělat 
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
ÚOHS je dá se říct zbytečný úřad. Kontroluje blbosti, dúležité věci ne, protože by to složité a ředitel nevýrazný. Působí že mu jde jen o to koryto které získal díky konexím.
Jestli je nějaká maximální lhůta bude využit do poslední sekundy, to by tak hrálo aby rozhodli třeba do 14 dní i když všichni víme jak se nakonec rozhodne.
Přidáno za 20 sekund:
ÚOHS je dá se říct zbytečný úřad. Kontroluje blbosti, dúležité věci ne, protože by to složité a ředitel nevýrazný. Působí že mu jde jen o to koryto které získal díky konexím.
Jestli je nějaká maximální lhůta bude využit do poslední sekundy, to by tak hrálo aby rozhodli třeba do 14 dní i když všichni víme jak se nakonec rozhodne.
Přidáno za 20 sekund:
-
Honey72
I když víme jak to dopadne a i na úřadě jsou si vědomi, že Metrostav jen zoufale kope kolem sebe, nemůže si dovolit rozhodnout podezřele rychle. První, kdo by se ozval, by byl opět Metrostav, který by úřad napadl pro zaujatost nebo pro odbyté přezkoumání jejich stížnosti.
A to já bych přesně naopak řekl, že pokud je jasné, že to je jen kopání, tak ať si to úřad bleskurychle ověří, a do týdne rozhodne/zamítne námitky.
Přesně tady to připosr… uvažování - přece nemůžeme rozhodnout rychle, to bysme byli za podjatý - je důvod, proč je česká státní správa v takových sr… nepěkná věc.
Přesně tady to připosr… uvažování - přece nemůžeme rozhodnout rychle, to bysme byli za podjatý - je důvod, proč je česká státní správa v takových sr… nepěkná věc.
-
evilcleaner
je to zákonné opatření a mts toho využil. nezapomeňte taky, že za každou jednu námitku k nabídce se platí kauce. výpočet kauce je 1% z nabídkové ceny, max. 10 mil. (jako v tomto případě), takže rozhodně to není beznadějná zdržovací taktika jenom pro formu.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
u jednoho obecního úřadu jsem nedávno zaznamenal, že žadatel o dotaci nesmí být v době podání žádosti s obcí ve sporu
asi by se to mělo aplikovat i na VR ŘSD
vždy když rathovi chráněnci podají nějaký odpor nebo rozklad, tak vypsat VR na další úseky
třeba by je to rychle přešlo...
a ještě bych znovu přezkoumal, jestli opravdu MI splňuje požadavky / ne tedy výpůjčkou osob z původního Metrostavu /
asi by se to mělo aplikovat i na VR ŘSD
vždy když rathovi chráněnci podají nějaký odpor nebo rozklad, tak vypsat VR na další úseky
třeba by je to rychle přešlo...
a ještě bych znovu přezkoumal, jestli opravdu MI splňuje požadavky / ne tedy výpůjčkou osob z původního Metrostavu /
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Dostavba D11 dostala další ránu
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-do ... .seznam.cz
Společnost MI Roads, jeden z pěti neúspěšných účastníků loňského tendru, podala podnět na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) .................., - takže asi nic nového, ale pro kompletní přehled sem ten odkaz dávám.
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-do ... .seznam.cz
Společnost MI Roads, jeden z pěti neúspěšných účastníků loňského tendru, podala podnět na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) .................., - takže asi nic nového, ale pro kompletní přehled sem ten odkaz dávám.
Kolik tunelů Budimex postavil? To je s ohledem na meritum podání podnětu docela zásadní otázka. Za MIS jich je docela dost a drží.
Ale to je přece irelevantní - dokladovali tunel subdodavatelem a ten subdodavatel bude tunel stavět. To se to normálně dělá. Je to tak obrovská stavba že ani Metrostav by to celé nestavěl vlasními kapacitami a i nabídku podávali v konsorciu. Nemluvě o tom, že je to umělě vytvořená dceřinka jen kvůli rozudku osudu, aby mohli dál pokračovat a soutěžit výběrka.
A i kdyby - najděte si stavbu u Krakowa, která zkončila v roce 2022. Tam budimex stavěl tunel, tramvajovou trať, železniční trať a silnici.
-
Honey72
Subdodavatelství je přeci naprosto běžná věc a Metrostav zkouší napadnout jediné, čím se vůbec někdo bude zabývat. Snad žádná stavební firma nepostaví bytovku, kde si vlastními silami udělá vše od A po Z včetně rozvodů plynu 
Honey: Naprostý souhlas. Já předpokládám, že to výběrové řízení nedělají amatéři a reference jsou v pořádku. To už by se snad projevilo při výběru zhotovitele a nebo při prvním rozkladu ze strany MI. Snad ÚOHS zapne vyšší převodový stupeň....
A zároveň otázka pro znalé: jaký je další krok, který může podniknout Metrostav? Budou se soudit? S jakou instancí soudu? A to už snad nebude mít odkladný účinek ne?
A zároveň otázka pro znalé: jaký je další krok, který může podniknout Metrostav? Budou se soudit? S jakou instancí soudu? A to už snad nebude mít odkladný účinek ne?
A vy byste neudělali vše pro to, aby jste tuto zakázku za 12 miliard nezískali? Vůbec se MI Roads nedivím. Na zemi je nenajdete.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Že Metrostav dělá pro získání zakázky možné i nemožné, to už řekl i soud... 
-
zelenejmartin
Úplně nechápu, jak může plnit reference MI Roads? Ty přeci taky nic nestavěli, když jsou nová firma. To jako prokazuje reference přes Metrostav? Jakože Metrostav se nemůže účastnit zakázek přímo, ale reference nevadí!?!?
Podle mě je tam s Doprastavem a tím jsou reference vyřešené. Ale i MI Roads má vlastní reference.
taky se nedivím, na druhou stranu, pakliže jim nepopravili generálního a nepropadly představenstvu majetky, tak mají držet xxxx a šoupat krok
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Ale toto je jiná společnost založená úplně od nuly.
-
Honey72
Naoko možná, ale struktura koncernu Metrostav je jasná. Metrostav i všechny ty jeho dceřiné společnosti (řízené osoby) včetně MI Roads sídlí na jedné a té samé adrese a přímo jsou podřízeny Metrostavu a.s., která je tzv. řídící osobou.
Je to to samé, jako když se Agrofert tváří, že všechny ty koncernové pekárny, masokombináty mu konkurují
Je to to samé, jako když se Agrofert tváří, že všechny ty koncernové pekárny, masokombináty mu konkurují