PPP na D4 - výstavba
Re: PPP na D4 - výstavba
Také jsem to četl, a je to pro mě další utvrzení v tom, že ten úřad je úplně mimo. Jak mohou vyčítat, že se vycházelo ze zahraničních projektů. Vždyť celé PPP na D4 se využilo PRÁVĚ PROTO aby se to u nás ozkoušelo. Jinak to nebyl ani zdaleka tak vhodný kandidát na PPP, šlo především o to PPP vyzkoušet. Mě se zdá, že ti úředníci jsou tam buď na něčí objednávku nebo jsou "trošku pomalejší".
Sorry jako, ale jak se pak takový úřad má brát vážně ?
Sorry jako, ale jak se pak takový úřad má brát vážně ?
Já se nechci zastávat NKÚ, souhlas že v poslední době jsem často zdvihal obočí nad jejich závěry. Ale tady pokud to chápu nekritizují použití zahraničních zkušeností v souvislosti s PPP, ale v souvislosti s odhadem nákladů na klasický „státní“ provoz dálnic.
Druhá věc je samozřejmě vztah k výhodnosti PPP, tu to může ovlivnit pozitivně i negativně, nebo také nemusí. V tomto mi přijde ten nadpis trochu clickbaitový, nicméně jestli jsem to pochopil správně, tak podle mě poukazují na relevantní nedostatek.
Mluví o tom, kolik ŘSD provozovalo dálnic a pak píše těchto komunikací, tzn. jde o ty v jejich správě. A zde tedy mám pocit, že pokud není ŘSD schopno vyčíslit, kolik je stojí provoz a údržba komunikací v jejich správě, tak je to poněkud zvláštní. Chápu, že tam bude řada proměnných a stanovit nějakou obecně platnou částku za km asi nelze, ale pořád bych myslel, že nějaký tuzemský odhad bude reprezentativnější než data ze zahraničí, kde skutečně můžou ty výdaje být z mnoha důvodů jiné.NKÚ píše:Ačkoliv v roce 2020, tedy v době vyhodnocování výhodnosti projektu PPP, provozovalo a udržovalo MD, resp. ŘSD, 1 276 km dálnic, nebylo schopno stanovit výdaje na provoz, obnovu a údržbu těchto komunikací. Tyto údaje jsou ale pro stanovení výhodnosti projektu PPP nezbytné. Nakonec je odhadl poradce projektu, avšak převážně na základě svých zkušeností ze zahraničí.
Druhá věc je samozřejmě vztah k výhodnosti PPP, tu to může ovlivnit pozitivně i negativně, nebo také nemusí. V tomto mi přijde ten nadpis trochu clickbaitový, nicméně jestli jsem to pochopil správně, tak podle mě poukazují na relevantní nedostatek.
Ještě spíše jsou to zprávy ne úplně korespondující se současným stavem a realitou života. Takže jinak : zcela odtržené od reálného života....
Předně, náklady na údržbu závisí především na kvalitě samotné stavby (zjevné nedostatky kryté zárukou nepočítám).
a pak je tu samozřejmě korporátní pohled, tedy že 30let to vydrží bez údržby - tedy beznákladově a pak se udělá rekonstrukce, což je jiný šuplíček než údržba 
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Zde reakce MD v plném znění: https://www.mdcr.cz/Media/Na-pravou-mir ... -udrzba-da
A zde s reakcí pracující článek na SZprávy: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/doma ... dna-241424
A zde s reakcí pracující článek na SZprávy: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/doma ... dna-241424
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Reakci na NKÚ MD z webu stáhlo?
Tady (https://www.mdcr.cz/Media/Na-pravou-miru/) nic není a odkaz (https://www.mdcr.cz/Media/Na-pravou-mir ... -udrzba-da) nefunguje, webarchiv také nepomohl...
Jinak musím říct, že pro řidiče, co tam nejezdí každý den, je sjezd na II/121 u Mirotic směrem od ST značen trochu nešťastně (přímý směr označený šipkou doleva, odbočení je přímo), jel jsem intuitivně přímo a dole člověku zbývá jen možnost objížďky přes SmLhotu.
Jak to jinak vypadá s odbočkou ke Slovnaftu u Letů + přeložkou? To je snad jediné místo, kde je hlavní trasa přeťata provizorní komunikací...
Tady (https://www.mdcr.cz/Media/Na-pravou-miru/) nic není a odkaz (https://www.mdcr.cz/Media/Na-pravou-mir ... -udrzba-da) nefunguje, webarchiv také nepomohl...
Jinak musím říct, že pro řidiče, co tam nejezdí každý den, je sjezd na II/121 u Mirotic směrem od ST značen trochu nešťastně (přímý směr označený šipkou doleva, odbočení je přímo), jel jsem intuitivně přímo a dole člověku zbývá jen možnost objížďky přes SmLhotu.
Jak to jinak vypadá s odbočkou ke Slovnaftu u Letů + přeložkou? To je snad jediné místo, kde je hlavní trasa přeťata provizorní komunikací...
Stránky zhotovitele jsou tragické. https://www.viasalis.cz/aktuality
Video ze stavby jedině z rok staré, fotky skoro žádné a ještě bez popisků. informace tak nic moc.
Jak se jezdí u Mílina?
Video ze stavby jedině z rok staré, fotky skoro žádné a ještě bez popisků. informace tak nic moc.
Jak se jezdí u Mílina?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Co konkrétně myslíte? U Milína se jezdí min. měsíc možná dva beze změn.
Od 1. 12. A jak je tam veden provoz?
D47 už máme, teď ještě D48
je trošku - velký - rozpor mezi google maps a realitou
dnes mě to vedlo přes Kamýk, zpátky jsem si českou krajinu nechtěl tak užívat, tak jsem to "risknul" po 4
úseky které gůgl považuje za uzavřené jsou "normálně" průjezdné
to bude asi ta bouře ve sklenici vody
ovšem kdo za to může, nejsem schopen posoudit....
dnes mě to vedlo přes Kamýk, zpátky jsem si českou krajinu nechtěl tak užívat, tak jsem to "risknul" po 4
úseky které gůgl považuje za uzavřené jsou "normálně" průjezdné
to bude asi ta bouře ve sklenici vody
ovšem kdo za to může, nejsem schopen posoudit....
Já taky vždycky po průjezdu jdu a jen googlu a občas i Mapám.cz nahlašuji chyby. Většinou to naštěstí vezmou, ale Mapy.cz vždy bývají aktuálnější a přesnější.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Já používám kombinaci Waze a mapy.cz
Google za mě úplně k ničemu, ten používám na pěší příp. MHD do města, když hledám hospodu.
Tam nemá konkurenci.
Google za mě úplně k ničemu, ten používám na pěší příp. MHD do města, když hledám hospodu.
Google a hospody ! Tak to jsem ještě nezkoušel... Abych se tedy polepšil.
Mapy.cz mi obecně i hospody doporučují lépe, maximálně když jsem v zahraničí použiju google tam jsou mapy.cz slabší ale v ČR používám pouze mapy.cz na všechno.
Dnes nastal zlomový okamžik - poprvé po půl roce byl úsek objížďky mezi Smet. Lhotou a Čimelicemi chemicky ošetřený
.
Nemáte prosím někdo informaci, jako dlouho bude trvat tato objížďka? Tzn. ve směru z Mirotic se nedá napojit na Prahu.
Nemáte prosím někdo informaci, jako dlouho bude trvat tato objížďka? Tzn. ve směru z Mirotic se nedá napojit na Prahu.
Podle webu ŘSD do 31.3.2024martink píše: ↑16.1.2024 10:47:11 Dnes nastal zlomový okamžik - poprvé po půl roce byl úsek objížďky mezi Smet. Lhotou a Čimelicemi chemicky ošetřený.
Snímek obrazovky 2024-01-16 104310.png
Stejně mě zajímá co se s D4 bude u Mirotic dít, jestli tu doprovodku nepovedou neofiko Smetanovou Lhotou.
jako mladý pionýr, jsem z Čimelic do Smetanovy Lhoty běhal ranní rozcvičku
sorry za OT
sorry za OT
-
1975
s Honzou Kollerem?
)
S Dinem na zádech? 
díkypetans píše: ↑16.1.2024 13:58:57Podle webu ŘSD do 31.3.2024martink píše: ↑16.1.2024 10:47:11 Dnes nastal zlomový okamžik - poprvé po půl roce byl úsek objížďky mezi Smet. Lhotou a Čimelicemi chemicky ošetřený.
Snímek obrazovky 2024-01-16 104310.png
ježiš nestrašte, takhle je to hroznej vopruzStejně mě zajímá co se s D4 bude u Mirotic dít, jestli tu doprovodku nepovedou neofiko Smetanovou Lhotou.
Nestraším
já sám se toho bojím, pořád ale lepší než kdyby se mělo na tom úseku zpomalovat kvůli absenci doprovodné komunikace.