VMO: Žabovřeská I, II. etapa
Re: VMO: Žabovřeská I, II. etapa
To bude protihluková zeď směrem k řece? I když tam to asi chápu víc jak zeď mezi tramvajemi a silnicí. Tam by mě zajímal důvod jestli hluk tramvají vadí autám nebo obráceně....
Díky Cipisek.
Díky Cipisek.
Tak ta stěna mí i clonící funkci, takže šaliny nebudou svítit na auta a opačně. A stěna směr k řece: na druhém břehu je zástavba a ulice Veslařská, takže tam to bude mít protihlukový efekt. Nic proti této PHS nemám

Protihluková zeď bude u řeky, ale mezi cyklostezkou a silnicí. Je to vidět na vizualizaci: https://www.youtube.com/watch?v=IGVMSUSlLyQ
Na tom posledním videu z dronu je vidět, že se aktuálně betonuje na vysutá část s cyklostezkou nad řekou.
Pokud vím, tak hluk tramvají vadí na Veslařské. O auta nejde.
Děkuji za odpovědi. Cipisek.
Díky za video ! Už to roste nahoru ! Takže letos hotovo.
Super video ! Fakt detailní pohled. Trochu se bojím termínu jestli to fakt letos spustí.
Letos to bude. Počasí přeje.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Tak pry 2+2 už v Září. Wow
Blíží se nám to ! Podle videa je postup výborný...
Teď jsem tam projížděl a musím říct, že to působí jako obří staveniště, když se sečte Žabovřeská, Bauerova a ještě půlka výstaviště s halou.
Jinak já si myslím, že Žabovřeská by měla určitě letos klapnout, co se týče druhého profilu, ale prací potom tam bude ještě dost... sám jsem zvědav, jestli klapne 2+2 dříve než ke konci roku. IMHO by mělo.
Super by bylo alespoň zprovoznění jednoho pruhu směr BVV a dva směr Bystrc, kdyby se mělo pracovat ještě u řeky samotné ..

Jinak já si myslím, že Žabovřeská by měla určitě letos klapnout, co se týče druhého profilu, ale prací potom tam bude ještě dost... sám jsem zvědav, jestli klapne 2+2 dříve než ke konci roku. IMHO by mělo.
Super by bylo alespoň zprovoznění jednoho pruhu směr BVV a dva směr Bystrc, kdyby se mělo pracovat ještě u řeky samotné ..
Je rozhodně fajn, že se staví, jen místo té haly se mohlo investovat do nějaké užitečnější stavby. 
-
Uvedení druhého pásu Žabovřeské do provozu je určitě priorita. Pak bude čas na dodělky u řeky (cyklostezka apod.). Ty už by ale samotnou komunikaci omezovat neměly, bo tam bude PHS, takže žádné práce mezi komunikací a řekou si žádný zábor části komunikae vyžádat nemůžou.
-
Souhlas. Klidně ať tam vznikne centrální P+R parkoviště celé půlky Brna, s hotovou Žabovřeskou to může fungovat dobře. Ale těch 5 miliard za halu je šílenost. Investovaná miliarda do oprav a novostaveb městských bytů by měla násobně větší pozitivní vliv na život lidí v Brně než nějaká hala...
A na to ještě plynule navazují protipovodňové práce u řeky až k Heršpické. Krásná dvouhodinová trasa na vyvenčení hafana

Vyměnit halu, občanskou vybavenost nadregionálního významu, za pár stovek bytů? To je asi nejhorší alternativa, co jsem četl.Nemesis_NaR píše: ↑1.3.2024 9:34:20 Ale těch 5 miliard za halu je šílenost. Investovaná miliarda do oprav a novostaveb městských bytů by měla násobně větší pozitivní vliv na život lidí v Brně než nějaká hala...
V areálu Výstaviště ještě vratná smyčka ve vozovně, Nový Tuzex a spedice BVV. Taková koncentrace staveb různých investorů se jen tak nevidíNemesis_NaR píše: ↑1.3.2024 9:34:20 A na to ještě plynule navazují protipovodňové práce u řeky až k Heršpické. Krásná dvouhodinová trasa na vyvenčení hafana![]()

Dle mého názoru nejvíc o smysluplnosti haly vypovídá fakt, že se nenašel žádný soukromník ochotný tu halu provozovat.
Čas ukáže, ale když už jsou Lužánky mimo hru, tak by tam mohl být nový stadion. Aspoň by byl fotbal a hokej zase pohromadě.
A co to má společného s Žebovřeskou?
Přesně kvůli takové mentalitě jsme skanzenem Evropy a brzo taky celého rozvinutého světa. Je to multifunkční hala, na kterou Brno získalo dotaci ve výši €205m, tzn. z vlastních zdrojů investujeme minimum. Ano, můžete namítat, že ty peníze jdou částečně i z našeho rozpočtu, ale tyhle pobídky mají rozvíjet evropská města a přispívat k rozvoji kultury a sportu v celé EU. Tato stavba má nadregionální dosah, který spousta z nás docení až několik let po dokončení celé stavby. Nejedná se jen o hokej, ale celou řadu sportovních a společenských akcí, které zvyšují kredit a prosperitu celého regionu. V neposlední řadě jde rovněž o turistický potenciál a množství peněz, kteří zde návštěvníci mezinárodních akci utratí. Přímo tedy dopadá na celé HORECA odvětví. Již dnes je příslíbena účast ME ve volejbale žen v roce 2026, o které by nebýt této investice, Brno zcela jistě přišlo.Nemesis_NaR píše: ↑1.3.2024 9:34:20Souhlas. Klidně ať tam vznikne centrální P+R parkoviště celé půlky Brna, s hotovou Žabovřeskou to může fungovat dobře. Ale těch 5 miliard za halu je šílenost. Investovaná miliarda do oprav a novostaveb městských bytů by měla násobně větší pozitivní vliv na život lidí v Brně než nějaká hala...
A na to ještě plynule navazují protipovodňové práce u řeky až k Heršpické. Krásná dvouhodinová trasa na vyvenčení hafana![]()
Už jsme mimo tema, ale obecně kdyby se mělo hlasovat asi bych byl proti. Přijde mi že finanční příspěvek města je značný, na to že to je stavba která je hlavně pro kraj a stát. Jako obyvatel Brna to beru jako velkou zátěž na rozpočet. Na druhou stranu třeba Žabovřeskou staví stát, tak to můžeme brát jako výměnný obchod.
Tím bych to téma ukončil. Pojďme se kochat finální Žabovřeskou. Anebo se můžete mrknout na retro fotky: https://zabovreska.webnode.cz/a04-2018/
Zrovna jsem procházel staré fotky
Tím bych to téma ukončil. Pojďme se kochat finální Žabovřeskou. Anebo se můžete mrknout na retro fotky: https://zabovreska.webnode.cz/a04-2018/
Zrovna jsem procházel staré fotky

-
Přesně tak jsem to myslel i já. Musel bych teď dohledávat, kolik nakonec bude platit město, ale naposled jsem slyšel něco jako 70% ceny a to je za mě prostě příliš na rozpočet, který město má - tento výdaj nezbytně bude na úkor jiné kvality života ve městě a za sebe nejsem přesvědčený, že tuto finanční zátěž vykompenzují ty dvě-tři nově získané mega akce.
Ale konec OT

Přestože zde je volání po ukončení diskuse na téma haly dovolím si jednu připomínku, která souvisí jednak přímo se Žabovřeskou a druhak s halou.
Všechny tyto stavby, VMO, rekonstrukce dálnice, rozvoj tramvajové sítě, veřejné dopravy, koncertní sál a nakonec i hala, generují další příležitosti a aktivity v podnikatelské sféře. Jsou to investice, které sice samy mají velmi dlouhou návratnost a právě proto do ní soukromý investor nejde, ale na druhé straně mají velkou synergii tj. schopnost právě další a další privátní aktivity dále přitahovat a rozvíjet.
A o to tady právě jde.
Všechny tyto stavby, VMO, rekonstrukce dálnice, rozvoj tramvajové sítě, veřejné dopravy, koncertní sál a nakonec i hala, generují další příležitosti a aktivity v podnikatelské sféře. Jsou to investice, které sice samy mají velmi dlouhou návratnost a právě proto do ní soukromý investor nejde, ale na druhé straně mají velkou synergii tj. schopnost právě další a další privátní aktivity dále přitahovat a rozvíjet.
A o to tady právě jde.
Zbožné přání, Jahusi. Peníze se rozkutálely.
Ja te opravim.. Hala jde temer vyhradne z vlastnich zdroju (rocni rozpocet na investice, pujcka).. dotace je pouze 300mil. z NSA a neco malo prispel kraj. Ale jinak samozrejme stebou souhlasim, protoze tahle stavba posune Brno o par levelu vys..PHEV píše: ↑2.3.2024 23:13:25Přesně kvůli takové mentalitě jsme skanzenem Evropy a brzo taky celého rozvinutého světa. Je to multifunkční hala, na kterou Brno získalo dotaci ve výši €205m, tzn. z vlastních zdrojů investujeme minimum. Ano, můžete namítat, že ty peníze jdou částečně i z našeho rozpočtu, ale tyhle pobídky mají rozvíjet evropská města a přispívat k rozvoji kultury a sportu v celé EU. Tato stavba má nadregionální dosah, který spousta z nás docení až několik let po dokončení celé stavby. Nejedná se jen o hokej, ale celou řadu sportovních a společenských akcí, které zvyšují kredit a prosperitu celého regionu. V neposlední řadě jde rovněž o turistický potenciál a množství peněz, kteří zde návštěvníci mezinárodních akci utratí. Přímo tedy dopadá na celé HORECA odvětví. Již dnes je příslíbena účast ME ve volejbale žen v roce 2026, o které by nebýt této investice, Brno zcela jistě přišlo.Nemesis_NaR píše: ↑1.3.2024 9:34:20Souhlas. Klidně ať tam vznikne centrální P+R parkoviště celé půlky Brna, s hotovou Žabovřeskou to může fungovat dobře. Ale těch 5 miliard za halu je šílenost. Investovaná miliarda do oprav a novostaveb městských bytů by měla násobně větší pozitivní vliv na život lidí v Brně než nějaká hala...
A na to ještě plynule navazují protipovodňové práce u řeky až k Heršpické. Krásná dvouhodinová trasa na vyvenčení hafana![]()