D11 1109 Trutnov – státní hranice ČR/Polsko
Re: D11 1109 Trutnov – státní hranice ČR/Polsko
Asi tak, michale. Bude-li to, co bylo sděleno evidentně ústně patrně s odkazem na internet i na papíře, tak to má Budimex v kapse. Nemám pak žádné výhrady.
Budimexu to člověk přeje spíše kvůli tomu, aby se tu objevil nový velký hráč. Jinak je mě docela buřt, kdo to postaví. MI zase odvádí (alespoň mám ten pocit) většinou kvalitnější práci než třeba Eurovia a další, co se týče povrchu dálnic.
Je ale absurdní, že si může stěžovat firma - a je úplně jedno na co - která je pravomocně odsouzená za korupci.
Jsem zvědav, pokud opravdu jen něco doplní a bude vybrán zase Budimex, tak je pro mě celé kolečko opravdu naprostá fraška, že se to dokáže formálně takhle zdržet všechno, jen a pouze proto, že utrpělo EGO Metrostavu. Ale počkám si.
Je ale absurdní, že si může stěžovat firma - a je úplně jedno na co - která je pravomocně odsouzená za korupci.
Jsem zvědav, pokud opravdu jen něco doplní a bude vybrán zase Budimex, tak je pro mě celé kolečko opravdu naprostá fraška, že se to dokáže formálně takhle zdržet všechno, jen a pouze proto, že utrpělo EGO Metrostavu. Ale počkám si.
Snad to bude Arame podle : kdo si počká, ten se dočká...
-
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Výstavba nejdelšího tunelu v Polsku na rychlostní silnice S3 směrem do ČR
Opět perfektní reportáž tohoto polského autora nejen o tunelu, ale projetí celého úseku. Lze tam zapnout české titulky, takže kdo neumí polsky jako já, nemusí být smutný
Každopádně, ty nejdůležitější informace. Úsek S3 bude zprovozněn letos 12. července, tedy přesně za čtvrt roku a můžete podle videa porovnat, jak na první pohled rozestavěnou dálnici či tunel lze stihnout dokončit. Další důležitou informací je, že Poláci mají na návěstech připravené místo pro E65 a počítají s přenesením této evropské trasy přes Královec místo přes Harrachov. Leč musí počkat na dokončení celé naší D11. A pro zajímavost, dálniční tunel na S3, měřící přes dva kilometry, čímž je nejdelším v Polsku, bude mít omezenou rychlost na 80 km a úsekové měření
Opět perfektní reportáž tohoto polského autora nejen o tunelu, ale projetí celého úseku. Lze tam zapnout české titulky, takže kdo neumí polsky jako já, nemusí být smutný

Každopádně, ty nejdůležitější informace. Úsek S3 bude zprovozněn letos 12. července, tedy přesně za čtvrt roku a můžete podle videa porovnat, jak na první pohled rozestavěnou dálnici či tunel lze stihnout dokončit. Další důležitou informací je, že Poláci mají na návěstech připravené místo pro E65 a počítají s přenesením této evropské trasy přes Královec místo přes Harrachov. Leč musí počkat na dokončení celé naší D11. A pro zajímavost, dálniční tunel na S3, měřící přes dva kilometry, čímž je nejdelším v Polsku, bude mít omezenou rychlost na 80 km a úsekové měření

Letos máme výročí 87 let výstavby dálnic na českém území 1938-2025
Honey díky za hezké videjko ! Takže + - v půlce léta se stane Trutnov neprůjezdným v denních časech... Už starosta pohnul s přestavbou / novostavbou / mostu u kina ? Tedy před volbami se s tím prsil ! 

Honey72 píše: ↑13.4.2024 18:11:29 Výstavba nejdelšího tunelu v Polsku na rychlostní silnice S3 směrem do ČR
Díky za video, jen možná z mé strany hloupý dotaz. Je tam místo pro E65 a co E67?
-
Myslím, že rezerva je jen pro E65. Vlastně to ani rezerva být neměla, protože Poláci při zahájení dostavby S3 počítali s tím, že D11 otevřeme současně. Takže je tam nevyplněný rámeček. Akorát, je podivně široký. Tuto šířku Poláci používají spíše pro tříciferné evropské trasy.
Tímhle tempem se ta dálnice na Polské straně ještě bude opravovat než ji zprovozníme my....
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
D4 Má být minimálně do Strakonic.
-
Západní obchvat Trutnova je znovu ve hře. Přinesl by rychlejší cestu do hor
https://krkonossky.denik.cz/zpravy_regi ... -hory.html
I když je obchvat v územním plánu zakreslen od 90. let, stejně se spousta lidí nechala zlákat levnými pozemky a staví si podél koridoru domečky. Hádejte, kdo bude stavbu blokovat do roztrhání těla?
https://krkonossky.denik.cz/zpravy_regi ... -hory.html
I když je obchvat v územním plánu zakreslen od 90. let, stejně se spousta lidí nechala zlákat levnými pozemky a staví si podél koridoru domečky. Hádejte, kdo bude stavbu blokovat do roztrhání těla?
Kudy má vést?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Zmíněný obchvat je už pár let můj tajný sen, aby se alespoň trochu odlehčilo dopravě přes město. Je otázka, jak moc vehementně se může protestovat proti něčemu co je v územním plánu přes dvacet let a je to věc vcelku známá.
To se zeptejte v Letnanech:)
-

Ještě v 90. letech byl obchvat naplánován velkolepě, s MÚK a přímým tahem. Vedl hezky přes pole a louky. Dnes je ten samý koridor obestavěn nejen průmyslem, ale i satelity. Namísto MÚK jen kruhové objezdy a na jihu to idiotské napojení na stávající silnici 37 pomocí fajfky, protože se nikomu nechce bourat jeden jediný barák.
Tak z doby "zhruba jeden měsíc" /RM 8.4.2024/ už uplynulo 21 dní. Tak že by se opět objevilo vyhodnocení soutěže ? 

V pondělí jsme na čtyřech kalendářních týdnech...
Tak to tak vypadá, že se budou muset doplnit nové odpovídajicí dopravní značky a zpevnit zelené mosty...
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-lo ... .seznam.cz

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-lo ... .seznam.cz
Teda až na to, že tam žádné ekodukty vlastně nejsou 

Ve Stožci na Šumavě mají v Infocentru Národního parku Šumava dva losy vycpané - doporučuji se podívat, je to nádherné obrovské zvíře. Pro naší přírodu nezvykle velké.
Oba dva bohužel zemřeli po střetu s autem právě na Šumavě. Doufám tedy, že bude dálnice u Žacléře oplocená, protože střet s tímhle zvířetem nedopadne dobře ani pro losa, ani pro auto.
Oba dva bohužel zemřeli po střetu s autem právě na Šumavě. Doufám tedy, že bude dálnice u Žacléře oplocená, protože střet s tímhle zvířetem nedopadne dobře ani pro losa, ani pro auto.
Já mám za to, že u novostaveb dálnic už je plot samozřejmostí. Tak doufám, že to tady nedopadne jako na D35. 

Taky doufám - tedy že je plot už všude.
A má ten "šumavský" los i parohy ? Předpokládám tedy, že bez parohů na fotce ze Žaclu se jedná o losici...
https://krkonossky.denik.cz/zpravy_regi ... .sznhp.box
Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) rozhodne tento týden o tom, kdo postaví dálnici D11 z Trutnova na hranice s Polskem. Deníku to sdělil generální ředitel ŘSD Radek Mátl. „Kvůli rozhodnutí ÚOHS (Úřad pro ochranu hospodářské soutěže) musíme znovu vybírat zhotovitele. Předpokládám, že v průběhu tohoto týdne rozhodneme o této zakázce,“ řekl Radek Mátl.
Podle šéfa ŘSD jsou momentálně ve hře dvě možnosti. „Buď vyloučit Budimex v kontextu rozhodnutí ÚOHS nebo ho potvrdit jako vítěze s nejvýhodnější nabídkou,“ nastínil varianty Mátl.
Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) rozhodne tento týden o tom, kdo postaví dálnici D11 z Trutnova na hranice s Polskem. Deníku to sdělil generální ředitel ŘSD Radek Mátl. „Kvůli rozhodnutí ÚOHS (Úřad pro ochranu hospodářské soutěže) musíme znovu vybírat zhotovitele. Předpokládám, že v průběhu tohoto týdne rozhodneme o této zakázce,“ řekl Radek Mátl.
Podle šéfa ŘSD jsou momentálně ve hře dvě možnosti. „Buď vyloučit Budimex v kontextu rozhodnutí ÚOHS nebo ho potvrdit jako vítěze s nejvýhodnější nabídkou,“ nastínil varianty Mátl.
Obávám se, že ať ŘSD rozhodne o kterékoliv z těchto obou společností, tak druhá podá odvolání. Takže zahájení =
= v průběhu léta, možná k 1.9. Ať se zahájí před volbami...